Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιαγνωστικές εξετάσειςΤεστ αίματος για πρόβλεψη κατάθλιψης

Τεστ αίματος για πρόβλεψη κατάθλιψης

Τεστ αίματος που προβλέπει την κατάθλιψη

 

Ένα απλό τεστ αίματος μπορεί να διαγνώσει την κατάθλιψη μέσα σε λίγα λεπτά. Η εξέταση που ανέπτυξαν επιστήμονες από την Ιαπωνία δείχνει τα επίπεδα κατάθλιψης μετρώντας τις συγκεντρώσεις φωσφορικού οξέος στο αίμα.

Το νέο τεστ μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη και έγκαιρη διάγνωση των ασθενών με κατάθλιψη εάν διεξάγεται στο πλαίσιο των τακτικών ιατρικών τσεκ-απ.

Η σύνδεση μεταξύ των επιπέδων του φωσφορικού οξέος και της κατάθλιψης είχε επιβεβαιωθεί σε προηγούμενη μελέτη.


Υψηλά ποσοστά επιτυχίας στη διάγνωση

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη μελέτη εκείνη, οι ασθενείς με κατάθλιψη εμφανίζουν μικρότερες συγκεντρώσεις φωσφορικής αιθανολαμίνης. Με βάση τη συγκεκριμένη μέτρηση οι ερευνητές ήταν σε θέση να διαγνώσουν τα καταθλιπτικά άτομα με ποσοστά επιτυχίας της τάξεως του 82%.

Σε αντίθεση, άλλα τεστ αίματος για τη διάγνωση της κατάθλιψης τα οποία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης είναι άκρως χρονοβόρα αφού για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται αναλύσεις του DNA των λευκών αιμοσφαιρίων.

Η εξέταση θα χρησιμοποιείται ευρέως μέσα στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε, επίσης,

Πρόληψη κατάθλιψης

Το πράσινο χρώμα και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Ποτό για το άγχος και την κακή διάθεση

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θαλασσοθεραπεία πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση

Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση. Η ψωρίαση θεραπεύεται με φυσικούς τρόπους που είναι πιο αποτελεσματικοί Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για τη θεραπεία της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ