Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟ έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι

Ο έρωτας περνάει πρώτα από το στομάχι

Άνδρες προσοχή! Πρέπει να την καλέσετε σε δείπνο εσείς πρώτοι

Μπορεί να έχετε ξανακούσει ότι το ειδύλλιο ξεκινά συχνά στην κουζίνα. 

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό Appetite, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εγκέφαλοι των γυναικών ανταποκρίνονται περισσότερο στα ρομαντικά συνθήματα με γεμάτο στομάχι παρά με άδειο.

Η μελέτη διερεύνησε τα κυκλώματα του εγκεφάλου με άδειο στομάχι και γεμάτο μεταξύ των γυναικών που έκαναν δίαιτα και σε αυτές που ποτέ δεν είχαν ακολουθήσει κάποια δίαιτα.

Το μυστικό, βέβαια, είναι να μην έχει φάει πάρα πολύ φαγητό! Ένα πραγματικά γεμάτο στομάχι είναι πιθανό να επηρεάσει δυσμενώς τις σεξουαλικές ορμές μιας γυναίκας, καθώς και να της αφήσει την αίσθηση τυμπανισμού και ακινησίας και σίγουρα έτσι δεν θα νιώθει σέξι.

Οι νεαρές γυναίκες με και χωρίς ιστορικό δίαιτας είχαν μεγαλύτερη ενεργοποίηση του εγκεφάλου σε ρομαντικές εικόνες σαν ανταμοιβή που σχετίζεται με νευρωνικές περιοχές, αφού φάνε παρά όταν πεινάνε.

Για τους άνδρες, προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η πέψη δίνει πολλή ενέργεια με το αίμα και είναι πολύ αναγκαία για την δράση ενός άνδρα στο κρεβάτι. Όταν, όμως, ένας άνδρας τρώει ένα μεγάλο γεύμα, το αίμα που χρειάζεται για να παραχθεί μια στύση αποστέλλεται στο στομάχι αντί στο πέος…

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι άνθρωποι που είναι πιο παρορμητικοί ή περισσότερο ευαίσθητοι έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά δεν υπάρχουν πολλές απεικονιστικές μελέτες για τα διαφορετικά είδη ερεθισμάτων ανταμοιβής.

Οι εγκέφαλοι των γυναικών με ιστορικό  δίαιτας ανταποκρίνονται πιο πολύ στα θετικά συνθήματα από τα τρόφιμα σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έκαναν ποτέ κάποια δίαιτα ή που είναι σε δίαιτα τώρα και μάλιστα έχουν μεγαλύτερη αντίδραση στα εξαιρετικά εύγευστα φαγητά, όπως θεωρούν το κέικ σοκολάτας… έναντι των ουδέτερων φαγητών, όπως τα καρότα.

Διαβάστε, επίσης,

Τα μηνύματα του έρωτα 

Οι πιο σεξουαλικές γυναίκες

Το τέλειο ερωτικό φιλί

Πρωτοβουλία για την χαρτογράφηση του ανθρωπίνου εγκεφάλου

Τι οφέλη μπορεί να έχετε από ένα φιλί

Ντοπαμίνη

Δίκτυο αγάπης

Όταν κάποιος μιλάει για τον έρωτα κι ερωτεύεται

Μαθήματα επικοινωνίας

Ανεκπλήρωτος έρωτας

Ερωτική απογοήτευση

Όταν ο έρωτας έρθει φιλικά

Τι είναι έρωτας;

Μας τελείωσε ο καλοκαιρινός έρωτας

Βαθύς έρωτας

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ