Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Λετρίλη

Λετρίλη είναι βιταμίνη που θεραπεύει τον καρκίνο

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD 

Η λετρίλη είναι υδατοδιαλυτός παράγοντας ή ουσία που υπάρχει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β. Είναι, επίσης, γνωστή ως αμυγδαλίνη ή βιταμίνη Β17.

Το πλήρες όνομα του παράγοντα είναι λεβο-μανδελονιτριλο-βήτα-γλυκουρονοσίδιο.

Απομονώθηκε για πρώτη φορά από τα κουκούτσια βερίκοκων. Είναι λευκή κρυσταλλική σκόνη.

Υπάρχει σε συμπληρώματα σαν σκέτη λετρίλη.

Η βιταμίνη Β17 είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα. Το FDA των ΗΠΑ ξεκίνησε μια εκστρατεία εναντίον αυτής της βιταμίνης, επειδή θεωρείται επιβλαβής, επειδή  περιέχει κυανιούχα, ξεχνώντας ότι η καθημερινή διατροφή μας περιέχει, επίσης, πολλές φυσικές τοξίνες σε τόσο μικρές ποσότητες που δε βλάπτουν το σώμα μας.

Πλουσιότερες πηγές της λετρίλης είναι οι πυρήνες κουκουτσιών βερίκοκων (μέσος όρος 5 χλγρ ανά κουκούτσι), κουκούτσια ροδάκινων, τα κουκούτσια μήλων, τα πικραμύγδαλα, τα κουκούτσια κερασιών, τα κουκούτσια δαμάσκηνων, τα κουκούτσια πικρολέμονων, τα κουκούτσια αχλαδιών, κάποια χόρτα,  τα άγρια βατόμουρα, τα καρύδια Βραζιλίας, η σταφίδα, και σε μικρότερες ποσότητες βρίσκεται σε φράουλες, κυδώνια, κόκκινα φασόλια, το κριθάρι, το κεχρί, κ. ά. Ωστόσο, η πιο άφθονη πηγή της είναι τα κουκούτσια βερίκοκου.

Η λετρίλη είναι ασταθής στη θερμότητα, γι΄αυτό τα κουκούτσια πρέπει να τρώγονται ωμά.

Λειτουργεί σαν πηγή οργανικού κυανιδίου. Τα καρκινικά κύτταρα μετατρέπουν το οργανικό κυανίδιο σε ανόργανο, αλλά δεν μπορούν να το αποτοξινώσουν. Κατά συνέπεια το ανόργανο κυανίδιο καταστρέφει ειδικά και επιλεκτικά με απόπτωση, με καταστολή με αερόβια γλυκόλυση, τα καρκινικά κύτταρα.

Έλλειψη στον άνθρωπο λετρίλης δεν έχει αναφερθεί.

Η τοξικότητα της λετρίλης οφείλεται αποκλειστικά στο περιεχόμενό της σε κυανίδιο. Τα συμπτώματα της τοξικότητας είναι κρύοι ιδρώτες, πονοκέφαλοι, ναυτία, λήθαργος, δύσπνοια, μελάνιασμα χειλιών, χαμηλή πίεση, όταν είναι πολύ υπερβολική η πρόσληψη κυανιδίου. Η λετρίλη σε ενέσεις είναι λιγότερο τοξική από τη στοματική δόση.


Πρόληψη καρκίνου με λετρίλη

Για την πρόληψη του καρκίνου, αρκεί να τρώτε τακτικά τροφές που περιέχουν αυτή τη βιταμίνη. Να παρέχετε στο σώμα σας  επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Β17 με ημερήσια δόση 5-7 κουκούτσια βερίκοκων ανά ημέρα. Όταν πρόκειται για  μήλα, να τρώτε τρία μήλα την ημέρα, μαζί με τα κουκούτσια.


Θεραπεία καρκίνου με λετρίλη

Εκείνοι που υποφέρουν από καρκίνο,  θα πρέπει να καταναλώνουν δύο κουκούτσια βερίκοκων κάθε ώρα, και το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με 3-5 κουκούτσια κάθε ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συνιστάται να μην καταναλώνονται περισσότερο από 35 κουκούτσια βερίκοκων την ημέρα.

Η ουσία B17 ονομάζεται και ουσία βόμβα για τον καρκίνο, επειδή έχει τη δυνατότητα να καταστρέφει άμεσα τα καρκινικά κύτταρα.

Είναι δύο φορές πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με τα ακόλουθα συστατικά: βιταμίνη C, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6, Β9 και Β12, σελήνιο, και βιταμίνη Ε.

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

 

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα

Κουκούτσια από βερίκοκα για τον καρκίνο

Τα ελληνικά αμύγδαλα είναι εξαιρετικής ποιότητας

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Ο ρόλος της απόπτωσης στον καρκίνο

Τα μονοπάτια του καρκίνου

www.emedi.gr

 
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ