Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΓιατί μας αρέσουν τα ανθυγιεινά τρόφιμα

Γιατί μας αρέσουν τα ανθυγιεινά τρόφιμα

Η λαχτάρα μας για ανθυγιεινά τρόφιμα δείχνει έλλειψη μετάλλων από τον οργανισμό μας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε, μερικές φορές έντονη λαχτάρα για ανθυγιεινά τρόφιμα (σοκολάτες, ντόνατς, αλμυρά σνακ κ.ά).

Αυτή η λιγούρα μας για ανθυγιεινά φαγητά είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας χρειάζεται ορισμένα από τα μέταλλα ή άλλα στοιχεία που βρίσκονται σε αυτά τα ανθυγιεινά τρόφιμα.

  • Σοκολάτα: Μαγνήσιο

Η σοκολάτα είναι η πιο συχνά αναφερόμενη τροφή που λαχταρούν οι περισσότεροι στο δυτικό κόσμο, γι ‘αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι συνδέεται με μια θρεπτική ουσία στην οποία οι περισσότεροι έχουν ανεπάρκεια ανεπάρκεια, το μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για πάνω από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα μας συμπεριλαμβανομένων των αντιδράσεων που σχετίζονται με τη χαλάρωση. Στην πραγματικότητα, το μαγνήσιο είναι το μέταλλο της χαλάρωσης, δεδομένου ότι το άγχος, η ευερεθιστότητα, η αϋπνία και η υψηλή πίεση του αίματος είναι τα κύρια συμπτώματα ανεπάρκειάς του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα άτομα προσωρινά αισθάνονται καλύτερα μετά την κατανάλωση μιας σοκολάτας: οι μικρές ποσότητες μαγνησίου που περιέχεται στο κακάο, τους χαλαρώνει. Αλλά, φυσικά, υπάρχουν πολύ υγιέστερες πηγές μαγνησίου από τις μεταποιημένες σοκολάτες. Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι σπόροι και οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα φασόλια και η μελάσα είναι όλα άριστες πηγές μαγνησίου και θα συμβάλουν στον τερματισμό του πόθου σας για σοκολάτα.

  • Σακχαρούχα τρόφιμα: Χρώμιο, Άνθρακας, Φώσφορο, Θείο και Τρυπτοφάνη

Η δεύτερη πιο συχνά αναφερόμενη ανθυγιεινή τροφή είναι ότι περιέχει ζάχαρη. Τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη, όταν τα ποθείτε δείχνουν ότι η έλλειψη από πέντε θρεπτικές ουσίες θα μπορούσαν να είναι η αιτία: χρώμιο που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, άνθρακα που είναι ένα από τα στοιχεία από τα οποία είναι κατασκευασμένη η ζάχαρη, φώσφορο που βοηθά το σώμα να παράγει ενέργεια), θείο που βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και τρυπτοφάνη που είναι ένας ρυθμιστής της σεροτονίνης. Ως εκ τούτου, ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει η τρελή επιθυμία σας για ζάχαρη είναι απλά για να βελτιώσετε τη διατροφή σας, η οποία θα βοηθήσει το σώμα σας σε όλους τους τομείς.

  • Εξευγενισμένοι υδατάνθρακες: Άζωτο

Η λαχτάρα για υδατάνθρακες εξευγενισμένους, όπως τα ζυμαρικά και το ψωμί σηματοδοτεί μια ανεπάρκεια σε άζωτο. Οι ενώσεις του αζώτου είναι ένα ουσιαστικό συστατικό των νουκλεϊκών οξέων και πρωτεϊνών, και οι ελλείψεις σε αυτά μπορεί να οδηγήσει σε υποσιτισμό. Ως εκ τούτου, εάν διαπιστώσετε ότι ποθείτε πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, προσθέστε περισσότερο άζωτο στη διατροφή σας. Τα περισσότερα τρόφιμα περιέχουν άζωτο σε οργανική ή μη οργανικά μορφή, αλλά τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αυτό.

  • Λιπαρά τρόφιμα: Ασβέστιο

Αν τρελαίνεστε να τρώτε λιπαρά τρόφιμα έχετε ανεπάρκεια ασβεστίου. Καλές πηγές ασβεστίου είναι το νωπό γάλα, το τυρί, τα γογγύλια, τα χόρτα και το μπρόκολο.

  • Παγάκια: Σίδηρος 

Αν τρελαίνεστε να τρώτε και να δαγκώνετε παγάκια έχετε έλλειψη σιδήρου. Να τρώτε περισσότερες τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το κρέας, η μελάσα και τα φύκια.

  • Αλμυρά τρόφιμα: Χλώριο και Πυρίτιο

Αν σας αρέσουν πολύ τα αλμυρά έχετε ανεπάρκεια σε χλώριο και πυρίτιο. Δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερα ψάρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους στη διατροφή σας.

Διαβάστε, επίσης,

Τι είναι τα ιχνοστοιχεία

Το ελληνικό φαρμακείο της φύσης σας προσφέρει μια υπερτροφή

Αλάτι Ιμαλαΐων

Ξεκινήστε να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής

Υγεία από το φαρμακείο της φύσης

Νηστειοθεραπεία

Τι είναι τα φυτοχημικά

Ξηροί καρποί και υγεία

Πρόπολη

Ιπποφαές

Τα οφέλη από τις βραστές σαλάτες

Θαλασσινό αλάτι

Eλληνικό Μέλι

Τροφές για να χτίσετε τους μυς σας

Πώς να επιλέγετε τα συμπληρώματα διατροφής;

Νιώθετε εξάντληση;

Τα ιδανικά ροφήματα για την άσκηση

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ