Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΟμοιοπαθητικήΤα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις ημικρανίες

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις ημικρανίες

Ομοιοπαθητική και ημικρανίες

Αυτοθεραπεία με ομοιοπαθητικά φάρμακα

Η ομοιοπαθητική είναι γενικά ασφαλής. Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ομοιοπαθητική ως θεραπευτική επιλογή να επιλέξετε μια λύση που να ταιριάζει περισσότερο με τα συμπτώματα που σχετίζονται με την ημικρανία ή τον πονοκέφαλό σας.

Οι δόσεις αναγράφονται στη συσκευασία. Εάν ακολουθείτε τις οδηγίες της ετικέτας σωστά και δεν έχετε καμία βελτίωση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, τότε μπορεί να χρειαστεί να διακόψετε τη χρήση του συγκεκριμένου ομοιοπαθητικού φαρμάκου και να επιλέξετε μια διαφορετική λύση.

Ο πόνος και η φυσιολογία του κάθε ατόμου είναι μοναδική και ως εκ τούτου μια θεραπεία που λειτουργεί σε ένα άτομο δεν μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά σε κάποιον άλλο.

 


Ομοιοπαθητικός οδηγός θεραπείας για τους πονοκέφαλους και τις ημικρανίες

Arnica: Πονοκέφαλοι που προκύπτουν από τραύμα στο κεφάλι.

Belladona: Πονοκέφαλοι και ημικρανίες στο δεξί ημιμόριο. Συνοδά συμπτώματα περιλαμβάνουν τον πόνο έντονου σφιξίματος, το κοκκίνισμα του δέρματος, τα ζεστά ή κρύα πόδια και τα χέρια.

Bryonia alba: Λύση για τον σφύζον παλλόμενο πόνο κοντά ή μέσα στο αριστερό μάτι. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκεφάλους νωρίς το πρωί και ξηροστομία, και έντονη ενόχληση από το θόρυβο και την κίνηση.

China: Πονοκέφαλοι που προκύπτουν από αφυδάτωση, αδυναμία ή αναιμία.

Cimicifuga: Ημικρανία και σφύζουσα κεφαλαλγία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο που σχετίζεται με την έμμηνο ρύση, δυσκαμψία στον αυχένα, και τα συναισθήματα της κατάθλιψης ή της απελπισίας.

Cocculus indicus: Ημικρανία και πονοκέφαλοι που προκύπτουν από ανησυχητική συμπεριφορά ή αϋπνία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ζάλη, ναυτία και έμετο.

Cyclamen: Ημικρανία που σχετίζεται με ζάλη, θολή όραση ή σπασμό των ματιών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο αυτί, ξηροστομία ή δίψα, και αδυναμία. Συνυπάρχει ευαισθησία και συναισθηματική αναστάτωση.

Gelsemium: Κατάλληλο για τα συμπτώματα που περιλαμβάνουν κεφαλαλγία που σχετίζεται με θολή όραση, αίσθηση σύσφιξης σα στεφάνι γύρω από το κρανίο, συχνή ούρηση και δυσκολία συγκράτησης του κεφαλιού στην ευθεία όταν είναι ανοιχτά  τα μάτια.

-Ignatia amara: Για πονοκεφάλους από στρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μυϊκούς σπασμούς του αυχένα και της ράχης και συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης.  

-Iris versicolor: Θεραπεύει πονοκεφάλους ή ημικρανίες που συνήθως έρχονται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ή κατά τη διάρκεια περιόδων ανάπαυσης. Είναι επίσης, λύση για την ημικρανία με αύρα.

Lachesis: Για ημικρανία αριστερού ημιμορίου. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συμφόρηση, εξάψεις ή κηλίδες του δέρματος και δυσανεξία στη ζέστη.

Natrium muriaticum: Θεραπεύει τον πόνο στο κεφάλι. Ανακουφίζει από το άγχος, και πονοκεφάλους που σχετίζονται με την καταπόνηση των ματιών, τον πολύ ήλιο, την θλίψη, και την απογοήτευση.

Nux vomica: Θεραπεύει τον πονοκέφαλο τάσης, τον πονοκέφαλο από θόρυβο ή οσμές.

-Ranunculus bulbosis: Θεραπεύει τον πονοκέφαλο που προκαλείται  από την αλλαγή του καιρού (ειδικά αυτόν που εμφανίζεται πριν από μια  καταιγίδα).

Sanguinaria canadensis: Θεραπεία για πονοκεφάλους που εντοπίζονται στο δεξί μάτι. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, έμετο και έντονο πόνο στο κεφάλι.

Sepia: Θεραπεύει τον  πονοκέφαλο στο αριστερό μέτωπο ή πάνω από το αριστερό μάτι. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία και έμετο.

Spigelia: Αριστερού ημιμορίου πονοκεφάλος. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αίσθημα παλμών της καρδιάς ή, δυσκαμψία του αυχένα και πόνο τους ώμους.

Διαβάστε, επίσης,

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά

Κληρονομικότητα και στις ημικρανίες

Μελισσόχορτο

Έχετε πόνο στο κεφάλι;

Τα μωρά με κολικούς εμφανίζουν ημικρανίες

Το ιατρικό ιστορικό για τις κεφαλαλγίες

Αθροιστική κεφαλαλγία

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Ημικρανίες από διαστολή αιμοφόρων αγγείων

Πώς οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τις ημικρανίες

Τα καλύτερα για τις ημικρανίες

Συσκευή που προλαμβάνει τις ημικρανίες

Τι είναι η ημικρανία;

Από τι πυροδοτούνται οι ημικρανίες;

Το καλύτερο ρόφημα για τον πονοκέφαλο

Το θαλασσινό αλάτι στην ομοιοπαθητική

Ενδείξεις βελονισμού

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΗ πιο νόστιμη σοκολατόπιτα
Επόμενο άρθροEchinacea Compositum
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γεράνι

Αιθέριο έλαιο γεράνι. Το αιθέριο έλαιο γερανιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τα πολλά οφέλη του για την υγεία Το αιθέριο έλαιο γεράνι χρησιμοποιείται για τη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ