Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Δερμοαπόξεση

Η δερμοαπόξεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή σε συνδυασμό με λίφτινγκ προσώπου, αφαίρεση ή επανόρθωση ουλών ή χημικό πίλινγκ.

Η δερμοαπόξεση είναι θεραπεία ανανέωσης του δέρματος

Δερμοαπόξεση είναι η αφαίρεση ορισμένων στιβάδων της επιδερμίδας ή και του χορίου για την άμβλυνση των λεπτών γραμμών και των δυσχρωμικών αλλοιώσεων.

Η δερμοαπόξεση και η δερμολείανση βοηθούν στην ανανέωση των ανώτερων στοιβάδων του δέρματος μέσω μίας μεθόδου ελεγχόμενου χειρουργικού ξυσίματος. Η θεραπεία μαλακώνει τις τραχιές άκρες των επιφανειακών ανωμαλιών, δίνοντας στο δέρμα μία πιο απαλή όψη.

Η δερμοαπόξεση χρησιμοποιείται, συνήθως, για τη βελτίωση της όψης του δέρματος του προσώπου στο οποίο έχουν δημιουργηθεί ουλές από ατυχήματα ή προηγούμενη χειρουργική επέμβαση ή για να λειανθούν οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου, όπως αυτές που βρίσκονται γύρω από το στόμα. Μερικές φορές, χρησιμοποιείται, επίσης, για την αφαίρεση προκαρκινικών όγκων που ονομάζονται υπερκερατώσεις.

Η δερμολείανση χρησιμοποιείται, συνήθως, για να αντιμετωπισθούν βαθιές ουλές που έχουν σχηματισθεί από ακμή.

Τόσο η δερμοαπόξεση όσο και η δερμολείανση μπορούν να γίνουν σε μικρές περιοχές του δέρματος ή σε όλο το πρόσωπο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνες τους ή σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις, όπως λίφτινγκ προσώπου, αφαίρεση ή επανόρθωση ουλών ή χημικό πίλινγκ.

Η δερμοαπόξεση μπορεί να γίνει με χημικό ή μηχανικό τρόπο, ακόμη και με laser.

Χημικός τρόπος είναι το χημικό peeling, που μπορεί να γίνει με εφαρμογή ουσιών, όπως τα άλφα υδροξυοξέα, το τριχλωρικό οξύ (TCA-trichloroacetic acid-τριχλωροξικό οξύ), η φαινόλη κ.α.

Μηχανικός τρόπος είναι η χρήση ειδικών ιατρικών συσκευών για απόξεση (dermabrasion, microdermabrasion).

Πολλοί πλαστικοί χειρουργοί πραγματοποιούν και τις τρεις διαδικασίες, επιλέγοντας μία ή έναν συνδυασμό επεμβάσεων που καλύπτουν τις ανάγκες και το πρόβλημα του κάθε ασθενή χωριστά.

Άλλοι προτιμούν μία τεχνική για όλες τις επιφανειακές επιδιορθώσεις. Γενικά, το χημικό πίλινγκ χρησιμοποιείται συχνότερα για τη θεραπεία των λεπτών ρυτίδων και η δερμοαπόξεση και η δερμολείανση για βαθύτερες ανωμαλίες, όπως οι ουλές της ακμής. Μπορεί, επίσης, να προτιμηθεί μία μη χημική προσέγγιση για τα άτομα με ελαφρώς σκουρότερο δέρμα, ιδιαίτερα όταν θεραπεύονται περιορισμένες περιοχές του προσώπου, καθώς, η δερμοαπόξεση και η δερμολείανση είναι λιγότερο πιθανό να επιφέρουν ακραίες αλλαγές και αντιθέσεις στο χρώμα του δέρματος.

Η δερμοαπόξεση και η δερμολείανση μπορούν να λειάνουν τις ουλές που μπορεί να προκαλέσει η ακμή, τα ατυχήματα ή προηγούμενη χειρουργική επέμβαση, όπως και τις λεπτές ρυτίδες του προσώπου, ιδιαίτερα αυτές γύρω από το στόμα.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για δερμοαπόξεση

Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, από νεαρά άτομα ως μεγαλύτερους ενήλικες, μπορούν να ωφεληθούν από τη δερμοαπόξεση και τη δερμολείανση. Αν και στα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα το δέρμα επουλώνεται με πιο αργό ρυθμό, σημαντικότεροι παράγοντες είναι ο τύπος του δέρματός σας, το χρώμα του και το κλινικό σας ιστορικό. Για παράδειγμα, το μαύρο δέρμα, το Ασιατικό δέρμα και άλλα σκούρα δέρματα μπορεί να παρουσιάσουν μόνιμες δυσχρωμίες ή κηλίδες μετά από θεραπεία ανανέωσης του δέρματος. Τα άτομα που παρουσιάζουν αλλεργικά εξανθήματα ή άλλες δερματικές αντιδράσεις ή που έχουν συχνά φυσαλίδες από πυρετό ή κρυοπαγήματα μπορεί να παρουσιάσουν κρίση. Εάν έχετε φακίδες, αυτές μπορεί να εξαφανισθούν στη θεραπευθείσα περιοχή.

Επιπλέον, οι περισσότεροι χειρουργοί δεν πραγματοποιούν τη θεραπεία κατά τα ενεργά στάδια της ακμής, λόγω μεγαλύτερου κινδύνου λοίμωξης. Το ίδιο μπορεί να ισχύει εάν έχετε υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία, είχατε σοβαρό έγκαυμα στο δέρμα ή υποβληθήκατε σε χημικό πίλινγκ στο παρελθόν.

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις συνεπάγονται κάποιο βαθμό αβεβαιότητας και κινδύνου.

-Ο πιο συνηθισμένος κίνδυνος είναι η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος. Σε ορισμένους ασθενείς, το δέρμα μπορεί να γίνει σκουρότερο, συνήθως, λόγω της έκθεσης στον ήλιο τις μέρες ή τους μήνες μετά την επέμβαση. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι ασθενείς παρατηρούν ότι το δέρμα που έχει υποστεί θεραπεία παραμένει λίγο πιο ανοιχτόχρωμο ή παρουσιάζει κηλίδες.

-Μπορεί να παρουσιάσετε πολύ μικρά λευκά στίγματα μετά την επέμβαση. Αυτά, συνήθως, εξαφανίζονται μόνα τους ή με τη χρήση μίας ταινίας απόξεσης ή σαπουνιού. Μερικές φορές, πρέπει να τα αφαιρέσει ο χειρουργός. Μπορεί, επίσης, να παρατηρήσετε διεσταλμένους πόρους του δέρματος. Αυτοί, συνήθως, συρρικώνονται στο φυσιολογικό τους μέγεθος, αφού υποχωρήσει το οίδημα.

-Αν και η λοίμωξη και η δημιουργία ουλών είναι σπάνιες, στις θεραπείες ανανέωσης του δέρματος, είναι πιθανές. Ορισμένα άτομα παρουσιάζουν υπερβολικές ουλές στους ιστούς (χηλοειδή ή υπερτροφικές ουλές) που, συνήθως, θεραπεύονται με την εφαρμογή ή την ένεση στεροειδών φαρμάκων για να απαλυνθούν οι ουλές.

Βιβλιογραφία

mayoclinic

Υψηλής ποιότητας κρέμα κάνναβης και πρόπολης για την υγεία του δέρματος

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε την Υψηλής ποιότητας κρέμα κάνναβης και πρόπολης για την υγεία του δέρματος

Cannabis Heal – Κρέμα Θεραπευτική CBD & Πρόπολη EMEDI® 50 ml

Τα καλύτερα προϊόντα για το δέρμα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για το δέρμα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό

Διαβάστε, επίσης,

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα εξανθήματα του δέρματος

Βάμμα για τη φαγούρα και τα εξανθήματα του δέρματος

Φωτοδερματίτιδα εξ επαφής

Λάδι για μετά το μπάνιο για ευαίσθητα δέρματα

Πώς να αναζωογονήσετε το δέρμα σας

Πρόσωπο χωρίς σκούρες κηλίδες και πανάδες

Ο ορός EMEDI για τη θεραπεία της ακμής

Κρέμα νυκτός για ανάπλαση

Ενυδατική κρέμα ημέρας για λάμψη

Φτιάξτε μόνοι σας εξατομικευμένη μάσκα με άργιλο

Φτιάξτε μόνοι σας ενυδατική κρέμα προσώπου

Ορός σύσφιξης προσώπου

Γιατί να χρησιμοποιείτε συσκευή καθαρισμού προσώπου

Μάσκα προσώπου για να βελτιώσετε το χρώμα του δέρματος

Γιατί πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό

Υγεία του δέρματος

Που κάνει καλό ο χυμός αλόης

Αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου

Λαμπερό δέρμα στις δύσκολες μέρες

Θεραπεία προσώπου με μικροκρυστάλλους

Σπιτικές συνταγές για απολέπιση

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι. Κρέμα βρώμης με γάλα αμυγδάλου, καραμελωμένο αχλάδι, αμύγδαλο φιλέ, κανέλα και σιρόπι σφενδάμου Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 1...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ