Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΨυχολογίαΜην παραδεχτείτε ποτέ την απιστία σας

Μην παραδεχτείτε ποτέ την απιστία σας

Η ειλικρίνεια στην απιστία δεν είναι  ποτέ η καλύτερη λύση

Η αποκάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος μπορεί να σας απαλλάξει από τις τύψεις, αλλά θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η παραδοχή της απιστίας, συνήθως, έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Η αποκάλυψη μιας απιστίας κλονίζει την εμπιστοσύνη και απειλεί τη σχέση του ζευγαριού. Αισθήματα φόβου, θυμού, οργής, ενοχής κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ το άτομο που έχει απατηθεί, νιώθει προδομένο και έχει αναρίθμητα ερωτηματικά.

Χωρίς αμφιβολία, μια τέτοια αποκάλυψη αποτελεί τεράστια κρίση σε μία σχέση ή σ’ έναν γάμο για τα μέλη που τον απαρτίζουν, ενώ η κατάσταση γίνεται περισσότερο δραματική αν υπάρχουν παιδιά.

Στη φάση αυτή, που σαφώς χάνεται η ασφάλεια, η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη στη σχέση, το ζευγάρι αναρωτιέται και προσπαθεί να κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν στην απιστία. Γίνεται ένας απολογισμός και δίνεται, ίσως, με τον τρόπο αυτό μια ευκαιρία για ειλικρινή αποκάλυψη των βαθύτερων αναγκών του καθενός.

Το αν το ζευγάρι θα μπορέσει τελικά ή όχι να βγει ενωμένο και με τις λιγότερες πιθανές συνέπειες και για τους δύο εξαρτάται από πλείστους παράγοντες, σημαντικότεροι εκ των οποίων είναι τα κίνητρα και οι προσδοκίες που έχουν για τη διατήρηση του γάμου, η ψυχική και συναισθηματική ωριμότητα τόσο των ατόμων ως ξεχωριστές οντότητες όσο και του δυναμικού τους ως δυάδα, που θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μια τέτοια αποκάλυψη.

Αν θεωρείτε, λοιπόν, ότι είσαστε σε θέση να βάλετε τέρμα στην παράλληλη σχέση σας και να αντιμετωπίσετε τη δυσλειτουργική σχέση του γάμου, δεν χρειάζεται να ομολογήσετε τίποτα.

Γιατί να  πληγώσετε, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κανένας λόγος;

Διαβάστε, επίσης,

Άπιστα επαγγέλματα

Το φάρμακο που θεραπεύει την απιστία των αντρών

Η επιτυχία πάει με την απιστία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΣτείρωση
Επόμενο άρθροΜήπως σας λείπει ύπνος;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Βιοανάδραση και Διαβήτης

Βιοανάδραση και Διαβήτης. Πώς η κβαντική ιατρική βιοανάδραση συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη. Η βιοανάδραση προσπαθεί να σας διδάξει να ελέγχετε τις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ