Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΆσκηση και σπορΠόση γυμναστική πρέπει να κάνουμε

Πόση γυμναστική πρέπει να κάνουμε

Άσκηση λίγη ή πολύ;

Γυμναστική λίγη και καλή λένε οι ερευνητές

Μια έρευνα 12 ετών, στην οποία συμμετείχαν 22.000 άντρες σε νοσοκομείο της Βοστόνης έδειξε ότι η έντονη γυμναστική για 11-24 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων κατά 36%. Άντρες που ασκούνταν περισσότερο χρόνο δεν είχαν κανένα παραπάνω όφελος.

Μικρότερες, και σύντομες συνεδρίες άσκησης είναι καλύτερες για την καρδιά.

Ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώθηκε κατά 36 % μεταξύ εκείνων που γυμνάζονται έντονα μία με δύο φορές την εβδομάδα, 38 % μεταξύ εκείνων που ασκούνται τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, και 46 % μεταξύ των ανδρών που ασκούνται πέντε ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.

Στη μελέτη εξετάζεται μόνο η έντονη άσκηση. Και αν κρίνουμε από το μικρό ποσοστό των ενηλίκων που ασκούνται έντονα, οι περισσότεροι άντρες δεν κάνουν έντονη γυμναστική. Μόνο το 15 % περίπου των ανδρών συμμετέχουν σε έντονη σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 20 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα.

Σε γενικές γραμμές, η πιο έντονη προπόνηση για λιγότερο χρόνο απαιτείται για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου. Πείτε ότι ο στόχος σας είναι να κάψετε 200 θερμίδες. Αντ΄αυτού θα μπορούσατε να κάνετε 40 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα, όπως το περπάτημα ή μόλις 20 λεπτά υψηλότερης έντασης δραστηριότητα, όπως είναι το τρέξιμο.

Όλες οι επιλογές είναι καλές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, τη φυσική κατάσταση και το χρόνο.

Σύσταση: Κάψτε 150 θερμίδες την ημέρα σε φυσική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα ή κάποια εργασία για 30 λεπτά ή τρέξιμο για 15 λεπτά ή πλύσιμο αυτοκινήτου για 45 έως 60 λεπτά.

Διαβάστε, επίσης,

Συμβουλές για την διατροφή και την άσκηση

Γυμνάστε την καρδιά σας

Γιατί όσοι έχουν ψηλή πίεση πρέπει να κάνουν πολύ σεξ

Η σημασία της προθέρμανσης στην άσκηση

Ο μαραθώνιος προκαλεί βλάβη στην καρδιά

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γεράνι

Αιθέριο έλαιο γεράνι. Το αιθέριο έλαιο γερανιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τα πολλά οφέλη του για την υγεία Το αιθέριο έλαιο γεράνι χρησιμοποιείται για τη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ