Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑδυνατίστε ενεργοποιώντας το καφέ σας λίπος
Array

Αδυνατίστε ενεργοποιώντας το καφέ σας λίπος

Εσείς έχετε το λίπος που αδυνατίζει;

Το λευκό λίπος είναι κακό.

Όμως τι γίνεται με το καφέ και το μπεζ;

Το καφέ λίπος ή μπεζ λίπος διατηρούν τη θερμοκρασία και καίνε θερμίδες.

Το καφέ λίπος υπάρχει στα βρέφη και τα βοηθά να διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους σε φυσιολογικά επίπεδα. Το καφέ λίπος, υπάρχει και σε κάποιους ενήλικες, αλλά σε μικρές ποσότητες. Το μπεζ λίπος υπάρχει σε όλους και βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο λευκό.


Πώς να ενεργοποιήσετε το καφέ λίπος;

Υπάρχουν δύο απλοί τρόποι: Ο πρώτος είναι να εκτίθεστε στο κρύο και ο δεύτερος να τρώτε καυτερές πιπεριές.

Το καφέ λίπος καίει άμεσα την τροφή προκειμένου να παράγει θερμότητα, παρά του ότι η ενέργεια που λαμβάνεται από την τροφή αποθηκεύεται και μετά απελευθερώνεται κατά τη σωματική δραστηριότητα.

Το καφέ λίπος παράγει 300 φορές περισσότερη ενέργεια ανά γραμμάριο από ότι οποιοσδήποτε ιστός μέσα στο σώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το καφέ λίπος περιέχει μεγάλο αριθμό μιτοχονδρίων, που είναι οι δομές του κυττάρου που παράγουν ενέργεια και δίνουν και στο λίπος το καφέ του χρώμα. . Τα μιτοχόνδρια αυτά μάλιστα περιέχουν μια πρωτεϊνη την θερμογενίνη UCPI που δίνει τη δυνατότητα στο καφέ λίπος να παράγει άμεσα θερμότητα.


Που υπάρχει το καφέ λίπος στους ενήλικες

Το λειτουργικό καφέ λίπος στους ενήλικες υπάρχει στο λαιμό, στους ώμους και γύρω από τη σπονδυλική στήλη. Οι αδύνατοι έχουν περισσότερο καφέ λίπος και αυτό εξηγεί ότι όταν τρώνε καίνε τις θερμίδες και δεν συσσωρεύουν τα κιλά. 


Ενεργοποίηση του καφέ λίπους με το κρύο

Όταν κάποιο κρυώνει αρχίζει να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του, τρέμοντας. Μετά από μεγάλη έκθεση στο κρύο το τρεμούλιασμα μειώνεται και η δαπάνη ενέργειας παραμένει η ίδια. Αυτό οφείλεται στη δραστηριότητα του καφέ λίπους. Η τακτική έκθεση στο κρύο μπορεί να βοηθήσει κάποιον στην προσαρμογή στο κρύο, αλλά παράλληλα θα καίει και θερμίδες. Το κρύο στο οποίο αναφέρονται οι ερευνητές είναι οι 16 o C. Έτσι θα μπορούσατε να έχετε χαμηλή θερμοκρασία στο σπίτι, να πίνετε παγωμένο νερό, να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό και σε κρύα θάλασσα, για να αδυνατίσετε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η παραμονή σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία 17 ο C για 2 ώρες την ημέρα για 6 εβδομάδες ενισχύει κατά 50% τη δραστηριότητα του καφέ λίπους και μειώνει κατά 5% το λίπος του σώματος. Οι θερμίδες καίγονται λόγω του καφέ λίπους, αλλά και λόγω του τουρτουρίσματος.


Για όσους δεν τους αρέσει το κρύο υπάρχουν οι καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη είναι το συστατικό που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές τσίλι και ενεργοποιεί το καφέ λίπος.


Όλες οι ιδιότητες του καφέ λίπους

Το καφέ λίπος απελευθερώνει ορμόνες που βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού της γλυκόζης και των λιπαρών οξέων και είναι χρήσιμο στη θεραπεία του διαβήτη, γιατί ρυθμίζει το σάκχαρο και την ινσουλίνη  και στη λιπώδη νόσο του ήπατος.

Να σημειωθεί ότι στους παχύσαρκους και στους ηλικιωμένους το καφέ λίπος είναι λίγο γι΄αυτό πρέπει να ενεργοποιήσουμε το μπεζ που έχει κι αυτό την σημαντική πρωτεϊνη θερμογενίνη UCPI η οποία καίει θερμίδες και παράγει θερμότητα. Το λευκό λίπος μπορεί να μετατραπεί σε μπεζ. Για να γίνει αυτό πρέπει να πετάξουμε τα σκεπάσματα, να κοιμόμαστε σε κρύα δωμάτια (19oC) και να κάνουμε άσκηση. Κατά τη συστολή των μυών η ορμόνη ιρσίνη ενεργοποιεί το λευκό λίπος και παράγει μπεζ. Το τζόκινγκ στο κρύο είναι καλή λύση.

Απαιτείται προσοχή, ώστε να μην τρώτε περισσότερο για να αντισταθμίσετε το κρύο.


Η καρκινική καχεξία οφείλεται στο καφέ λίπος

Όμως να σημειωθεί ότι η καρκινική καχεξία στον καρκίνο που προκαλεί το 20% των θανάτων οφείλεται στη μετατροπή του λευκού λίπους σε μπεζ και όταν στους καρκινοπαθείς χορηγούνται αντισώματα που εξουδετερώνουν την θερμογενίνη UCPI, η μυϊκή μάζα διατηρείται.


Φάρμακα που ενεργοποιούν το καφέ λίπος

Ένα φάρμακο που ονομάζεται mirabergon και χρησιμοποιείται για την υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη ενεργοποιεί τους υποδοχείς στην επιφάνεια των κυττάρων του καφέ λίπους. Το συγκεκριμένο φάρμακο διασπά το λευκό λίπος που καταναλώνεται ως καύσιμο για το καφέ λίπος.

Άλλη μια ουσία που μιμείται την επίδραση του κρύου για ανοσολογική απόκριση μπορεί να αυξήσει την καύση της ενέργειας κατά 10%. Σε συνθήκες ψύχους το σώμα στέλνει σήματα στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος τα μακροφάγα και αυτά κάνουν το λίπος καφέ και παράγεται θερμότητα.


Ο συνδυασμός της επιτυχίας για την απώλεια βάρους

  • Καταγράψτε το καφέ σας λίπος για να δείτε αν έχετε για να το ενεργοποιήσετε
  • Κατεβάστε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας
  • Κάντε μπάνιο με κρύο νερό
  • Κάντε μπάνιο σε κρύες θάλασσες
  • Πιείτε παγωμένο νερό
  • Μειώστε την πρόσληψη θερμίδων
  • Κάντε άσκηση σε κρύο περιβάλλον
  • Ξεκινήστε την κατανάλωση καυτερών φαγητών

Με απώλεια 100 θερμίδων καθημερινά επιπλέον, θα χάνετε 1/2 κιλό το μήνα

Καλή επιτυχία

Διαβάστε, επίσης,

Πώς να αδυνατίσετε ενώ κοιμάστε

Απεικονιστικός έλεγχος στην ογκολογία

Το τοπικό πάχος μπορεί να καταπολεμηθεί

Μελατονίνη

Μετατροπή του κακού λίπους σε καλό

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θαλασσοθεραπεία πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση

Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση. Η ψωρίαση θεραπεύεται με φυσικούς τρόπους που είναι πιο αποτελεσματικοί Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για τη θεραπεία της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ