Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕξαρτήσειςΈχετε καταναλώσει πολύ καφέ και τσιγάρα;

Έχετε καταναλώσει πολύ καφέ και τσιγάρα;

Έχετε καταναλώσει πολύ καφέ και τσιγάρα; Τι να κάνετε αν έχετε καταναλώσει πολύ καφέ και πολλά τσιγάρα και είσαστε χάλια

Η καφεΐνη και η νικοτίνη είναι διεγερτικές ουσίες.

Αν τις πάρετε σε μεγάλες δόσεις θα παρουσιάσετε τα εξής συμπτώματα:

Ταχυκαρδία, εφίδρωση, αύξηση της πίεσης, αγγειόσπασμο, υπερδιέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως αϋπνία, υπερδιέγερση του γαστρεντερικού, όπως οισοφαγίτιδα και γαστρίτιδα.

Η διάρκεια των συμπτωμάτων που θα έχετε από την πολύ κατανάλωση καφέ και τσιγάρου εξαρτάται από τις ποσότητες που θα καταναλώσετε, από τη σωματική σας διάπλαση και από το πόσο συνηθισμένοι είστε σε αυτές τις ουσίες.

Όσοι έχουν καρδιοαγγειακά προβλήματα θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με το συνδυασμό καφεΐνης και νικοτίνης, γιατί η αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης μπορεί να είναι επιβλαβής.

Το κάπνισμα είναι εξαιρετικά επιζήμιο για την ανάπτυξη του εμβρύου μιας εγκύου γυναίκας  και η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Ο συνδυασμός καφέ και καπνού μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη αθηρωματικών πλακών στις αρτηρίες που τις κάνει να χάνουν την ελαστικότητά τους και προκαλούνται καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Τι μπορείτε να κάνετε όταν έχετε συμπτώματα από υπερκατανάλωση καφέ και τσιγάρου;

Πιέστε πολύ νερό περιμένετε να περάσουν οι επιδράσεις τους…

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για αποτοξίνωση

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για αποτοξίνωση

Διαβάστε, επίσης,

Φαγητό, ποτό, τσιγάρο και καφές

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΚαρύδια
Επόμενο άρθροΚάψτε θερμίδες έξυπνα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ