Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣκορ κινδύνου για καρδιακή νόσο κι εγκεφαλικό επεισόδιο

Σκορ κινδύνου για καρδιακή νόσο κι εγκεφαλικό επεισόδιο

Το σκορ προβλέπει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο κι εγκεφαλικό επεισόδιο για 10 χρόνια

 

Βαθμολόγηση κινδύνου που μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο για 10 έτη, εμφάνισης καρδιακής νόσου ή  εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω.

Το Globorisk, χρησιμοποιώντας δεδομένα από οκτώ μελέτες στις οποίες έλαβαν μέρος πάνω από 50.000 συμμετέχοντες λαμβάνει υπόψη τις τοπικές συνθήκες και τους παράγοντες κινδύνου σε διαφορετικές χώρες.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ”The Lancet Diabetes & Endocrinology”.

Η κλίμακα Globorisk για καρδιαγγειακό κίνδυνο σε άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω συνεκτιμά το κάπνισμα, την αρτηριακή πίεση, την ύπαρξη διαβήτη, και το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης, ενώ γίνεται και προσαρμογή για τις επιπτώσεις του φύλου και της ηλικίας στις διάφορες χώρες (βαθμολογία επικινδυνότητας σε 11 χώρες από διάφορες περιοχές του κόσμου). Ανέπτυξαν για κάθε χώρα ειδικά διαγράμματα του κινδύνου για την πρόβλεψη του κινδύνου των ατόμων για καρδιαγγειακές παθήσεις, διάρκειας πρόβλεψης 10 ετών. Εκτιμούν ότι το ποσοστό των ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο (10% ή περισσότερο) θα πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο εντός 10 ετών. Ο κίνδυνος αυτός είναι υψηλότερος σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, σε σύγκριση με τις χώρες υψηλού εισοδήματος. Για παράδειγμα, στην Κίνα περίπου το ένα τρίτο των ανδρών και των γυναικών (σχεδόν 170 εκατομμύρια ηλικίας μεταξύ 40 και 84 ετών) έχουν υψηλό κίνδυνο 10 ετών και πεθαίνουν από καρδιαγγειακό σύμβαμα σε σύγκριση με μόνο το 5-10% των ανδρών και των γυναικών στην Ισπανία και Δανία.

Η Globorisk μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου που είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής ή την προληπτική φαρμακευτική αγωγή ή καλύτερα τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. 

Η πρόληψη πάντα είναι καλύτερη από τη θεραπεία και μια ευρείας κλίμακας χρήση πρόβλεψης και διαχείρισης του κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο θα αυξήσει το προσδόκιμο επιβίωσης σε όλο τον κόσμο.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα καρδιοαγγειακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Σύγχρονη εργαστηριακή διάγνωση της αθηροσκλήρωσης

Η βιταμίνη D δείκτης για τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης

Τι είναι ο αθηρωματικός δείκτης;

Πρόληψη εμφράγματος

Το TIPI τεστ για το έμφραγμα του μυοκαρδίου

Το ΤΙΜΙ τεστ για την πρόγνωση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων

Η καλύτερη θεραπεία για την κολπική μαρμαρυγή

Οι βιταμίνες για το εγκεφαλικό επεισόδιο

Πώς θα καταλάβετε αν κάποιος έπαθε εγκεφαλικό

Η ομάδα αίματος δείχνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό

Νόσος των Καρωτίδων

Νέα απεικονιστική μέθοδος για τις αρτηρίες

Υπάρχει κληρονομικότητα και στο εγκεφαλικό

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γεράνι

Αιθέριο έλαιο γεράνι. Το αιθέριο έλαιο γερανιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τα πολλά οφέλη του για την υγεία Το αιθέριο έλαιο γεράνι χρησιμοποιείται για τη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ