Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΔερματολογίαΤι να κάνετε αν υποφέρετε από σμηγματορροϊκή δερματίτιδα

Τι να κάνετε αν υποφέρετε από σμηγματορροϊκή δερματίτιδα

Έκζεμα με έξαρση τους χειμερινούς μήνες

 

Πότε έχετε σμηγματορροϊκή δερματίτιδα;

Αν έχετε μια κοκκινίλα και ένα λιπαρό λέπι που μοιάζει με πιτυρίδα

Αν αυτές οι δερματικές βλάβες συνοδεύονται από φαγούρα

Αν αυτές οι δερματικές βλάβες εντοπίζονται σε ένα ή περισσότερα σημεία: στο πρόσωπο, στο τριχωτό της κεφαλής, στις φύτρες, στα φρύδια, στα πλάγια της μύτης, στο πηγούνι, ανάμεσα στο στήθος και στη μέση της πλάτης.

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα είναι έκζεμα που παρουσιάζει έξαρση το χειμώνα. Σπάνια, εμφανίζεται και το καλοκαίρι. Επιδεινώνεται σε περιόδους έντονου στρες, συναισθηματικής πίεσης και επαγγελματικής πίεσης…

Θεωρείται από πολλούς ότι οφείλεται στον μύκητα πιτυρόσπορο, που υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα, αλλά σε κάποια άτομα ευνοείται η ανάπτυξή του κι έτσι εμφανίζεται η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Πρόληψη της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας γίνεται με συχνό λούσιμο με ειδικά σαμπουάν για μείωση του πληθυσμού του μύκητα.

Τα καλύτερα συμπληρώματα για το έκζεμα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε, τα καλύτερα συμπληρώματα για το έκζεμα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος

Η σμηγματόρροια

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ