Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέο εμβόλιο για τον καρκίνο
Array

Νέο εμβόλιο για τον καρκίνο

Νέο ισραηλινό εμβόλιο για το 90% των τύπων του καρκίνου

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο καρκίνος είναι μια από τις πιο σοβαρές ασθένειες στον κόσμο.

Για δεκαετίες, οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν μια θεραπεία για τον καρκίνο, που θεωρείται μια ανίατη ασθένεια που σκοτώνει 8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

14 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου διαγιγνώσκονται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και η ανάγκη για πρόληψη είναι ζωτικής σημασίας.

Μια ισραηλινή εταιρεία βιοτεχνολογίας ανέπτυξε για τον καρκίνο, το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία της νόσου – αλλά για την πρόληψη υποτροπής.

Η Vaxil BioTherapeutics στο Nes Ziona, στο Ισραήλ, ανέπτυξε το ImMucin, ένα προφυλακτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση σε περίπου 90 τοις εκατό όλων των τύπων καρκίνου, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

Ανοσοθεραπεία: Μια υβριδική διασταύρωση ανάμεσα σε ένα εμβόλιο και ένα φάρμακο

Η Vaxil ανέπτυξε ένα φάρμακο για την πρόληψη υποτροπής του καρκίνου, το οποίο αξιοποιεί τη φυσική δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος για την καταπολέμηση του καρκίνου αναζητώντας τα καρκινικά κύτταρα για να τα καταστρέψει.

Το ImMucin δεν είναι μια παραδοσιακή θεραπεία για τον καρκίνο, όπως η χημειοθεραπεία ή η ακτινοβολία. Αντίθετα, η εταιρεία στοχεύει σε μια διαφορετική φάση στη μάχη του ασθενούς κατά του καρκίνου, ειδικά τα πρώτα στάδια της ανίχνευσης της νόσου, καθώς και κατά τη διάρκεια της ύφεσης. Γι ‘αυτό, δυστυχώς, το φάρμακο δεν θα είναι χρήσιμο σε πολλούς ασθενείς με καρκίνο – ειδικά για αυτούς που βρίσκονται σε προχωρημένα στάδια της νόσου – επειδή απαιτεί ένα σχετικά υγιές σώμα για να είναι πλήρως αποτελεσματικό.

Αν και το ImMucin είναι ένα εμβόλιο, το εμβόλιο χορηγείται σε άτομα που έχουν ήδη νοσήσει, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά εμβόλια. Έτσι, ενώ ο μηχανισμός του ImMucin είναι αυτός ενός εμβολίου, ενεργεί ακριβώς όπως ένα φάρμακο που έχει φυσιολογικά αποτελέσματα όταν εισάγεται στο σώμα.

Πολλά προληπτικά αντικαρκινικά εμβόλια σήμερα δεν είναι πραγματικά τα εμβόλια κατά του καρκίνου. Για παράδειγμα οι νεαρές γυναίκες κάνουν το εμβόλιο για τον ιό HPV, το οποίο δεν είναι για την καταπολέμηση του καρκίνου. Είναι ένα εμβόλιο έναντι ενός ιού που έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε  καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Το εμβόλιο εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί κατά των καρκινικών κυττάρων

Το ImMucin δρα διεγείροντας ένα τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος και το διδάσκει να επιτεθεί σε ορισμένα κύτταρα με συγκεκριμένους δείκτες που υποδεικνύουν την παρουσία του καρκίνου. Όταν το φάρμακο εισάγεται κατά τη διάρκεια του πρώιμου σταδίου του καρκίνου, η ελπίδα είναι ότι όταν ο καρκίνος του ασθενούς υποτροπιάσει, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει εκπαιδευθεί κατάλληλα ώστε να γνωρίζει ποια κύτταρα πρέπει να εξολοθρεύει κι έτσι ο καρκίνος θεραπεύεται.

Αυτή η ανοσολογική απόκριση ήταν συνεπής σε όλες τις κλινικές δοκιμές Vaxil για το εμβόλιο κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Η εταιρεία έκανε δοκιμές αποκλειστικά σε ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα μέχρι τον Ιανουάριο του 2014,  και μετά ξεκίνησε δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Αυτό το είδος της ανοσοθεραπείας για μια ασθένεια που θεωρείται ως ανίατη, δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε, επίσης,

Το εμβόλιο MTH-68 στη θεραπεία του καρκίνου

Το εμβόλιο Vaxira για τον καρκίνο

Το εμβόλιο για τον καρκίνο EGF

Γιατί η γονιδιακή θεραπεία είναι η απόλυτη θεραπεία του καρκίνου

Γονιδιακή θεραπεία και εμβόλια για τις αιματολογικές κακοήθειες

Ανοσοθεραπεία στον καρκίνο

Οι κυτοκίνες και οι χημειοκίνες στη θεραπεία του καρκίνου

Μακροφάγα και δενδριτικά κύτταρα εναντίον του καρκίνου

Kαταστροφή των καρκινικών κυττάρων με κυτταροτοξικούς μηχανισμούς

Ενεργοποιημένα από τη λεμφοκίνη κύτταρα φονείς

Τα κύτταρα που φυσικά φονεύουν τον καρκίνο

Κυτταρική ανοσία στον καρκίνο

Το μιτοχονδριακό μονοπάτι απόπτωσης στον καρκίνο

Τα καρκινικά μονοπάτια της απόπτωσης

Ρυθμιστικοί μηχανισμοί της απόπτωσης

www.emedi.gr
 
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ