Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΦυσική αποκατάσταση στον καρκίνο

Φυσική αποκατάσταση στον καρκίνο

Φυσική ιατρική και αποκατάσταση στην ογκολογία

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD 

Οι στόχοι της αποκατάστασης στον καρκίνο μπορούν να διαχωριστούν ανάλογα με το στάδιο, την εξέλιξη, την πρόγνωση και τη γενική κατάσταση του ατόμου σε:

  • Προληπτικούς όταν οι επιπλοκές της κακοήθειας ή της θεραπείας μπορούν να προβλεφθούν και να προληφθούν με τις κατάλληλες οδηγίες και τη θεραπεία όπως σε παραμορφώσεις και έλκη κατακλίσεως.
  • Τονωτικούς όταν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσχέρειες κίνησης με τις κατάλληλες θεραπείες και να ελαχιστοποιήσουμε κάθε υπολειμματική ανεπάρκεια.
  • Υποστηρικτικούς όταν οι καθημερινές θεραπείες βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και διατηρούν την ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης των καθημερινών αναγκών και επιτρέπουν να παραμένει το ηθικό ψηλά και να υπάρχει αίσθηση αυτοεκτίμησης παρά την εξέλιξη της νόσου.
  • Ανακουφιστικούς όταν προλαμβάνουν τις δυσάρεστες συνέπειες της ελλιπούς διατροφής, τις επιπλοκές του κλινοστατισμού, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και προβλήματα εντέρου και ούρησης και αντιμετωπίζουν τις επιπλοκές της νόσου ή της θεραπείας (πχ λεμφοίδημα).

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης

Τα οφέλη στην υγεία από τα φύλλα ελιάς

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμός στον καρκίνο μαστού;

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Ιαματικά λουτρά Αιδηψού

Η στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική

Από τι προκαλείται ο καρκίνος

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ