Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΑισθητική και υγείαΑυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου

Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου

Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου. Βασικό χαρακτηριστικό της μεθόδου αυτής είναι ότι πραγματοποιεί μηχανική διέγερση του κολλαγόνου με 100% φυσικό τρόπο.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος αισθητικής ιατρικής που έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου.

Εφαρμόζεται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, των ρυτίδων του προσώπου, της σύσφιξης του χαλαρωμένου δέρματος, της καταπολέμησης της κυτταρίτιδος, καθώς και στην αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων, όπως είναι οι ουλές, η αλωπεκία και η τριχόπτωση.

Βασικό χαρακτηριστικό της μεθόδου αυτής είναι ότι πραγματοποιεί μηχανική διέγερση του κολλαγόνου με 100% φυσικό τρόπο.

Σε αντίθεση με την ετερόλογη μεσοθεραπεία, στην οποία εμφυτεύονται ενδοδερμικά ουσίες, όπως υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, η επαναστατική μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς, με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων, οι οποίοι ενεργοποιούν την κυτταρική αναγέννηση, πολλαπλασιάζοντας τους ινοβλάστες και συντελούν στη διέγερση του κολλαγόνου.

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια Ρ.R.Ρ. (Platelet Rich Plasma), που ουσιαστικά είναι ένα υποπροϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια, επιτρέποντας έτσι στο σώμα μας να χρησιμοποιήσει μια φυσιολογική οδό υγιούς αντίδρασης σε επιταχυνόμενους ρυθμούς. Η λειτουργία των αυξητικών παραγόντων έγκειται στην ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστοκυττάρων, που με τη σειρά τους μεταπλάσσονται σε ώριμα κύτταρα του προς επί διόρθωση ιστού, με σκοπό τη γρηγορότερη διαδικασία επούλωσής του.

Πώς εφαρμόζεται;

Ο γιατρός αρχικά πραγματοποιεί αιμοληψία των 10 ml από μία περιφερική φλέβα. Στη συνέχεια εφαρμόζεται η φυγόκεντρος στο αίμα με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχύει το Ρ.R.Ρ. στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη, ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια. Συνήθως συνιστώνται 2-3 κύκλοι συνεδριών τον χρόνο για πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με Ρ.R.Ρ. διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή έως και 12 μήνες μετά τη θεραπεία.

Τα αποτελέσματα της τεχνικής:

•        καταπολέμηση ρυτίδων,

•        βελτίωση υφής της επιδερμίδας,

•        αύξηση της σφρηγιλότητας του δέρματος και ενδογενής ενυδάτωσή του,

•        αύξηση της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος.

Μπορεί να συνδυαστεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία με άλλες θεραπείες;

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με θεραπείες, όπως botox ή υαλουρονικό οξύ, laser ή ραδιοσυχνότητες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται είναι το ελαφρύ οίδημα ή κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες υποχωρούν σε 2-3 ημέρες. Δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις και μολύνσεις, καθώς, το προϊόν δεν είναι τοξικό. Είναι απολύτως ασφαλές ως προς τη μετάδοση ασθενειών εφ’ όσον χρησιμοποιείται το ίδιο το αίμα του ασθενούς.

Αντενδείξεις

•        Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα αιματολογικό δεν θα πρέπει να προβούν σε αυτόλογη μεσοθεραπεία.

•        Η θεραπεία δε θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια νόσο ήπατος, HIV, αν διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Βιταμίνες για ενίσχυση μαλλιών, νυχιών και δέρματος

Λιποειδική νεκροβίωση

Καθυστερήστε τα γηρατειά

Ποιος δε θέλει να νιώθει και να είναι όμορφος

Μοριακό εξατομικευμένο τεστ αντιγήρανσης

Τα σημεία τοξινών στο πρόσωπο

Διατροφή για την οστεοαρθρίτιδα

Όλα τα κόλπα για να δυναμώσετε τα κόκαλά σας

Για υγιείς αρθρώσεις και υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια

Δώστε πνοή στο δέρμα σας

Τζελ για τα μάτια για τις ρυτίδες

Μάθετε να ελέγχετε τα γονίδιά σας για να παραμείνετε νέοι

Η γήρανση είναι αναστρέψιμη

Χρήσιμες πληροφορίες για τις αρθρώσεις σας

Υγιεινοί ζωμοί

Πρόληψη ρήξης μηνίσκου με τη διατροφή

Οι πολύτιμες λειτουργίες του δέρματος

Χρήσιμες πληροφορίες για το κολλαγόνο

Υγεία του δέρματος

Πόσιμο κολλαγόνο που θα φτιάξετε μόνοι σας

Κολλαγόνο για υγεία και ομορφιά

Οι βιταμίνες για τα έλκη

Πώς θα αναγεννηθεί ο χόνδρος στο γόνατό σας

Φωτοδιέγερση για τα έλκη κάτω άκρων

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Βιοανάδραση και Διαβήτης

Βιοανάδραση και Διαβήτης. Πώς η κβαντική ιατρική βιοανάδραση συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη. Η βιοανάδραση προσπαθεί να σας διδάξει να ελέγχετε τις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ