Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΠράξεις καλές για τον εαυτό σας και την κοινωνία σας

Πράξεις καλές για τον εαυτό σας και την κοινωνία σας

Εσείς αγαπάτε τον εαυτό σας και την κοινωνία σας;

Μπορείτε να κάνετε πολλά καλά πράγματα τόσο για τον εαυτό σας όσο και για την κοινωνία σας

  • Καταρχήν κόβετε το κάπνισμα

Το κάπνισμα υποβαθμίζει την υγεία. Ο καρκίνος και οι πνευμονοπάθειες σχετίζονται με το κάπνισμα. Κόβοντας το κάπνισμα ή μειώνοντάς το στο ελάχιστο δυνατό εξασφαλίζετε καλύτερη υγεία και οικονομία στην εποχή αυτή της κρίσης.

  • Μην χρησιμοποιείτε χημικά

Σταματήστε να βάζετε στο σπίτι σας χημικά που είναι δηλητήρια. Τα προϊόντα καθαρισμού, τα εντομοκτόνα, τα φυτοφάρμακα, πολλά απο τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και πολλά φάρμακα είναι επικίνδυνα και θανατηφόρα. Να τα κρατάτε μακριά από παιδιά και ηλικιωμένους.

  • Να κάνετε ισορροπημένη διατροφή και άσκηση

Η τροφή σας είναι το φάρμακο σας και το φάρμακό σας είναι η τροφή σας. Το έλεγε ο Ιπποκράτης. Η καθημερινή κατανάλωση πέντε τουλάχιστον μερίδων φρούτων και λαχανικών, και ο περιορισμός των επεξεργασμένων τροφών σε συνδυασμό με καθημερινή άσκηση αποτελούν το μυστικό για μια καλύτερη ζωή.

  • Απαλλαγείτε από τις εξαρτήσεις

Τα ναρκωτικά και τα τυχερά παιχνίδια καταστρέφουν ζωές και περιουσίες. Το ίδιο και ο εθισμός στο διαδίκτυο ιδίως νέων που δεν έχουν αναπτύξει τις κατάλληλες αντιστάσεις.

  • Μην παίρνετε φάρμακα χωρίς λόγο

Η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών σας κάνει πιο ευάλωτους σε μεταλλαγμένα βακτήρια. Κάντε τακτικό check up για να προλάβετε καταστάσεις.

  • Αντιμετωπίστε τη ζωή με αισιοδοξία

Ακόμη και αν η ζωή είναι δύσκολη εσείς πρέπει να την αντιμετωπίζετε με αισιοδοξία. Μια εύθυμη νότα, ένα καλό ανέκδοτο, λίγο γέλιο, βοηθά στην δημιουργία μιας θετικότερης διάθεσης που με τη σειρά της ενισχύει την υπέρβαση και βελτίωση των συνθηκών της δύσκολης καθημερινότητάς μας. Άλλωστε υπάρχουν πάντα και χειρότερα από αυτά που περνάμε εμείς. 

  • Μην οδηγείτε όταν έχετε πιει

Αν πιείτε αφήστε κάποιον άλλον να σας πάει σπίτι ή πάρτε ταξί. Επίσης, σταματήστε να μιλάτε στο κινητό όταν οδηγείτε. Αν οδηγείτε μοτοσυκλέτα να φοράτε κράνος. Η μοτοσυκλέτα είναι επικίνδυνη. Να φοράτε πάντα κράνος. Ακόμη κι αν εσείς είστε προσεκτικοί δεν είναι οι άλλοι.

  • Μην πετάτε σκουπίδια στο δρόμο

Το καθαρό περιβάλλον είναι ένα περιβάλλον που μπορούμε όλοι να ζούμε αρμονικά και ποιοτικά, χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας! 

Διαβάστε, επίσης,

Προσέξτε τι τρώτε!

Υπερτροφές που πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο

Απαιτείται αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Τα καλύτερα μυστικά για υγεία και ευεξία

Καταναλώστε αλκοόλ αλλά υπεύθυνα

Οδηγούμε με ασφάλεια

Τι να κάνετε αν γίνει τροχαίο μπροστά σας

Οδηγέ… Πρόσεχε!

Το τσεκάπ που πρέπει να κάνουν τα παιδιά

Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος

Αποκτήστε θετική ενέργεια

Γενετικός μαρασμός

www.emedi.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ