Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Η κάνναβη έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

 

Η THC, το κύριο δραστικό συστατικό της κάνναβης (επίσης γνωστή ως μαριχουάνα), έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυτή η ένωση είναι γνωστό ότι δρα μέσω μιας οικογένειας ειδικών υποδοχέων των κυττάρων που ονομάζονται υποδοχείς κανναβινοειδών. Οι στοχευμένες δόσεις με THC, έχουν σαν αποτέλεσμα σε 2 υποδοχείς απόκριση κατά του όγκου.

Και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι από τα κανναβινοειδή, η τετραϋδροκανναβινόλη (THC) έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Το 2009, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Complutense της Ισπανίας διαπίστωσε ότι η THC προκαλεί το θάνατο καρκινικών κυττάρων του εγκεφάλου με ”αυτοφαγία.” Τα αποτελέσματα αυτά προκαλούνται μέσω της κοινής αλληλεπίδρασης των CB2 και GPR55 – που είναι δύο μέλη της οικογένειας των υποδοχέων των κανναβινοειδών. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ποιος υποδοχέας από τους δύο είναι ο πλέον αρμόδιος για τις αντικαρκινικές ιδιότητες. Υπάρχει ήδη ένα “μεγάλο ενδιαφέρον” για την κατανόηση των μοριακών μηχανισμών που η μαριχουάνα επηρεάζει την παθολογία του καρκίνου. 

Εργαστηριακές και μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι τα κανναβινοειδή (το ενεργό συστατικό στην κάνναβη) σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα, προστατεύοντας παράλληλα τα φυσιολογικά κύτταρα. Μπορούν να αναστέλλουν την ανάπτυξη του όγκου προκαλώντας κυτταρικό θάνατο,  μπλοκάρισμα της κυτταρικής ανάπτυξης, και εμποδίζουν την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων από τους όγκους τα οποία είναι απαραίτητα για να αυξηθούν.

Οι μελέτες σε τρωκτικά έχουν δείξει σαφώς ότι τα κανναβινοειδή μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο στον καρκίνο του ήπατος, του παχέος εντέρου και του καρκίνου του μαστού.

Πολλοί ασθενείς με κάποιο τύπο καρκίνου εδώ και καιρό χρησιμοποιούν το φάρμακο για να διευκολύνουν τον πόνο τους, σε χώρες, όπου η κάνναβη είναι ήδη νόμιμη για ιατρική εφαρμογή. 

Είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείται η σωστή συγκέντρωση.

Η κάνναβη χρησιμοποιείται σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος, ο χρόνιος πόνος, η σκλήρυνση κατά πλάκας και οι μυϊκοί σπασμοί, και ως μια μορφή παρηγορητικής φροντίδας για το μετατραυματικό στρες.

Η κάνναβη χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Τα χημικά συστατικά της κάνναβης τα κανναβινοειδή, ενεργοποιούν ειδικούς υποδοχείς που βρίσκονται σε όλο το σώμα, ιδιαίτερα στο κεντρικό νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα εμπορικώς διαθέσιμα κανναβινοειδή, όπως η δροναβινόλη (φαρμακευτική μορφή της THC) και η ναμπιλόνη (τεχνητό κανναβινοειδές), είναι εγκεκριμένα φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου για τις παρενέργειες.

Διαβάστε, επίσης,

Εξαιρετικές φυτικές πηγές πρωτεϊνών

Ποιοι πρέπει να πίνουν φρέσκο χυμό μαριχουάνας

Αντιφλεγμονώδης διατροφή

Η κανναβιδιόλη βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου

Μυστικά για την καλύτερη θεραπεία στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Αφεψήματα για τους ρευματισμούς

Θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως με φυσικά μέσα

Θεραπεύστε τον καρκίνο σας με φυσικά μέσα

Αλοιφή για τον πόνο στις αρθρώσεις

Η κάνναβη σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κάνναβη

Η διαβητική νευροπάθεια

Κάνναβη και Κανναβινοειδή

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Αθροιστική κεφαλαλγία

Το χασίς φάρμακο για τον καρκίνο μαστού

www.emedi.gr

Enecta 10% CBD Oil (1000mg)

Εκχύλισμα κάνναβης ανώτερης ποιότητας

Παραγγείλετε την κανναβιδιόλη ανώτερης ποιότητας, πατώντας, εδώ,

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ