Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΨυχολογίαΝα μιλάτε για τα προβλήματά σας για να μην πάθετε κατάθλιψη

Να μιλάτε για τα προβλήματά σας για να μην πάθετε κατάθλιψη

Το να εξωτερικεύετε τις σκέψεις σας είναι φάρμακο για την κατάθλιψη

Η αρνητική σκέψη που βασίζεται στον φόβο και οδηγεί σε χρόνια κατάθλιψη μπορεί να βλάψει την υγεία σας και την ψυχική ευεξία σας.

Αν έχετε κατάθλιψη πρέπει να μιλάτε. Η συζήτηση είναι θεραπευτική.

Η κατάθλιψη αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα στους άνδρες, περισσότερο από τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και την παχυσαρκία.

Μερικοί άνθρωποι κλείνονται στον εαυτό τους και δεν συζητούν.

Σήμερα, τα φάρμακα και η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία είναι οι συνιστώμενες θεραπείες για την κατάθλιψη και το άγχος.

Tο άγχος και κατάθλιψη οδηγούν σε δύσκολες και επώδυνες αρνητικές σκέψεις.

Μάθετε να εξωτερικεύετε τα αρνητικά συναισθήματά σας για να θεραπευθείτε γρήγορα από την κατάθλιψη.

Τι είναι η κατάθλιψη;

Όταν τα συναισθήματα, όπως η απελπισία και την απόγνωση ριζώνουν μέσα σας έχετε κατάθλιψη.

Η ήπια και η μέτρια κατάθλιψη δεν σας αφήνει νε λειτουργήσετε σωστά στην καθημερινότητά σας και να απολαύσετε τη ζωή, όπως σας κάποτε.

Η κατάθλιψη είναι το πιο συχνό πρόβλημα της ψυχικής υγείας και επηρεάζει έναν στους τέσσερις ενήλικες σε κάποιο βαθμό. Τα στοιχεία δείχνουν ότι επηρεάζεται η χημεία του εγκεφάλου και όσοι έχουν κατάθλιψη έχουν δυσκολία συγκέντρωσης και προσοχής, απώλεια ενέργειας, ανησυχία και διαταραχές του ύπνου και της όρεξης.

Η κατάθλιψη στους άνδρες

Όταν οι άνδρες έχουν κατάθλιψη δεν νιώθουν αυτοαπέχθεια και απελπισία. Αντ ‘αυτού, διαμαρτύρονται για κόπωση, ευερεθιστότητα, προβλήματα ύπνου και απώλεια ενδιαφέροντος για την εργασία και τα χόμπι. Επίσης, βιώνουν συναισθήματα, όπως ο θυμός, η επιθετικότητα, η απερίσκεπτη συμπεριφορά, και κάνουν κατάχρηση ουσιών.

Η κατάθλιψη στις γυναίκες

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν έντονο αίσθημα ενοχής, να κοιμούνται πολύ, να τρώνε πολύ, και να εμφανίσουν αύξηση του σωματικού βάρους. Η κατάθλιψη στις γυναίκες επηρεάζεται και από ορμονικούς παράγοντες κατά την έμμηνο ρύση, την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση. 1 στις 7 γυναίκες βιώνουν κατάθλιψη μετά τον τοκετό, μια κατάσταση γνωστή ως επιλόχεια κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη στην εφηβεία

Η κατάθλιψη στην εφηβεία εμφανίζεται με ευερεθιστότητα, θυμό, και διέγερση. Οι έφηβοι μπορεί, επίσης, να παραπονούνται για πονοκεφάλο, στομαχόπονο, ή άλλους σωματικούς πόνους.

Η κατάθλιψη στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας

Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν την τάση να παραπονιούνται περισσότερο για κόπωση, ανεξήγητους πόνους, και προβλήματα μνήμης. Μπορεί, επίσης, να παραμελούν την προσωπική τους εμφάνιση και να σταματούν να παίρνουν κρίσιμα φάρμακα για την υγεία τους.

Τι είναι η βαριά κατάθλιψη;

Βαριά κατάθλιψη μπορεί να συμβεί σε:

-Ξαφνική σοβαρή απώλεια

Σε αυτήν την περίπτωση, το άτομο έχει βιώσει μια ξαφνική, σοβαρή απώλεια. Αυτή η απώλεια μπορεί να είναι ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, η απώλεια της θέσης εργασίας, η απώλεια της φιλίας, ο χωρισμός ή άλλη αιτία. Σε αυτό το είδος της κατάθλιψης, ο ασθενής μπορεί να προσδιορίσει σαφώς ότι έχει καταθλιπτική διάθεση.

-Μακροχρόνια επίπεδα υψηλού επιπέδου στρες

Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής είναι καταθλιπτικός, αλλά δεν ξέρει, γιατί. Παρατηρείται λιγότερο συχνά από την ξαφνική απώλεια. 

Η κατάθλιψη βλάπτει τη βιοχημεία του εγκεφάλου μας

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί με τους νευροδιαβιβαστές.  Μερικοί μας δίνουν ενέργεια, όπως εκείνοι που σχετίζονται με την αδρεναλίνη και άλλοι ελέγχουν την διάθεση, όπως η ντοπαμίνη. 

Ο νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που συχνά συνδέεται με την κατάθλιψη ονομάζεται σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι ένας αργής δράσης νευροδιαβιβαστής που σχετίζεται με τον ύπνο, την όρεξη, την ενέργεια, την εγρήγορση και τη διάθεση. 

Κατά τη διάρκεια του μακροχρόνιου υψηλού στρες, ο εγκέφαλος καίει τη σεροτονίνη του, σε υψηλότερο ποσοστό. Ο εγκέφαλος καίει περισσότερο σεροτονίνη από ότι παράγεται. Ακόμη, μετά από πολλούς μήνες με σοβαρό στρες, ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί την σεροτονίνη πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να τη δημιουργήσει ή να την αντικαταστήσει και έρχεται η κατάθλιψη.

Όταν η σεροτονίνη σας είναι χαμηλή έχετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα:

Οι περισσότεροι καταθλιπτικοί σηκώνονται νωρίς το πρωί, συνήθως γύρω από 4.00 π.μ. Η σεροτονίνη ελέγχει τον κύκλο του ύπνου μας.

Η συγκέντρωση και η προσοχή ελαττώνονται. Τα καταθλιπτικά παιδιά έχουν μια πτώση στους βαθμούς. Οι ενήλικες ξεχνούν, συχνά.

Θα χάσετε τη φυσική σας ενέργεια. Ακόμη και αν κοιμηθείτε για δέκα ώρες θα εξακολουθήσετε να είσαστε κουρασμένοι. 

Το σεξουαλικό ενδιαφέρον και το γενικό ενδιαφέρον να βγείτε με φίλους ή να απαντάτε στα τηλέφωνα θα ελαττωθούν.

Η ταχύτητα το μυαλό σας θα αυξηθεί. Συνέχεια θα σκέφτεστε, όλες τις παλιές κακές αναμνήσεις. Θα βασανίζεστε από τις δικές σας σκέψεις. Θα σκέφτεστε πως είστε ένα βάρος για την οικογένεια και τους φίλους σας, ότι έχετε αποτύχει και είστε απογοητευμένοι από την οικογένειά σας, ότι κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για σας, ότι τα παιδιά σας δεν είναι μεγαλωμένα σωστά, ότι η οικογένειά σας θα ήταν καλύτερα χωρίς εσάς, ότι ο σύζυγός σας θα ήταν καλύτερα χωρίς εσάς, ότι είστε τρελοί και δεν υπάρχει καμία ελπίδα, ότι καλύτερα να μην ζούσατε….

Όταν έχετε κατάθλιψη, ο εγκέφαλός σας αρχίζει να προβάλλει τα χειρότερα χτυπήματα και τις χειρότερες εμπειρίες σας. Εάν είστε παντρεμένοι έχετε επίκεντρο τις χειρότερες εμπειρίες. Εάν είστε νέοι, νιώθετε ότι δεν σας πρόσεξαν καλά οι δικοί σας.

Η κατάθλιψη είναι μια νευροχημική αντίδραση σε σοβαρό και παρατεταμένο στρες…

Η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία θεραπεία είναι η πιο καλή θεραπεία για την κατάθλιψη. 

Η θεραπεία για την κατάθλιψη γίνεται με τη χρήση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, με τη διατροφή και με την αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν στην βιοχημεία του εγκεφάλου. 

Η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται με τη σεροτονίνη. Ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο αυξάνει αργά την σεροτονίνη στον εγκέφαλο (Prozac, Zoloft, Paxil). Οι SSRIs, ή οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης  απαιτούν τουλάχιστον τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να αυξήσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης σημαντικά αν και θα παρατηρήσετε βελτίωση μετά την πρώτη εβδομάδα. 

Οι ψυχολόγοι και άλλοι θεραπευτές θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στην βιοχημεία του εγκεφάλου σας.

Η κατάθλιψη είναι το πιο συχνό πρόβλημα ψυχικής υγείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η νοσηλεία δεν είναι απαραίτητη, εκτός εάν έχετε  ενεργές σκέψεις αυτοκτονίας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία σας με την σωστή διατροφή και με συμπληρώματα διατροφής με την καθοδήγηση του γιατρού σας.

Αν δεν υπάρξει βελτίωση και σε ορισμένες βαριές περιπτώσεις κατάθλιψης θα απαιτηθεί θεραπεία με φάρμακα.

Αν έχετε και άλλα συμπτώματα, όπως σοβαρή ανησυχία ή διέγερση (αίσθημα παλμών ή αϋπνία) θα χρειαστεί θεραπεία συνδυασμού για το άγχος και την κατάθλιψη. Valium, Ativan, Xanax, για το άγχος και Elavil, Prozac, Zoloft, Sinequan, κλπ, για την κατάθλιψη.

Όλοι οι καταθλιπτικοί άνθρωποι ψάχνουν για αποδράσεις (υπερβολική χρήση αλκοόλ, ναρκωτικά, σεξουαλικές σχέσεις, αλλαγή εργασίας). 

Η κατάθλιψη, σε κάποιο βαθμό, θα χτυπήσει κάθε ενήλικα.

Ενώ οι περισσότερες καταθλίψεις είναι σύντομες, όταν η σεροτονίνη σταδιακά αναπληρωθεί και το στρες μειωθεί, η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται εύκολα και είναι, συνήθως, μικρής διάρκειας.

Διαβάστε, επίσης,

Να είσαστε κοντά στα παιδιά σας

Αν έχετε κατάθλιψη να παίρνετε προβιοτικά

Τα προβιοτικά βελτιώνουν τον ύπνο και απαλλάσσουν από το άγχος

Το άγχος και η κατάθλιψη θεραπεύονται με προβιοτικά

Να τρώτε μανιτάρια αν πάσχετε από κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι επικίνδυνη στους άνδρες

Θεραπεία της κατάθλιψης με μανιτάρια

Το άγχος και η κατάθλιψη θεραπεύονται με προβιοτικά

Κουρκουμίνη για την μείζονα κατάθλιψη

Κεταμίνη για την κατάθλιψη

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για το νευρικό σύστημα

Κετογενική δίαιτα

Εσείς έχετε φυσιολογική θλίψη ή κατάθλιψη;

Θεραπεία της κατάθλιψης με ασπιρίνη

Βάμμα για το στρες και την αϋπνία

Η Ροντιόλα είναι φάρμακο για την κατάθλιψη

Τα προβιοτικά θεραπεύουν τις νευροψυχιατρικές διαταραχές

Να τραγουδάτε γιατί κάνει καλό στην υγεία

Τα πεπτίδια για την κατάθλιψη

Λίγα λεπτά αρκούν για την υγεία

Διώξτε την κατάθλιψη με βαλσαμόχορτο

Botox και κατάθλιψη

Πρόχειρο φαγητό και κατάθλιψη

Ανεπάρκεια του φλοιού των επινεφριδίων

Eποχιακή συναισθηματική διαταραχή

Όλοι οι Έλληνες έχουν ψυχικές διαταραχές

Συμπτώματα που δείχνουν ότι πάσχετε από κατάθλιψη

Κάντε ψυχοθεραπεία με τον σκύλο σας

Κάντε αποτοξίνωση με ηλιοθεραπεία

www.emedi.gr


Τα καλύτερα προβιοτικά για την θεραπεία της κατάθλιψης

Παραγείλετε τα καλύτερα προβιοτικά πατώντας, εδώ.


Καρνοσίνη για την κατάθλιψη 

Η καρνοσίνη έχει δράση ως νευροδιαβιβαστής, στον εγκέφαλο και τα νεύρα 

Παραγγείλετε την καρνοσίνη, πατώντας, εδώ.


Τα καλύτερα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Είναι φάρμακο για την κατάθλιψη

ΜΟΡΙΑΚΩΣ ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΑ ΩΜΕΓΑ-3 910mg

ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ
ΥΨΗΛΗΣ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟ ΨΑΡΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΝΙΑ
ΧΩΡΙΣ PCB’S
ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ PCB’S, ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΥΠΟΥΣ

Παραγγείλετε τα καλύτερα ωμέγα λιπαρά οξέα 240 κάψουλες, πατώντας, εδώ.

Παραγγείλετε τα καλύτερα ωμέγα λιπαρά οξέα 120 κάψουλες, πατώντας, εδώ.

Παραγγείλετε τα καλύτερα ωμέγα λιπαρά οξέα 60 κάψουλες, πατώντας, εδώ.

Μοναδικά βιολογικά θαλάσσια ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Το Krill Oil της “VIOGENESIS“, είναι πατενταρισμένο λάδι SUPERBA, προέρχεται αποκλειστικά από άγριες γαρίδες του Ατλαντικού, είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης και σε όλα τα στάδια παραγωγής του και επεξεργασίας του έχουν τηρηθεί οι πλέον αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το Superba™ κριλ είναι μοναδικά θαλάσσια ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, λόγω των σημαντικά λιγότερων σταδίων επεξεργασίας που απαιτούνται για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν. Σε σχέση με άλλες πηγές θαλάσσιου ωμέγα-3 το κριλ θεωρείται πλήρης εκχυλισμένη τροφή. Στην πραγματικότητα, επειδή προέρχονται από βιότοπο σε απόλυτα καθαρό περιβάλλον στην αρχική της μορφή, δεν απαιτείται καθαρισμός ή απόσταξη του λαδιού. Επιπλέον, η άμεση επεξεργασία επί του σκάφους του Superba™ κριλ αποτρέπει την αποσύνθεση και την υποβάθμιση και προστατεύει τη θρεπτική ακεραιότητα του προϊόντος.

Παραγγείλετε το Krill Oil, τα βιολογικά ωμέγα λιπαρά οξέα με ασταξανθίνη που είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό πατώντας, εδώ.


-Soul της RAIN για την κατάθλιψη και την κόπωση

3 φακελάκια την ημέρα επί 1 μήνα, ένα πριν από κάθε γεύμα. Πίνετε 2-3 λίτρα νερό την ημέρα. Για συντήρηση απαιτείται 1 φακελάκι την ημέρα.

Παραγγείλετε το SOUL της RAIN πατώντας εδώ


Ουμπικινόλη και η φωσφατιδυλική σερίνη για την κατάθλιψη

Παραγγείλετε την ουμπικινόλη και φωσφατιδυλική σερίνη, πατώντας, εδώ.

 


Ειδική μη όξινη βιταμίνη C για όσους έχουν κατάθλιψη

Ενισχύει την ενέργεια, μειώνει το άγχος, την κατάθλιψη, και τις διαταραχές που σχετίζονται με τον ύπνο.

Παραγγείλετε την ειδική μη όξινη βιταμίνη C, για τον καρκίνο, πατώντας, εδώ


To Colostrum για την κατάθλιψη 

Βοηθά στη ρύθμιση των χημικών «ουσιών ευεξίας» στον εγκέφαλο, ανεβάζοντας έτσι την διάθεσή μας.

Παραγγείλετε τις κάψουλες Colostrum, πατώντας, εδώ.

Παραγγείλετε το υγρό Colostrum, πατώντας, εδώ

 


Brain active για την κατάθλιψη

Για τη θεραπεία της κατάθλιψης, σε μεσήλικες και ηλικιωμένους ανθρώπους

Παραγγείλετε το Brain active για την κατάθλιψη, πατώντας, εδώ.


Η κουρκουμίνη στην κατάθλιψη

Έχει θετική επίδραση στην νευρογένεση στον ιππόκαμπο και στις συγκεντρώσεις του νευροτροπικού παράγοντα εγκεφαλικής προέλευσης (BDNF). Όταν αυτοί οι δύο παράγοντες μειωθούν ο οργανισμός εμπλέκεται σε καταστάσεις, όπως πχ το άγχος, η κατάθλιψη.

Παραγγείλετε την κουρκουμίνη, πατώντας εδώ.


Γ-ΑΜΙΝΟΒΟΥΤΥΡΙΚΟ ΟΞΥ-GABA για την κατάθλιψη

To GABA αυξάνει την παραγωγή των εγκεφαλικών κυμάτων άλφα (που συνδέονται με μια χαλαρή και ενεργή κατάσταση) και μειώνει την παραγωγή των εγκεφαλικών κυμάτων βήτα (που συνδέονται με τη νευρικότητα και την υπερδιέγερση). Είναι ένας φυσικός ηρεμιστικός παράγοντας του εγκεφάλου -για την ακρίβεια, πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ρυθμιστές της λειτουργίας του. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα (ύπνου, διάθεση, κτλ) δεν παράγουν επαρκή επίπεδα GABA και χρειάζονται τη χορήγηση συμπληρωμάτων. Το GABA είναι φυσικό και μη εθιστικό.
Με την επάρκειά του επιβεβαιώνουμε ότι το σώμα μας από μόνο του και με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο θα αυτορυθμίσει το άγχος και τις συνέπειές του. Ο εγκέφαλος δηλαδή, ρυθμίζει σε ένα μεταβολικό κύκλο και τη διέγερση, αλλά και την αναστολή των νευρικών κυττάρων του.

Παραγγείλετε το GABA πατώντας, εδώ.


Η γλουταμίνη είναι απαραίτητη για όσους έχουν κατάθλιψη 

Η γλουταμίνη βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς κεντρικού νευρικού συστήματος. Περνά εύκολα μέσα από το φράγμα αίματος – εγκεφάλου, ενός προστατευτικού φράγματος που σχηματίζεται από τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τη νευρογλοία του εγκεφάλου που προστατεύει τον εγκέφαλο από τυχόν τοξίνες, βακτήρια και ιούς, κ.λπ., που κυκλοφορούν μέσω του αίματος.
Στο εσωτερικό του εγκεφάλου η γλουταμίνη μπορεί να μετατραπεί σε γλουταμινικό οξύ, ένα άλλο αμινοξύ που βοηθάει στην σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.
Αυξάνει επίσης τα επίπεδα του γ-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA), ενός αμινοξέος που δρα ως νευροδιαβιβαστής στο σώμα.
Τα συμπληρώματα L-γλουταμίνης μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική λειτουργία και έχουν χρησιμοποιηθεί υποστηρικτικά για τη θεραπεία της επιληψίας, της κατάθλιψης, της σχιζοφρένειας καθώς και της άνοιας.
Η γλουταμίνη είναι, επίσης, μια σημαντική πηγή ενέργειας για το νευρικό σύστημα. Εάν ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει αρκετή γλυκόζη την αντισταθμίζει αυξάνοντας τον μεταβολισμό της γλουταμίνης για την παραγωγή ενέργειας.
Οι χρήστες γλουταμίνης αναφέρουν συχνά ότι έχουν περισσότερη ενέργεια, λιγότερη κόπωση και καλύτερη διάθεση.

Παραγγείλετε την γλουταμίνη, πατώντας εδώ.

 


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ NADH & ΣΙΒΗΡΙΑΝΟ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ για ενέργεια και ζωτικότητα

 

Χρησιμοποιείται για τη γενική εξασθένηση, την εξάντληση και την κατάθλιψη

 

Παραγγείλετε το ενεργειακό συνένζυμο. πατώντας, εδώ.

 


Η καλύτερη πολυβιταμίνη

Ειδική πολυβιταμίνη από συμπυκνωμένες υπερτροφές – 100 θρεπτικά συστατικά σε 1 μόνο κάψουλα.

ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ! ΜΟΝΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ – 100% ΦΥΤΙΚΗ!

ΤΟ ALIVE MULTI

Παραγγείλετε την πολυβιταμίνη πατώντας, εδώ.

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συννενόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ