Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολύ χρήσιμες πληροφορίες για το σεξ
Array

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το σεξ

Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το σεξ

 

Για πολλούς, το σεξ είναι η απάντηση για την ευτυχία, την μακροζωία και το υγιές σώμα.

Χρήσιμες πληροφορίες για το σεξ: 

1) Η μη διείσδυση δεν σημαίνει ότι είστε ασφαλείς από εγκυμοσύνη.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να συμβεί ακόμη και όταν ο σύντροφος εκσπερματώνει ή προ-εκσπερματώνει κοντά ή και πάνω αιδοίο. Ανεξάρτητα από το αν ναι ή όχι το σεξ είναι κολπικό η εκσπερμάτιση γύρω από αυτή την περιοχή θα μπορούσε να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη.

2) Μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος και κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Εάν μια γυναίκα κάνει κολπικό σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου της, μπορεί να μείνει έγκυος. Τα σπερματοζωάρια έχουν μια ζωή που κυμαίνεται από μία ημέρα έως μία εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει κατά συνέπεια ότι το σπέρμα μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο όταν μια γυναίκα θα έχει ωορρηξία. Ακόμα και όταν έχει περίοδο, μια γυναίκα όταν αποφασίσει να κάνει σεξ, πρέπει να χρησιμοποιεί προφυλακτικό, γιατί είναι ο αποδεδειγμένος τρόπος για την πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

3) Το τακτικό σεξ ρυθμίζει τον κύκλο της περιόδου στις γυναίκες.

Προφανώς το σεξ μπορεί να βελτιώσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Το σεξ ρυθμίζει τις ορμόνες, οι οποίες με τη σειρά τους ρυθμίζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Το σεξ μειώνει το στρες, το οποίο είναι ένας από τους λόγους που απορυθμίζεται ο κύκλος στις γυναίκες. Το σεξ είναι καλύτερη επιλογή από τα χάπια.

4) Το σεξ θεραπεύει το συνάχι

Αν θέλετε να καταπολεμήσετε το συνάχι, το σεξ είναι η απάντηση για την καταπολέμηση του κρυολογήματος. Το σεξ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η ανοσοσφαιρίνη Α, καταπολεμά την γρίπη, όταν κάποιος κάνει συχνά σεξ γιατί αυξάνεται.

5) Το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν είναι επιβλαβές

Η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου είναι ικανοποιητική και ευχάριστη, αλλά μόνο με προφυλακτικό.

6) Το πλύσιμο του κόλπου μετά τη συνουσία, δεν αποτρέπει την εγκυμοσύνη

Ακόμα και αν η γυναίκα πλένει τον κόλπο της με ζεστό νερό, κρύο νερό, σαπούνι ή άλλο διάλυμα, τα σπερματοζωάρια είναι πολύ γρήγοροι κολυμβητές και μπορεί να φτάσουν στον καθορισμένο προορισμό τους. Το πλύσιμο στην κολπική περιοχή μετά το σεξ δεν θα αποτρέψει την εγκυμοσύνη. Χρησιμοποιήστε ασφαλείς μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων αντ ‘αυτού.

7) Το σεξ σας κάνει να δείχνετε νεότεροι

Κάνοντας έρωτα τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι.

8) Και τα δύο φύλα απολαμβάνουν το σεξ

Δεν είναι αλήθεια ότι οι άνδρες απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες. Τα κοινωνικά πρότυπα και οι αντιλήψεις εμποδίζουν τις γυναίκες από το να εκφράσουν τα συναισθήματά τους σε σχέση με  την σεξουαλική ευχαρίστηση, αλλά και αυτές το απολαμβάνουν.

9) Ο αυνανισμός δεν προκαλεί ανικανότητα

Η ανικανότητα δεν συνδέεται με αυνανισμό. Ο αυνανισμός είναι μια υγιής διαδικασία και δεν έχει παρενέργειες.

10) Η εμμηνόπαυση δυσκολεύει το σεξ

Λίγο μετά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες έχουν χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης. Αυτό μπορεί να κάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα άβολη λόγω της ξηρότητας του κόλπου. Οι γυναίκες πρέπει να διατηρούν την ορμονική ισορροπία, να χρησιμοποιούν λιπαντικά και αν απαιτείται και κρέμα οιστρογόνων.

11) Η σεξουαλική θεραπεία και η συμβουλευτική μπορεί να είναι χρήσιμες

Σε έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας, οι θεραπευτές θα σας βοηθήσουν στην επίλυση των συναισθηματικών διαταραχών, στην έλλειψη επικοινωνίας, στις ανασφάλειες και σε άλλα ψυχοσεξουαλικά ζητήματα που μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στη σεξουαλική σας ζωή. Επίσης, θα σας  προτείνουν επιπλέον στρατηγικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σεξ.

12) Κάντε ασκήσεις για την σεξουαλική σας υγεία

Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να λειτουργήσουν οι μυς ξανά. Ενισχύστε τα τοιχώματα του κόλπου σας και τους μύες του πυελικού εδάφους με ασκήσεις Kegel, για να έχετε και καλύτερο οργασμό. Μην κάνετε τις ασκήσεις Kegel με πλήρη κύστη κατά την ούρηση γιατί μπορεί να οδηγήσει σε ατελή κένωση της ουροδόχου κύστης, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του ουροποιητικού συστήματος.

13) Η στυτική δυσλειτουργία είναι θεραπεύσιμη

Ελέγξτε την κατανάλωση αλκοόλ, σταματήστε το κάπνισμα, ακολουθήστε μια υγιεινή άσκηση και μια ισορροπημένη δίαιτα, κυρίως, αν είσαστε διαβητικοί. Υπάρχουν επίσης πολλές φυσικές θεραπείες που είναι πολύ αποτελεσματικές, όπως το τζίνσενγκ.

14) Είναι δυνατόν μια γυναίκα να μείνει έγκυος, ακόμη και αν ο σύντροφος αποσύρεται κατά την εκσπερμάτιση

Η μέθοδος απόσυρσης κατά την εκσπερμάτιση για τον έλεγχο των γεννήσεων δεν είναι καλή. Οι άνδρες δεν γνωρίζουν πάντα πότε ακριβώς το υγρό πρόκειται να διαρρεύσει. Λέγεται ότι ένα στα 5 ζευγάρια, που ακολουθούν τη μέθοδο αυτή ως τη μόνη μορφή ελέγχου των γεννήσεων, αποτυγχάνουν και είναι το 20%.

15) Τα προφυλακτικά έχουν ημερομηνία λήξεως

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα για τρία έως πέντε χρόνια. Καλύτερο είναι να ελέγχετε την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης πριν από τη χρήση τους. Τα προφυλακτικά γίνονται αδύναμα, άκαμπτα και πιο επιρρεπή σε σχισίματα μετά την ημερομηνία λήξης.

16) Μερικοί είναι αλλεργικοί στα προφυλακτικά από λάτεξ

Τα προφυλακτικά από λατέξ είναι καλά για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Ωστόσο, αν κάποιος είναι αλλεργικός στο λατέξ πρέπει να χρησιμοποιεί προφυλακτικά πολυουρεθάνης.

17) Η στυτική δυσλειτουργία συνδέεται με καρδιακές παθήσεις

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις. Όλοι οι άνδρες που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία θα πρέπει να ελέγχονται για καρδιακές παθήσεις.

18) Πώς επηρεάζει το σεξ την εγκυμοσύνη

Ο έρωτας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απολύτως ασφαλής. Ο αμνιακός σάκος κρατά το μωρό ασφαλές. Ωστόσο, ο σκληρός έρωτας μπορεί να επηρεάσει το έμβρυο.

19) Σεξ για όσους έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή

Μετά από μια καρδιακή προσβολή, χρειάζεται περίπου 3 με 4 εβδομάδες για την καρδιά να επουλωθεί. Μετά από αυτό μπορεί κανείς να ξαναξεκινήσει τις συνήθεις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ χωρίς φόβο.

20) Το σεξ βελτιώνει τον ύπνο και μειώνει το στρες

Ο οργασμός έχει μια κατευναστική επίδραση και βοηθά στον καλύτερη ύπνο. Το σεξ βοηθά στην υποστήριξη μιας σχέσης, αυξάνει την οικειότητα και μειώνει το στρες. Το σεξ λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η άσκηση. Ο αυξημένος καρδιακό ρυθμό οδηγεί σε αυξημένη μετά τη συνουσία χαλάρωση. Το σεξ είναι το καλύτερο φάρμακο για τις αϋπνίες! 

21) Το σεξ βοηθά στην ανακούφιση του πόνου

Το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη πριν και κατά τη διάρκεια του οργασμού. Αυτή είναι φυσική οπιούχος ουσία,  που μειώνει την αντίληψη του πόνου με την αύξηση του ορίου ανοχής του πόνου. Όταν μια γυναίκα αυνανίζεται και φθάνει σε οργασμό, αυξάνει τα όρια ανοχής του πόνου και μειώνει τον πόνο σημαντικά κατά 74,6% και 106,7% αντίστοιχα. Ένα άλλο φυσικό οπιούχο είναι η ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού η ενδορφίνη που δημιουργεί μια θετική αντίληψη του περιβάλλοντος, εκτός από τη μείωση του πόνου.

22) Το σεξ αυξάνει την εμπιστοσύνη και την οικειότητα

Η πράξη του σεξ αυξάνει τις αιχμές της ωκυτοκίνης. Αυτή η ορμόνη είναι υπεύθυνη για την ευτυχία και την αγάπη. Εάν η σχέση έχει προβλήματ, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ή ανησυχείτε ότι ο ή η σύντροφός σας θα απομακρυνθει, τότε το σεξ θα διαλύσει τις αμφιβολίες αυτές. Η ορμόνη ωκυτοκίνη δημιουργεί εμπιστοσύνη και φέρνει πιο κοντά τα ζευγάρια.

23) Το σεξ έχει θετικές ψυχολογικές επιπτώσεις

Η σωματική επαφή με ένα αγαπημένο πρόσωπο προωθεί επίσης τη θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο. Το αίσθημα της ικανοποίησης που σχετίζεται με το σεξ βελτιώνει τη διάθεση και ενισχύει την αυτοεκτίμηση. Όταν υπάρχει επικοινωνία με τον ή την σύντροφο με στενό και ειλικρινή τρόπο, κάθε είδους συναισθηματικές πληγές μπορεί να θεραπευτούν και μια αίσθηση ψυχικής ευεξίας επιτυγχάνεται.

24) Το σεξ μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου

Το American Journal of Cardiology αναφέρει ότι οι άνδρες που κάνουν  έρωτα, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να έχουν καρδιακές παθήσεις σε σχέση με εκείνους που έχουν σεξουαλικές επαφές μόνο μία φορά το μήνα ή λιγότερο. Το σεξ φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην ανδρική καρδιά. 

25) Το σεξ μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη

Μια μελέτη στο αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου έδειξε πως οι άνδρες που εκσπερματώνουν συχνά, είτε μέσω του σεξ ή με τον αυνανισμό και τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη. Οι εκσπερματώσεις βοηθούν να απελευθερωθεί η ένταση από την υπερδραστηριότητα του κεντρικού νευρικού συστήματος που μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλη κυτταρική διαίρεση και την ανάπτυξη του καρκίνου στον προστάτη. Όσοι εκσπερματώνουν συχνά έχουν  21 φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο. Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε, θα αυξήσετε τον όγκο του σπέρματος αν κάνετε σεξ τακτικά. Το τακτικό σεξ αντικαθιστά την παλαιά σπερματοζωάρια από τους όρχεις. Εάν υπάρχει μια συσσώρευση των σπερματοζωαρίων μπορεί γίνει βλάβη του DNA. Είναι ένας από τους λόγους που η βαζεκτομή, δηλαδή η απολίνωση των σπερματικών πόρων μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο.

Διαβάστε, επίσης,

Να κοιμάστε γυμνοί

Είναι ακίνδυνα τα φυτικά βιάγκρα;

Διατροφή για καλύτερο σεξ

Οι διαβητικοί παθαίνουν υπογλυκαιμία μετά το σεξ

Κάντε θεραπεία με σεξ

Οι ασκήσεις Κέγκελ για τις γυναίκες

Αποκτήστε θετική ενέργεια

Ασκήσεις Κέγκελ για σεξουαλική υγεία

Αφροδισιακή διατροφή

Η διαφορετικότητα του ανδρικού και γυναικείου φύλου

Βελτιώστε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις με τη γιόγκα

BodyWork για καλύτερο σεξ

Ασκήσεις Κέγκελ για σεξουαλική υγεία

Αυνανισμός

Κόλπο για να πετύχετε ταυτόχρονο οργασμό

Άνδρες, μήπως το ηθικό είναι πεσμένο;

Βιολογικές αλλαγές των ανδρών στα 50

Κούραση και σεξ

Σεξ για ηλικιωμένους

Κάνει καλό ο αυνανισμός στις γυναίκες;

Το καλύτερο σεξ για μια ώρα

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ