Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μασάζ με βότσαλα

Το μασάζ με βότσαλα είναι ένας εναλλακτικός τρόπος θεραπείας για το άγχος και για την ενεργοποίηση του οργανισμού

Η θεραπεία με πέτρες είναι το αρχαίο μασάζ, που αναπτύχθηκε πριν από χίλια χρόνια, από ιθαγενείς της Αμερικής και αυτό γίνεται με βότσαλα σε διάφορα μεγέθη.

  • Διαλέγετε από την παραλία λείες και στρογγυλές πέτρες με 2-10 εκατοστά διάμετρο όσο γίνεται πιο πλακουτσωτές.
  • Αν είσαστε στο σπίτι, ζεσταίνετε τις πέτρες σε μπεν μαρί! Βάζετε νερό στην κάτω κατσαρόλα και στην πάνω στρώνετε μια πετσέτα. Τοποθετείτε τις πέτρες, χωρίς να ακουμπά η μία την άλλη και περιμένετε λιγάκι για να ζεσταθούν. Ιδανική θερμοκρασία είναι οι 50ο C. Δεν πρέπει να είναι καυτές, γιατί δε θα μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Τις αφαιρείτε με μια κουτάλα και τις ακουμπάτε στο τραπεζάκι, δίπλα στο χώρο που θα κάνετε μασάζ.
  • Στη συνέχεια, ετοιμάζετε το λάδι για το μασάζ. Φτιάχνετε ένα μείγμα με 20 ml λάδι βάσης και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.
  • Αλείφετε την πλάτη εκείνου, που πονά με το λάδι.
  • Με τα λαδωμένα σας χέρια πιάνετε τις πέτρες, με προσοχή για να μην καίνε και τις γλιστράτε απαλά, κάνοντας κυκλικές κινήσεις πάνω στο δέρμα. Αν χρειαστεί να δουλέψετε πάνω από τα ρούχα, δε λαδώνετε τις πέτρες.
  • Τις τοποθετείτε αμφοτερόπλευρα της σπονδυλικής στήλης, στους ώμους και το λαιμό, αλλά και στο κεφάλι, όπως στα ιγμόρεια και κάνετε απαλό μασάζ, για βαθιά χαλάρωση και ενεργοποίηση της φυσικής διαδικασία επούλωσης. Δέκα λεπτά είναι αρκετά για να προκληθεί ανακούφιση.

Η μάλαξη με ζεστές πέτρες είναι κατάλληλη για το χειμώνα, που κάνει κρύο, αλλά και για το καλοκαίρι δίπλα στην καυτή άμμο, όπου τα καυτά βότσαλα τα έχετε έτοιμα. Θα χρειαστεί μόνο να πάρετε το λάδι για το μασάζ σε ένα μπουκαλάκι μαζί σας.

Ο πρωταρχικός στόχος της θεραπείας, με ζεστές πέτρες, είναι να ανοίξουν τα ενεργειακά κανάλια του σώματος, να φύγει η ένταση των μυών και να επέλθει βαθιά χαλάρωση.

Το μασάζ μπορεί, ανάλογα με το πρόβλημα, να περιλαμβάνει αν είναι απαραίτητο και κρύα βότσαλα και είναι η καλύτερη θεραπεία για την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης, ειδικά, μετά από πολύ σκληρή προπόνηση, σε περίπτωση τοπικής φλεγμονής, όπως π.χ. στην ιγμορίτιδα, βοηθώντας τα ιγμόρεια με την απορρόφηση του οιδήματος.

Η θεραπεία με πέτρες μπορεί να βοηθήσει στα ακόλουθα προβλήματα: μυϊκοί πόνοι, ρευματικές παθήσεις, αρθριτικές παθήσεις, σκλήρυνση κατά πλάκας, ινομυαλγία, αϋπνία,  πόνος και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης, του άγχους, της έντασης και στην κατάθλιψη.

Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για τη βελτίωση της υγείας σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 4.jpg

Διαβάστε, επίσης, παρόμοια άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Πότε δεν πρέπει να κάνετε μασάζ

Το μασάζ για τους μυϊκούς πόνους

Το καλύτερο λάδι για την κυτταρίτιδα

Μασάζ για μωρά

Καλό μασάζ και καλό σεξ

Τρόποι βελτίωσης του κυκλοφορικού στα πόδια

Τεχνική για την καλή κυκλοφορία του αίματος

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ