Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟι απαραίτητες βιταμίνες για τους διαβητικούς

Οι απαραίτητες βιταμίνες για τους διαβητικούς

Ποιες βιταμίνες πρέπει να παίρνουν όσοι έχουν διαβήτη

 

Ο σακχαρώδης διαβήτης συνδέεται με την ύπαρξη υψηλού επιπέδου σακχάρου στο αίμα που επιμένει για πολύ μετά τα γεύματα εξαιτίας έλλειψης της ορμόνης ινσουλίνης.

Μακροπρόθεσμες συνέπειες του σακχαρώδη διαβήτη είναι η αρτηριοσκλήρωση, η καρδιοπάθεια, η γάγγραινα και η τύφλωση που σχετίζονται με την έλλειψη ειδικών βιταμινών.

Αυξημένες είναι οι απαιτήσεις για βιταμίνη Β6 (25 χλγρ), βιταμίνη C (500 χλγρ), και βιταμίνη Ε (400 IU) και βιταμίνη A (7500IU), επειδή οι διαβητικοί δεν μπορούν να την παράγουν από την καροτίνη, καθημερινά.

Οι διαβητικοί, επίσης, έχουν την τάση να χάνουν με τα ούρα τους, πιο πολύ ψευδάργυρο από όσο οι μη διαβητικοί, πράγμα που σημαίνει ότι η απλή αντικατάστασή του, μέσα από τη διατροφή ή με συμπληρώματα, μπορεί να είναι ευεργετική.

Επίσης, το χρώμιο είναι χαμηλό στο αίμα των διαβητικών. Αυτό το ιχνοστοιχείο είναι βασικό συστατικό του παράγοντα ανοχής της γλυκόζης που ελέγχει το σάκχαρο αίματος. Συμπληρώματα από αυτό το μέταλλο, κατά προτίμηση σε οργανική μορφή (μαγιά ή χυλωμένο αμινοξύ) είναι ευεργετικά.

Μελέτες σε άτομα που πάσχουν από διαβητική νευροπάθεια και αμφιβληστροειδοπάθεια έχουν δείξει ότι τα επίπεδα του μαγνησίου στο αίμα τους είναι χαμηλότερα από των ατόμων που δεν είναι διαβητικά. Τα συμπληρώματα μαγνησίου, έτσι, είναι και αυτά απαραίτητα.

Διαβάστε, επίσης,

Πρόληψη και θεραπεία ασθενειών με την άσκηση

Συμπληρώματα διατροφής για διαβητικούς

Τι πρέπει να προσέχουν οι διαβητικοί τους καλοκαιρινούς μήνες

Τα μυστικά της διατροφής για όσους έχουν διαβήτη

Πρόληψη του διαβήτη με την διατροφή

Μεταβολικό σύνδρομο

Γιατί όσοι έχουν διαβήτη δεν πρέπει να καπνίζουν

Διαιτολόγιο για διαβητικούς

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία στον διαβήτη;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ