Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑντιμετωπίστε τις φοβίες σας χωρίς χάπια

Αντιμετωπίστε τις φοβίες σας χωρίς χάπια

Έχετε αβάσιμους φόβους και δεν θέλετε να πάρετε χάπια;

 

Τρόποι για να αποσπαστεί η προσοχή από τους αβάσιμους φόβους:

-Πάρτε βαθιές ανάσες: Διαλέξτε ένα ήσυχο μέρος και πάρτε βαθιές ανάσες χωρίς να επικεντρωθείτε σε αυτές και μην σκέφτεστε τίποτε άλλο. Οι βαθιές ανάσες ενισχύουν την ηρεμία, αυξάνουν τον αυτοέλεγχο και εκπαιδεύουν το μυαλό σε ήρεμες και χαλαρές σκέψεις.

-Κάντε σπριντ, 3 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά. Στα 20 αυτά λεπτά εναλάσσετε 1 λεπτό γρήγορου τρεξίματος με 1 λεπτό χαλαρό περπάτημα. Με το σπριντ αυξάνει η ροή αίματος στο σώμα και τους μυς, αυξάνεται η παροχή οξυγόνου με αποτέλεσμα πνευματική διαύγεια και μείωση του άγχους.

-Κάντε πολεμικές τέχνες: Kickboxing, kungfu, judo, karateκ.α. Οι πολεμικές τέχνες είναι μία ιδανική μορφή άσκησης και αυξάνουν την έκκριση ενδορφινών κι έτσι το σώμα έρχεται σε αρμονία με την ψυχή.

-Περπατήστε: Ξεκινώντας με 20 λεπτά καθημερινό περπάτημα με καλή παρέα και αυξάνοντας κατά 5 λεπτά κάθε εβδομάδα μέχρι να φτάσετε την 1 ώρα, χαλαρώνετε. Το περπάτημα βοηθά στην εξάλειψη ενοχλημάτων, όπως οι ανησυχίες, οι αϋπνίες, οι πονοκέφαλοι και οι σφιγμένοι μυς και προκαλεί ευφορία. Η καλή παρέα, δε, ευνοεί την κοινωνικότητα, διώχνει τους φόβους και λειτουργεί ως φυσικό αντικαταθλιπτικό.

Διαβάστε, επίσης,

Φοβίες για τα έντομα

Ασφαλείς διακοπές για τα παιδιά

Αναφυλαξία

Διατροφή με έντομα

Οικολογικά εντομοκτόνα

Απαλλαγείτε από τους σκορπιούς

Τρομώδες παραλήρημα

Αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα το καλοκαίρι

Οδηγός για την ασφάλεια στις διακοπές

Ο φόβος του οδοντίατρου

Κρίσεις πανικού

Εμμονές και καταναγκασμοί

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ