Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠολυβιταμίνες για αντιγήρανση

Πολυβιταμίνες για αντιγήρανση

Σταματήστε τον χρόνο με πολυβιταμίνες

 

 

 

Οι πολυβιταμίνες μπορεί να βοηθούν τις γυναίκες να ζουν περισσότερο, επιβραδύνοντας έναν κυτταρικό μηχανισμό ο οποίος ευθύνεται για τη γήρανση, αναφέρει η «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής».

Ο μηχανισμός είναι η βράχυνση των τελομερών _ των ακροτελεύτιων τμημάτων των χρωμοσωμάτων που «κοντένουν» κάθε φορά που πολλαπλασιάζονται τα κύτταρα, δίνοντας το έναυσμα για τη γήρανση των κυττάρων και έτσι του οργανισμού.

Επιστήμονες από το Εθνικό Ίδρυμα Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας (NIEHS) ανέλυσαν στοιχεία από 586 γυναίκες. Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από τις εθελόντριες, ρωτώντας τες για την κατανάλωση διατροφικών συμπληρωμάτων την τελευταία 12ετία. Επιπλέον, τους πήραν δείγματα αίματος και την υποβολή σε ανάλυση DNA.

Όπως διαπίστωσαν, η λήψη πολυβιταμινών σχετιζόταν με μακρύτερα τελομερή. Στην πραγματικότητα, «σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έπαιρναν πολυβιταμίνες, όσες έπαιρναν μία την ημέρα είχαν κατά 5,1% πιο μακριά τελομερή. Η διαφορά αυτή σημαίνει ότι τα τελομερή των γυναικών που έπαιρναν βιταμίνες ήταν κατά 9,8 χρόνια πιο νεανικά.

Τη μελέτη χρηματοδότησαν τα ομοσπονδιακά Εθνικά Ιδρύματα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ και όχι κάποια εταιρεία βιταμινών. 

Παραγγείλετε τον αποτελεσματικότερο ορό αντιγήρανσης EMEDI BIO πατώντας εδώ!!!

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Παραγγείλετε το σταθεροποιημένο αεροβικό οξυγόνο πατώντας εδώ

Διαβάστε, επίσης,

Πώς η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί πρόωρη γήρανση

Ποιοι πρέπει να παίρνουν Iπποφαές

Κρέμες από δηλητήριο φιδιών

Κανέλα

Όλες οι χρήσεις της στάχτης

Η φυσικότητα είναι το ζητούμενο

Οι βιταμίνες της ομορφιάς

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ