Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΚόλπα για να μην παθαίνετε φουσκάλες από τα παπούτσια σας

Κόλπα για να μην παθαίνετε φουσκάλες από τα παπούτσια σας

Πώς μπορείτε να αποφύγετε τις φουσκάλες από τα παπούτσια

Πρόληψη για να μην σας χτυπάνε τα παπούτσια σας

-Πρώτα από όλα φορέστε σωστά παπούτσια για να μην παθαίνετε φουσκάλες.

  • Το σωστό μέγεθος και  σχήμα του παπουτσιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη.
  • Τα καινούρια παπούτσια για μια μεγάλη βόλτα σίγουρα θα σας κάνουν φουσκάλες. Κάντε σύντομους περιπάτους με τα νέα σας παπούτσια, ακόμη και  αν είναι τα καλύτερα.
  • Τα στενά παπούτσια πιέζουν τα δάχτυλα των ποδιών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε τραυματισμό των νυχιών.
  • Τα παπούτσια σας πρέπει να έχουν χώρο ένα δάχτυλο στο πλάι μεταξύ του τέλους του μεγάλου δακτύλου και του τέλους των παπουτσιών.
  • Επιλέξτε επίσης,  παπούτσια κατάλληλου πλάτους για τα πόδια σας, έτσι ώστε τα δάχτυλα των ποδιών να έχουν αρκετό χώρο.  Και τα πολύ μεγάλα παπούτσια δεν είναι κατάλληλα αφού αφήνουν τα πόδια να τρίβονται στα πλάγια τοιχώματα των παπουτσιών.

Κάντε λίπανση με βαζελίνη ή καλύτερα στο εσωτερικό μέρος των καινούριων δερμάτινων παπουτσιών σας ή βάλτε κρέμα σώματος ή βαζελίνη ή κρέμα ποδιών ή χεριών στα πόδια σας. Το σκληρό δέρμα κάνει εύκολα φουσκάλες.

Μην κάνετε περιποίηση ποδιών πριν φορέσετε τα καινούρια σας παπούτσια. Θα τα κάνετε ευαίσθητα.

-Οι μαραθωνοδρόμοι και περιπατητές μεγάλων αποστάσεων για να σκληρύνουν τα πόδια τους χρησιμοποιούν τανικό οξύ 10% ή κάνουν ποδόλουτρα με τσάι. Εφαρμόστε το τανικό οξύ στα πόδια σας, ή μουλιάστε τα σε ισχυρό τσάι, δύο φορές την ημέρα για δύο έως τρεις εβδομάδες.

Κάντε καλή ενυδάτωση των ποδιών σας καθημερινά. Να ενυδατώνετε τα πόδια σας μετά από κάθε μπάνιο ή ντους με μια καλή κρέμα για τα πόδια ή κρέμα χεριών.

Και όμως οι βαμβακερές κάλτσες δεν κάνουν καλό στα πόδια σας. Αυτό είναι ό, τι λένε οι ειδικοί, όταν πρόκειται για την πρόληψη για τις φουσκάλες. Το βαμβάκι διατηρεί τον ιδρώτα στο πόδι σας, στη συνέχεια μαλακώνει την επιδερμίδα και την αφήνει πιο επιρρεπή στην τριβή και στις φουσκάλες.

  • Οι συνθετικές κάλτσες κατασκευασμένες από ακρυλικό, πολυπροπυλένιο, ή ειδικό ύφασμα κρατάνε το δέρμα σας στεγνό. Αυτές είναι διαθέσιμες σε αθλητικά καταστήματα.
  • Οι κάλτσες με διπλό στρώμα μπορεί να είναι η λύση για την πρόληψη για τις φουσκάλες. Μπορείτε, επίσης, να φοράτε δύο ζευγάρια κάλτσες. Το πάχος της κάλτσας, βέβαια πρέπει να είναι το κατάλληλο. Ούτε πολύ παχιές κάλτσες, ούτε πολύ λεπτές. Πρέπει να είναι κατάλληλες για τα παπούτσια σας.
  • Πολλοί μαραθωνοδρόμοι συστήνουν αλλαγή στις κάλτσες  κάθε φορά που τα πόδια βραχούν.
  • Μερικές κάλτσες έχουν Teflon για να αποφεύγεται η τριβή.

Βάλτε άμυλο αραβοσίτου και ταλκ: Πρώτον, το άμυλο καλαμποκιού σε κάλτσες και παπούτσια κρατάει τα πόδια σας στεγνά. Το ταλκ,  επίσης, μπορεί να κρατήσει τα πόδια σας στεγνά.

-Αντιιδρωτικά: Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αντιιδρωτικό στα πόδια μειώνετε τον κίνδυνο για φουσκάλες. 

Πιείτε νερό για ενυδάτωση ή ένα αθλητικό ποτό με ηλεκτρολύτες (άλατα) για να κρατήσετε τα υγρά του σώματός σας σε ισορροπία. Η αφυδάτωση μπορεί να συμβάλει σε φουσκάλες.

Αν παρόλα αυτά βγάλετε φουσκάλες παρά τα κόλπα το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καλύψετε αυτές τις περιοχές πριν ξεκινήσετε το περπάτημα. Πρέπει να έχετε και άλλα χατζαπλάστ μαζί σας σε περίπτωση που χρειαστούν αλλαγή. Ένας επίδεσμος μπορεί να βοηθήσει, επίσης.

Υπάρχουν πολλά έτοιμα προϊόντα (ταινίες, επίδεσμοι, τζελ κ.ά) τα οποία ανακουφίζουν και προστατεύουν τα πόδια σας ενώ περπατάτε ή αθλείστε ή απλά στέκεστε όρθιοι.

Τα καλύτερα προϊόντα για την περιποίηση ποδιών

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα προϊόντα για την περιποίηση των ποδιών

Διαβάστε, επίσης,

Πώς να διαλέγετε τα σωστά παπούτσια στα παιδιά σας

Τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για εσάς

Οικολογικά παπούτσια

Παπούτσια με GPS

Κάντε απολύμανση των παπουτσιών σας

Μήπως έχετε μυκητίαση στα πόδια;

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ