Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΣυμπληρώματα ΔιατροφήςΟι βιταμίνες για αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα

Οι βιταμίνες για αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα

Ποιες βιταμίνες αποτοξινώνουν από τα βαρέα μέταλλα

 

Τα υπερβολικά ποσά μολύβδου, υδραργύρου και καδμίου στο σώμα μπορούν να απομακρυνθούν με υψηλές δόσεις βιταμίνης C  (300 χλγρ την ημέρα) συν συμπληρώματα βασικών μετάλλων, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο, το φθόριο, το χλώριο, το θείο, ο σίδηρος, το ιώδιο, ο ψευδάργυρος, το χρώμιο, το μαγγάνιο, το σελήνιο και ο χαλκός.

Τα μέταλλα δίνουν στερεότητα και αντοχή στον σκελετό, χρησιμοποιούνται σαν συστατικά οργανικών ενώσεων, ρυθμίζουν την ισορροπία υγρών στο σώμα και παίρνουν μέρος σε πολλές διεργασίες του μεταβολισμού. 

Η λήψη μετάλλων, έχει ως κύρια αποτελέσματα την ρύθμιση του οργανικού ισοζυγίου σε νερό, την ομαλότερη διακίνηση των θρεπτικών συστατικών, την σχετική διατήρηση της φυσιολογικής οξύτητας του αίματος, και την καλύτερη λειτουργία εξωκρινών κι ενδοκρινών αδένων.
 
Τα μέταλλα τα διακρίνουμε σε ανόργανα στοιχεία που είναι και τα πλέον απαραίτητα. Βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό μας.  Τα λιγότερο απαραίτητα που τα ονομάζουμε ιχνοστοιχεία και βρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες στον οργανισμό μας. 

Τέλος υπάρχουν και τα βαριά μέταλλα ή τοξικά που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας για αυτό πρέπει να αποφεύγονται. 

Τοξικά μέταλλα είναι ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το κάδμιο, το αρσενικό και το αλουμίνιο.

Διαβάστε, επίσης,

Φτιάξτε μόνοι σας αλκαλικό νερό

Αποτοξινωτικό μπάνιο

Κάντε αποτοξίνωση στο συκώτι σας

Μολυβδίαση

Πώς να μαγειρεύετε το πιο υγιεινό ρύζι

Δηλητηρίαση από κυάνιο

Αποφύγετε το φθόριο

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

Δηλητηρίαση από υδράργυρο

Τι μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι για τον μόλυβδο

Αλουμίνιο

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ