Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤο θεραπευτικό άγγιγμα

Το θεραπευτικό άγγιγμα

Τα οφέλη στην υγεία από το θεραπευτικό άγγιγμα

Το θεραπευτικό άγγιγμα προέρχεται από αρχαίες θεραπευτικές πρακτικές…

Στη θεραπεία, ο γιατρός τοποθετεί τα χέρια του μερικά εκατοστά πάνω από το σώμα του ασθενή, για να εκτιμήσει την κατάσταση της ενέργειας του σώματος.

Στη συνέχεια, αγγίζει απαλά το σώμα, ώστε να μεταφέρει τη δική του ενέργεια στο σώμα του ασθενή, ενισχύοντας και επαναπροσανατολίζοντας τη ροή ενέργειας.

Έτσι, ο θεραπευτής ενεργοποιεί την αυτοθεραπεία του σώματος…

Σαφώς, όσοι κάνουν τη θεραπεία με θεραπευτικό άγγιγμα, έχουν καλύτερη διάθεση, λιγότερο πόνο και άγχος και νιώθουν ευεξία.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 30 λεπτά.

Ασθένειες στις οποίες δρα το θεραπευτικό άγγιγμα είναι το άγχος, οι αλλεργίες, η καρδιοπάθεια, η υπέρταση, η επούλωση πληγών και ελκών, η οστεοαρθρίτιδα, η ημικρανία, ο χρόνιος πόνος, ο πυρετός, το οίδημα, οι μολύνσεις, τα προβλήματα του θυρεοειδούς, ο κολικός, τα εγκαύματα, η ναυτία, το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, η διάρροια και οι πονοκέφαλοι, η ιλαρά, η νόσος του Alzheimer, το AIDS, το άσθμα, ο αυτισμός, η σκλήρυνση κατά πλάκας, το εγκεφαλικό επεισόδιο, το κώμα, και ο καρκίνος.

Το θεραπευτικό άγγιγμα χαλαρώνει και είναι ευεργετικό για την υγεία.

Το θεραπευτικό άγγιγμα είναι μια ενεργειακή θεραπεία που προάγει την επούλωση και μειώνει τον πόνο και το άγχος.


Το θεραπευτικό άγγιγμα στη θεραπεία του καρκίνου

Το θεραπευτικό άγγιγμα είναι μια τεχνική στην οποία τα χέρια χρησιμοποιούνται για να κατευθύνουν την ανθρώπινη ενέργεια για θεραπευτικούς σκοπούς. Συνήθως δεν υπάρχει πραγματική σωματική επαφή.

Η πρακτική του θεραπευτικού αγγίγματος βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας του ασθενούς προκαλούν τις ασθένειες και ο πόνος μπορεί να εντοπιστεί και να εξισορροπηθεί από ένα θεραπευτή. Οι επιβλαβείς ενέργειες πιστεύεται ότι προκαλούν εμπλοκές και άλλα προβλήματα στη φυσιολογική ροή της ενέργειας του ασθενούς, και οι υποστηρικτές του θεραπευτικού αγγίγματος ισχυρίζονται ότι η θεραπεία απομακρύνει αυτά τα μπλοκαρίσματα. Το θεραπευτικό άγγιγμα είναι συμπληρωματική θεραπεία.

Ο ασθενής είναι, συνήθως, ξαπλωμένος, αλλά  μπορεί, επίσης, να είναι σε όρθια ή καθιστή θέση.

Υπάρχουν τέσσερα βήματα που διαρκούν 30 λεπτά.

Το πρώτο βήμα ονομάζεται επικέντρωση. Κατά την επικέντρωση, ο θεραπευτής κάνει μια προσπάθεια να καθαρίσει το μυαλό του ή  να επικοινωνήσει με τον τομέα της ενέργειας του ασθενούς και να εντοπίσει τους τομείς της ενέργειας  που πιστεύεται ότι προκαλούν πόνο ή αρρώστια.

Το δεύτερο μέρος ονομάζεται εκτίμηση. Τα χέρια του θεραπευτή τοποθετούνται περίπου 2-6 εκατοστά πάνω από το σώμα του ασθενούς. Ο θεραπευτής περνάει στη συνέχεια και τα δύο χέρια, τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω, από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα κατά μήκος του σώματος του ασθενούς. Αυτή η διαδικασία βοηθάει στον εντοπισμό των βλαβών  στον τομέα της ενέργειας του ασθενούς που δημιουργούν το πρόβλημα υγείας.

Στο τρίτο στάδιο, ο θεραπευτής διεξάγει αρκετά περάσματα πάνω από το σώμα με τα χέρια του. Στο τέλος του κάθε περάσματος, ο θεραπευτής απελευθερώνει την επιβλαβή ενέργεια με τίναγμα των χεριών του στον αέρα περνώντας τα δάκτυλα των ποδιών του ασθενή.

Τέλος, ο θεραπευτής μεταφέρει τη δική του περίσσεια υγιή ενέργεια στον ασθενή.

Το θεραπευτικό άγγιγμα έχει ομοιότητες με τη θεραπεία του Ρέικι. ‘Εχει, επίσης, κάποια κοινά σημεία με την «τοποθέτηση των χεριών» ως ένα μέσο για τη μεταφορά θεραπευτικής ενέργειας σε κάποιον που το χρειάζεται. Ορισμένοι ασιατικές πολιτισμοί από καιρό πίστευαν ότι η ενέργεια της ζωής ρέει με αόρατες διαδρομές μέσα στο σώμα. Οι δάσκαλοι τσιγκόνγκ (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική), πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δική τους ενέργεια για να βοηθήσουν τους άλλους. Στη Δύση, ο Franz Anton Mesmer, ένας Γερμανός γιατρός πίστευε ότι η ασθένεια προκαλείται από ανισορροπίες σε μαγνητικές δυνάμεις του σώματος. Πίστευε ότι θα μπορούσε να αποκατασταθεί το ισοζύγιο μαγνητικής μέσω της χρήσης λέξεων καταπραϋντικών ή και ησυχαστικών χειρονομιών, μια τεχνική που ονομάζεται Mesmerism.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι τα θετικά αποτελέσματα του θεραπευτικού αγγίγματος οφείλονται στο φαινόμενο placebo. Μελέτες δείχνουν ότι το φαινόμενο placebo μπορεί να βοηθήσει πολλά συμπτώματα να βελτιωθούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα με εικονικές διαδικασίες. Οι ερευνητές πιστεύουν, επίσης, ότι υπάρχει όφελος από την απλή παρουσία ενός προσώπου που ενδιαφέρεται να βοηθήσει στη χαλάρωση και την αύξηση της αίσθησης της ευημερίας. 

Υπάρχουν πιθανά προβλήματα ή επιπλοκές από το θεραπευτικό άγγιγμα;

Το θεραπευτικό άγγιγμα είναι γενικά ασφαλές όταν χορηγείται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Μερικές από τις ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν ναυτία, ζάλη, ανησυχία, και ευερεθιστότητα.

Διαβάστε, επίσης,

Η θεραπευτική αγκαλιά

Διατηρήστε με ένα βιοενεργειακό βραχιόλι την υγεία σας

Τι σχέση έχει το Placebo με τα μνημόνια;

Αγγελικό ρέικι

Η στροφή στην Εναλλακτική Ιατρική

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΦαρυγγίτιδα
Επόμενο άρθροΗ λεβάντα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ