Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΜάθετε να επιμένετε

Μάθετε να επιμένετε

Όλα τα μυστικά για να επιμένετε και να πετυχαίνετε   


Ποιο είναι το κλειδί για την επιμονή;

Πώς μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας και να απολαύσετε πραγματικά τη διαδικασία;

Διώχνοντάς την αμφιβολία, διατηρώντας τις αξίες σας και καλλιεργώντας την πνευματική πλευρά σας μπορείτε να ενδυναμώσετε την αποφασιστικότητά σας και να πηγαίνετε μόνο μπροστά.

 


Μυστικά για να επιμένετε και να πετυχαίνετε

Ξέρετε τι θέλετε.

Ο στόχος σας είναι συγκεκριμένος. θέλετε να ανεβείτε στο όρος Έβερεστ, να σταματήσετε το κάπνισμα, ή να κάνετε μια καλύτερη δουλειά. Η πορεία προς την επίτευξη των στόχων σας θα είναι καλύτερη αν κάνετε κάποια βαθιά σκέψη και προετοιμασία.

Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό, σχεδιάστε μια πορεία για να φτάσετε εκεί. Κάνετε έρευνα για να μάθετε ποια βήματα πρέπει να κάνετε. Αν είναι χρήσιμο, δημιουργήστε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το στόχο σας. Δώστε στον εαυτό σας μια προθεσμία χρονική για κάθε βήμα.  Όποιος και αν είναι ο στόχος σας, ετοιμαστείτε να εργαστείτε σκληρά. Αναπτύσσοντας την ψυχική δύναμη να επιμείνετε απαιτείται πρακτική, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα.

-Απαλλαγείτε από τις αμφιβολίες.

Το πρώτο εμπόδιο που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε είναι η κατάσταση της δικής σας αυτοπεποίθησης. Είναι πραγματικά δύσκολο να σημειώσετε πρόοδο αν δεν πιστεύετε ότι είστε σε θέση να επιμείνετε. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό θα πάρει να αποκτηθούν οι στόχοι σας. Αν ο στόχος σας είναι να ξεπεραστούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ζωής ξεκινήστε, τώρα.  Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αμφιβολία του εαυτού σας. Έχετε τη δύναμη να επιμείνετε με μοναδικό πλεονέκτημα το ταλέντο σας και η προσπάθειά σας πρόκειται να είναι διαφορετική από των άλλων ανθρώπων.

Εάν υπάρχουν πράγματα στη ζωή σας που βλάπτουν την εμπιστοσύνη σας, να απαλλαγείτε από αυτά. Για παράδειγμα, αν έχετε την τάση να πίνετε ή να τρώτε μόνο junk food, αυτό θα κάνει δυσκολότερη την ψυχική σας αντοχή. Πάρτε μέτρα για να τερματίσετε τις εθιστικές συμπεριφορές και τις κακές συνήθειες.

Εξασκείστε τις δεξιότητές σας σε ένα άθλημα, στην τέχνη, στο μαγείρεμα, στο διάβασμα, στο πλέξιμο, ή στην κηπουρική. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οικοδομήσετε την εμπιστοσύνη σας. Περάστε το χρόνο σας κάνοντας πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε ικανοποιημένοι και θετικοί για τη ζωή.
Πρακτική για να μην το βάζετε κάτω.

Μικρά περιστατικά μπορεί να σας αντλούν πολλή ενέργεια, ενέργεια που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε κάτι πιο παραγωγικό.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μποτιλιάρισμα χρησιμοποιήστε την ακόλουθη τεχνική:

  • Σκεφτείτε πριν μιλήσετε και πριν κάνετε οτιδήποτε αν κάποιος σας ρωτήσει κάτι που σας ενοχλεί. Σκεφτείτε πόσο ασήμαντο είναι αυτό το θέμα μέσα στο μεγάλο σχέδιο που έχετε στο μυαλό σας.
  • Ενώ σκέφτεστε, αισθάνεστε θυμό ή ενόχληση. Πάρτε πέντε βαθιές αναπνοές. Αναπνεύστε έτσι ώστε το στομάχι σας να φουσκώνει όταν εισπνέετε και στη συνέχεια να ξεφουσκώνει όταν εκπνέετε. Εισπνεύστε από τη μύτη σας και εκπνεύστε από το στόμα σας.
  • Αν είστε σε μια ουρά, να περιμένετε υπομονετικά τη σειρά σας (και μην μαλώσετε με το πρόσωπο που εργάζεται, όταν φτάσετε στο μπροστινό μέρος). Αν κάποιος σας κάνει ένα ενοχλητικό σχόλιο, ανταποκριθείτε με ένα χαμόγελο και αφήστε το να περάσει. Έχετε πιο σημαντικά πράγματα για να ξοδεύετε την ενέργειά.

Μην παρασύρεστε μακριά από το στόχο σας.

Καθώς περπατάτε το μονοπάτι προς το στόχο σας, ή απλά εργάζεστε με επιμονή στην καθημερινή ζωή, μπορεί να συναντήσετε ανθρώπους που σας αμφισβητούν. Μην τους αφήσετε να σας βάλουν κάτω. Συνειδητοποιήστε ότι οι άνθρωποι είναι συνήθως αρνητικοί, ως αποτέλεσμα των δικών τους προβλημάτων.

Εάν ο στόχος είναι να ανεβείτε στο Έβερεστ θα συναντήσετε ανθρώπους που θα σας πούνε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε. Να έχετε πίστη στον εαυτό σας και να έχετε στο μυαλό σας τη στιγμή που θα είστε σε θέση να τους αποδείξετε ότι κάνουν λάθος.

Εάν υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σας που είναι ιδιαίτερα αρνητικοί και φαίνονται αποφασισμένοι να σας εμποδίσουν από το να επιτύχετε, διαγράψτε τους από τη ζωή σας.

Γνωρίστε τις αξίες σας.

Αν ξέρετε τι αξίζετε θα είστε σε κάθε δεδομένη κατάσταση έτοιμοι να πετύχετε το στόχο σας. Ποιες είναι οι βασικές πεποιθήσεις σας και τι ρόλο παίζουν στη ζωή σας; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά δεν έρχονται εύκολα, αλλά με κάθε εμπειρία της ζωής. Έτσι, θα κατανοήσετε τον εαυτό σας και την άποψή σας για τον κόσμο.

Τρόποι για να μάθετε τι αξίζετε:

  • Να αποκτήσετε γνώσεις σχετικά με θέματα που σας ενδιαφέρουν.
  • Αν είσαι θρήσκοι εμβαθύνετε στις διδασκαλίες της θρησκείας σας σχετικά με τη δεοντολογία και την ηθική.
  • Κάνετε διαλογισμό. Εξερευνήστε το μυαλό σας και μάθετε πώς να ακούτε τη συνείδησή σας.

-Μάθετε να απολαμβάνετε τη ζωή.

Η επιμονή μπορεί να σημαίνει αμέτρητες ώρες σε ένα βασανιστικά δύσκολο έργο. Ωστόσο, για να επιτύχετε τους στόχους σας, η ζωή πρέπει να έχει θετική απόχρωση. Εάν ο φόβος και η αγανάκτηση σας κυριέψουν και δεν περνάτε καλά, ίσως να θέλετε να αλλάξετε πορεία σας.

Η ζωή μερικές φορές τα φέρνει έτσι, που ανατρέπεται η πορεία προς τους στόχους σας. Με την πάροδο του χρόνου θα μάθετε να αναγνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ της προσωρινής απογοήτευσης και της μακροπρόθεσμης αρνητικότητας.

Τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να αισθάνεται πιο θετικά; Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πιείτε καφέ ή να τηλεφωνήσετε στον καλύτερο φίλο σας, ώστε να σας ακούσει ή θα μπορούσατε να πάτε μια βόλτα με το σκυλί σας για να χαλαρώσετε.


Τι γίνεται όταν εμφανιστούνε εμπόδια;

Αντιμετωπίστε την πραγματικότητα.

Έχοντας την ικανότητα να κοιτάτε τις προκλήσεις της ζωής στο πρόσωπο είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά αυτό μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να το κάνετε. Όταν έχετε ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι πολύ πιο εύκολο να το αγνοήσετε, ή να αναβάλετε τη λήψη μιας απόφασης, έτσι ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε τον καλύτερο τρόπο για να το αντιμετωπίσετε.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Εάν έχετε απομακρυνθεί από την πορεία προς το στόχο σας, αντιμετωπίστε τα γεγονότα, αντί να βρίσκετε δικαιολογίες για τον εαυτό σας. Μην ρίχνετε το φταίξιμο αλλού, όπως στο αφεντικό σας που σας δίνει πάρα πολλή δουλειά, ή στα παιδιά σας που σας τρώνε χρόνο κ.ά. Θυμηθείτε τη δύναμη που έχετε και χρησιμοποιήσετε την για να προχωρήσετε, ακόμη και αν ξεκινήσετε πάλι από την αρχή.

Αποφύγετε την απόδραση.

Τα μεγάλα προβλήματα μπορεί να σας οδηγήσουν στο αλκοόλ, στην τηλεόραση, στην υπερκατανάλωση τροφής, σε βίντεο παιχνίδια, αλλά μόνο προσωρινά. Αν βρείτε τον εαυτό σας θα ορθοποδήσετε.     

-Ζυγίστε τις επιλογές σας προσεκτικά.

Παίρνοντας προσεκτικές, αιτιολογημένες αποφάσεις κάθε φορά που θα συναντήσετε ένα εμπόδιο, και αφού εξετάσετε το θέμα από όλες τις γωνίες, θα τα καταφέρετε καλύτερα από το αν παίρνατε βιαστικές αποφάσεις.         

-Διαβάστε συμβουλές από ανθρώπους σοφούς.

Εάν γνωρίζετε ανθρώπους σοφούς ρωτήσετε πώς να χειριστείτε την κατάσταση. Μπορεί, επίσης, να είναι χρήσιμο να έχετε πρότυπα – ανθρώπους στη ζωή σας, όπως διασημότητες, θρησκευτικές προσωπικότητες και πνευματικούς που θα σας βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

-Ακούστε τη συνείδησή σας.

Είναι ο απόλυτος καθοριστικός παράγοντας. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το πιο σωστό πράγμα που κάνετε; Αποφασίζοντας με τη συνείδησή σας ως οδηγό είναι πάντα η καλύτερη απόφαση, ακόμη και αν αυτό επιφέρει μια αποτυχία. Όταν ενεργείτε σύμφωνα με τη συνείδησή σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάνετε πάντα το καλύτερο για εσάς. Εάν υπάρχει αμφιβολία ή σύγχυση η γνώση του ότι έχετε ενεργήσει σύμφωνα με τη συνείδησή σας, θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε. Μερικές φορές ο σωστός δρόμος είναι σαφής, και άλλες φορές είναι σκοτεινός. Κάντε ό, τι πρέπει για να δείτε καθαρά την απάντηση, ακόμη και με διαλογισμό, που θα σας βοηθήσει να ταξινομήσετε τις σκέψεις σας.

Αν πέσετε σηκωθείτε για τον εαυτό σας.

Αφού πήρατε μια απόφαση που ξέρετε ότι είναι σωστή, υποστηρίξτε τη με με όλα τα μέσα που έχετε. Χρειάζεται θάρρος για να ενεργεί κανείς με τις πεποιθήσεις του και τις αξίες του. Μπορείτε να αντλήσετε δύναμη και αυτοπεποίθηση από τη γνώση και την ακλόνητη πίστη.

-Μάθετε από τα λάθη σας.

Δεν θα βρείτε πάντα το δρόμο σας με την πρώτη φορά. Η σοφία έχει αποκτηθεί κάνοντας πολλά λάθη και δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό την επόμενη φορά. Προβληματιστείτε σχετικά με το τι συνέβη και καταλάβετε τι δεν πρέπει να κάνετε την επόμενη φορά από πείρα πια. Ακόμη και οι ισχυρότεροι άνθρωποι έχουν αδυναμίες. Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας, όταν κάτι πάει στραβά. Αντ ‘αυτού, χαράξτε νέα στρατηγική για την επίτευξη του στόχου σας, πιστεύοντας ότι θα τα καταφέρετε την επόμενη φορά.

Καλή επιτυχία στους στόχους σας!

emedi life coaching

Διαβάστε, επίσης,

Το χάσμα αυτοπεποίθησης

Πότε η ομορφιά κλείνει πόρτες

Χωρίς χέρια γίνεται;

Εσείς ξέρετε να μιλάτε τη γλώσσα του σώματος;

Κόλπα για να κερδίσετε τους γύρω σας

Εσείς έχετε διερευνητική ματιά;

Μήπως είσαστε ψυχαναγκαστικοί;

Τι βοηθάει περισσότερο στη ζωή το IQ ή η συναισθηματική νοημοσύνη

Κερδίστε πόντους

Τα μυστικά της απόδοσης υπό πίεση

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΤο σύνδρομο Marfan
Επόμενο άρθροΑλθαία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ