Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΝευρολογίαΒελτιώστε τις λειτουργίες του εγκεφάλου σας με λάδι καρύδας

Βελτιώστε τις λειτουργίες του εγκεφάλου σας με λάδι καρύδας

Να παίρνετε λάδι καρύδας για τον εγκέφαλό σας αν έχετε άνοια

Τα Τριγλυκερίδια Μέσης Αλυσίδας, το κύριο είδος του λίπους που βρίσκεται μέσα στο λάδι καρύδας, ενισχύει τις γνωστικές επιδόσεις σε ηλικιωμένους που πάσχουν από διαταραχές της μνήμης, όπως Αλτσχάιμερ μετά από 40 ml δόση.

Οι ερευνητές σε μια μελέτη παρατήρησαν μια σημαντική αύξηση στα επίπεδα της κετόνης βήτα-hydroxylutyrate στο πλάσμα αίματος μετά από μόλις 90 λεπτά μετά τη χορήγηση του λαδιού καρύδας και ανάλογα με τον γονότυπο της απολιποπρωτεΐνης, τα επίπεδα της κετόνης είτε συνέχισαν να αυξάνονται ή διατηρήθηκαν σταθερά σε 90 – 120 λεπτά μετά τη θεραπεία. Έγιναν γνωστικές δοκιμές και αποκάλυψαν ότι αυτή η σύντομη θεραπεία διευκόλυνε τη βελτίωση των επιδόσεων σε ασθενείς με νόσο του Αλτσχάιμερ.

Πώς τα τριγλυκερίδια μέσης αλύσου λειτουργούν στη νόσο Alzheimer

Η εξήγηση βρίσκεται στις μοναδικές μεταβολικές ανάγκες του εγκεφάλου και στη διαμόρφωση τους από τα τριγλυκερίδια μέσης αλύσου. Ότι η πρωταρχική πηγή καυσίμου για τον εγκέφαλο είναι η γλυκόζη, αναπτύσσεται αντίσταση στην ινσουλίνη και υπομεταβολισμός, και η δομή και η λειτουργία του εγκεφάλου είναι σε κίνδυνο. Τα κετονικά σώματα παρέχουν μια πολύ αναγκαία πηγή καυσίμων αντί για τη γλυκόζη που μπορεί να επαναφορτίσει τις μεταβολικές διαδικασίες εντός του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα  την άμεση βελτίωση στη γνωστική λειτουργία.

Τα τριγλυκερίδια μέσης αλύσου δεν είναι σαν τα περισσότερα λίπη που καταναλώνουμε. Για παράδειγμα, λόγω του μικρότερου μεγέθους τους, δεν σχηματίζουν μικκύλια και δεν αποθηκεύονται στον λιπώδη ιστό. Το 97% των διαιτητικών λιπών που καταναλώνουμε αποτελούνται από τριγλυκερίδια μακράς αλύσου, τα οποία έχουν 14 και 18 άτομα άνθρακα, ενώ τα τριγλυκερίδια μέσης αλύσου έχουν σχετικά μικρότερα μήκη αλυσίδας με 5 έως 12 άτομα άνθρακα, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την απορρόφηση και να αξιοποίησή τους. Οξειδώνονται από το ήπαρ, και όταν παρέχονται μεγάλες ποσότητες, μπορούν να προκαλέσουν σώματα κετόνης.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας;

Tο λάδι καρύδας είναι η προτιμότερη πηγή  για να λαμβάνετε αυτά τα τριγλυκερίδια, που περιέχει περίπου 2 / 3rds  κατ ‘όγκο. Το λάδι καρύδας έχει, επίσης, και άλλα οφέλη για την υγεία.

Το λάδι καρύδας μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και στο μαγείρεμα.

Πρέπει να καταναλώνετε 3 κουταλιές της σούπας την ημέρα λάδι καρύδας, τουλάχιστον αν έχετε νόσο Αλτσχάιμερ.

Πατήστε, εδώ για να παραγγείλετε το καλύτερο βιολογικό λάδι καρύδας

Το καλύτερο βιολογικό λάδι καρύδας για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης, 

Λάδι καρύδας 

Καρύδα

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Ρόφημα με καρύδα, καρύδια, κουρκούμη και κανέλα

Λάδι καρύδας και ελληνική φέτα για το Αlzheimer

Που κάνει καλό το λάδι καρύδας

Νόσος Alzheimer

Οι απαραίτητες βιταμίνες για το Αλτσχάιμερ

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ