Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑιμορροΐδες και ομοιοπαθητική
Array

Αιμορροΐδες και ομοιοπαθητική

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις αιμορροϊδες

 

Οι αιμορροΐδες είναι ενοχλητικές κιρσώδεις φλέβες του ορθού και του πρωκτού, η οποίες μπορεί να προεξέχουν και να προκαλούν πόνο και αιμορραγία μετά την αφόδευση. Αυτή η κατάσταση μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, και τα συμπτώματα μπορεί να έρχονται και να φεύγουν απρόβλεπτα.  Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα μπορούν να προσφέρουν ήπια  ανακούφιση.

Αν οι αιμορροΐδες είναι πολύ επώδυνες, έχουν μεγάλο οίδημα ή έλκος, ή αιμορραγούν πολύ, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική φροντίδα.


Ποια είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις αιμορροΐδες

Aesculus hippocastanum: Η θεραπεία αυτή είναι απαραίτητη όταν οι αιμορροΐδες έχουν πληγή, είναι πρησμένες και πονούν. Ο πόνος μπορεί να διαρκέσει για ώρες. Οι άνθρωποι που χρειάζονται αυτήν την θεραπεία έχουν συχνά την αίσθηση ότι πολλά μικρά αιχμηρά αντικείμενα είναι στο εσωτερικό του ορθού.

Aloe:  Οι αιμορροΐδες που είναι πρησμένες και προεξέχουν “σαν ένα τσαμπί από σταφύλι” και ανακουφίζονται με το κρύο νερό  ή τα επιθέματα μπορεί να ανακουφιστούν με την αλόη.

Arnica montana: Αν οι αιμορροϊδες σας έχουν πληγή και είναι μελανιασμένες μπορεί να ανακουφιστούν με αυτό το φάρμακο, ειδικά, όταν η υπερβολική άσκηση (για παράδειγμα, ο τοκετός ή η άρση βαρών) επιδείνωσε τις αιμορροΐδες σας.

Calcarea Fluorica: Αυτή η θεραπεία ενδείκνυται για αιμορροΐδες με αιμορραγία και κνησμό στην περιοχή του πρωκτού, ή εσωτερικές αιμορροΐδες που προκαλούν πόνο χαμηλά στην πλάτη και το ιερό οστό. Το άτομο μπορεί να έχει, επίσης, προβλήματα με μετεωρισμό και δυσκοιλιότητα.

Graphites: Οι ραγάδες και η φαγούρα στην περιοχή του πρωκτού υποδεικνύουν την ανάγκη για αυτό το φάρμακο. Ένα άτομο που χρειάζεται Graphites είναι συχνά υπέρβαρο, έχει δυσκολία στη συγκέντρωση, και έχει και δερματικά εξανθήματα.

Hamamelis: Μια αίσθηση ότι υπάρχει πληγή στον πρωκτό και η αιμορραγία από τις αιμορροΐδες, υποδεικνύει την ανάγκη γι’ αυτό το φάρμακο.

Ignatia: Όταν οι αιμορροΐδες συνοδεύονται από σπασμό και διαπεραστικό πόνο στο ορθό υπάρχει η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ιδιαίτερα αν το άτομο είναι ευαίσθητο και συναισθηματικό.  Η αιμορραγία και ο πόνος είναι συχνά χειρότερα όταν τα κόπρανα είναι χαλαρά και συνυπάρχει και πρόπτωση ορθού.

Nux vomica: Ο κνησμός, οι επώδυνες αιμορροΐδες, ένα αίσθημα διαπεραστικού  πόνου και σφιξίματος στο ορθό, και η χρόνια δυσκοιλιότητα  αποτελούν ενδείξεις για αυτό το φάρμακο.

Pulsatilla: Όταν υπάρχει φαγούρα και οι αιμορροϊδες προεξέχουν και συνυπάρχει ένα αίσθημα καψίματος και όταν οι αιμορροΐδες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά την έμμηνο ρύση, τότε χρησιμοποιείται αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Sulphur: Η φαγούρα και το κάψιμο που συνοδεύεται από ένα αίσθημα πληρότητας και η πίεση στην κοιλιά υπoδηλώνουν την ανάγκη για αυτό το φάρμακο. Ο πρωκτός είναι ερυθρός και οι αιμορροϊδες μπορεί να προεξέχουν σημαντικά. Το άτομο μπορεί να αισθάνεται χειρότερα όταν υπάρχει ζέστη και να έχει μετεωρισμό και με μια ισχυρή δυσάρεστη μυρωδιά αναδύεται από τον πρωκτό.

Η δραστικότητα των ομοιοπαθητικών φαρμάκων θα πρέπει να είναι (6Χ, 6C, 12X, 12C, 30X, ή 30C).

Πάρτε μία δόση και περιμένετε την αντίδραση του οργανισμού. Αν δεν υπάρξει βελτίωση παίρνετε και δεύτερη δόση. Η δοσολογία ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση και το άτομο. Μερικές φορές μπορεί να απαιτούνται συχνές δόσεις και άλλες φορές μία δόση  την ημέρα μπορεί να είναι επαρκής.

Διαβάστε, επίσης,

Αλόη Βέρα

Απαλλαχτείτε από τις αιμορροΐδες σας

Kεχριμπαροθεραπεία

Scrophularia nodosa

Δίαιτα για αιμορροΐδες

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Δυσκοιλιότητα

Μήπως έχετε πολλά αέρια;

Μήπως έχετε ακράτεια κοπράνων;

Οι βιταμίνες για τις αιμορροΐδες

Κνησμός πρωκτού

Κόκκινη Άμπελος

Bupleurum kakiskalae

Tα φυτά για την καλή κυκλοφορία του αίματος

Γνωρίστε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Τα οφέλη στην υγεία από τα παντζάρια

Ιατρικές συνταγές με αλόη

Πότε θα ανησυχήσετε αν έχετε δυσκοιλιότητα

Η βελανιδιά

Γλιστρίδα και υγεία

Υγεία του πεπτικού συστήματος

Τσουκνίδα

Κρυοθεραπεία

Τι είναι τα προβιοτικά

Η αποτελεσματικότερη θεραπεία για τη δυσκοιλιότητα

Πρόπτωση του ορθού

Κόλπα για να απαλλαγείτε από την δυσκοιλιότητα

www.emedi.gr

 

 


Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΗ λαβυρινθίτιδα
Επόμενο άρθροΑν έχετε σπαστική κολίτιδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ