Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΣεξ και υγείαΟι στάσεις στο σεξ που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη

Οι στάσεις στο σεξ που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη

Το σεξ στην εγκυμοσύνη, γενικά, δεν απαγορεύεται

Αποχή από τη σεξουαλική επαφή απαιτείται:

– Αν υπάρχει αποβολή στο ιστορικό της εγκύου

– Αν έχει προηγηθεί πρόωρος τοκετός

– Αν συμβεί κάποια αιμορραγία

– Αν είναι πρόδρομος ο πλακούντας

– Αν είναι ανεπαρκής ο τράχηλος

– Αν υπάρχει ρήξη των εμβρυϊκών υμένων (σπάσουν τα νερά)

Σε πολλές γυναίκες η ερωτική επιθυμία ανεβαίνει κατακόρυφα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με την αυξημένη ροή του αίματος στην περιοχή της λεκάνης, τα χείλη του αιδοίου διογκώνονται, γίνονται υπερευαίσθητα στην αφή και διεγείρονται πολύ ευκολότερα. Το στήθος δε αυξάνεται σε μέγεθος, το σώμα γίνεται πιο καμπυλώδες και η θηλυκότητα είναι πιο εμφανής. Έτσι η φύση προνοεί ότι η γυναίκα θα αισθάνεται και θα είναι, ακόμη πιο sexy από πριν.  Οι κολπικές εκκρίσεις, επίσης, είναι πλουσιότερες, με αποτέλεσμα η διείσδυση να είναι πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, μια γυναίκα φτάνει για πρώτη φορά σε έναν ή πολλαπλούς οργασμούς στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε άλλες γυναίκες πάλι η ερωτική επιθυμία είναι μειωμένη. Στο πρώτο τρίμηνο η ναυτία, το βάρος και η ευαισθησία των μαστών, καθώς και η συναισθηματική φόρτιση που βιώνουν ορισμένες γυναίκες, μπορεί ενδεχομένως να μειώσουν την ερωτική επιθυμία. Αλλά και στη συνέχεια, κάποιες γυναίκες, βρίσκουν ενοχλητική τη διόγκωση των γεννητικών οργάνων τους και νιώθουν πόνο ή αίσθηση βάρους κατά την συνουσία. Μπορεί, επίσης, να αισθάνονται έντονους πόνους από τις συσπάσεις της μήτρας στη διάρκεια της συνουσίας ή μετά τον οργασμό. Τότε η ερωτική πράξη είναι λιγότερο ικανοποιητική και προτιμούν να την αποφεύγουν. Όμως ερωτική πράξη δεν σημαίνει μόνο διείσδυση. Το ζευγάρι μπορεί να ανακαλύψει ξανά την ηδονή μέσα από εντελώς διαφορετικές ερωτικές προσεγγίσεις.

Οι αλλαγές στο σώμα της εγκύου επηρεάζουν τις ερωτικές συνήθειες του ζευγαριού. Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια καλή ευκαιρία για να πειραματιστείτε με νέες τεχνικές και να εμπλουτίσετε την ερωτική σας δραστηριότητα ανακαλύπτοντας νέες πηγές απόλαυσης. Ορισμένες στάσεις στην προχωρημένη εγκυμοσύνη είναι πιο άβολες. Βρείτε μαζί τις στάσεις που εξασφαλίζουν άνεση και δεν ασκούν πίεση στην κοιλιά.


Οι κατάλληλες στάσεις στην εγκυμοσύνη

-Εγκυμοσύνη και πλάγια στάση 

Στην στάση αυτή ξαπλωμένοι στα πλάγια, η γυναίκα βρίσκεται ξαπλωμένη στο πλάι και ο σύντροφος της ξαπλωμένος και αυτός στο πλάι μπροστά της, έχοντας η γυναίκα το ένα πόδι της πάνω στον σύντροφο της. Αυτή η θέση δίνει πολύ πρόσωπο με πρόσωπο επαφή και μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

-Εγκυμοσύνη και γυναίκα από πάνω

Στην στάση όταν η γυναίκα είναι από πάνω, ο άντρας βρίσκεται ξαπλωμένος ανάσκελα, ενώ η γυναίκα βρίσκεται από πάνω με κλίση προς τα εμπρός, εάν θέλει, ή προς τα πίσω για τη διείσδυση. Σε πολλές γυναίκες αρέσει αυτή η θέση διότι, τους παρέχεται η δυνατότητα να ελέγχουν την διέγερση της κλειτορίδας τους.

-Εγκυμοσύνη και ιεραποστολική στάση 

Στην ιεραποστολική στάση η γυναίκα βρίσκεται ξαπλωμένη ανάσκελα και ο σύντροφος της από πάνω, με τη μόνη διαφορά ότι ο σύντροφος της θα πρέπει στηρίζει το βάρος του στα χέρια και τα γόνατα του, έτσι ώστε να μην ασκήσει πίεση στην κοιλιακή χώρα της γυναίκας. Αυτό θα είναι δυνατό, κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, αλλά όταν η κοιλιά θα αρχίσει να φουσκώνει αυτό θα γίνει κάπως άβολο. Την περίοδο της εγκυμοσύνης, κατά την διάρκεια της συνουσίας θα πρέπει να αποφεύγεται η άσκηση πίεσης στην κοιλιακή χώρα, οπότε θα πρέπει η γυναίκα να είναι από πάνω ή στο πλάι.

Εγκυμοσύνη και διείσδυση από πίσω

Σε αυτή τη θέση η γυναίκα γονατίζει στα τέσσερα (πόδια – χέρια), ενώ ο σύντροφος της είναι από πίσω της γονατισμένος και αυτός (μόνο πόδια), και γίνεται η διείσδυση από πίσω. Αυτή η θέση μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη για τους δύο συντρόφους, γιατί γίνεται βαθιά διείσδυση, όπου δεν ασκείται καθόλου πίεση στην κοιλιακή χώρα. Με τη στάση αυτή ο άντρας μπορεί να χαϊδέψει το στήθος, την κοιλιά και τα γεννητικά όργανα της γυναίκας.

-Εγκυμοσύνη και καθιστή θέση

Στην καθιστή στάση ο άντρας κάθεται σε μία καρέκλα ή στην άκρη του κρεβατιού, ενώ η γυναίκα κάθεται πάνω με το πρόσωπο της προς τον σύντροφό της έχοντάς τον αγκαλιά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συναισθηματική θέση που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τους δύο συντρόφους. Όταν θα μεγαλώσει η κοιλιά η γυναίκα κάθεται με την πλάτη προς το σύντροφό της.

Δημοφιλής είναι η στάση «κουτάλι»

Και οι δυο ξαπλωμένοι στο πλάι με την γυναίκα να έχει ελεύθερη την κοιλιά της.

Αν, ωστόσο, η ερωτική επαφή είναι επώδυνη ή η έγκυος δεν έχει καμία σεξουαλική επιθυμία στην εγκυμοσύνη, θα πρέπει να εξηγήσει με ειλικρίνεια στον σύντροφό της τι συμβαίνει. Αρκετοί άντρες φοβούνται να αγγίξουν την έγκυο γυναίκα τους από φόβο  μήπως την τραυματίσουν ή μήπως κάνουν κακό στο έμβρυο. Μερικά ζευγάρια λένε πως στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης επιχείρησαν να κάνουν σεξ, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί ένιωθαν να «τους παρακολουθεί» το μωρό!

Η άποψη ότι το σεξ στην εγκυμοσύνη μπορεί να βλάψει το έμβρυο είναι λανθασμένη. Το έμβρυο προστατεύεται απόλυτα από το αμνιακό υγρό και τους δυνατούς μυς της μήτρας. Δεν μπορεί επομένως να τραυματιστεί από τη διείσδυση. Αν αρχίσει να κλοτσάει λίγο παραπάνω μετά τον οργασμό, αυτό συμβαίνει επειδή η καρδιά της μαμάς χτυπάει πιο δυνατά, κι όχι επειδή καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή αισθάνεται πόνο.

Το σπέρμα περιέχει μια ουσία που ωριμάζει τον τράχηλο και βοηθάει τη διαστολή του. Στο τελικό στάδιο της εγκυμοσύνης υπάρχει πιθανότητα η ουσία αυτή να δώσει το έναυσμα για τον τοκετό. Σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, όμως, αυτό είναι απίθανο. Ο τράχηλος θα ωριμάσει μόνο όταν είναι έτοιμος. Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, επίσης, ο οργασμός μπορεί να προκαλέσει τις μικροσυσπάσεις Braxton-Hicks, οι οποίες διαρκούν περίπου μισή ώρα. Δεν πρόκειται όμως για τις κανονικές συσπάσεις του τοκετού.

Πολλές γυναίκες, όσο προχωρά η εγκυμοσύνη τους, νιώθουν πως χάνουν τη θηλυκότητά τους. Ίσως δεν μπορείτε να πειραματιστείτε με καινούργια ρούχα και ψηλοτάκουνα παπούτσια, υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι! Ανανεωθείτε και βελτιώστε τη διάθεσή σας με ένα καινούργιο κούρεμα ή χτένισμα, φορέστε όμορφα αξεσουάρ και κάνετε δώρο στον εαυτό σας ένα ραντεβού για μανικιούρ και πεντικιούρ.

Διαβάστε, επίσης,

Πότε απαγορεύεται το σεξ στην εγκυμοσύνη

Στάσεις στο σεξ για να φαίνεστε όμορφες και σέξι

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γεράνι

Αιθέριο έλαιο γεράνι. Το αιθέριο έλαιο γερανιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τα πολλά οφέλη του για την υγεία Το αιθέριο έλαιο γεράνι χρησιμοποιείται για τη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ