Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣοβαρά συμπτώματα και σημεία που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Σοβαρά συμπτώματα και σημεία που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Όταν το σώμα σας στέλνει μηνύματα ασθένειας

 

Σοβαρές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας 

  • Πονοκέφαλοι

Οι πονοκέφαλοι είναι ενοχλητικoί. Oι αλλεργίες, το άγχος και η αφυδάτωση μπορεί να είναι η αιτία. Οι χρόνιοι πόνοι στο κεφάλι μπορεί να σημαίνουν κίνδυνο για εγκεφαλικό, ή πρόσφατο εγκεφαλικό επεισόδιο. Παραδόξως, μερικοί άνθρωποι βιώνουν εγκεφαλικά επεισόδια χωρίς πραγματικά να έχουν κανένα σωματικό σύμπτωμα. Να είστε σε επαγρύπνηση ειδικά εάν έχετε ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου στην οικογένειά σας. Οι χρόνιοι πονοκέφαλοι μπορεί να παρουσιαστούν μετά από μηνιγγίτιδα ή όγκο στον εγκέφαλο.

  • Αφυδάτωση

Πιάστε το δέρμα στο πίσω μέρος του χεριού σας. Θα πρέπει να επιστρέψει στην φυσιολογική κατάσταση χωρίς προβλήματα. Εάν παίρνει περισσότερο χρόνο για να επιστρέψει στη φυσιολογική κατάσταση, αυτό είναι ένα σύμπτωμα σοβαρής αφυδάτωσης και μπορεί να οφείλεται σε διαβήτη και ακραία απώλεια βάρους.

  • Μώλωπες

Οι άνθρωποι μωλωπιάζουν εύκολα. Οι μώλωπες προκαλούνται από σπασμένα αγγεία κάτω από το δέρμα και το χρώμα προέρχεται από στάσιμη συγκέντρωση του αίματος. Τα χτυπήματα μπορεί να προκαλέσουν μώλωπες στο δέρμα σας. Οι μώλωπες είναι ένα σημείο της λευχαιμίας, επειδή το σώμα τους δεν φτιάχνει αρκετά αιμοπετάλια με αποτέλεσμα αιμορραγία των αιμοφόρων αγγείων. Υπάρχουν, συνήθως, περισσότερες από αυτές από το κανονικό και μπορεί να εμφανιστούν σε ασυνήθιστες περιοχές (όπως την πλάτη σας).

  • Πανάδες

Μπορεί να είναι ένα σημάδι του καρκίνου του δέρματος. Οι νέες κρεατοελιές θα πρέπει επίσης να εξετάζονται πολύ προσεκτικά. 

  • Αίμα από τη μύτη (χωρίς εξωτερική διέγερση)

Μήπως έχετε χρόνια ρινορραγία, όπως και τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα; Αυτό μπορεί να οφείλεται σε  μια αλλεργία ή ίσως αυτό συμβαίνει μόνο όταν η υγρασία είναι χαμηλή. Οι συχνές ρινορραγίες μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα  του συνδρόμου Osler-Weber-Rendu, ή (πιο σπάνια) ρινικού όγκου. Το σύνδρομο Osler-Weber-Rendu προκαλεί το σχηματισμό παθολογικών αιμοφόρων αγγείων και μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία που ειναι δύσκολο να ελεγχθεί. Η αιμορραγία από τη μύτη μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι του συνδρόμου Osler-Weber-Rendu και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια, σιδηροπενική αναιμία, και ηπατομεγαλία (διόγκωση του ήπατος). Οι ρινικοί όγκοι είναι σπάνιοι.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς θα καταλάβετε ότι κάνετε κατακράτηση υγρών

Σημεία αφυδάτωσης

Μάθετε αν το σώμα σας είναι υπερβολικά όξινο

Μάθετε τα σημεία του μελανώματος

Διαβάστε τις αρρώστιες του σώματος στο πρόσωπο

Διάγνωση ασθενειών από τα μάτια

Διάγνωση ασθενειών από τα πόδια

Πώς τα ακατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ μπορούν να σας αρρωστήσουν

Διάγνωση ασθενειών από τα χέρια

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ