Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Sexting

Το Sexting είναι αποτέλεσμα της προόδου στην τεχνολογία που επιτρέπει νέες μορφές κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Το sexting, είναι πλέον η μέθοδος ερωτικής επικοινωνίας ανάμεσα σε 2 ανθρώπους.

Τι είναι όμως το sexting;

Πρόκειται για την ένωση 2 λέξεων, της λέξης sex και texting (γράφω). Το sexting, είναι η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων ανάμεσα σε 2 ανθρώπους και έχει σαν άμεση συνέπεια τον σεξουαλικό ερεθισμό τους.

Δηλαδή, μπορεί κάποιος να είναι στη δουλειά και να βλέπει την πανέμορφη και εκρηκτική συνάδελφο του απέναντι, να ανταλλάσσει συνέχεια μηνύματα στο κινητό της και να χαμογελάει.

Και φυσικά το sexting, δεν περιορίζεται μόνο στην ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, αλλά και εικόνων (φωτογραφίες και βίντεο), αφού, πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όλα είναι δυνατά.

Πάντως, το φαινόμενο αυτό διερευνήθηκε από την επιστημονική κοινότητα και συγκεκριμένα από το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκανε μια έρευνα σε 3.447 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 – 24 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, το 57% δεν έστελναν και αποδεχόντουσαν τέτοια μηνύματα, το 28.2% απέστελλε και αποδεχόταν, το 12.6% μόνο αποδεχόταν, ενώ το 2% ήταν μόνο αποστολείς.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, πως οι άνδρες δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στο sexting. Οι γυναίκες από την πλευρά τους σε ποσοστό 92%, παραδέχτηκαν ότι στέλνουν sms και mms με σεξουαλικό περιεχόμενο και το 30% των γυναικών το θεωρεί διασκεδαστικό, αλλά και τονωτικό ως προς την αυτοπεποίθηση τους. Επίσης, οι νέοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι αποστολείς, σε σχέση με τους ενήλικες που έχουν έντονη σεξουαλική ζωή.

Η πρώτη γνωστή αναφορά του όρου sexting ήταν σε ένα άρθρο του 2005 στο περιοδικό Sunday Telegraph.

Το Sexting είναι αποτέλεσμα της προόδου στην τεχνολογία που επιτρέπει νέες μορφές κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Η νεότερη τεχνολογία επιτρέπει την αποστολή εικόνων και βίντεο. 

Ένας κοινωνικός κίνδυνος του sexting είναι ότι το υλικό μπορεί πολύ εύκολα και ευρέως να χρησιμοποιηθεί. Πολλοί μπορεί να κατηγορηθούν για παιδική πορνογραφία. Μια έρευνα του 2009 του Ηνωμένου Βασιλείου σε 2.094 εφήβους ηλικίας 11 έως 18 ετών, έδειξε ότι το 38% είχε λάβει μια “επιθετική ή ενοχλητική” σεξουαλική εικόνα με κείμενο με email.

Το 2007, 32 έφηβοι από διώχθηκαν ως αποτέλεσμα του sexting.

Δημιουργήθηκε, επίσης, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τους εφήβους που προωθεί την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους του sexting.

Πάντως φαίνεται πως η ψυχολογία ενός ατόμου δεν έχει να κάνει με το sexting. Αντιθέτως, δηλώνει υγιή σεξουαλική ζωή. 

«Πρέπει να δώσουμε προσοχή στο πώς η τεχνολογία επηρεάζει τις ζωές μας και συνάμα την σεξουαλική μας συμπεριφορά και τη σχέση». Παρόλα, αυτά, το sexting που γίνεται από ανήλικους είναι ένα διαφορετικό θέμα προς εξέταση.

Τα κατάλληλα προϊόντα για τη σεξουαλική υγεία

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για τη σεξουαλική υγεία

Διαβάστε, επίσης,

Κάντε συχνά σεξ

Άγχος επίδοσης και στύση

Αν είσαστε γυναίκα και τελειομανής κινδυνεύετε

Πώς να κάνετε σεξ παρά τις τόσες υποχρεώσεις

Μήπως οι υποχρεώσεις που μαζέψατε είναι πολλές;

Ελληνικές οικογένειες

Ασκήσεις για καλύτερο σεξ

Χρήσιμες πληροφορίες για το σεξ

Αυνανισμός

Αφροδισιακή διατροφή

Κάνει καλό ο αυνανισμός στις γυναίκες;

Κρουστικά κύματα για να αποκαταστήσετε τη στύση σας

Βότανο για βελτίωση της σεξουαλικής υγείας των ανδρών

Τα μυστικά για ένα πετυχημένο γάμο

Κούραση και σεξ

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροSheepskin style
Επόμενο άρθροSex Shops
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ