Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΆσκηση και σπορΟι καλύτερες βιταμίνες για τους αθλητές

Οι καλύτερες βιταμίνες για τους αθλητές

Οι καλύτερες βιταμίνες για τους αθλητές. Οι βιταμίνες που πρέπει να παίρνουν οι αθλητές για να αυξήσουν την αντοχή και τις επιδόσεις τους. 

Το ψυχικό και σωματικό άγχος ή στρες που σχετίζεται με τον ανταγωνισμό και την άσκηση, αυξάνει τις απαιτήσεις του οργανισμού των αθλητών για βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως και για υψηλή πρόσληψη θερμίδων.

Ιδιαίτερες είναι οι απαιτήσεις για πρόσθετες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που θα εξασφαλίσουν την πλήρη χρήση των επιπλέον θερμίδων. Επίσης, θα εξασφαλίσουν το σωστό ανεφοδιασμό σε ορμόνες κατά του στρες από τα επινεφρίδια και τέλος, θα κάνουν εφοδιασμό με πρόσθετη πυριδοξίνη που είναι απαραίτητη για τις περισσότερες αθλήτριες.

Η βιταμίνη C είναι, επίσης, βασική για την παραγωγή ορμονών κατά του στρες και για την εξασφάλιση πλήρους ενεργοποίησης της μυϊκής ενέργειας.

Η βιταμίνη Ε είναι βασική για να εξασφαλισθεί ο σωστός ανεφοδιασμός των μυών με οξυγόνο. Παρόμοια λειτουργία αποδίδεται, επίσης, στο παγγαμικό οξύ, το οποίο χαρίζει και ενέργεια.

Οι ελάχιστες ανάγκες ικανοποιούνται με βιταμίνη C μέχρι 1500χγρμ, βιταμίνη Ε 1000IU και παγγαμικό οξύ 150χλγρ και τέλος, βιταμίνες συμπλέγματος Β υψηλής δυναμικότητας.

Οι γυναίκες αθλήτριες θα πρέπει να παίρνουν πρόσθετο σίδηρο (10χλγρ ημερησίως) για να εξασφαλισθούν κατά της αναιμίας και πρόσθετο ασβέστιο (μέχρι 1000χλγρ την ημέρα) για πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την οστεοπόρωση

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την οστεοπόρωση

Διαβάστε επίσης,

Δίαιτα για αύξηση των επιδόσεων στους αθλητές

Η θεραπευτική δύναμη της άσκησης

Αναβολικά Ανδρογόνα Στεροειδή

Γυμναστική με βάρη

Δίαιτα γρήγορης απώλειας βάρους σε αθλητές

Πώς οι αθλητές μπορούν να χάσουν βάρος

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θαλασσοθεραπεία πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση

Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση. Η ψωρίαση θεραπεύεται με φυσικούς τρόπους που είναι πιο αποτελεσματικοί Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για τη θεραπεία της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ