Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΡινικό σπρέι για αύξηση της λίμπιντο στους άνδρες

Ρινικό σπρέι για αύξηση της λίμπιντο στους άνδρες

Ρινικό σπρέι για αύξηση της λίμπιντο στους άνδρες. Ένα νέο ρινικό σπρέι περιέχει ωκυτοκίνη, που χορηγείται και για την επίσπευση του τοκετού.

Ρινικό σπρέι για αύξηση της λίμπιντο στους άνδρες

Είναι γνωστό ότι η ωκυτοκίνη σχετίζεται με το συναίσθημα της στοργής, αλλά για πρώτη φορά διαπιστώνεται ότι έχει και επίδραση στην ερωτική διάθεση των ανδρών.

Ένα νέο ρινικό σπρέι που περιέχει ωκυτοκίνη, ορμόνη που χορηγείται και για την επίσπευση του τοκετού, μπορεί να έχει και μια ακόμη χρήση. Τη βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων των ανδρών.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, παρουσίασαν τη μελέτη τους στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Sexual Medicine, κάνοντας λόγο για «δραματική βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία».

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι έγγαμοι άνδρες που έπαιρναν ωκυτοκίνη μέσω του ρινικού σπρέι δύο φορές την ημέρα, γίνονταν όχι μόνο πιο «ζεστοί» με τους φίλους και συναδέλφους τους, αλλά, επίσης, σημείωναν αισθητή βελτίωση στον ερωτικό πεδίο.  Η λίμπιντο των ανδρών που αρχικά ήταν εξασθενημένη είχε ενισχυθεί, ενώ η σεξουαλική διέγερσή τους ήταν πλέον ευκολότερη. Η βελτίωση επιβεβαιωνόταν και από την σύζυγο, που ανέφερε ότι η σεξουαλική ζωή ήταν πλέον «πολύ ικανοποιητική».

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ωκυτοκίνη δεν έχει θετικές επιπτώσεις μόνο στην ερωτική ζωή του άνδρα, αλλά επηρεάζοντας τον εγκέφαλο βελτιώνει γενικότερα τις διαπροσωπικές σχέσεις, αν και ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι ακόμα απολύτως ξεκάθαρος.  Η ορμόνη πιστεύεται ότι αλληλεπιδρά με το σύστημα της ντοπαμίνης, που ρυθμίζει τη λειτουργία του «κέντρου ανταμοιβής και ευχαρίστησης» στον εγκέφαλο. Όπως, επεσήμαναν οι ερευνητές, δεδομένο ότι αρκετοί ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία δεν ανταποκρίνονται θετικά σε φάρμακα, όπως η σιλδεναφίλη, υπάρχει μεγάλη ιατρική ανάγκη για μια νέα κατηγορία φαρμάκων.

Η σημαντική επιρροή της ωκυτοκίνης στον οργανισμό έγινε για πρώτη φορά σαφώς αντιληπτή το 1979, όταν παρθένα θηλυκά ποντίκια, στους εγκεφάλους των οποίων εγχύθηκε η ορμόνη, άρχισαν να επιδεικνύουν μητρική συμπεριφορά. Από τότε, εκατοντάδες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί ρίχνοντας ολοένα περισσότερο φως στο ρόλο της ορμόνης τόσο κατά τα πρώτα στάδια μιας ρομαντικής ή σεξουαλικής σχέσης, όσο και κατά την ανάπτυξη του πρωταρχικού δεσμού μητέρας – παιδιού αμέσως μετά τη γέννα.

Η εν λόγω ορμόνη παράγεται, κυρίως, στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και ως τώρα έχει μελετηθεί, κυρίως, όσον αφορά την επίδρασή της στις γυναίκες. Η ωκυτοκίνη εκλύεται στη διάρκεια του πρώτου σταδίου του τοκετού, ώστε να διευκολυνθούν η διαστολή του τραχήλου της μήτρας και οι συσπάσεις της τελευταίας. Επίσης, η συγκεκριμένη ορμόνη «πυροδοτεί» την παραγωγή γάλακτος. Πιο πρόσφατα, έχει αποκαλυφθεί ότι η ωκυτοκίνη έχει ευρύτερη επίδραση στη συμπεριφορά, μεταξύ άλλων τονώνοντας το αίσθημα εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων, καθώς και των δεσμών συνεργασίας μεταξύ τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διερευνηθεί ο ρόλος της σε διαταραχές, όπως το άγχος και ο αυτισμός. 

Βιβλιογραφία

Kai MacDonald, David Feifel, Dramatic Improvement in Sexual Function Induced by Intranasal Oxytocin, The Journal of Sexual Medicine, The Journal of Sexual Medicine, Volume 9, Issue 5, pages 1407–1410, May 2012

Τα κατάλληλα προϊόντα για τη σεξουαλική υγεία

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για τη σεξουαλική υγεία

Διαβάστε, επίσης,

Κάντε συχνά σεξ

Άγχος επίδοσης και στύση

Αν είσαστε γυναίκα και τελειομανής κινδυνεύετε

Πώς να κάνετε σεξ παρά τις τόσες υποχρεώσεις

Μήπως οι υποχρεώσεις που μαζέψατε είναι πολλές;

Ελληνικές οικογένειες

Ασκήσεις για καλύτερο σεξ

Χρήσιμες πληροφορίες για το σεξ

Αυνανισμός

Αφροδισιακή διατροφή

Κάνει καλό ο αυνανισμός στις γυναίκες;

Κρουστικά κύματα για να αποκαταστήσετε τη στύση σας

Βότανο για βελτίωση της σεξουαλικής υγείας των ανδρών

Τα μυστικά για ένα πετυχημένο γάμο

Κούραση και σεξ

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες. Γιατί οι καλοκαιρινές αλλεργίες είναι φέτος πιο βασανιστικές από ποτέ. Οι καλοκαιρινές αλλεργίες έχουν αυξηθεί σε συχνότητα. Όλοι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ