Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΓυναικολογίαΦυσικοί τρόποι για να συρρικνωθούν οι κύστεις ωοθηκών

Φυσικοί τρόποι για να συρρικνωθούν οι κύστεις ωοθηκών

Τρόποι για να συρρικνωθούν οι κύστεις των ωοθηκών φυσικά

 

Εναλλακτικές λύσεις για τη θεραπεία των κύστεων ωοθηκών

Όταν ανακαλυφθεί μια κύστη ωοθηκών, φυσιολογικά υπάρχει ένας χρόνος αναμονής και παρακολούθησης, γιατί αυτή μπορεί να εξαφανιστεί από μόνη της. Αν μια γυναίκα πονάει μπορεί να λάβει φάρμακα για τον πόνο, ενώ μερικοί γυναικολόγοι προτείνουν την χειρουργική επέμβαση.

Πρόληψη και θεραπεία κύστεων ωοθηκών

Το κλειδί για να απαλλαγεί μια γυναίκα από μια ωοθηκική κύστη είναι να ρυθμίσει τις ορμόνες της και να μειώσει τους παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της κύστη. Η μεγάλη έκθεση στα οιστρογόνα και τα ξενοοιστρογόνα (μιμητές οιστρογόνων,) μπορούν να διαταράξουν την ωορρηξία και να οδηγήσουν στο σχηματισμό των κύστεων.

Μια γυναίκα που έχει κύστη ωοθηκών πρέπει να αποφεύγει τα εξής:

  • Προϊόντα σόγιας: Περιέχουν ενώσεις που μιμούνται τα οιστρογόνα, προκαλώντας ορμονική ανισορροπία.
  • Την θέρμανση τροφίμων σε πλαστικά ή την αποθήκευση ζεστών τροφίμων σε πλαστικά: Σε αυτά τα υλικά υπάρχουν ξενοοιστρογόνα χημικά, τα οποία απελευθερώνονται στο φαγητό σας όταν το θερμαίνεται. Χρησιμοποιήστε γυάλινα δοχεία αντί για πλαστικά.
  • Μην πίνετε νερό από πλαστικά μπουκάλια νερού για τους ίδιους λόγους.
  • Μην χρησιμοποιείτε καλλυντικά που περιέχουν Parabens: Όταν εφαρμόζετε parabens απευθείας στο δέρμα σας το σώμα σας τα απορροφάει, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του μεταβολισμού και αυτά έχουν έντονη οιστρογονική δράση.
  • Να τρώτε μόνο βιολογικά κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα: Αυτά τα προϊόντα έχουν πρόσθετα που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και να προωθήσουν την ανάπτυξη των κύστεων.
  • Να χρησιμοποιείτε οικολογικά και φυσικά απορρυπαντικά: Πολλά απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων περιέχουν ξενοοιστρογόνα που είναι χημικές ουσίες που μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα σας, ενώ φοράτε τα ρούχα.

  • Χρησιμοποιήστε βότανα: Αυτά τα βότανα μπορούν να υποστηρίξουν τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, να μειώσουν τον πόνο των ωοθηκών, να αυξήσουν την κυκλοφορία στα αναπαραγωγικά σας όργανα και να υποστηρίξουν την υγιή λειτουργία του ήπατος. Το συκώτι βοηθάει και σας απαλλάσσει από τις τοξίνες και την περίσσεια ορμονών.

Τα βότανα για τη θεραπεία και πρόληψη των κύστεων ωοθηκών:

-Ρίζα Maca (Lipidium peruvianum chacon): Βοηθά το σώμα να παράγει προγεστερόνη. Πάρτε 2,000-3,000mg καθημερινά.
-Ρίζα μαύρου cohosh (Black Cohosh ή σιμισιφούγκα ή Cimicifuga racemosa: Βοηθά στη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου και ανακουφίζει από τον πόνο των ωοθηκών.
-Γάλα σπόρων γαϊδουράγκαθου: Υποστηρίζει την ορμονική ισορροπία και την υγεία του ήπατος.
-Τριβόλι (Tribulus terrestris): Ομαλοποιεί την ωορρηξία.
-Λυγαριά (Vitex agnus-castus): Ρυθμίζει την ορμονική ισορροπία, προωθεί την ωορρηξία, και βελτιώνει το χρονοδιάγραμμα του έμμηνου κύκλου.
-Αχιλλαία η χιλιόφυλλος (Achillea millefolium): Ανακουφίζει από την πυελική συμφόρηση και βελτιώνει το χρονοδιάγραμμα του έμμηνου κύκλου.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα αν είστε έγκυος ή θηλάζετε.

  • Χρησιμοποιήστε καταπλάσματα καστορέλαιου: Εμποτίστε ένα ύφασμα με καστορέλαιο και τοποθετήστε το πάνω στο δέρμα στην περιοχή της πυέλου χαμηλά στο ύψος της ωοθήκης που έχει την κύστη για να ενισχύσετε την αναπαραγωγική κυκλοφορία και να προάγετε την επούλωση των σωματικών ιστών και οργάνων. Το καστορέλαιο δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε σκασμένο δέρμα. Αποφύγετε τη χρήση εάν είστε έγκυος, η θηλάζετε ή έχετε περίοδο.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις ωοθήκες

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την υγεία των ωοθηκών

Διαβάστε, επίσης,

Πότε εφαρμόζεται η λαπαροσκόπηση και η υστεροσκόπηση

Τα προβλήματα περιόδου σε γυναίκες

Εκτίμηση του κινδύνου για καρκίνο των ωοθηκών

Ποιες γυναίκες πρέπει να ελέγχουν την αντιμυλλέριο ορμόνη

Πολυκυστική νόσος ωοθηκών

Μήπως έχετε πόνο στην πύελο;

Βλεννώδες κυσταδενοκαρκίνωμα των ωοθηκών

Προσυμπτωματικός έλεγχος για γυναικολογικό καρκίνο

Πρόληψη καρκίνου ωοθηκών

Η άσκηση κάνει καλό στις πολυκυστικές ωοθήκες

Κύστη ωοθηκών

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ