Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΦύτρα σιταριού για τη θεραπεία του καρκίνου
Array

Φύτρα σιταριού για τη θεραπεία του καρκίνου

Avemar για ασθενείς με καρκίνο

 

Το Avemar είναι μια αποτελεσματική υποστηρικτική θεραπεία του καρκίνου.

Με την τακτική πρόσληψη του Avemar, οι ασθενείς μπορούν να απολαύσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η δραστική ουσία του είναι η κόνις Avemar, μία πλήρως-φυσική ένωση που παρασκευάζεται από τη ζύμωση εκχυλίσματος φύτρου σιταριού με βιοτεχνολογικές μεθόδους. 

Τα φύτρα του σιταριού, τόσο πριν όσο και μετά από ζύμωση, αποτελούν μέρος της ανθρώπινης διατροφής.

Το Avemar παράγεται από το φύτρο του σιταριού. Μια φραντζόλα σιταρένιου ψωμιού ολικής αλέσεως περιέχει περίπου 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως (270 γραμμάρια) και περίπου 7 γραμμάρια φύτρα σιταριού. Το φύτρο του σιταριού χρησιμοποιείται, επίσης, ως συστατικό σε μια ποικιλία τροφίμων.

Το φύτρο σιταριού έχει υποστεί ζύμωση στην κόνι Avemar και είναι ουσιαστικά ισοδύναμο με το φύτρο σιταριού που έχει υποστεί ζύμωση και βρίσκεται στα ολικής αλέσεως τρόφιμα. 

Το Avemar είναι απολύτως ασφαλές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της κακοήθους νόσου. 

Η κόνις Avemar, το ενεργό συστατικό των προϊόντων Avemar, παρασκευάζεται από το φύτρο σιταριού που έχει υποστεί ζύμωση. Το φύτρο του σιταριού υποβάλλεται σε ζύμωση με τον Saccharomyces cerevisiae (μαγιά αρτοποιίας) για να αποδώσει τις σημαντικές βενζοκινόνες: 2,6-διμεθοξυ-βενζοκινόνη (DMBQ) και 2-μεθοξυ-βενζοκινόνη. Αυτές οι βενζοκινόνες είναι παρούσες στο φύτρο του σιταριού που δεν έχει υποστεί ζύμωση ως γλυκοζίδες και η παρουσία της δράσης του ένζυμου γλυκοζιδάση κατά τη διάρκεια της ζύμωσης οδηγεί στην απελευθέρωση των βενζοκινών ως αγλυκόνες. Μετά τη ζύμωση το υδατικό εκχύλισμα του φύτρου του σιταριού μεταγγίζεται, και το προϊόν αποξηραίνεται με ψεκασμό, ομογενοποιείται, ενθυλακώνεται, και λαμβάνει φαρμακοτεχνική μορφή. Το αποξηραμένο προϊόν του εκχυλίσματος του φύτρου σιταριού που έχει υποστεί ζύμωση είναι τυποποιημένο για την περιεκτικότητα του σε μεθοξυ-υποκατεστημένες βενζοκινόνες (2-μεθοξυ-βενζοκινόνη και 2,6-DMBQ) σε συγκέντρωση 0,04%.

Συστατικά:

αποξηραμένο εκχύλισμα φύτρου σιταριού που έχει υποστεί ζύμωση, φρουκτόζη, φυσικό άρωμα πορτοκαλιού, μαλτοδεξτρίνη, διοξείδιο του πυριτίου, χλωριούχο νάτριο

Χρήση:

Ένα κουτί κόκκων Avemar περιέχει 30 φακελλίσκους (κάθε φακελλίσκος περιέχει 17gr κόκκων). Για την χρήση, αναμίξτε το Avemar με 100-200 ml υγρού και ανακατέψετε έως ότου διαλυθούν οι κόκκοι. Το Avemar είναι αρωματισμένο με φυσικό άρωμα πορτοκαλιού και φρουκτόζη.

Συνιστώμενη Δοσολογία:

Για τους ενήλικες με σωματικό βάρος 90 kg ή λιγότερο, συνιστάται ένας φακελλίσκος ανά ημέρα. Για τους ενήλικες με σωματικό βάρος άνω των 90 kg, δύο φακελλίσκοι την ημέρα, ένας το πρωί και ένας το βράδυ.

Το κοκκώδες Avemar πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεταξύ 5-22 ˚C ή στο ψυγείο.

Δήλωση Αλλεργιογόνων:

Το προϊόν αυτό περιέχει ως συστατικά σιτάρι και μαγιά.


Οι μοριακοί στόχοι του Avemar

-MHC-1 (Major Histocompatibility Class 1 protein, Πρωτεΐνη Τάξης 1 του Μείζονος Συμπλέγματος Ιστοσυμβατότητας)

Τα κύτταρα των όγκων μπορούν να «παραπλανήσουν» το ανοσοποιητικό σύστημα, με συγκάλυψη τους, έτσι ώστε να προσομοιάζουν με φυσιολογικά κύτταρα. Μπορούν να αναπτύξουν μια παραλλαγή, εκφράζοντας υψηλά επίπεδα της MHC-I, προκειμένου να αποφύγουν την αναγνώριση τους από τα ειδικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που έχουν σημαντικό ρόλο στην άμυνα κατά του όγκου – τα λεγόμενα φυσικά φονικά κύτταρα (NK cells). Τα ΝΚ κύτταρα αναγνωρίζονται και αποκλείονται από την έκφραση των μορίων MHC-I στα κύτταρα-στόχους τους. Καθώς, το Avemar μειώνει τα επίπεδα της πρωτεΐνης MHC-I στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων του ανθρώπου, ευαισθητοποιεί τα καρκινικά κύτταρα έναντι των κυττάρων ΝΚ, μειώνοντας έτσι τις μεταστατικές τους δράσεις.

-ICAM-1 (Inter Cellular Adhesion Molecule 1, Μόριο Διακυττάριας Προσκόλλησης 1)

Κάποια κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος -τα λευκοκύτταρα- προκειμένου να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τον οργανισμό, απαιτούν ειδικά μόρια που τα βοηθούν να διαπεράσουν τα τοιχώματα των αγγείων και να διεισδύσουν στον εισβολέα. Ένα από αυτά τα ειδικά μόρια ονομάζεται ICAM-1. Με την παρουσία άφθονης ποσότητας ICAM-1, τα λευκά αιμοσφαίρια μπορούν να διαπεράσουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων εύκολα. Είναι γνωστό ότι τα εσωτερικά κύτταρα των αγγείων ορισμένων όγκων έχουν μικρότερη ποσότητα ICAM-1 σε σύγκριση με τα φυσιολογικά κύτταρα, και το φαινόμενο αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένας μηχανισμός διαφυγής επειδή η αποτελεσματική διείσδυση των λευκοκυττάρων μειώνεται. Έχει αποδειχθεί ότι το Avemar παράγει περισσότερη ποσότητα ICAM-1 στα κύτταρα των αγγείων, βοηθώντας έτσι τα λευκοκύτταρα να διεισδύσουν στον όγκο.

-RR (Ribonucleotide Reductase, Ριβονουκλεοτιδική Ρεδουκτάση/Αναγωγάση)

Η Ριβονουκλεοτιδική Ρεδουκτάση/Αναγωγάση (RR) είναι ένα ένζυμο, που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA. Έχει αποδειχθεί ότι το ένζυμο αυτό είναι πιο δραστήριο στα καρκινικά κύτταρα και, ως εκ τούτου, αποτελεί εξαιρετικό στόχο για τη χημειοθεραπεία του καρκίνου. Έχει αποδειχθεί ότι το Avemar αποκλείει αυτό το ένζυμο, γεγονός που καταστέλλει τη δημιουργία του DNA των καρκινικών κυττάρων.

-PARP (Poly-ADP–Ribose-Polymerase, Πολυμεράση της πολυ(ADP-ριβόζης)

Η Πολυμεράση της πολυ (ADP-ριβόζης (PARP) είναι ένα ένζυμο που έχει καθοριστικό ρόλο στην επιδιόρθωση των αλυσίδων του DNA. Η δράση αυτού του ενζύμου είναι εξαιρετικά υψηλή στα καρκινικά κύτταρα, επειδή εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ενεργό λειτουργία του DNA τους. Με την παρουσία της PARP, τα κύτταρα μπορούν να διορθώσουν πιθανά λάθη τους, που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κυτταρικής διαίρεσης. Αντιστρόφως, αν η PARP δεν δρα επαρκώς, τότε παρατηρείται κατακερματισμός του DNA και, συνεπώς, θάνατος των κυττάρων (ονομάζεται απόπτωση). Το Avemar αναστέλλει την PARP και, συνεπώς, η επιδιόρθωση του DNA στα καρκινικά κύτταρα είναι, επίσης, μειωμένη. Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι το Aveamar δεν προκαλεί απόπτωση στα υγιή κύτταρα.

-Ένζυμα COX-1 και COX-2

Αυτά τα ένζυμα έχουν σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, και η φαρμακολογική αναστολή της COX μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα της φλεγμονής και του πόνου. Το Avemar αναστέλλει μη-επιλεκτικά αυτά τα δύο ένζυμα και αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να εξηγήσει, εν μέρει, την αντιφλεγμονώδη δράση στην αρθρίτιδα σε πειραματόζωα και στην ρευματοειδή αρθρίτιδα στους ανθρώπους. 

Οι δράσεις του Avemar στο μεταβολισμό των κυττάρων του καρκίνου

Υποστηρίζει τη ρύθμιση του μεταβολισμού των κυττάρων.

Η γλυκόζη (ζάχαρη) είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τα καρκινικά κύτταρα, αλλά τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν τη γλυκόζη με διαφορετικούς τρόπους από τα φυσιολογικά κύτταρα. Ενώ τα φυσιολογικά κύτταρα χρειάζονται πολύ οξυγόνο για την καύση της γλυκόζης, τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν λιγότερο οξυγόνο και, εκτός από την ενέργεια, επίσης παράγουν πολλά βασικά συστατικά του DNA τους.

Έχει αποδειχθεί ότι το Avemar δεν επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να παράγουν DNA -το κρίσιμο συστατικό της ανάπτυξης των κυττάρων- από τη γλυκόζη, αλλά αποκλίνει την πορεία της βιοχημικής διαδικασίας, ώστε να παραχθεί λίπος –γεγονός που συμβάλλει στην αποφυγή του απειλητικού για τη ζωή συνδρόμου που ονομάζεται καχεξία. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι υψίστης σημασίας, αν το στάδιο της νόσου παρουσιάζει τα σημεία της ταχείας απώλειας βάρους. Η έρευνα έχει ήδη αποδείξει ότι η ανάσχεση της απώλειας βάρους ή, τουλάχιστον, η μείωση της ταχύτητας απώλειας βάρους, είναι επωφελής και μπορεί να παρατείνει τη ζωή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο.

Έχει αποδειχθεί ότι το Avemar αυξάνει την κυτταρική ανοσολογική απόκριση με διάφορους τρόπους. Αυξάνει αποτελεσματικά την παραγωγή ορισμένων κυτοκινών, που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα. Το Avemar, επίσης, βοηθάει την παραγωγή ενός ειδικού μεσολαβητή (ICAM) βοηθώντας τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να διέρχονται από τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων γεγονός που επιτρέπει σε αυτά τα κύτταρα να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τα κακοήθη κύτταρα που υπάρχουν στους περιβάλλοντες ιστούς. Με την έκφραση μιας ειδικής πρωτεΐνης (MHC-I) στην επιφάνειά τους τα κακοήθη κύτταρα μπορούν να μιμηθούν τα φυσιολογικά κύτταρα. Η έρευνα έδειξε ότι το Avemar μπορεί να αποκαλύψει αυτή τη κάλυψη έτσι ώστε τα ΝΚ κύτταρα να μπορούν να εντοπίσουν τα καρκινικά κύτταρα ευκολότερα.

Έχει αποδειχθεί ότι το Avemar αυξάνει την κυτταρική ανοσολογική απόκριση και ενεργεί ως ανοσοτροποποιητικός παράγοντας.

Το Avemar χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Iscador και το BioBran για ανοσοτροποποίηση και έχει άμεση αντι-μεταστατική επίδραση.

Ο συνδυασμός των ανοσορρυθμιστικών φυτών προκαλεί ρύθμιση προς τα κάτω των πρωτεϊνών της τάξης MHC Ι και  θανάτωση των αναστολέων των υποδοχέων (KIR) με αποτέλεσμα ενισχυμένη θανάτωση  με κύτταρα ΝΚ και ανασταλτική επίδραση επί των ηπατικών μεταστάσεων.


Πώς πρέπει να λαμβάνετε το Avemar;

Αδειάστε το περιεχόμενο ενός φακελλίσκου Avemar (17g) σε ένα ποτήρι. Προσθέστε100-200 ml νερό κατά βούληση, αναμείξτε καλά και πιείτε όλη την ποσότητα του διαλύματος. Το διάλυμα θα πρέπει να καταναλώνεται εντός 30 λεπτών από την παρασκευή του. Το αχρησιμοποίητο διάλυμα θα πρέπει να απορρίπτεται. Το Avemar μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε αναψυκτικό, τσάι, κεφίρ, γιαούρτι, γάλα ή κακάο. Η εμπειρία έχει δείξει ότι με τη χρήση δροσερού ή κρύου υγρού το διάλυμα είναι πιο ευχάριστο για κατανάλωση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι το υγρό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του Avemar δεν θα πρέπει να είναι ζεστό ή καυτό! Η χρήση οποιουδήποτε υγρού που περιέχει βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ ή πρόσθετο τροφίμων E 300) δεν συνιστάται για την παρασκευή του διαλύματος.

Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση και πότε πρέπει να λαμβάνεται;
Για τους ενήλικες με σωματικό βάρος μικρότερο των 90 kg συνιστάται μία δόση ανά ημέρα που παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες που περιγράφονται παραπάνω. Το Avemar πρέπει να λαμβάνεται περίπου μία ώρα πριν το γεύμα. Ενήλικες με σωματικό βάρος μεγαλύτερο των 90 kg θα πρέπει να λαμβάνουν δύο δόσεις των 17g την ημέρα (μια το πρωί και μία το βράδυ).


Κόκκοι Avemar

Συνταγές για το Avemar

-Avemar με τσάι φρούτων

Υλικά:

250 ml κρύο τσάι φρούτων

1 φακελλίσκο κόκκων Avemar

ζάχαρη (μαύρη), μέλι. στέβια, τρεχαλόζη, ξυλιτόλη

Shaker

Οδηγίες:

Προσθέστε 1 φακελλίσκο κόκκων Avemar στον αναδευτήρα που έχετε βάλει το κρύο τσάι. Προσθέστε ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες σύμφωνα με την επιθυμία σας. Ανακινήστε καλά έως ότου το διάλυμα γίνει ομοιογενές. Σερβίρετε σε ένα ποτήρι και απολαύσετε.

-Avemar με τσάι από βότανα

Υλικά:

250 ml κρύο τσάι βοτάνων

1 φακελλίσκο κόκκων Avemar,

ζάχαρη (μαύρη), μέλι. στέβια, τρεχαλόζη, ξυλιτόλη

Shaker

Οδηγίες:

Προσθέστε 1 φακελλίσκο κόκκων Avemar στον αναδευτήρα που έχετε τοποθετήσει το κρύο εκχύλισμα (π.χ μέντας).

Προσθέστε ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες σύμφωνα με την επιθυμία σας.

Ανακινήστε καλά έως ότου το διάλυμα γίνει ομοιογενές.

Σερβίρετε σε ένα ποτήρι και απολαύσετε.

-Avemar με παγωμένο τσάι

Υλικά:

250 ml παγωμένο τσάι

1 φακελλίσκο κόκκων Avemar

ζάχαρη (μαύρη), μέλι. στέβια, τρεχαλόζη, ξυλιτόλη

Shaker

Οδηγίες:

Προσθέστε 1 φακελλίσκο κόκκων Avemar στον αναδευτήρα που έχετε τοποθετήσει το κρύο τσάι.

Προσθέστε ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες σύμφωνα με την επιθυμία σας.

Ανακινήστε καλά έως ότου το διάλυμα γίνει ομοιογενές.

Σερβίρετε σε ένα ποτήρι και απολαύσετε.

-Avemar με χυμό

Υλικά:
125 ml (σπιτικό) χυμό χωρίς βιταμίνη C

125 ml νερό

1 φακελλίσκο κόκκων Avemar

ζάχαρη (μαύρη), μέλι. στέβια, τρεχαλόζη, ξυλιτόλη

Shaker

Οδηγίες:

Προσθέστε 1 φακελλίσκο κόκκων Avemar στον αναδευτήρα που έχετε τοποθετήσει το χυμό και το νερό.

Προσθέστε ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες σύμφωνα με την επιθυμία σας.

Ανακινήστε καλά έως ότου το διάλυμα γίνει ομοιογενές.

Σερβίρετε σε ένα ποτήρι και απολαύσετε.

-Avemar με γιαούρτι

Υλικά:

125 ml γιαούρτι ελληνικό

125 ml νερό πηγής

1 φακελλίσκο κόκκων Avemar

ζάχαρη (μαύρη), μέλι. στέβια, τρεχαλόζη, ξυλιτόλη

Shaker

Οδηγίες:

Προσθέστε 1 φακελλίσκο κόκκων Avemar στον αναδευτήρα που έχετε τοποθετήσει το νερό και ανακινήστε καλά έως ότου το διάλυμα γίνει ομοιογενές.

Προσθέστε το γιαούρτι και ανακινήστε καλά και πάλι.

Σερβίρετε σε ένα ποτήρι και απολαύσετε.

-Avemar με κακάο

Υλικά:

250 ml κρύο κακάο

1 φακελλίσκος κόκκων Avemar,

Shaker

Οδηγίες:

Ρίχνουμε το κακάο στον αναδευτήρα.

Προσθέστε 1 φακελλίσκο κόκκων Avemar και ανακινήστε καλά έως ότου το διάλυμα γίνει ομοιογενές.

Σερβίρετε σε ένα ποτήρι και απολαύσετε.

-Avemar με καφέ Latte

Υλικά:

250 ml καφέ Latte (χωρίς καφεΐνη)

1 φακελλίσκος κόκκοι Avemar

Shaker

Οδηγίες:

Βάλτε τον καφέ στον αναδευτήρα.

Προσθέστε 1 φακελλίσκο κόκκων Avemar και ανακινήστε καλά έως ότου το διάλυμα γίνει ομοιογενές.

Σερβίρετε σε ένα ποτήρι και απολαύσετε.

-Avemar με καραμέλα

Υλικά:

250 ml κρύα καραμέλα,

1 φακελλίσκος κόκκων Avemar

Shaker

Οδηγίες:

Ρίχνουμε την καραμέλα στον αναδευτήρα.

Προσθέστε 1 φακελλίσκο κόκκων Avemar και ανακινήστε καλά έως ότου το διάλυμα γίνει
ομοιογενές.

Σερβίρετε σε ένα ποτήρι και απολαύσετε

Διαβάστε, επίσης,

Θεραπεία του καρκίνου με φυτικά ανοσοτροποποιητικά

Σιταρόχορτο

Βλαστοί φασολιών

Να παίρνετε σιταρόχορτο αν έχετε καρκίνο

Βότανα για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Θέλετε να αποκτήσετε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα;

Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου με Iscador

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ