Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑισθητική και υγείαΟι θεραπευτικές ιδιότητες της μαγιονέζας

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαγιονέζας

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαγιονέζας είναι για πολλούς άγνωστες. Μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ομορφιά, όσο και στη μαγειρική.

Πιστεύετε πως η μαγιονέζα χρησιμοποιείται μόνο στο φαγητό, π.χ. σε ένα σάντουιτς ή σαν σως;

Ασυνήθιστα μυστικά ομορφιάς, που θα αναζωογονήσουν το δέρμα σας, τα μαλλιά σας και τα νύχια σας…

Δείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει η μαγιονέζα

  1. Χρησιμοποιήστε τη σαν μαλακτικό για τα μαλλιά σας

Πάρτε τη μαγιονέζα και κάντε μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας, ακριβώς, όπως θα κάνατε και με ένα κανονικό conditioner! Στη συνέχεια, βάλτε ένα σκουφάκι για το μπάνιο, περιμένετε μερικά λεπτά και λουστείτε. Η μαγιονέζα θα ενυδατώσει τα μαλλιά σας και θα τους δώσει μια λαμπερή γυαλάδα.

  1. Χρησιμοποιήστε τη σα μάσκα προσώπου

Απλά απλώστε τη μαγιονέζα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει, για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε την και ξεπλυθείτε με κρύο νερό. Το πρόσωπό σας θα είναι καθαρό και απαλό.

  1. Δυναμώστε τα νύχια σας

Για να κάνετε τα νύχια σας πιο σκληρά, απλά βυθίστε τα, ανά τακτά διαστήματα μέσα σε ένα μπολ με μαγιονέζα για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα με ζεστό νερό.

  1. Ανακουφιστείτε από το κάψιμο του ήλιου

Ξεχάσατε να βάλετε αντιηλιακό και καήκατε; Μην ανησυχείτε! Για να θεραπεύσετε το ξηρό, καμένο δέρμα, απλώστε μια γενναία ποσότητα μαγιονέζας στις παθούσες περιοχές. Το προϊόν αυτό, θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και θα ενυδατώσει το δέρμα σας.

  1. Ασφαλής τρόπος για να σκοτώσετε τις ψείρες του κεφαλιού

Πολλοί δερματολόγοι, πλέον, συνιστούν την χρήση της μαγιονέζας για να σκοτώσει και να απομακρύνει τις ψείρες από το κεφάλι των παιδιών, αντί των τοξικών συνταγογραφούμενων φαρμάκων και της όλης διαδικασίας για προετοιμασία. Εξάλλου, οι ψείρες έχουν αρχίσει να αποκτούν αντοχές και να αντιστέκονται σε τέτοιες χημικές θεραπείες.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 5-4.jpg

Επομένως, για να διώξετε τις ψείρες με την μαγιονέζα, κάντε μασάζ με μια γενναία ποσότητα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας πριν από τον βραδινό ύπνο. Στη συνέχεια, βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε την δράση και κοιμηθείτε. Το πρωί λουστείτε και χρησιμοποιήστε μια αραιή τσατσάρα για να αφαιρέσετε όσες ψείρες και κόνιδες έχουν απομείνει. Για να εξαλείψετε, τελείως, τη μόλυνση, επαναλάβετε τη θεραπεία σε 7-10 ημέρες.

  1. Μαλακώστε τους αγκώνες και τα πόδια σας

Θέλετε να μαλακώσετε και να διώξετε τα νεκρά κύτταρα από τους αγκώνες και τα πόδια σας; Απλά τρίψτε μαγιονέζα πάνω στον ξηρό, τραχύ ιστό, αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνετε την, σκουπίζοντας την με ένα υγρό πανί.

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για εσάς και τις οικογένειές σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για όλη την οικογένεια

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 4-7.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μάσκα για να αποκτήσετε απαλό δέρμα

Να χρησιμοποιείτε φυσικό σαμπουάν για τις ψείρες

Χρήσιμες οικιακές συμβουλές

Προστατέψτε το δέρμα σας

Ψείρες οι ανεπιθύμητες

Ηλιακά εγκαύματα

Ηλιακά εγκαύματα: Φυσική Αντιμετώπιση

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ