Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΗ θεραπεία του Ακτουάριου για τον καρκίνο

Η θεραπεία του Ακτουάριου για τον καρκίνο

Εναλλακτικό Πρωτόκολλο Καρκίνου από τον Ακτουάριο

Εναλλακτικό Πρωτόκολλο Καρκινοπάθειας-TRADEMARK 2012

KOTSANIS INSTITUTE GRAPEVINE DALLAS TEXAS, Α. Αγαπίου, Ν. Κότσανης, Κ. Κότσανης 

Επιμέλεια παρουσίασης του πρωτοκόλλου

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Η θεραπεία του Ακτουάριου έχει την ευλογία του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου του Προστάτη των καρκινοπαθών

Με αποδοχή της Αγιοταφικής Μονής Του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στα Ιεροσόλυμα

Είναι γνωστό ότι όλο και περισσότερες περιπτώσεις αυτόματης ύφεσης του καρκίνου καταγράφονται στην επίσημη βιβλιογραφία. 

Από πολλούς θεωρείται ότι η αυτόματη ύφεση οφείλεται σε ανοσοδιέγερση του οργανισμού. Ο οργανισμός έχει την ικανότητα μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει τα καρκινικά κύτταρα και να τα εξολοθρεύει.

Ο οργανισμός, όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης έχει την ικανότητα να αυτοϊάται

Η εναλλακτική ογκολογική ιατρική επιστήμη έχει σφραγίδα Ελληνική

Η απόλυτη αρμονία και ισορροπία των υγρών του σώματος (πικρού, αλμυρού, όξινου και γλυκού), δηλαδή του pH μέσω της διατροφής είναι αυτή που καθορίζει την υγεία.

Το καρκινικό κύτταρο, ενεργειακά μεταστρέφεται προς την αναερόβια γλυκόλυση.

Ο καρκίνος είναι διατροφική ασθένεια. 

Η διατροφή με φρούτα και λαχανικά είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο ενός ατόμου να προσβληθεί από καρκίνο και αποτρέπει και την επανεμφάνισή του, ενώ τα άτομα που δεν καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά αυξάνουν στο διπλάσιο τον κίνδυνο του καρκίνου.

Τα φρέσκα εδώδιμα φυτά, ακόμη, περιέχουν αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά που δρουν επιλεκτικά κατά των καρκινικών κυττάρων. Η συνεχής διατροφική τοξιναιμία τα τελευταία χρόνια που προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό οδήγησε σε χρόνια ανεπάρκεια βιταμινών και μικροθρεπτικών στοιχείων και ώθησε κάποια φυσιολογικά κύτταρα σε κατάσταση υποξίας (υπόθεση Warburg). Η υποξία αυτή συντελεί σε ένα δυσμενές κυτταρικό περιβάλλον και κάποια κύτταρα αντί να υποστούν απόπτωση, αλλοίωσαν τον βιοενεργειακό τους μεταβολισμό αντισταθμίζοντας την παραγωγή του ATP  με την αναερόβια γλυκόλυση (παραγωγή ενέργειας χωρίς οξυγόνο) για να επιβιώσουν, σε αντίθεση με τα φυσιολογικά που απαιτούν οξυγόνο (αλκαλικό περιβάλλον και αυτός είναι και ο λόγος της αντίστασης των καρκινικών κυττάρων στις θεραπείες.


Η οξίνιση του οργανισμού:

-Προκαλεί ανεπάρκεια μαγνησίου και μικροθρεπτικών στοιχείων

-Απενεργοποιεί ένζυμα όπως το υαλουρονικό οξύ

-Προσβάλλει τη λειτουργία του πεπτικού και ηπατικού συστήματος

-Αποτρέπει οποιαδήποτε προσπάθεια του οργανισμού να αποτοξινωθεί από βαρέα μέταλλα και ελεύθερες ρίζες

-Περιορίζει την πρόσληψη οξυγόνου από το κύτταρο

-Διαταράσσει την εισροή και εκροή των βασικών ιόντων Mg/Ca και K/Na στην κυτταρική μεμβράνη μειώνοντας έτσι το βιοηλεκτρικό της δυναμικό.

Ο καρκίνος είναι ένα σύμπλεγμα 100 ασθενειών και απαιτεί ολιστική εξατομικευμένη προσέγγιση 

Το κλειδί φυσικά για τη διατήρηση της σωματικής αρμονίας είναι το pH του σώματος (70% νερό). Η παρέκκλισή του προς την όξινη κατάσταση θα αποτρέψει τη φυσιολογική λειτουργία ενός κυττάρου και ιδίως στη δομή της κυτταρικής μεμβράνης, ενώ η αλκαλική κατάσταση αποτρέπει και περιορίζει της εξελικτική της πορεία.

Οι τιμές του pH στα ούρα και το σάλιο  των καρκινοπαθών είναι 5,5-5,8 και στα τελικά στάδια πιο χαμηλά.

Δεν είναι τυχαίο πως ο καρκινικός ιστός διαλύεται αν τον τοποθετήσετε σε αλκαλικό διάλυμα!!!


Άρα η θεραπεία του καρκίνου επικεντρώνεται στα εξής:

Επιδιόρθωση και μεταστροφή της ενεργειακής παραγωγής κυττάρων με νεοπλασματική διάθεση από την αναερόβια σε αερόβια

-Πρόκληση απόπτωσης με την ενεργοποίηση των μιτοχονδρίων

-Ασιτία των καρκινικών κυττάρων με αντιαγγειογεννητική δραστικότητα βοτάνων μέσω της αλκαλοποίησης

-Προώθηση της οικογενειακής θαλπωρής, της ψυχικής διάθεσης και θετική επιρροή του κοινωνικού περίγυρου. Η ηρεμία και η πίστη της αυτοϊασης αποτελούν ουσιώδεις παραμέτρους της θεραπευτικής προσπάθειας του οργανισμού κατά του καρκίνου. Η προσευχή, ο διαλογισμός και η ψυχική ηρεμία αποτελούν προϋποθέσεις για να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος.

-Αν απαιτηθεί γίνεται και ψυχοθεραπεία.

Η επιστημονική ομάδα που εφαρμόζει ήδη το πρωτόκολλο του Ακτουαρίου στο Kotsanis Institute εφαρμόζει και άλλες εφαρμοσμένες εναλλακτικές, ολιστικές θεραπείες και ιατρικές πρακτικές, όπως ενδοφλέβια βιταμίνη C, Insulin Potentiation Targeted Low Dose therapy-IPTLD, ομοιοπαθητική, βελονισμό κ.α

Η EMEDI συνεργάζεται με το KOTSANIS INSTITUTE

Επικοινωνήστε μαζί μας στην EMEDI για να πετύχετε την επιθυμητή αλκαλοποίηση και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας και να αυτοθεραπευθείτε. Τον καρκίνο μπορείτε να τον νικήσετε μόνο με φυσικά μέσα και ανοσοδιέγερση  και μόνο όταν το θέλετε πραγματικά.

Η EMEDI εφαρμόζει εξατομικευμένη θεραπεία για τον καρκίνο.

Διαβάστε, για το KOTSANIS INSTITUTE GRAPEVINE DALLAS TEXAS

 

Αν επιθυμεί κάποιος ασθενής μπορεί να κάνει χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία με το πρωτόκολλο του Ακτουάριου;

Όποιος ασθενής επιθυμεί να κάνει εξατομικευμένη θεραπεία με φάρμακα (χημειοθεραπευτικά ή στοχευμένα) σύμφωνα με το μοριακό προφίλ του όγκου ή/και ακτινοθεραπεία μπορεί να το ακολουθήσει πριν και μετά την θεραπεία με φάρμακα/ακτινοθεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της Χ/Α θεραπείας ο ασθενής δεν πρέπει να παίρνει βότανα και συμπληρώματα και πρέπει να τα έχει σταματήσει 12 ώρες πριν και μετά, ενημερώνοντας τον γιατρό του.

Η διατροφή του ασθενούς θα πρέπει τότε να περιλαμβάνει λευκό κρέας βιολογικής καλλιέργειας για 48 ώρες κατά τη φάση της θεραπείας αυτής.

Τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη C και το μαγνήσιο για λόγους συνέργειας πρέπει να διακοπούν 6 ώρες πριν και μετά μιας χημειοθεραπείας ή θεραπείας με άλλα στοχευμένα φάρμακα ή ακτινοθεραπείας.

Προσοχή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάποια αντιοξειδωτικά και βιταμίνες για μείωση των παρενεργειών, αλλά πρέπει να γίνεται συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό για να μην συνεργήσουν αρνητικά αυτά με τα υπόλοιπα φάρμακα.

Η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ποιότητα της ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Τα συχνότερα συμπληρώματα που λαμβάνονται από καρκινοπαθείς

 • Βιταμίνη C σκόνη ή κάψουλα 8-10 gr (καλύτερα συμπλήρωμα)
 • Απορροφήσιμο μαγνήσιο > από 500 mgr
 • R-a-Lipoic acid (RLA) (μαζί με ALC)
 • Acetyl-L-carnitine (ALC) (μαζί με RLA)
 • Selenium (methylselenocysteine)
 • Vitamin D3 μαζί με μαγνήσιο (καλύτερα μέσω αλκαλικής διατροφής η βιταμίνη D)
 • Vitamin A (καλύτερα συμπλήρωμα)
 • Vitamin E (καλύτερα μέσω αλκαλικής διατροφής απορροφάται καλύτερα 800UI a-tockopherols)
 • Vitamin K2 (με βιταμίνη C)
 • Co-enzyme Q10
 • Omega 3
 • Melatonin (βράδυ)
 • Γλουταθειόνη (σκόνη ή υγρή)
 • Iodine
 • Σύμπλεγμα βιταμινών Β (καλύτερα μέσω αλκαλικής διατροφής)
 • β-carotene (καλύτερα μέσω αλκαλικής διατροφής 60 mg/ημέρα η φυσική μορφή είναι πιο αποτελεσματική και απορροφήσιμη απο τη συνθετική)

Πολλοί χρησιμοποιούν ως θεραπεία το πρωτόκολλο Riordan με ενδοφλέβια βιταμίνη C (50-125 γρ/2-3 φορές την εβδομάδα) με Vitamin K3 500-1000μgr/ημέρα.

Διαβάστε, Θεραπεία του καρκίνου με βιταμίνη C

Για όσους κάνουν Ακτινοθεραπεία πρέπει να διακόψουν τα συμπληρώματα διατροφής 6 ώρες πριν την θεραπεία

 


Όσοι επιθυμούν για τη θεραπεία του καρκίνου μπορούν να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο του Ακτουάριου ως μονοθεραπεία για να αυτοθεραπευθούν

Αν κάποιος ασθενής κάνει χημειοθεραπεία η ακτινοθεραπεία πρέπει να ενημερώσει τον Ειδ. Παθολόγο-Ογκολόγο του γιατί υπάρχει συνεργιστική και ανταγωνιστική δράση με τα φάρμακα της χημειοθεραπείας, αλλά και με την ακτινοθεραπεία. 

Επίσης, όποιος εφαρμόζει το πρωτόκολλο ως μόνη θεραπεία για τον καρκίνο πρέπει να παρακολουθείται από τον Ειδικό Ογκολόγο-Παθολόγο.

Ο στόχος είναι η βελτιστοποίηση της κλινικής κατάστασης του ασθενούς μέσω μιας συνετής αλκαλικής διατροφικής αγωγής ώστε το σώμα να επανέλθει σε ένα αλκαλικό περιβάλλον όπου το pH να κυμανθεί πάνω από 7,1 και να ανακτηθεί ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα που θα περιορίσει στο μέγιστο δυνατό την εξέλιξη της καρκινοπάθειας αλλά και θα συμβάλλει και στην αποτροπή μιας πιθανής μετάστασης.

Με την “Θεραπεία του Αρκτουάριου θα επιτευχθεί

α) η άριστη και ομαλή λειτουργία των βασικών οργάνων εντέρου-ήπατος-νεφρού,

β) η σταθεροποίηση του pH του εξωκυτταρικού χώρου και των υγειών κυττάρων και

γ) η βελτιστοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος


 

Η βιταμίνη C και η αντικαρκινική της δράση

Οι υψηλές δοσολογίες βιταμίνης C μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο οισοφάγου, πνευμόνων, στομάχου, εντέρου, παγκρέατος, ήπατος και μαστού.

Η χορήγηση ασκορβικού οξέος προστατεύει τα κύτταρα, βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει την υγεία.

Η ενδοφλέβια χορήγηση είναι προτιμόμενη γιατί η κατάποση ασκορβικού οξέος δεν μπορεί να παράγει τις υψηλές συγκεντρώσεις των 350-400 mg/dL βιταμίνης C στο πλάσμα του αίματος, για αντικαρκινική δράση (50-100 γραμμάρια ημερησίως). Η κατάποση βιταμίνης C έχει, όμως προληπτική και μεταθεραπευτική δράση.

Ο ασθενής λαμβάνει 6-10 γραμμάρια βιταμίνης C ημερησίως σε ισόποσες δόσεις και σε διάρροια που είναι καλό σημάδι μειώνεται η δόση κατά 1 γραμμάριο. Σε 4 γραμμάρια παίρνετε 1 γραμμάριο 4 φορές την ημέρα ανά 6ωρο, σε 6 γραμμάρια παίρνετε 2 γραμμάρια το πρωί και το βράδυ και από 1 γραμμάριο μεσημέρι και απόγευμα και σε 10 γραμμάρια παίρνετε 3 γραμμάρια το πρωί και το βράδυ και από 2 γραμμάρια μεσημέρι και απόγευμα.  


Το ελληνικό ελαιόλαδο να χρησιμοποιείτε μόνο

Μόνο το ελληνικό λάδι έχει υψηλή συγκέντρωση ελαιοκανθάλης και ελαιασίνης και είναι εκτός από φάρμακο για τον καρκίνο πηγή υγείας και μακροζωϊας.

Το ελαιόλαδο έχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως ελαιοευρωπεϊνη, τυροσόλη, υδροξυτυροσόλη, σκουαλένιο (πρόδρομη ένωση της χοληστερόλης και άλλων στερεοειδών ορμονών).

Επίσης, περιέχει βιταμίνη Ε ή α-τοκοφερόλη που καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει τις οξειδωτικές βλάβες και το οξειδωτικό stress.

Η ελαιοκανθάλη έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Να προτιμάτε το βιολογικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης που έχει πολλά αντιοξειδωτικά με οξύτητα 0,2-0,3.

To ελληνικό ελαιόλαδο έχει αντιοξειδωτικές, νευροπροστατευτικές, βακτηριοκτόνες ιδιότητες και χαρίζει μακροβιότητα.


Η θεραπεία του Ακτουάριου

Το πρωτόκολλο συνοπτικά:

Φάση Α: Απόλυτη Δίαιτα (Θεραπεία νερού-βιταμίνης C-μαγνησίου και αφεψήματος βοτάνων) για 3 ημέρες για άμεση αποτοξίνωση. Στη φάση αυτή αποφεύγεται κάθε είδους τροφής, ώστε να απελευθερωθεί ο οργανισμός από τη λειτουργία της χώνεψης και αφομοίωσης ουσιών που μπορεί να επιβραδύνουν και να εμποδίσουν την αιμοκαθαρτική προσπάθεια και δύναμη του οργανισμού. Τα αφεψήματα βοτάνων κάνουν αποτοξίνωση από τη χημική ρύπανση από το δυτικό τρόπο ζωής. και πρέπει να είναι βιολογικά.

Φάση Β: Φρουτοθεραπεία για τουλάχιστον 7 ημέρες. Τα φρούτα πρέπει να είναι βιολογικά. Ξεκουράζεται το πεπτικό σύστημα με ελαφρώς όξινα προς αλκαλικά φρούτα και καθαρίζεται το έντερο και το αίμα. Επίσης, εμπλουτίζεται με βιταμίνες και μικροθρεπτικές ουσίες και ιχνοστοιχεία. Η σταφυλοθεραπεία και ακολούθως η μηλοθεραπεία είναι οι καλύτερες επιλογές.

Φάση Γ: Επίτευξη ισορροπημένου αλκαλικού σωματικός περιβάλλοντος και αρχή της αντικαρκινικής διατροφικής βοτανοθεραπείας. Μετά τη φάση της φρουτοθεραπείας έχει επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ζωτικών μας οργάνων και συνεχίζεται η απόλυτη αποτοξίνωση των κυττάρων με αλκαλοποίηση. Αυστηρή Αλκαλική Πράσινη Διατροφή με Αφεψήματα βοτάνων για 7-14 ημέρες. Ο στόχος της φάσης αυτής είναι μέσω της συνετής αλκαλικής διατροφικής αγωγής ο οργανισμός να επανέλθει σε ένα αλκαλικό περιβάλλον και το pH στον εξωκυττάριο χώρο που είναι τα υγρά του σώματος πρέπει να κυμανθεί πάνω από 6,85-7,1 και να διατηρηθεί ώστε να ανακτηθεί ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Την υπόλοιπη ζωή του ο καρκινοπαθής πρέπει να τρώει βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Μετά τις 7 ημέρες αν ακολουθηθεί 14ήμερο τη δεύτερη εβδομάδα μπορείτε να ενσωματώσετε αυγά, όσπρια, ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, ψωμί ολικής αλέσεως, γλυκά με μέλι σπιτικά, ψάρι ψητό ή βραστό.
Φάση Δ: Νέα Συνετή Αλκαλική Διατροφή Δια Βίου. Είναι η φάση κατά την οποία ο καρκινοπαθής πρέπει να αντιληφθεί ότι μία νέα διατροφική ζωή έχει θεσπιστεί όπου ο καθένας ασθενής ακολουθεί στην ζωή του πλέον μία αυστηρή και συνετή αλακαλική διατροφή με  φρούτα και λαχανικά, για να απαλλάσσεται από τις τοξίνες. Η αλκαλική δομή που έχει τώρα ο οργανισμός, προσβάλλει τις λειτουργίες του καρκίνου και διαταράσσει τους μηχανισμούς επιβίωσής του. Ο καρκινοπαθής πρέπει να αποφεύγει ότι είναι όξινο και να τρώει ότι του αρέσει από τα αλκαλικά τρόφιμα. Ο καρκινοπαθής πρέπει να πίνει νερό πηγής, χυμούς, βιταμίνη C, αφεψήματα βοτάνων και να τρώει φρούτα για τουλάχιστον 17-31 ημέρες. Απαιτούνται τουλάχιστον 14 ημέρες για να γίνει το pH στα ούρα  > από 6,85.

-Η βιταμίνη C παίρνεται καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας του Αρκτουάριου όπως περιγράφεται στην Φάση Α (κάψουλες του ενός (1) γραμμαρίου).

-Να πίνετε πάντα πολύ, πολύ νερό πηγής, τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι δεδομένη.

Το πρωτόκολλο αυτό, όπως παρουσιάζεται έχει μελετηθεί και είναι πολύ αποτελεσματικό.

 1. Κόβετε παντελώς τη ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά.
 2. Το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά, το κουνέλι κ.ά πρέπει να περιορισθούν και να είναι βιολογικά.
 3. Τα συμπληρώματα διατροφής πέραν από τα προτεινόμενα μπορούν να χορηγηθούν μετά τη φάση Β.
 4. Να κοιμάστε. Ο ύπνος αυξάνει το ηλεκτρομαγνητικό δυναμικό του σώματος.
 5. Ο διαλογισμός, η προσευχή και η πίστη είναι τα κλειδιά της αυτοϊασης.
 6. Να κοιμάστε 3 ώρες μετά το δείπνο ή να πίνετε μόνο χυμό.
 7. Να κάνετε καλές στοματικές πλύσεις μετά το κάθε γεύμα με ελαιόλαδο, βιολογική σόδα ή κολλοειδή άργυρο
 8. Να καταναλώνετε δια βίου ζωής τα ελληνικά βότανα. Τα καλύτερα βότανα είναι τα ελληνικά.

Σε επείγουσες καταστάσεις μπορείτε να κάνετε γρήγορη αλκαλοποίηση του οργανισμού σας

Πώς να αυξήσετε το pH του σώματός σας γρήγορα

 • Πιείτε μηλόξυδο: Ένα κουταλάκι του γλυκού μηλικό οξύ σε 1 λίτρο νερό όλη μέρα
 • Πιείτε έναν αλκαλικό χυμό: 8 φύλλα μέντας+ μαϊντανός (1/3 ματσάκι) +σέλινο (1/3 ματσάκι) + λίγη μαντζουράνα + 1 αγγούρι + 4 ακτινίδια και πίνετε 3 ποτήρια την ημέρα
 • Να πιείτε 1,5 λίτρο νερό με 1 κουτάλι του γλυκού διττανθρακικό νάτριο

Το πρωτόκολλο αναλυτικά:

ΦΑΣΗ Α: ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΙΤΑ (ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΕΡΟΥ-ΒΙΤΑΜΙΝΗ C) ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΑΜΕΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Απαιτείται άμεσος και πλήρης καθαρισμός του εντέρου με κλύσμα για να διευκολυνθεί η αποτελεσματική αποτοξίνωση του οργανισμού, γιατί η δυσκοιλιότητα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο αποτοξίνωσης.

Διάρκεια 1-3 ημέρες καί όσο μπορείτε περισσότερο (7 ημέρες τόσο καλύτερα). Κατά την απόλυτη δίαιτα γίνεται πρόσληψη μόνο νερού για λίγες ημέρες (2-3) ανάλογα με την σοβαρότητα της καρκινοπάθειας και παράλληλα την πρόσληψη 4-6 γραμμαρίων βιταμίνης C καθημερινώς. Γενικά κατά την Φάση Α αποφεύγετε κάθε είδους τροφής ώστε να απελευθερώσετε τον οργανισμό από την λειτουργία της χώνευσης και αφομοίωσης ουσιών που ενδέχεται να επιβραδύνουν και να εμποδίσουν την εσωτερική αυτοκαθαρτική προσπάθεια και δύναμη του οργανισμού.

Πρωί 7.30-9.30

-Σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό βάζετε το χυμό 1/2 λεμονιού η περγαμόντου, μαζί με 1 κουτάλι του γλυκού λάδι. Χτυπάτε στο σέικερ και πίνετε

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-2 κάψουλες καθαρό Μαγνήσιο (συνολικά 250 mg)

-Αφέψημα χαμομηλιού και μελισσόχορτου σε αναλογία  50/50. Αν θέλετε προσθέτετε θυμάρι ή θρούμπι αν έχετε γαστρεντερικές διαταραχές.

Δεκατιανό 9.30-11.30

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Μείγμα βοτάνων με αντικαρκινική δράση Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο

Μεσημέρι 12.30-14.30

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Αφέψημα χαμομηλιού και μελισσόχορτου σε αναλογία  50/50. Αν θέλετε προσθέτετε θυμάρι ή θρούμπι αν έχετε γαστρεντερικές διαταραχές

Νωρίς το απόγευμα 15.30-17.30

-Σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό βάζετε το χυμό 1/2 λεμονιού η περγαμόντου, μαζί με 1 κουτάλι του γλυκού λάδι. Χτυπάτε στο σέικερ και πίνετε

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Αψέψημα από τσουκνίδα, ταραξάκο και αγριάδα σε ίσες αναλογίες

Απόγευμα 18.30-20.30

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Μείγμα βοτάνων με αντικαρκινική δράση Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο

Βράδυ (προ ύπνου)

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Καθαρό μαγνήσιο 3 κάψουλες (συνολικά 375 mg)

-Αφέψημα φασκόμηλου και δυόσμου (δυόσμος 20%)

Προσοχή! Η βιταμίνη C και το Μαγνήσιο λαμβάνονται σε όλη τη διάρκεια του πρωτοκόλλου και δια βίου


Τα βότανα της θεραπείας του Ακτουάριου κατά του καρκίνου που περιέχουν πολλά φυτοχημικά, όπως φλαβονοειδή, φαινόλες, πολυφαινόλες, τερπένια, αλκαλοειδή, σαπωνίνες, γλυκοσίδια και πολλά άλλα

 • Χαμομήλι Marticaria Chamemilla
 • Μελισσόχορτο Melissa Officinalis
 • Φασκόμηλο Salvia Officinalis
 • Τίλιο Tilia platyphylos europea L.
 • Μέντα Mentha spicata L.
 • Αγκινάρα Cynara scolymus
 • Γαιδουράγκαθο Silybum marianum
 • Αγριάδα  Cynodon dactylon
 • Τσουκνίδα Utica diocia
 • Πολύκομπο Micromeria Juliana
 • Πεντάνευρο Plantago major
 • Κουνούκλα Cistus creticus L.
 • Κράταιγος Crataegus monogyna
 • Αρτεμισία Artemisia absinthium
 • Αχιλλέα Achillea millefolium
 • Βάλσαμο Hypericum perforatum/St. John’s wort

ΦΑΣΗ Β: ΦΡΟΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Διάρκεια 3 ή καλύτερα 7-14 ημέρες

Κατά την φάση Β της διατροφικής θεραπείας, ακολουθείτε αυστηρώς φρουτοθεραπεία. Ο συνδυασμός κάποιων φρούτων ευεργετεί πολύ τον οργανισμό διότι έτσι προσλαμβάνονται περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και το σημαντικότερο θα ανανεωθεί ο οργανισμός. Ουσιαστικά ξεκουράζετε το πεπτικό σας σύστημα με ελαφρώς όξινα προς αλκαλικά φρούτα και ταυτοχρόνως καθαρίζονται τα όργανα του σώματος και πρωτίστως το έντερο και το αίμα. Ταυτοχρόνως εμπλουτίζεται ο οργανισμός με όλες τις βιταμίνες, τις θρεπτικές ουσίες και τα ιχνοστοιχεία.

Η σταφυλοθεραπεία και ακολούθως η μηλοθεραπεία είναι οι καλύτερες επιλογές

Η σωστή ποσότητα δοσολογίας ενός φρουτοχυμού που ισοδυναμεί με μια μερίδα δεν υπολογίζεται με τον αριθμό των φρούτων  (π.χ. ένα μήλο ή 2 ακτινίδια κλπ) αλλά με τον όγκο του χυμού που ισοδυναμεί σε μία μέτρια κούπα του καφέ, για παράδειγμα 4-5 στημένα πορτοκάλια ισοδυναμούν σε μία μερίδα. 

Οι παρακάτω συνδυασμοί δεν είναι τυχαίοι. Επιλέγεται τον συνδυασμό της εποχής.

Καλοκαίρι: Γ, Δ και Ι

Χειμώνας: Δ, Ζ, Η 

Οι επιλογές Δ,Η είναι οι καλύτερες για αλκαλοποίηση

Καθαρισμός αίματος γίνεται με τους χυμούς Ζ και Η.

Η επιλογή Θ είναι άριστο αντιοξειδωτικό και καθαρτικό του ήπατος για 3 ημέρες, χωρίς κρέας και γάλα (3 μερίδες)

Η σταφυλοθεραπεία είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία γιατί περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά  και τα σταφύλια πρέπει να είναι βιολογικά.

Χυμός Α: (Καθαρτικός συνδυασμός): Ροδάκινο (ή γερμάς)/Αχλάδι/Δαμάσκηνο/Βερίκοκο + Καρότο 

Χυμός Β: (Συνδυασμός βελτίωσης πεπτικού): Μήλο/Ακτινίδιο/Ανανάς/Μπανάνα ή Δαμάσκηνο

Χυμός Γ: (Συνδυασμός βελτίωσης πεπτικού): Μούρα (κόκκινα, μπλε, μαύρα)ή και με Φράουλα/Κεράσι

Χυμός Δ: (Συνδυασμός καθαρτικός και βελτιωτικός): Ακτινίδιο/Πράσινο μήλο/Αχλάδι/+ Καρότο (ή/και Τζίντζερ 1 κουτάλι της σούπας τριμμένο)

Χυμός Ε:  Λεμόνι με χλιαρό νερό και 1 κουτάλι γλυκού ελαιόλαδο και Τζίντζερ 1 κουτάλι της σούπας τριμμένο για τη ναυτία

Χυμός Ζ: Γκρέιπφρουτ με αγνό παρθένο ελαιόλαδο (4 κουταλιές της σούπας)

Χυμός Η: Λεμόνι/Πορτοκάλι/Γκρέιπφρουτ (μόνο πρωί)

Χυμός Θ: Μήλο ή μήλο με παντζάρι

Χυμός Ι: Μήλο/Φράουλα/Βερίκοκο/Καρότο

Χυμός Κ: Γάλα αμυγδάλου (10 αμύγδαλα 4 ώρες στο νερό) + μπανάνα + φράουλα

Χυμός Λ: Μήλο + Φράουλες + 4 καρύδια + Τζίντζερ (1 κουταλιά της σούπας τριμμένο) + λίγη κανέλα + 1/2 λάιμ

Χυμός Μ: Χυμός καρπουζιού

Παράλληλα να τρώτε αποξηραμένα σύκα, βερίκοκα και σταφίδες

Σταφυλοθεραπεία

Τρώτε 4 μερίδες βιολογικό σταφύλι την ημέρα 460-640 γραμμάρια ανά 4 ώρες. Πίνετε νερό 1 ώρα πριν και μια μετά. Να τρώτε κόκκινα καλύτερα σταφύλια με τα κουκούτσια γιατί περιέχουν βιταμίνη Β17. Να μασάτε καλά τα κουκούτσια. Μπορείτε να πίνετε μόνο νερό και να τρώτε μόνο σταφύλι.

Μηλοθεραπεία

Το μήλο είναι καλό για αποτοξίνωση του ήπατος, είναι καλή πηγή φωσφόρου, καλίου και ασβεστίου. Τα 125 γραμμάρια δίνουν 3 γραμμάρια φυτικές ίνες και 11, 2 mgr ωμέγα 3 και 53,8 mgr ωμέγα 6. Είναι καλή πηγή φυτοσακχάρων, 13g/125gr μήλου και καλή πηγή βιταμινών (C, K, B6, ροβοφλαβινη). Μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου, καρδιοπάθειας, άσθματος και διαβήτη. Είναι πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό φρούτο, αποτρέπει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και χαμηλώνει την χοληστερίνη. Το φυτοχημικό οπλοστάσιο του μήλου αποτελείται από quercetin, catehin, phloridzin και chlorogenic acid. Η πιο σημαντική φυτική ουσία του μήλο είναι η quercetin (βιοφλαβονοειδές ισχυρό αντιφλεγμονώδες) διότι καθαρίζει τα υγιή επίπεδα ισταμίνης, βελτιστοποιεί το ανοσοποιητικό, προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη και το σημαντικότερο αποτρέπει και περιορίζει στο έπακρο την καρκινοπάθεια. Το μήλο τρώγεται ως φρούτο καλά μασημένο ή ως φρουτοχυμός. Μπορείτε να το συνδυάσετε και με παντζάρι για πλήρη κάθαρση του ήπατος από τοξίνες και βελτιστοποίηση των λειτουργιών του.

Πώς να καταναλώνετε τα μήλα:

Από τις 09.00 π.μ. – 06.00 μμ: καταναλώνετε 3 μερίδες χυμού Θ: Μηλοχυμός ή/και 1 μήλο+3 παντζάρια + 1 καρότο εναλλάξ ανά 2,5-3 ώρες (μία κούπα)

Από τις 06.00 μμ-10.00 μμ: καταναλώνετε 3 μερίδες χυμού Δ: 1 αχλάδι, 3 ακτινίδια, 1 καρότο, 1 κουτάλι της σούπας τζίντζερ ανά 2,5-3 ώρες (μία κούπα)

Το πρόγραμμα της φρουτοθεραπείας και της αποτοξίνωσης (διάρκεια 7-14 ημέρες)

Τρώτε φρουτοσαλάτα ή πίνετε χυμό 8 μερίδες την ημέρα (μία κούπα). 30 λεπτά πριν φάτε τα φρούτα πίνετε 1 ποτήρι νερό. Ιδανικό είναι τα 8 μικρογεύματα φρούτων ανά 2 ώρες με νερό.

Σε αυτή τη φάση η βιταμίνη C και το μαγνήσιο είναι υποχρεωτικά, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και όποια βότανα ή συμπληρώματα διατροφής επιθυμείτε.

Πρωί 7.30-9.30

-Σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό βάζετε το χυμό 1/2 λεμονιού η περγαμόντου, μαζί με 1 κουτάλι του γλυκού λάδι. Χτυπάτε στο σέικερ και πίνετε

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-2 κάψουλες καθαρό Μαγνήσιο (συνολικά 250 mg)

-Αφέψημα χαμομηλιού και μελισσόχορτου σε αναλογία  50/50. Αν θέλετε προσθέτετε θυμάρι ή θρούμπι αν έχετε γαστρεντερικές διαταραχές.

-Φρούτα ή φρουτοχυμό

Δεκατιανό 9.30-11.30

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Μείγμα βοτάνων με αντικαρκινική δράση Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο

Φρούτα ή φρουτοχυμό

Μεσημέρι 12.30-14.30

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Αφέψημα χαμομηλιού και μελισσόχορτου σε αναλογία  50/50. Αν θέλετε προσθέτετε θυμάρι ή θρούμπι αν έχετε γαστρεντερικές διαταραχές

Φρούτα ή φρουτοχυμό

Νωρίς το απόγευμα 15.30-17.30

-Σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό βάζετε το χυμό 1/2 λεμονιού η περγαμόντου, μαζί με 1 κουτάλι του γλυκού λάδι. Χτυπάτε στο σέικερ και πίνετε

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Αψέψημα από τσουκνίδα, ταραξάκο και αγριάδα σε ίσες αναλογίες

Φρούτα ή φρουτοχυμό

Απόγευμα 18.30-20.30

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Μείγμα βοτάνων με αντικαρκινική δράση Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο

-Φρούτα ή φρουτοχυμό

Βράδυ (προ ύπνου)

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Καθαρό μαγνήσιο 3 κάψουλες (συνολικά 375 mg)

-Αφέψημα φασκόμηλου και δυόσμου (δυόσμος 20%)

Φρούτα ή φρουτοχυμό


ΦΑΣΗ Γ: ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΥ ΑΛΚΑΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Διάρκεια 7 ημέρες έως 14 ημέρες (όσο περισσότερες ημέρες τόσο καλύτερα)

Είναι ίδιο με της φάσεως Β μόνο που προσθέτετε και ένα γεύμα λαχανικών το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Όσον αφορά τα αφεψήματα το αφέψημα τσουκνίδα με ταραξάκο και αγριάδα πρέπει να αλλάξει με τσουκνίδα, γαϊδουράγκαθο και αγκινάρα για την αποτοξίνωση του αίματος ή με σπαθόχορτο, αχιλλέα και τσουκνίδα για την αποτοξίνωση του αίματος. 

Μετά την φάση της φρουτοθεραπείας όπου πλέον το σώμα έχει αναζωογονηθεί και βελτιστοποιηθεί η λειτουργία των πιο ζωτικών οργάνων, συνεχίζουμε την ολοκλήρωση της απολύτου αποτοξίνωσης των κυττάρων και της διατήρησης της υγείας του σώματος. Τούτο επιτυγχάνεται όταν ο εξωκυτταρικός χώρος σταθεροποιηθεί σε pH πάνω από 7,1 διότι οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή και αν εφαρμόσουμε, αν δεν σταθεροποιηθεί η αλκαλικότητα του εξωκυτταρικού περιβάλλοντος δεν δύναται να επιτευχθεί αποτελεσματικά οποιαδήποτε αντικαρκινική προσέγγιση. Πρέπει να επισημανθεί ότι η φάση Γ δεν αποτελεί ουσιαστικά μία χρονικά περιορισμένη φάση της θεραπείας, αλλά είναι η αρχή μιας νέας διατροφικής συμπεριφοράς που ενδέχεται ο ασθενής να ακολουθήσει για το υπόλοιπο της ζωής του.
Προκειμένου όμως να επιτύχουμε τον σκοπό μας (που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μέγιστη βελτίωση της ποιότητας ζωής και ο περιορισμός της καρκινοπάθειας) θα πρέπει η μετάβαση του ασθενούς από την τοξαιμική (όξινη) κατάστασή του στην απόλυτη αλκαλική κατάσταση να γίνει όπως μια ιατρική αγωγή. Γι’ αυτό η θεραπεία του Ακτουάριου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αυστηρή διατροφική βότανο-αγωγή και η οποία θα βασιστεί σε μια έρευνα που ήδη διεξάγεται.

Συνεπώς μετά την προγραμματισμένη αλκαλική διατροφική αγωγή των 20-25 ημερών (περίπου) που προτείνουμε, ο καρκινοπαθής πρέπει να αντιληφθεί ότι αποτελεί δυστυχώς μονόδρομο η συνετή αλκαλική διατροφική συμπεριφορά του μετά την ολοκλήρωση της εναλλακτικής προσέγγισης. Και πάντα με την ενημέρωση και επαφή με τον ιατρό του.

Οι πρώτες 7 ημέρες ή 4 πρέπει να είναι ωμά λαχανικά

Οι επόμενες 7 ημέρες ή 3 πρέπει να είναι μαγειρευτά ή ατμού

Αν ο ασθενής επιθυμεί μπορεί να προσθέσει αυγό, όσπρια, ζυμαρικά χωρίς γλουτένη και ψάρι σούπα μετά την 7η ημέρα της φάσης Γ.

Πρωί 7.30-9.30

-Σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό βάζετε το χυμό 1/2 λεμονιού ή περγαμόντου, μαζί με 1 κουτάλι του γλυκού λάδι. Χτυπάτε στο σέικερ και πίνετε

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-2 κάψουλες καθαρό Μαγνήσιο (συνολικά 250 mg)

-Αφέψημα χαμομηλιού και μελισσόχορτου σε αναλογία  50/50. Αν θέλετε προσθέτετε θυμάρι ή θρούμπι αν έχετε γαστρεντερικές διαταραχές.

-Φρούτα ή φρουτοχυμό

Δεκατιανό 9.30-11.30

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Μείγμα βοτάνων με αντικαρκινική δράση Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο

Φρούτα ή φρουτοχυμό

Μεσημέρι 12.30-14.30

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Αφέψημα χαμομηλιού και μελισσόχορτου σε αναλογία  50/50. Αν θέλετε προσθέτετε θυμάρι ή θρούμπι αν έχετε γαστρεντερικές διαταραχές

Φρούτα ή φρουτοχυμό

-Σαλάτες ή/και χυμοί λαχανικών ή/και σούπες λαχανικών

Νωρίς το απόγευμα 15.30-17.30

-Σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό βάζετε το χυμό 1/2 λεμονιού η περγαμόντου, μαζί με 1 κουτάλι του γλυκού λάδι. Χτυπάτε στο σέικερ και πίνετε

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Αψέψημα από τσουκνίδα, γαϊδουράγκαθο και αγκινάρα για την αποτοξίνωση του αίματος ή  σπαθόχορτο, αχιλλέα και τσουκνίδα για την αποτοξίνωση του αίματος, σε ίσες αναλογίες

Φρούτα ή φρουτοχυμό

-Σαλάτες ή/και χυμοί λαχανικών ή/και σούπες λαχανικών

Απόγευμα 18.30-20.30

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Μείγμα βοτάνων με αντικαρκινική δράση Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο

-Φρούτα ή φρουτοχυμό

Βράδυ (προ ύπνου)

-2 γραμμάρια βιταμίνης C

-Καθαρό μαγνήσιο 3 κάψουλες (συνολικά 375 mg)

-Αφέψημα φασκόμηλου και δυόσμου (δυόσμος 20%)

Φρούτα ή φρουτοχυμό

Τα λαχανικά πρέπει να είναι βιολογικά

1. Προτιμούνται: Λάχανο, Λαχανάκια Βρυξελλών, Κουνουπίδι, Μπρόκολο, Μαύρη σταφίδα, Μαϊντανός, Πράσινη πιπεριά, σπαράγγι, σπανάκι, ντομάτα κόκκινη, μάραθο, αγκινάρα, καρότο, σέλερι, καλαμπόκι, μελιτζάνα, κρεμμύδι, πατάτα, αγγούρι, γλυκοπατάτα, σκόρδο, λάχανο, ντομάτα πράσινη, σελινόριζα, μαρούλι.
2. Πρωτεϊνες (μετά από 24 ημέρες αποτοξίνωσης): Ψάρι (σολομός, σαρδέλα, γαύρος) κουνέλι, γαλοπούλα στήθος, χήνα, κοτόπουλο (βιολογικό) και πολύ αραιά, βραστό μοσχάρι (βιολογικό)
3. Απαγορεύονται αυστηρώς: Τα τηγανητά, η ζάχαρη, τα γλυκά, τα αναψυκτικά, το χοιρινό και το άγνωστης προέλευσης κόκκινο κρέας.

Προτεινόμενες σαλάτες-Χυμοί λαχανικών-Σούπες λαχανικών
1. Γενικά όποια σαλάτα της αρεσκείας σας είναι αποδεκτή.
2. Σαλάτα: Μαρούλι +πιπεριά πράσινη + ρόκα + σπανάκι ωμό + λαχανάκια βρυξελλών (βραστά).
3. Σαλάτα: Μαρούλι, +αγγούρι + κρεμμύδι + λίγο ψιλοτριμμένο σκόρδο.
4. Σαλάτα: Λάχανο + καρότο, +σέλινο + κρεμμύδι.
5. Συνδυασμός σαλάτας λαχανικών σε ατμό: 1/2 βραστή πατάτα + 1 σελινόριζα + 1 παντζάρι + 1 καρότο + 4 ραπανάκια
6. Συνδυασμός σαλάτας λαχανικών σε ατμό: 1 Μπρόκολο/κουνουπίδι + 2 καρότα + 2 κόκκινες πιπεριές (φλωρίνης) + 1 πατάτα.
7. Συνυιασμός χυμού λαχανικών σε αποχυμωτή: 3 παντζάρια + 2 καρότα +1 μπρόκολο + 1 πράσινη πιπεριά.
8. Συνδυασμός χυμού λαχανικών σε αποχυμωτή ή μπλέντερ: Φύλλα μαρουλιού + καρότο + μήλο πράσινο + πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ή και τα δύο + φύλλα μαϊντανού και δυόσμου.
9. Σούπα λαχανικών: Σπανάκι + μπρόκολο + σέλινο + άγρια χόρτα (πικραλίδα, ραδίκια).
10. Σούπα του Ιπποκράτη: 1/2 κιλό άγρια χόρτα και/ή σπανάκι +1/2 μαρούλι + 1/4 κιλού σέσκουλα + 2 σπαράγγια +2 κρεμμύδια + 6 πράσα  (όλα ψιλοκομμένα). Προσθέτετε ελαιόλαδο και 1 με 1,5 λίτρα νερό ίσα  να καλύψει τα υλικά και ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 35-45 λεπτά. Μπορείτε να προσθέσετε ή ρεβίθια ή φασόλια.


ΦΑΣΗ Δ: ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ

Πλέον η ζωή είναι δική σας και ακολουθείτε μια συνετή αλκαλική διατροφή

Παίρνετε βιταμίνη C, μαγνήσιο και αφέψημα βοτάνων ανελλιπώς.

Στη φάση αυτή επιτρέπονται επιπλέον και ζυμαρικά, αυγά, ψάρι και λευκό κρέας βιολογικό και πιο αραιά κόκκινο βιολογικό κρέας.

Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά αποτελούν τον κορμό της διατροφής σας.

Μετά την φάση Γ και εφ’ όσον έχει βελτιστοποιηθεί η κλινική κατάσταση του ασθενούς το σώμα έχει πλέον απαλλαγεί από τις τοξίνες, έχει ηρεμήσει και λειτουργεί κάτω από ένα αλκαλικό περιβάλλον. Συνεπώς με τη φάση Δ μας επιτρέπεται αφέψημα με βότανα που συμβάλλουν κατά του καρκίνου. Σημειωτέον και κατά την φάση Δ η αλκαλική διατροφή συνεχίζεται κανονικά. Ας γίνει κατανοητό ότι είναι αυτή η αλκαλική διατροφή που αναζωογονεί και βελτιστοποιεί τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων (έντερο, ήπαρ, νεφροί) το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την όποια αποκατάσταση της ποιότητας ζωής.

Συνεπώς, ο κανόνας για έναν καρκινοπαθή είναι να αποφεύγει ότι είναι όξινο και να ακολουθεί αυστηρώς (και προσωπικής επιλογής αν επιθυμεί) τροφές αλκαλικής ιδιότητας. Σαφέστατα πρέπει να περιλαμβάνει και φρούτα ενδιάμεσα στα γεύματα.

Να τηρήσετε με ευλάβεια το πρωτόκολλο, να έχετε πίστη ότι θα αυτοϊαθείτε και να παρακολουθήστε από τον Ειδικό Παθολόγο-Ογκολόγο σας.

Η εφαρμογή της εναλλακτικής αυτής προσέγγισης συμβάλλει κατ’ αρχάς στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Παράλληλα η καρκινοπάθεια θα περιοριστεί. Η καταπολέμηση του καρκίνου δεν είναι κάτι απίθανο ούτε δύσκολο απλά απαιτεί εγκράτεια και αγάπη από τον συνάνθρωπό μας. Να ακούμε το σώμα μας και να το σεβόμαστε. Η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες αν δεν γίνει ευχάριστα τότε όλα μάταια.

Κάνετε πάντα ότι σας ευχαριστεί και αν αυτό σημαίνει ότι βελτιώνετε την ποιότητα της ζωής σας και μπορείτε χωρίς ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Μόλις ολοκληρωθεί το πρωτόκολλο του Ακτουάριου ο κάθε ασθενής κάνει αλκαλική διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά και με ψάρι (όχι ιχθυοτροφείου), λευκό βιολογικό κρέας γαλοπούλα ή κοτόπουλο, αλλά και αραιά μοσχάρι βιολογικό.

Σε 3 εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η αποτοξίνωση και θα επιτευχθεί η αλκαλοποίηση με pH > από 7,1 pH

Να προτιμάτε τις φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του Όγκου

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Λάδι κάνναβης και καρκίνος

Η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Ποιοι πρέπει να πίνουν φρέσκο χυμό μαριχουάνας

Αντιφλεγμονώδης διατροφή

Θεραπεύστε τον καρκίνο σας με φυσικά μέσα

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κάνναβη

Κάνναβη και Κανναβινοειδή

Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά τρόφιμα με υγιεινά

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου

Σκεφτείτε ΒΙΟ-λογικά

Τα πεπτίδια για την πρόληψη του καρκίνου

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα

Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

Να τρώτε μισό κουταλάκι κουρκουμίνη την ημέρα

Όλο το βάρος στην πρόληψη καρκίνου

Συνταγές από ροφήματα για όλες τις ασθένειες

Χυμός κουρκουμίνης για καλή υγεία

Μία συνταγή για τη θεραπεία του καρκίνου

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Ρόφημα κουρκουμίνης για τον καρκίνο

Οι καυτερές πιπεριές σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα

Τροφές φάρμακα

Μάθετε όλα τα μυστικά του σκόρδου

Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίν 

Η δίαιτα Budwig

Η διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου

Ποτό για τον καρκίνο πνεύμονα

Φασόλια

Εκστρατεία για την πρόληψη κι αντιμετώπιση του καρκίνου με τη διατροφή

Μύθοι για τον καρκίνο

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία

Κουκούτσια από βερίκοκα για τον καρκίνο

Οι καλύτερες αντικαρκινικές τροφές

Πρωτόκολλο αλκαλοποίησης του οργανισμού

Συνταγές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες που έχει το μέλι

Η βιταμίνη Β17 έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Σταματήστε να πίνετε γάλα αγελάδας

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Παραδοσιακή ελληνική διατροφή

Φυσική αντικαρκινική ουσία

Υγεία από το φαρμακείο της φύσης

Λαχανικά ανάλογα με τις ανάγκες σας

Τι είναι τα φυτοχημικά

Θεραπεύστε τον καρκίνο σας με φυσικά μέσα

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Μοριακή διατροφή

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Το καλύτερο ελαιόλαδο είναι το ελληνικό

Βότανα για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου

Τα αιθέρια έλαια για τον καρκίνο

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Μάθετε αν το σώμα σας είναι υπερβολικά όξινο

Πρωτόκολλο αλκαλοποίησης του οργανισμού

Πότε η μαγειρική σόδα θεραπεύει τον καρκίνο

Η βασική αιτία του καρκίνου

Συνταγές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Τι πρέπει να προσέχουν όσοι πίνουν νερό με λεμόνι

Ο καρκίνος θεραπεύεται μόνο με φυσικά μέσα

Χάσμα ανιότων

Τα οφέλη από τα φύκια στην υγεία

Το ορθομοριακό νερό είναι το καλύτερο νερό

Όλες οι ιατρικές συνταγές με λεμονιά

Τα οφέλη όταν πίνετε νερό με λεμόνι

Να πίνετε πολύ νερό

Χρήσιμες συνταγές με μηλόξυδο

Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο

Οι καλύτερες τροφές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Οι χρησιμότερες πληροφορίες για τα λεμόνια

Ποιες είναι οι αλκαλικές και ποιες οι όξινες τροφές

Αλκαλική διατροφή για τη θεραπεία του καρκίνου

Πώς το όξινο pH στο σώμα συνδέεται με τον καρκίνο

Απλοί τρόποι για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Το λεμόνι είναι όξινο ή αλκαλικό;

Πίνουμε το πρωί ζεστό νερό με λεμόνι

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Γλυκοπατάτες για τον καρκίνο

Η μαγειρική σόδα σαν φάρμακο

Είναι η σόδα φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου;

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου 

Χρήσιμες πληροφορίες για τη βιταμίνη C

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι. Κρέμα βρώμης με γάλα αμυγδάλου, καραμελωμένο αχλάδι, αμύγδαλο φιλέ, κανέλα και σιρόπι σφενδάμου Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 1...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ