Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI
Array

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Η καλύτερη θεραπεία για εσάς για την αντιμετώπιση του καρκίνου σας

Ο καρκίνος σαν ασθένεια, χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης, γιατί ο κάθε ασθενής ανταποκρίνεται διαφορετικά στις διάφορες θεραπείες, αλλά και γιατί ο κάθε καρκίνος είναι διαφορετική ασθένεια στον κάθε ασθενή.

Για την λήψη της θεραπευτικής απόφασης, η οποία θα στηρίξει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, ιδανική θεωρείται η «συναπόφαση» από διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες σχετικές με τον καρκίνο, σε συνδυασμό με τη διαδικασία διάγνωσης με το ογκολογικό συμβούλιο. 

Η πιο σημαντική απόφαση βέβαια είναι αυτή του ασθενούς και της οικογένειάς του.

Το ογκολογικό συμβούλιο είναι μια νομοθετημένη διαδικασία η οποία  εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2012.

Το ιδανικό είναι να συμμετέχουν οι ειδικότητες του εξειδικευμένου χειρουργού, του παθολόγου-ογκολόγου, του ακτινοθεραπευτή, του παθολογοανατόμου, του μοριακού ογκολόγου και του ακτινολόγου. Κατά περίπτωση μπορεί να απαιτηθούν και άλλες ειδικότητες (ορθοπαιδικός, ΩΡΛ, καρδιολόγος, πνευμονολόγος, ρευματολόγος, οφθαλμίατρος, νευρολόγος, νευροχειρουργός, καρδιοχειρουργός, αγγειοχειρουργός, θωρακοχειρουργός, πλαστικός χειρουργός, γαστρεντερολόγος, αλλεργιολόγος, ενδοκρινολόγος, αναισθησιολόγος, γυναικολόγος, λοιμωξιολόγος, γηρίατρος, νεφρολόγος, δερματολόγος, γενετιστής, ρευματολόγος, ανοσολόγος, πυρηνικός ιατρός, στοματολόγος, οδοντίατρος, γναθοχειρουργός, ουρολόγος, παιδίατρος, ψυχίατρος, φυσίατρος, φαρμακοποιός κ.ά). Κατά περίπτωση μπορεί να χρειαστεί και η συμβουλή γεωπόνου, μηχανικού, φυσικού, χημικού και βιοχημικού… 

Κατά τη διάγνωση του καρκίνου…

Οι άνθρωποι έχουν πολλές διαφορετικές αντιδράσεις κατά τη διάγνωση του καρκίνου…

  • Μπορεί να αισθάνονται φόβο, να έχουν ισχυρές αντιδράσεις για τις αλλαγές στο σώμα τους, ή να είναι ανήσυχοι σχετικά με τη θεραπεία.
  • Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται πολύ θυμωμένοι.
  • Μπορεί να αισθάνονται πολύ άγχος και να μην είναι σε θέση  να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες της θεραπείας.
  • Ο καρκίνος μπορεί, επίσης, να επηρεάσει τις οικογενειακές τους σχέσεις. Μπορεί να επηρεάσει τη σχέση με τα παιδιά τους ή την οικειότητα που έχουν με το σύντροφό τους.
  • Μπορεί, επίσης, ο καρκίνος να οδηγήσει σε αλλαγές του ρόλου τους μέσα στην οικογένεια, αν δεν είναι πλέον σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, έστω και προσωρινά. 
  • Ο καρκίνος μπορεί να επηρεάσει την πνευματικότητά τους, τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους.
  • Μπορεί, επίσης, να επηρεάζει τις συνήθεις δραστηριότητες στην εργασία τους και την ευχαρίστησή τους ή τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους.
  • Ο καρκίνος μπορεί, επίσης, να προκαλέσει οικονομική πίεση. Μπορεί να χρειαστεί οικονομική στήριξη. Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν εντάσεις στην οικογένεια και να προκαλέσουν επιπλέον άγχος για αυτούς.
  • Μπορεί να υπάρχουν πρακτικά προβλήματα, όπως προβλήματα μεταφοράς ή δυσκολία στην συνεννόηση με τους γιατρούς.
  • Μπορεί κάποιοι ασθενείς να θέλουν να ακολουθήσουν διαφορετική θεραπεία για παράδειγμα εναλλακτική, εξατομικευμένη ή ολιστική και το οικογενειακό περιβάλλον να μην συμφωνεί…
  • Μπορεί να βοηθήσει οι ασθενείς να μιλήσουν με κάποιον για τα θέματα και τα συναισθήματα που προκύπτουν από τη νόσο που είναι έξω από τους φίλους και την οικογένειά τους. Μπορεί να βοηθήσει να μιλήσουν σε κάποιον που να δει με σαφήνεια και αντικειμενικότητα την ασθένειά τους.
  • Πολλές δυσκολίες θα υπάρξουν μετά τη διάγνωση και κατά τη θεραπεία του καρκίνου.

Ο ασθενής είναι επιτακτικό να βρει τρόπους για τη μείωση του στρες και για τη διατήρηση της ποιότητας ζωή του.

ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ EMEDI ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Η κατάθλιψη και το άγχος και οι φοβίες σχετικά με τις θεραπείες του καρκίνου η κατά τη διάρκεια της διάγνωσης κατά τον απεικονειστικό έλεγχο είναι τα πρώτα με τα οποία θα ασχοληθεί το ογκολογικό μας συμβούλιο.

Η συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη, η εξατομικευμένη και η ολιστική θεραπεία του καρκίνου που θα σας προτείνει το ογκολογικό μας συμβούλιο θα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο χαλαροί και θα δώσουν ώθηση στη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού τους συστήματος. 

  • Ο καρκίνος ο ίδιος μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Όμως, η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου

Η Ογκολογική Ομάδα της EMEDI

Η διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου είναι πολύπλοκη.

Οι ασθενείς χρειάζονται συχνά την εμπειρία και τις δεξιότητες πολλών διαφορετικών ιατρικών ειδικοτήτων για τη θεραπεία του καρκίνου.

-Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος

Ένας ογκολόγος είναι ένας γιατρός που ειδικεύεται στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου. Ο ογκολόγος  επιβλέπει τη θεραπεία από τη διάγνωση σε όλη την πορεία της νόσου. Ο ογκολόγος είναι υπεύθυνος για την κλινική εξέταση, για το ατομικό και κληρονομικό ιστορικό, για τον προσδιορισμό των αναγκών των ασθενών, για τον συντονισμό με τα υπόλοιπα μέλη της ογκολογικής ομάδας, για την εκπαίδευση και την παροχή συμβουλών στους ασθενείς και τις οικογένειές τους, για την αξιολόγηση της υγείας ενός ατόμου, για τη διάγνωση και τη θεραπεία των επιπλοκών του καρκίνου, για τις διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν, και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων, για τη συνταγογράφηση φαρμάκων ανάλογα με το μοριακό προφίλ του όγκου, για τη διαχείριση και τη θεραπεία των παρενεργειών από τη θεραπεία του καρκίνου (intergrative oncology-ενοποιητική και ολιστική ογκολογία).

Παθολογοανατόμος ή κυτταρολόγος

Ο παθολογοανατόμος είναι ένας γιατρός που ειδικεύεται στη εξέταση των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων για τη διάγνωση της νόσου. Ο κυτταρολόγος εξετάζει κύτταρα. Κάνει την παθολογοανατομική εξέταση  σε δείγματα ιστών ή κατά την κυτταρολογική εξέταση σε κύτταρα και παρέχει την τελική διάγνωση του καρκίνου και συνεργάζεται άμεσα με τους θεράποντες ιατρούς. Να θυμάστε ότι η παθολογοανατομική και η κυτταρολογική εξέταση μπορεί να ερμηνευτούν με διάφορους τρόπους και υποκειμενικούς. Επίσης, τα διάφορα ανοσοϊστοχημικά διαγνωστικά τεστ μπορεί να έχουν διαφορετική ευαισθησία και ειδικότητα.

Μοριακός ογκολόγος

Είναι υπεύθυνος να κάνει το μοριακό προφίλ του όγκου και θα δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την πρόγνωση και τη θεραπεία για τον συγκεκριμένο καρκίνο. Είναι υπεύθυνος για την ανάλυση της γονιδιακής έκφρασης και των γενετικων μεταλλάξεων του καρκίνου του συγκεκριμένου ασθενούςς και μελετά τους βιοδείκτες, ώστε να εφαρμοστεί εξατομικευμένη θεραπεία στον ασθενή.

-Ακτινοθεραπευτής

Είναι υπεύθυνος για να προτείνει την καλύτερη συμπληρωματική θεραπεία (ογκοΥπερθερμία, στοχευμένη ακτινοθεραπεία, cyberknife, θεραπεία με ηλεκτρόνια ή πρωτόνια, διεγχειρητική ογκοΥπερθερμία ή ακτινοβολία) και για την εκτέλεσή τους.

-Διαιτολόγος

Παρέχει εκπαίδευση για να βοηθήσει τα άτομα με καρκίνο να αντιμετωπίσουν τις διατροφικές τους ανάγκες και παρέχει ιατρική διατροφική θεραπεία για τον καρκίνο. 

-Ακτινολόγος

Ειδικεύεται στη χρήση απεικονιστικών εξετάσεων για να βοηθήσει στη διάγνωση και την παρακολούθηση της νόσου με τη διεξαγωγή και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Προτείνει τους πιο σύγχρονους και ακίνδυνους τρόπους διάγνωσης του καρκίνου.

Ειδικός χειρουργός ογκολόγος (ανάλογα με την πρωτοπαθή εστία του καρκίνου)

Δίνει τη συμβουλή αλλά και θεραπεύει χειρουργικά τον καρκίνο με ελάχιστα παρεμβατικές επεμβάσεις και απαιτείται η στενή συνεργασία του με τις υπόλοιπες ειδικότητες (ογκολόγος, ακτινοθεραπευτής, ακτινολόγος), γιατί μπορεί να χρειαστεί η συμβολή τους ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

-Μικροβιολόγος

Παρέχει διαγνωστικές εξετάσεις αίματος, ούρων και άλλων εκκριμάτων, σύγχρονης και εξατομικευμένης τεχνολογίας και δίνει συμβουλές για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

-Νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί ή εθελοντές 

Χρησιμεύουν ως πηγή για την παροχή συμβουλών, οικονομικών προγραμματισμών και άλλων υπηρεσιών υποστήριξης. Ένας κοινωνικός λειτουργός ογκολογίας μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο και τις προκλήσεις που φέρνει η ασθένεια.

-Ψυχολόγοι και άλλοι θεραπευτές (φυσικοθεραπευτές, γυμναστές, λογοθεραπευτές, εργασιοθεραπευτές, οραματιστές, βελονιστές, ομοιοπαθητικοί, βιοσυντονιστές, βοτανολόγοι, ορθομοριακοί κ.ά)

Αυτοί οι επαγγελματίες να βοηθήσουν τους ανθρώπους με καρκίνο να διατηρήσουν το υψηλότερο επίπεδο ανεξαρτησίας τους. Για παράδειγμα, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με όγκους στον εγκέφαλο να ανακτήσουν την ομιλία τους και την ανεξαρτησία τους ή να βοηθήσουν τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να μάθουν τις ασκήσεις για να ανακτήσουν τις δυνάμεις μετά από μια μαστεκτομή. Επίσης, κάποιοι από αυτούς μπορεί να προτείνουν τις κατάλληλες θεραπείες σε συνεργασία με τους ογκολόγους, σε όσους ασθενείς θέλουν να αντιμετωπίσουν την ασθένεια τους εναλλακτικά.

Ο κάθε ασθενής έχει δικαίωμα να κάνει την θεραπεία που επιθυμεί.

-Πνευματικός

Ένας ιερέας προσφέρει πνευματική στήριξη στους ασθενείς και τις οικογένειές τους και καθοδηγεί τις ομάδες υποστήριξης.


Η διεπιστημονική ομάδα της EMEDI

Οι διεπιστημονικές ομάδες φροντίδας έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια για τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών και το σχεδιασμό της θεραπείας, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία πολλών ειδικών.

Επικοινωνήστε με την EMEDI για να σας ενημερώσει για το ογκολογικό της συμβούλιο

Το συμβούλιο αποτελείται από ογκολόγο, χειρουργό, παθολόγο, ακτινολόγο, επεμβατικό ακτινολόγοι, ακτινοθεραπευτή, παθολογοανατόμο, μοριακό ογκολόγο κ.ά ανάλογα με την περίπτωση.

Επίσης, μπορεί να απαιτηθεί να υπάρχει κοινωνικός λειτουργός, νοσηλευτής εκπαιδευμένος στην ογκολογία, διαιτολόγος, ψυχολόγος, εναλλακτικός θεραπευτής, φυσικοθεραπευτής, γυμναστής κ.ά.

Η εξατομικευμένη ιατρική και η ολιστική ιατρική στην ογκολογική φροντίδα  απαιτούν μεγάλη γνώση σχετικά με τους διαφορους καρκίνους που υποβάλλονται σε θεραπεία και η θεραπεία μπορεί να επιτευχθεί μόνο από ειδικούς σε συγκεκριμένες υποειδικότητες.

Ένας μεγάλος αριθμός γενετικών μεταλλάξεων  προσδιορίζονται για κάθε τύπο καρκίνου που αλλάζουν την ευαισθησία του καρκίνου ή την απόκριση στην τρέχουσα θεραπευτική αγωγή (υποδοχείς οιστρογόνων ή HER2-θετικοί καρκίνοι του μαστού, μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα με μεταλλάξεις του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα, καρκίνος του παχέος εντέρου με μεταλλάξεις στο KRAS, και κακοήθη γλοιώματα με υπερμεθυλίωση του γονιδίου μεθυλο γουανίνης μεθυλο τρανσφεράση-MGMT κ.ά)

Όλα τα μέλη της ομάδας του ογκολογικου συμβουλίου μπορούν να συζητήσουν εκ των προτέρων με τους ασθενείς.

Απαραίτητος είναι και ένας επεμβατικός ογκολόγος για τοπική κατάλυση των όγκων (περιοχική θεραπεία) σε ασθενείς με πρωτοπαθή και μεταστατικό καρκίνο, για την θεραπεία της νόσου, αλλά και για την ανακούφιση του πόνου.

Ασθενείς που επωφελούνται περισσότερο από τη διεπιστημονική λήψη αποφάσεων είναι ασθενείς οι οποίοι θέλουν να κάνουν εξατομικευμένη και ολιστική θεραπεία με χειρουργική επέμβαση, τοπικοπεριοχική θεραπεία και να συνδυάσουν την παραδοσιακή ιατρική, με τη στοχευμένη φαρμακευτική θεραπεία.

 

Integrative Oncology EMEDI

Όσοι απευθύνονται στην EMEDI πρέπει να μάθουν να ζουν με τον καρκίνο τους…

Η ενοποιητική ογκολογία θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε τον καρκίνο σας με πολλούς τρόπους, αφού γίνει η σωστή διάγνωση, θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος και την κούραση. Η ολοκληρωμένη και ολιστική ογκολογία θα σας βοηθήσει να ζήσετε με τον καρκίνο που δεν μπορεί να θεραπευτεί, και θα σας βοηθήσει να τον αντιμετωπίσετε ως μια χρόνια ασθένεια.

Είστε ελεύθεροι να αποφασίσετε για το είδος της θεραπείας που θα ακολουθήσετε για τον καρκίνο σας…

Οι πιο φυσικές θεραπείες που θα σας προτείνουμε θα θεραπεύσουν την ασθένειά σας, θα την κάνουν μια χρόνια ελεγχόμενη νόσο και θα σας διασφαλίσουν μια καλή ποιότητα ζωής η οποία θα συνάδει με την οικονομική ευημερία του ασφαλιστικού συστήματος του κράτους σας. 

Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής έχει μεγάλη σημασία στην ιατρική της EMEDI.

Χρησιμοποιούνται σύγχρονες φαρμακευτικές θεραπείες και σύγχρονα συμπληρώματα διατροφής υψηλής ποιότητας.

Τέλος, η ογκολογική ομάδα της EMEDI δίνει μεγάλη σημασία στην μεγάλη θεραπευτική δύναμη της αυτοθεραπείας και στην πρόληψη.

Διαβάστε, επίσης,

ΟγκοΥπερθερμία

Αυτοθεραπεία με GcMAF

Πώς η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Προληπτικός έλεγχος υγείας

Μην κάνετε βιοψία για την διάγνωση του καρκίνου του μαστού

Ασκήσεις οραματισμού για τη θεραπεία του καρκίνου

Κετογενική δίαιτα

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι ογκολόγοι με τους αστρονόμους;

Απεικονιστικές μέθοδοι στον καρκίνο ήπατος

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Το στήθος σας πρέπει να είναι ωραίο

Οι καλύτερες εξετάσεις για τις παθήσεις του παχέος εντέρου

Το Glycobloc θεραπεύει τον καρκίνο φυσικά

Στοχευμένες θεραπείες στον καρκίνο

Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών

Εξατομικευμένη θεραπεία με ανάλυση του DNA

Παράγοντες που καθορίζουν τη θεραπευτική απόφαση στην ογκολογία

Το PET-CT SCAN είναι σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο 

Βιοδείκτες στην ογκολογία 

Οι τεχνικές εξατομικευμένης θεραπείας του καρκίνου

Η παθολογία του καρκίνου 

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο 

Αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου 

Σταδιοποίηση στον καρκίνο

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη θεραπεία του καρκίνου

Προγνωστικοί παράγοντες στον καρκίνο

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο που σχετίζονται με την εργασία

Επανένταξη ενός καρκινοπαθούς στην κοινωνία

Αντιμετώπιση του άγχους στον ογκολογικό ασθενή

Ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην Ογκολογία

Θεραπεία του καρκίνου εξατομικευμένα 

Χειρουργική καρκίνου και ποιότητα ζωής

Οικονομική ανάλυση της θεραπείας του καρκίνου

Οι θυμωμένοι επιζήσαντες από καρκίνο

Η Εξέλιξη της Ογκολογίας

Θεραπεία του καρκίνου εξατομικευμένα

Που μπορεί να εφαρμοστεί το μοριακό προφίλ

H θεραπεία του καρκίνου με αντινεοπλαστόνια

Οι ασθενείς που έχουν καρκίνο δεν έχουν όλοι καρκίνο

Bιοψία για τον καρκίνο μέσω του αίματος

Πώς η βιοψία και το χειρουργείο βοηθούν στην εξάπλωση του καρκίνου 

Ποιότητα ζωής και καρκίνος

Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο

Γιατί η γονιδιακή θεραπεία είναι η απόλυτη θεραπεία του καρκίνου

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Όχι στα χειρουργεία μεγάλης βαρύτητας σε υπερήλικες

Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να χειρουργείται ο καρκίνος;

Οι ασθενείς που έχουν καρκίνο δεν έχουν όλοι καρκίνο

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Εξατομικευμένη Ιατρική

Μοριακό προφίλ του όγκου

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Που μπορεί να εφαρμοστεί το μοριακό προφίλ

Μοριακό προφίλ του όγκου

Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

Παράγοντες που καθορίζουν τη θεραπευτική απόφαση στην ογκολογία

Η αντλία νατρίου και καλίου στη θεραπεία του καρκίνου

Οι πιο πολύτιμοι δείκτες στην ογκολογία

Ο καλύτερος διαγνωστικός έλεγχος για τους μαστούς σας

Καρκίνος αγνώστου πρωτοπαθούς

Η Ιατρική του emedi

Εξειδικευμένα κέντρα καρκίνου

Εξατομικευμένη Θεραπεία

Ο καρκίνος θεραπεύεται

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Εξατομικευμένη θεραπεία στον παιδικό καρκίνο

Οι θυμωμένοι επιζήσαντες από καρκίνο

Απεικονιστικά ευρήματα στους μαστούς

Από τι προκαλείται ο καρκίνος

Θεραπεία του καρκίνου με Iscador

Oncotype DX στον καρκίνο παχέος εντέρου

Είναι θαυματουργό το συμπλήρωμα MMS για τον καρκίνο;

Οι κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του πόνου στον καρκίνο

Γονιδιακή έκφραση και ανάλυση μεταλλάξεων όγκων

Ο καρκίνος θεραπεύεται μόνο με φυσικά μέσα

Σοφά αποφθέγματα για το επάγγελμα του ιατρού

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ