Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΤο παρατεταμένο χρόνιο στρες προκαλεί καρκίνο

Το παρατεταμένο χρόνιο στρες προκαλεί καρκίνο

Πώς τo παρατεταμένο χρόνιο στρες προκαλεί καρκίνο και τρόποι για να προστατευτείτε

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Πώς τo παρατεταμένο χρόνιο στρες προκαλεί καρκίνο και τρόποι για να προστατευτείτε

-Πρώτη Φάση

Η πρώτη φάση διαρκεί περίπου 18-24 μήνες πριν από τη διάγνωση του καρκίνου.

Το άτομο με καρκίνο έχει υποστεί ένα σοκ ή ένα οξύ ψυχοσυναισθηματικό τραύμα, κι έχει επηρεαστεί ο βαθύς ύπνος και η παραγωγή μελατονίνης μέσα στο σώμα.

Η μελατονίνη είναι η κύρια ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την αναστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Παράγεται από την επίφυση κατά τη διάρκεια που κοιμόμαστε βαθιά. Η μελατονίνη αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων μέσω της συνεχούς παραγωγής ιντερλευκίνης 2 (IL-2), η οποία ελέγχει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων και προστατεύει από τη μικροβιακή μόλυνση. Χωρίς αρκετή μελατονίνη λόγω του παρατεταμένου χρόνιου στρες που επηρεάζει το βαθύ ύπνο, τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν.

Κάθε καρκίνος έχει διαφορετική και πολύ συγκεκριμένη ψυχοσυναισθηματική αιτία και ένα μέρος του συναισθηματικού αντανακλαστικού κέντρου στον εγκέφαλο έχει καταστραφεί ως αποτέλεσμα του παρατεταμένου ψυχοσυναισθηματικού τραύματος. Και καθώς κάθε μέρος του συναισθηματικού αντανακλαστικού κέντρου στον εγκέφαλο ελέγχει και συνδέεται με ένα διαφορετικό όργανο του σώματος και καθώς αυτό το κέντρο συναισθημάτων νεκρώνεται, και το ίδιο το όργανο που ελέγχεται νοσεί από καρκίνο.

Ο καρκίνος συμβαίνει μετά από ένα συγκεκριμένο συναισθηματικό τραύμα που λαμβάνει μέρος περίπου 2 χρόνια πριν από τη διάγνωση.

Ο κάθε καρκίνος στο σώμα έχει διαφορετική συναισθηματική αιτία.

Για παράδειγμα, μια γυναίκα που εμφανίζει καρκίνο του αριστερού μαστού έχει βιώσει μια ψυχολογική και συναισθηματική σύγκρουση ή τραύμα περίπου 2 χρόνια πριν τη διάγνωση του καρκίνου που αφορά τη μητέρα, το παιδί ή το σπίτι. Ομοίως, μια γυναίκα με καρκίνο της μήτρας έχει βιώσει μια «σεξουαλική σύγκρουση» 2 χρόνια πριν από τη διάγνωση του καρκίνου και ούτω καθεξής.

Όσοι αντιδρούν  υπερβολικά στις περισσότερες δυσκολίες στη ζωή και έχουν έντονο  άγχος και υπερευαισθησία στους στρεσογόνους παράγοντες της ζωής είναι ευαίσθητοι στον καρκίνο.

Δεν είναι το αγχωτικό γεγονός που προκαλεί καρκίνο, αλλά η ανικανότητα που έχει κάποιος να αντιμετωπίσει το άγχος της ζωής.

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας στο άτομο που πάσχει από καρκίνο:

  1. Είναι πολύ ευσυνείδητοι, προσεκτικοί, υπεύθυνοι, σκληροπυρηνικοί και συνήθως, έχουν πάνω από το μέσο όρο νοημοσύνη.
  2. Αναλαμβάνουν τα βάρη των άλλων ανθρώπων και τις υποχρεώσεις και συχνά ανησυχούν για τους άλλους.
  3. Έχουν μια βαθιά ανάγκη να ευχαριστούν τους άλλους.
  4. Συχνά, λείπει η εγγύτητα με έναν ή και τους δύο γονείς, που μερικές φορές, αργότερα στη ζωή, οδηγεί σε έλλειψη εγγύτητας με τον σύζυγο ή άλλους ανθρώπους, με τους οποίους, φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι κοντά.
  5. Έχουν μακροχρόνια κατασταλμένα τοξικά συναισθήματα, όπως θυμό, δυσαρέσκεια ή εχθρότητα. Το άτομο που πάσχει από καρκίνο εσωτερικεύει, συνήθως, αυτά τα συναισθήματα και έχει μεγάλη δυσκολία να τα εκφράσει.
  6. Αντιδρούν αρνητικά στο στρες και συχνά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς το άγχος αυτό. Συνήθως, βιώνουν ένα ιδιαίτερα επιζήμιο γεγονός περίπου 2 χρόνια πριν την έναρξη του ανιχνεύσιμου καρκίνου. Ο ασθενής δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το τραυματικό συμβάν ή τη σειρά συμβάντων, και ο καρκίνος έρχεται μετά από χρόνια αντιδράσεων στο άγχος, που έχουν καταπιεσθεί.
  7. Έχουν αδυναμία στο να επιλύσουν τα συναισθηματικά προβλήματα και τις συγκρούσεις, που, συνήθως, αρχίζουν από την παιδική ηλικία, συχνά, ακόμη και χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν την παρουσία τους. Χαρακτηριστικό της ευαίσθητης στην προσωπικότητα του καρκίνου, είναι η μακροχρόνια καταστολή των «τοξικών συναισθημάτων», ιδιαίτερα του θυμού. Συνήθως, αρχίζει από την παιδική ηλικία, με αισθήματα απόρριψης από τον έναν ή και τους δύο γονείς. Είτε τα αισθήματα απόρριψης είναι δικαιολογημένα είτε όχι, το άτομο αντιλαμβάνεται αυτή την απόρριψη ως πραγματική και αυτό οδηγεί σε έλλειψη εγγύτητας με τον “απορρίπτοντα” γονέα, και αργότερα στη ζωή υπάρχει έλλειψη εγγύτητας με το ή τη σύζυγο και άλλους με τους οποίους θα έπρεπε να έχει στενές σχέσεις. Εκείνοι με υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο τείνουν να αναπτύσσουν συναισθήματα μοναξιάς εξαιτίας του ότι έχουν στερηθεί την αγάπη και την αποδοχή νωρίτερα στη ζωή τους. Έχουν μια τεράστια ανάγκη για έγκριση και αποδοχή και αναπτύσσουν μια πολύ υψηλή ευαισθησία στις ανάγκες των άλλων, καταπιέζοντας τις δικές τους συναισθηματικές ανάγκες.
  8. Δείχνουν μεγάλη συμπόνια και φροντίζουν τους άλλους και είναι πολύ απρόθυμοι να δεχτούν βοήθεια. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας τυπικά διδάσκονταν «να μην είναι εγωιστές» και το θεωρούν ως τον κύριο στόχο της ζωής. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά αξιέπαινα, αλλά πρέπει να τροποποιηθούν, κάπως, στην περίπτωση του ασθενούς με καρκίνο. Ακόμη, ένα σταθερό χαρακτηριστικό των ατόμων που είναι ευαίσθητοι στον καρκίνο φαίνεται να είναι ότι «υποφέρουν σιωπηρά» και  κουβαλάνε βάρη. Αυτά τα βάρη τα δικά τους και των άλλων, τους κάνουν να ζουν μια ζωή συναισθηματικής καταστολής. Ο εξωστρεφής τύπος, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να είναι πολύ λιγότερο ευάλωτος στον καρκίνο. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά κανείς στο στρες φαίνεται να αποτελεί μείζονα παράγοντα για τον μεγαλύτερο αριθμό αιτίων που συμβάλλουν στον καρκίνο. Οι περισσότεροι ασθενείς με καρκίνο έχουν βιώσει ένα εξαιρετικά αγχωτικό συμβάν, συνήθως περίπου 2 χρόνια πριν από την έναρξη της ανιχνεύσιμης ασθένειας. Αυτό το τραυματικό συμβάν είναι συχνά πέρα ​​από τον έλεγχο του ασθενούς, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η απώλεια μιας επιχείρησης, η απώλεια εργασίας, η απώλεια ενός σπιτιού ή κάποια άλλη μεγάλη καταστροφή. Η τυπική προσωπικότητα του καρκίνου έχει χάσει την ικανότητα αντιμετώπισης αυτών των ακραίων γεγονότων, επειδή ο μηχανισμός αντιμετώπισης βρίσκεται στην ικανότητα ενός ατόμου να ελέγχει το περιβάλλον. Όταν ο έλεγχος αυτός χαθεί, ο ασθενής δεν έχει άλλο τρόπο να το αντιμετωπίσει. Το άγχος προκαλεί καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι, οι προσωπικές τραγωδίες και τα υπερβολικά επίπεδα στρες σε συνδυασμό με την προσωπικότητα του καρκίνου προκαλούν ανοσολογική ανεπάρκεια που επιτρέπει στον καρκίνο να αναπτυχθεί.

Υπάρχει μια σχέση μεταξύ καρκίνου και ανεπίλυτης ψυχολογικής και συναισθηματικής σύγκρουσης, η οποία μπορεί να εντοπισθεί με την παρουσία ομόκεντρων δακτυλίων στο συναισθηματικό αντανακλαστικό κέντρο του εγκεφάλου, που είναι απόδειξη του ψυχοσυναισθηματικού τραύματος στον ίδιο τον εγκέφαλο και μπορεί να φανούν με απεικονιστικές εξετάσεις.

Κάθε καρκίνος ή ασθένεια προέρχεται από ένα πολύ δύσκολο πολύ οξύ, δραματικό και απομονωτικό σοκ.

Η εμπειρία του σοκ είναι ταυτόχρονη ή σχεδόν ταυτόχρονη σε τρία επίπεδα: 1. ψυχή 2. εγκέφαλος 3. όργανο.

Η ανάπτυξη της σύγκρουσης καθορίζει μια συγκεκριμένη εξέλιξη στον εγκέφαλο και του καρκίνου ή της ασθένειας στο όργανο. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα σημεία όπου διακρίνονται, σαφώς, οι συνηθισμένες συγκρούσεις και τα προβλήματα στην καθημερινότητά μας από την πρώτη στιγμή ενός ψυχοσυναισθηματικού τραύματος που προκαλεί συνεχή πίεση στο συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Τα συμπτώματα είναι: κρύα χέρια και πόδια, απώλεια της όρεξης, απώλεια βάρους και αϋπνία. Η κατάσταση αυτή θα αλλάξει μόνο όταν η σύγκρουση επιλυθεί. Ο ασθενής πέφτει σε μια διαρκή φάση άγχους που προκαλεί ειδικά συμπτώματα και αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο.

Όταν δεν υπάρχει οργανική αιτία, ο ψυχοθεραπευτής πρέπει να θεραπεύσει αυτές τις ψυχολογικές ασθένειες. Η ψυχή, ο εγκέφαλος και το όργανο είναι τρία επίπεδα του ίδιου οργανισμού και η πορεία των γεγονότων πάνω τους είναι πάντα συγχρονισμένη.

Όποιος έχει βιώσει μια βιολογική σύγκρουση ή ένα αναπόφευκτο σοκ υποφέρει από νέκρωση οργάνων και ανάπτυξη όγκων. Η βιολογική σύγκρουση ή το αναπόφευκτο σοκ ενεργοποιούν τον καρκίνο που αναπτύσσεται μέσα στο σώμα. Η ευαίσθητη στον καρκίνο προσωπικότητα έχει έντονο άγχος από πριν και αποσταθεροποιείται η φυσική ομοιόσταση του σώματος και προκαλείται καρκίνος.  Η ενεργοποίηση προέρχεται από ένα ψυχοσυναισθηματικό θέμα και προηγούμενες ανεπίλυτες συγκρούσεις, τις οποίες ο ασθενής με καρκίνο έχει βιώσει νωρίτερα στη ζωή του, συχνά κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, καθώς και κατά τη διάρκεια προηγούμενων ζωών.

Για παράδειγμα, ο ψυχοσυναισθηματικός λόγος για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι ο φόβος θανάτου ή ασφυξίας, συμπεριλαμβανομένου του φόβου για κάποιον άλλο.


Η αιτία ενεργοποίησης σε κάθε τύπο καρκίνου στον οργανισμό:

ΚΑΘΕ ΟΓΚΟΣ: Παλαιά νοσήματα και σοκ. Πολλά μαζεμένα παράπονα

ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ: Κακή κατεύθυνση σε κάποιο πρόβλημα

ΟΥΡΟΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ: Άσχημη σύγκρουση με κάποιον

ΟΣΤΑ: Έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αίσθημα κακής ποιότητας ζωής

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ: Ψυχική απογοήτευση

Ο μαστικός αδένας σε γυναίκα μη κυοφορούσα βρίσκεται πίσω από την θηλαία άλω και μόλις που υπερβαίνει τα όριά της. Ο μαστικός αδένας αποτελείται από τους λοβούς όπου παράγεται το γάλα και τους γαλακτοφόρους πόρους που μεταφέρουν το γάλα στους γαλακτοφόρους κόλπους. Οι γαλακτοφόροι κόλποι είναι ανευρύσματα των πόρων τα οποία λειτουργούν ως αποθήκη του γάλακτος

ΑΔΕΝΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΦΟΡΩΝ ΠΟΡΩΝ-ΛΟΒΙΑΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ανάγκη για φροντίδα ή δυσαρμονία ψυχής

ΓΑΛΑΚΤΟΦΟΡΟΙ ΠΟΡΟΙ-ΠΟΡΟΓΕΝΗΣ ΔΙΗΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: Σύγκρουση αποχωρισμού

ΜΑΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Σύγκρουση σχετική με το παιδί, το σπίτι ή τη μητέρα

ΜΑΣΤΟΣ ΔΕΞΙΑ: Σύγκρουση με συνεργάτη ή άλλους

ΒΡΟΓΧΙΟΛΙΑ: Μεγάλη σύγκρουση

ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΜΗΤΡΑΣ: Σοβαρή απογοήτευση

ΚΟΛΟΝ: Άσχημη μη αναπόφευκτη σύγκρουση

ΟΙΣΟΦΑΓΟΣ: Σύγκρουση η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

ΧΟΛΗΔΟΧΟΣ ΚΥΣΤΗ: Σύγκρουση αντιπαλότητας

ΚΑΡΔΙΑ: Διαρκής σύγκρουση

ΕΝΤΕΡΟ: Θυμός που δεν έχει εκτονωθεί

ΝΕΦΡΟΙ: Δεν θέλει να ζήσει κάποιος

ΛΑΡΥΓΓΑΣ: Σύγκρουση φόβου και τρόμου

ΣΥΚΩΤΙ: Φόβος λιμοκτονίας

ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ: Φόβος για το θάνατο ή επιμονή, συμπεριλαμβανομένου του φόβου για κάποιον άλλο

ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ: Απώλεια αυτοαξιολόγησης

ΛΕΜΦΩΜΑ: Καταπάτηση και τεράστιος φόβος ότι κάποιος δεν είναι αρκετά καλός. Η χαρά της ζωής ξεχνιέται μπροστά στον αγώνα για αποδοχή

ΜΕΛΑΝΟΜΑ: Αίσθηση βρώμικου, λερωμένου και καταραμένου

ΜΕΣΟ ΑΥΤΙ: Δεν μπορεί να πάρει κάποιες ζωτικές πληροφορίες

ΣΤΟΜΑ: Δεν μπορεί να δεχτεί  κάποιος αυτό που του έχει συμβεί ή το κρατάει μέσα του

ΠΑΓΚΡΕΑΣ: Σύγκρουση άγχους και οργής με τα μέλη της οικογένειας. Κληρονομικά θέματα

ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ: Άσχημη σύγκρουση με σεξουαλικούς συσχετισμούς

ΠΡΩΚΤΟΣ: Φόβος ότι κάποιος είναι άχρηστος

ΔΕΡΜΑ: Απώλεια ακεραιότητας

ΣΠΛΗΝΑΣ: Τραυματισμός από σωματική ή συναισθηματική πληγή

ΣΤΟΜΑΧΙ: Οργή ή θυμός που δεν έχουν εκτονωθεί. Ο ασθενής έχει υποστεί πάρα πολλά

ΟΡΧΕΙΣ-ΩΟΘΗΚΕΣ: Aπώλεια μάχης κατά την αντιπαράθεση

ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ: Αίσθημα αδυναμίας

ΜΗΤΡΑ: Σεξουαλικές συγκρούσεις


Δεύτερη φάση

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, που είναι η ορμόνη του στρες εξαντλούν όλα τα επίπεδα αδρεναλίνης (επινεφρίνης) στα επινεφρίδια. Υπάρχουν περιορισμένα αποθέματα αδρεναλίνης στο σώμα και όταν ένα άτομο είναι υπό συνεχές ψυχοσυναισθηματικό άγχος τα αποθέματα αυτά εξαντλούνται γρήγορα. Ενώ, η ινσουλίνη χρησιμοποιείται για τη μεταφορά γλυκόζης στα κύτταρα, η αδρεναλίνη είναι κρίσιμη για την κυτταρική αναπνοή και για τη μετατροπή αυτής της γλυκόζης στο κύτταρο σε ενέργεια ΑΤΡ για το σώμα και για την υγιή διαίρεση κυττάρων, που συμβαίνει μέσω της μεταβολικής οδού της Οξειδωτικής Φωσφορυλίωσης, μέσω του κύκλου του Krebs για το κιτρικό οξύ των μιτοχονδρίων του κυττάρου. Αν η αδρεναλίνη δεν διεγείρει την πρωτεΐνη G για να διεγείρει την παραγωγή του μορίου GDP, που είναι απαραίτητο για την αναπνοή των μιτοχονδριακών κυττάρων και τη μετατροπή της γλυκόζης, το κυτταρικό κύκλωμα του κυττάρου του Krebs και το μεταβολικό μονοπάτι οξειδωτικού φωσφορυλίωσης σπάει και το κύτταρο αναγκάζεται να ζυμώσει τη γλυκόζη ως μέσο για την απόκτηση μικρότερων ποσοτήτων ενέργειας ΑΤΡ, μέσω της διαδικασίας που είναι γνωστή ως γλυκόλυση, η οποία δημιουργεί γαλακτικό οξύ στο κύτταρο και περιβάλλον χαμηλού pΗ. Αυτό θέτει το στάδιο για τον καρκίνο-μύκητα να εξελιχθεί στη φάση 3 για να ζυμωθεί με αύξηση της γλυκόζης και του γαλακτικού οξέος, προκαλώντας μετάλλαξη των κυττάρων.

Το 1931, στον Otto Warburg απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας για την ανακάλυψη του μηχανισμού για την αναπνοή των μιτοχονδριακών κυττάρων. Ως διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογίας του Kaiser Wilhelm στη Γερμανία είναι πιο γνωστός για την ανακάλυψη ότι τα κύτταρα μεταλλάσσονται σε καρκινικά κύτταρα λόγω απώλειας της αναπνοής μέσα στα μιτοχόνδρια του κυττάρου, με αποτέλεσμα η κυτταρική ζύμωση γλυκόζης να αποτελεί δευτερεύον μέσο για την απόκτηση ενέργειας για το σώμα και το κύτταρο, μέσω της διαδικασίας που είναι γνωστή ως γλυκόλυση. Αυτή η διαδικασία ζυμώσεως της γλυκόζης εμφανίζεται στο κυτταρόπλασμα ή στο ενδοκυτταρικό υγρό του κυττάρου, προκαλώντας εκκένωση γαλακτικού οξέος. Η εκκένωση γαλακτικού οξέος εντός του κυττάρου δημιουργεί ένα περιβάλλον χαμηλού pΗ (πολύ όξινο). Ο Otto Warburg θεώρησε ότι η αιτία της απώλειας της κυτταρικής αναπνοής  σημαίνει εξάντληση του οξυγόνου στο κύτταρο. Και ενώ αυτό μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο, είναι στην πραγματικότητα η εξάντληση της αδρεναλίνης που διαταράσσει την κυτταρική αναπνοή πάνω απ ‘όλα. Όταν ένα άτομο βρίσκεται κάτω από παρατεταμένο ψυχοσυναισθηματικό άγχος, τα επίπεδα αδρεναλίνης αρχικά βρίσκονται σε αιχμή. Όμως, αν αυτό παραταθεί, επί μήνες και χρόνια, τα επινεφρίδια υφίστανται κόπωση και η παραγωγή αδρεναλίνης μειώνεται σημαντικά. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς είναι η δουλειά της αδρεναλίνης είναι να μετατρέπει τη γλυκόζη μέσα στα κύτταρα σε ενέργεια ΑΤΡ για γενική σωματική χρήση και για την κυτταρική αναπνοή. Αυτό συμβαίνει μέσω της αδρεναλίνης που διεγείρει την πρωτεΐνη G, η οποία στη συνέχεια διεγείρει την παραγωγή του μορίου GDP μέσα στα κύτταρα. Ο κύκλος του κιτρικού οξέος του Krebs, που παρομοιάζεται με ένα μεγάλο εργοστάσιο επεξεργασίας μέσα στα μιτοχόνδρια του κυττάρου, χρησιμοποιεί το μόριο του GDP για την παραγωγή του μορίου ενέργειας GTP. Το GTP χρησιμοποιείται για τη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια ΑΤΡ μέσω της μεταβολικής οδού που είναι γνωστή ως Οξειδωτική Φωσφορυλίωση. Στους καρκινοπαθείς, ο κύκλος του Krebs ή Κιτρικού Οξέoς, ο οποίος είναι ο πρόδρομος της Οξειδωτικής Φωσφορυλίωσης, σταματά χωρίς το πολύ σημαντικό μόριο του GDP, για να διατηρήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας γλυκόζης-ΑΤΡ, προκαλώντας συσσώρευση γλυκόζης στο κύτταρο. Για να επιβιώσει, το κύτταρο ζυμώνει γλυκόζη αντ ‘αυτού για να πάρει ενέργεια ΑΤΡ, αποφορτίζοντας το γαλακτικό οξύ.

Οι σωματίδες, που είναι μικροσκοπικοί μικροοργανισμοί που είναι απαραίτητοι για τη ζωή που ζουν στο σώμα μας, μετατρέπονται σε παθογόνους (επιβλαβείς) καρκινομύκητες για να ζυμωθούν με αύξηση της γλυκόζης και του γαλακτικού οξέος στα κύτταρα του σώματος, μεταναστεύοντας στον πυρήνα των κυττάρων στη φάση 3 του καρκίνου, προκαλώντας μετάλλαξη και καρκίνο.

Η κύρια αιτία του καρκίνου είναι η αντικατάσταση της αναπνοής του οξυγόνου σε φυσιολογικά κύτταρα του σώματος με ζύμωση της γλυκόζης.

Όλα τα φυσιολογικά κύτταρα του σώματος ικανοποιούν τις ενεργειακές ανάγκες τους με την αναπνοή οξυγόνου, ενώ τα καρκινικά κύτταρα ικανοποιούν τις ενεργειακές τους ανάγκες σε μεγάλο βαθμό με τη ζύμωση της γλυκόζης. Όλα τα φυσιολογικά κύτταρα του σώματος είναι, επομένως, υποχρεωτικά αερόβια, που αναπτύσσονται μόνο παρουσία οξυγόνου, ενώ όλα τα καρκινικά κύτταρα είναι μερικώς αναερόβια και δεν χρειάζονται οξυγόνο για να αναπτυχθούν. Το αέριο οξυγόνο, που δίνει ενέργεια σε φυτά και ζώα, είναι εκθρονισμένο στα καρκινικά κύτταρα και αντικαθίσταται από μια ενεργειακά αποδοτική αντίδραση των χαμηλότερων ζωντανών μικροβιακών μορφών, συγκεκριμένα με ζύμωση της γλυκόζης.

Τα καρκινικά κύτταρα προέρχονται από τα φυσιολογικά κύτταρα του σώματος σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση είναι η μη αναστρέψιμη βλάβη της κυτταρικής αναπνοής. Η μη αναστρέψιμη βλάβη της αναπνοής ακολουθείται, ως δεύτερη φάση σχηματισμού του καρκίνου, από μια μακρά προσπάθεια από τα τραυματισμένα κύτταρα για να διατηρηθεί η δομή τους, όπου ένα μέρος των κυττάρων, τα μιτοχόνδρια χάνονται από την έλλειψη ενέργειας και κατά ένα μέρος επιτυγχάνουν την αντικατάσταση της ανεπανάληπτα χαμένης ενέργειας της αναπνοής από την ενέργεια ζύμωσης.

Μία μέθοδος για την καταστροφή της αναπνοής των κυττάρων του σώματος είναι η απομάκρυνση του οξυγόνου. Εάν, για παράδειγμα, ο εμβρυϊκός ιστός εκτεθεί σε μια έλλειψη οξυγόνου για μερικές ώρες και στη συνέχεια ξανατοποθετηθεί σε οξυγόνο, το 50% ή περισσότερο της αναπνοής, συνήθως, καταστρέφεται. Η αιτία αυτής της καταστροφής της αναπνοής είναι η έλλειψη ενέργειας [GTP και ATP]. Στην πραγματικότητα, τα κύτταρα χρειάζονται την αναπνευστική τους ενέργεια για να διατηρήσουν τη δομή τους, και αν ανασταλεί η αναπνοή, τόσο η μιτοχονδριακή δομή όσο και η κυτταρική αναπνοή εξαφανίζονται. Μια άλλη μέθοδος καταστροφής της κυτταρικής αναπνοής είναι η χρήση αναπνευστικών δηλητηρίων. Ανεξάρτητα από το αν το οξυγόνο απομακρύνεται από το κύτταρο ή αν το οξυγόνο εμποδίζεται να αντιδράσει με το δηλητήριο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή στην εξασθένιση της αναπνοής από την έλλειψη ενέργειας [GTP / ATP]. Όταν η αναπνοή των κυττάρων του σώματος έχει καταστραφεί ανεπανόρθωτα, τα καρκινικά κύτταρα με κανένα τρόπο δεν προκύπτουν αμέσως. Για τον σχηματισμό καρκίνου απαιτείται όχι μόνο η μη αναστρέψιμη βλάβη της αναπνοής, αλλά και η αύξηση της ζύμωσης.

Η κινητήρια δύναμη της αύξησης της ζύμωσης, ωστόσο, είναι η ενεργειακή ανεπάρκεια [GTP / ATP], κάτω από την οποία τα κύτταρα λειτουργούν μετά την καταστροφή της αναπνοής τους, πράγμα που αναγκάζει τα κύτταρα να αντικαταστήσουν την ενέργεια της αναπνοής, χωρίς απώλειες με κάποιο τρόπο. Είναι σε θέση να το κάνουν αυτό με μια επιλεκτική διαδικασία που κάνει χρήση της ζύμωσης των φυσιολογικών κυττάρων του σώματος. Τα πιο αδύναμα κύτταρα του σώματος που υφίστανται ζύμωση καταστρέφονται, αλλά τα πιο δυνατά παραμένουν ζωντανά και αυτή η επιλεκτική διαδικασία συνεχίζεται μέχρις ότου η αναπνευστική ανεπάρκεια αντισταθμιστεί ενεργά από την αύξηση της ζύμωσης. Μόνο τότε ένα καρκινικό κύτταρο προκύπτει από το φυσιολογικό κύτταρο του σώματος. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η αύξηση της ζύμωσης διαρκεί τόσο πολύ και γιατί είναι δυνατή μόνο με τη βοήθεια πολλών κυτταρικών διαιρέσεων. Δεδομένου ότι η αύξηση της ζύμωσης στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων λαμβάνει χώρα σταδιακά, πρέπει να υπάρχει μια μεταβατική φάση μεταξύ φυσιολογικών κυττάρων του σώματος και πλήρως σχηματισμένων καρκινικών κυττάρων. Έτσι, για παράδειγμα, όταν η ζύμωση έχει γίνει τόσο μεγάλη που ξεκινά η αποδιαφοροποίηση, αλλά όχι τόσο μεγάλη, ώστε το αναπνευστικό ελάττωμα να έχει πλήρως αντισταθμιστεί ενεργά με τη ζύμωση, μπορεί να έχουμε κύτταρα τα οποία πράγματι μοιάζουν με καρκινικά κύτταρα, αλλά εξακολουθούν να είναι ενεργά ανεπαρκή. Τέτοια κύτταρα είναι νωχελικά και δεν είναι ακόμη καρκινικά κύτταρα, σα να βρίσκονται σε φάση ύπνου. Οι οδοί αναπνοής και ζύμωσης είναι συχνές όσον αφορά το πυροσταφυλικό οξύ. Στη συνέχεια, τα μονοπάτια αποκλίνουν. Τα τελικά προϊόντα της ζύμωσης της γλυκόζης επιτυγχάνονται με μία μόνο αντίδραση, τη μείωση του πυρουβικού οξέος από το διυδρο-νικοτιναμίδιο στο γαλακτικό οξύ. Από την άλλη πλευρά, τα τελικά προϊόντα της οξείδωσης του πυροσταφυλικού οξέος, του H2O (νερού) και του CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) [της αναπνοής] επιτυγχάνονται μόνο μετά από πολλές επιπλέον αντιδράσεις.

Ένας ασθενής με καρκίνο πάσχει πάντα από υπεροξίνιση των ιστών. Για να στερήσει τον όγκο από ένα ευνοϊκό περιβάλλον, η τιμή pH του ιστού πρέπει να αλλάξει από όξινο σε αλκαλικό.

Η αλκαλική διατροφή χάνει την επιδιωκόμενη επίδρασή της σύντομα μετά την είσοδό της στην κυκλοφορία του αίματος, καθώς, καταναλώνεται στο αίμα για τη ρύθμιση του ρυθμιστικού διαλύματος, προτού φτάσει στον ιστό. Ο οργανισμός προσπαθεί πάντα μέσω των κατάλληλων ρυθμιστικών μηχανισμών να διατηρήσει το pH του αίματος σταθερό, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για τη σταθερότητα των ορμονών, ιδιαίτερα της αδρεναλίνης. Εάν πέσει η τιμή του pΗ του αίματος, (και αντίστροφα), θα πρέπει να είναι δυνατόν να αυξηθεί έμμεσα με μια ανθυγιεινή τιμή οξέος-ιστού-Η, μειώνοντας την ελαφρώς αλκαλική τιμή του pΗ στο αίμα, που προλαμβάνεται σε έναν υγιή ανθρώπινο οργανισμό από το δεξιόστροφο γαλακτικό οξύ, που παράγεται συνεχώς με την άσκηση και την κατάλληλη διατροφή. Αυτό, επομένως, υποδηλώνει ότι απαιτείται είσοδος οπτικώς δεξιόστροφου γαλακτικού οξέος. Αυτό μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με ότι πιστεύεται, στο ότι ο ιστός πρέπει να απομακρυνθεί με τη χορήγηση οξέος. Ωστόσο, το παράδοξο εξαφανίζεται αν ληφθούν υπόψη όλες οι αλληλεπιδράσεις. Η οξίνιση του αίματος με  γαλακτικό οξύ μειώνει την τιμή του pΗ του αίματος μέχρις ότου η τιμή του ιστού-pΗ φθάσει στο ίδιο επίπεδο. Αυτό διαρκεί ακριβώς πέντε εβδομάδες σε ασθενείς με καρκίνο στους οποίους χορηγείται κατάλληλη δόση γαλακτικού οξέος [τριάντα σταγόνες, τρεις φορές την ημέρα]. Κατά τη διάρκεια της περιόδου από την πρώτη έως την τέταρτη περίπου ημέρα της έκτης  εβδομάδας, οι όξινες ουσίες θα εκκενωθούν από τον ιστό στο αίμα, η τιμή του οποίου πέφτει για μικρό χρονικό διάστημα σε πολύ χαμηλές τιμές. Η απέκκριση των παθολογικών ουσιών του ιστού μέσω του αίματος, του ήπατος, των νεφρών και του δέρματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι εμφανής από την πικάντικη και όξινη οσμή.  Τα ίδια σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα εμφανίζονται μετά από αυτήν την περίοδο των πέντε εβδομάδων. Υπάρχει αδιαθεσία, ο ασθενής είναι ευερέθιστος, επιθετικός και καταθλιπτικός ταυτόχρονα. Στο ύψος αυτής της “αντίδρασης αλλαγής”, που συνήθως διαρκεί τρεις μέρες, η τιμή του pΗ του ιστού και του αίματος φθάνει στο ίδιο επίπεδο. Πολλοί χορηγούν αδρεναλίνη και θετική μορφή γαλακτικού οξέος [δεξιόστροφο γαλακτικό οξύ] για να ομαλοποιήσουν τη σωστή ισορροπία του pH στο όξινο-αλκαλικό σώμα και να αποκαταστήσουν την υγεία σε πολλούς ασθενείς.

Η συνεχιζόμενη παροχή δεξιόστροφου γαλακτικού οξέος εξασφαλίζει τελικά μια μη προβληματική και φυσιολογική αποκατάσταση και διατήρηση τιμής pΗ αίματος 7,4 και τιμή pH ιστού αυξημένο. Αυτό θα αφαιρέσει την αιτία για τη συνεχή ανάπτυξη ενός όγκου σε έναν ασθενή με καρκίνο, δηλαδή το όξινο περιβάλλον. Τα νεφρά και το ήπαρ είναι πλέον ικανά να διεκπεραιώσουν τις πλήρεις λειτουργίες αποτοξίνωσης, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για την ασφαλή απομάκρυνση των επακόλουθων προϊόντων αποσύνθεσης ενός κακοήθους όγκου. Τέλος, το δεξιόστροφο γαλακτικό οξύ προκαλεί, επίσης, τη βιολογική εξουδετέρωση του τοξικού, αριστερόστροφου γαλακτικού οξέος του όγκου σε μία μη τοξική ρακεμική μορφή. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς αφαιρεί το ερέθισμα για αύξηση της συχνότητας κυτταρικής διαίρεσης. Η ομαλοποίηση της ισορροπίας οξέος-αλκαλίων διεγείρει, επίσης, την παραγωγή αδρεναλίνης και βελτιώνει την αποτελεσματικότητά της, μια εξίσου σημαντική προϋπόθεση για έναν υγιή μεταβολισμό των αερόβιων κυττάρων. Η θεραπεία αυτή προσφέρει σχετικά μεγάλα πλεονεκτήματα στους ασθενείς, επειδή η αντίδραση “μετάβασης” σε διάστημα τριών ημερών δεν προκαλεί κανένα στρες. Δεν είναι ούτε επώδυνη ούτε προκαλεί εμετό, απώλεια της όρεξης, αιμορραγία της ουροδόχου κύστης ή άλλες παρόμοιες παρενέργειες που είναι γνωστές από επιθετικές θεραπείες. Το δεξιόστροφο γαλακτικό οξύ είναι το κύριο συστατικό του ορού γάλακτος (το υγρό συστατικό από το τυρί cottage) που συνδυάζεται με λιναρόσπορο για να αποτελέσει την κορυφαία διατροφή κατά του καρκίνου στον κόσμο, γνωστή ως διατροφή του καρκίνου της Johanna Budwig.

Τρίτη φάση

Κατά τη διάρκεια της τρίτης φάσης, οι σωματίδες (μικροσκοπικοί μικροοργανισμοί που είναι απαραίτητοι για τη ζωή) που ζουν στο σώμα μας μεταβάλλονται σε μύκητες που μοιάζουν με ζυμομύκητες για να ζυμωθούν η περίσσεια γλυκόζης και γαλακτικού οξέος στα κύτταρα. Σε ένα υγιές άτομο, οι σωματίδες περιορίζονται σε 3 στάδια στον κύκλο ζωής τους – σωμάτιδες, σπόρια, διπλά σπόρια. Ωστόσο, σε ένα πολύ όξινο (χαμηλό pH) σε περιβάλλον γαλακτικού οξέος που προκαλείται από το παρατεταμένο χρόνιο στρες, που σπάζει τον κυτταρικό κύκλο του Krebs ‘Κιτρικού Οξέως, οι σωματίνες εμφανίζονται  σε άλλα 13 στάδια. Αυτά τα στάδια είναι ιοί-βακτήρια-ζυμομύκητες που στη συνέχεια μεταναστεύουν στον πυρήνα του κυττάρου για την αναπαραγωγή, απελευθερώνοντας προϊόντα όξινα απόβλητα που ονομάζεται «μυκοτοξίνες», αναστέλλοντας την επισκευή των κυττάρων και το DNA και τα πολύ σημαντικά ογκοκατασταλτικά γονίδια. Χωρίς τα ογκοκατασταλτικά γονίδια [δηλαδή, το p53] και τη σωστή λειτουργία του κυτταρικού θανάτου (απόπτωση) όταν το κύτταρο έχει μεταλλαχθεί, τα πρωτο-ογκογονίδια μετατρέπονται σε ογκογονίδια και τα φυσιολογικά κύτταρα μεταλλάσσονται σε καρκινικά κύτταρα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων οι κορυφαίοι μικροβιολόγοι ανακάλυψαν έναν μικροσκοπικό μικροοργανισμό απαραίτητο για τη ζωή, τα βλαστοκύτταρα και την ιογενή και βακτηριακή ανάπτυξη. Αυτός ο μικρός μικροοργανισμός έχει πολλά ονόματα… Οι σωματίδες είναι τόσο μικρές που φαίνονται κάτω από τον μικροσκοπικό φακό και απαιτούν εξοπλισμό υψηλής μεγέθυνσης για να φανεί η φυσικά ενεργή κινούμενη κατάστασή τους. Ένα κοινό χαρακτηριστικό αυτών των  μορφών ζωής, είναι η ικανότητά τους να (μετατρέπονται) σε βακτήρια και ζυμομύκητες υπό όξινες συνθήκες χαμηλού pΗ. Όταν το κυτταρικό περιβάλλον είναι όξινο και το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί, αυτοί οι μικροσκοπικοί μικροοργανισμοί μετατρέπονται σε άλλα 13 στάδια ιούς-βακτηρίδια-μύκητες  για να ζυμωθούν η περίσσεια γλυκόζης και γαλακτικού οξέος και προκαλούν καρκίνο. Αυτές οι μορφές παθογόνων μυκήτων μεταναστεύουν στον πυρήνα των κυττάρων για να αναπαραχθούν, απελευθερώνοντας όξινα προϊόντα αποβλήτων που ονομάζονται “μυκοτοξίνες”, αναστέλλοντας την επιδιόρθωση του DNA του κυττάρου και αναστέλλοντας όλα τα σημαντικά γονίδια καταστολής όγκων. Χωρίς τα γονίδια καταστολής όγκων [δηλαδή το p53] για τη ρύθμιση του κυτταρικού θανάτου (απόπτωση) όταν το κύτταρο έχει μεταλλαχθεί πέρα ​​από την επιδιόρθωση, το κύτταρο ζει και τα πρωτο-ογκογονίδια «ρυθμίζουν την κυτταρική ανάπτυξη» μετατρέπονται σε ογκογονίδια προκαλώντας μεταλλαγή των φυσιολογικών κυττάρων σε καρκινικά κύτταρα.  O ιός του ανθρώπινου θηλώματος (HPV) είναι αιτία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του καρκίνου της κεφαλής τραχήλου και του ρινοφάρυγγα. Το helicobacter pylori c. είναι  αιτία του καρκίνου του στομάχου. Ο ιός της ηπατίτιδας Β και C είναι η αιτία του καρκίνου του ήπατος. Το βακτηρίδιο schistosoma haematobium (bilharziasis) είναι αιτία για την πρόκληση καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Η σωματίδα είναι ένα βασικό ζωντανό σωματίδιο. Είναι απαραίτητη για τη ζωή. Χωρίς αυτή, η κυτταρική διαίρεση δεν μπορεί να λάβει χώρα. Είναι πολυμορφική, που σημαίνει ότι μπορεί να αναπτυχθεί από τη μια μορφή στην άλλη, από έναν ιό σε ένα βακτήριο και σε έναν μύκητα. Ο πολυμορφισμός της γίνεται σε δύο κύκλους. Πρώτα υπάρχει ένας μικροκύκλος κατά τον οποίο αναπτύσσεται η αναπαραγωγική ορμόνη που επιτρέπει την κυτταρική διαίρεση. Αυτός ο κύκλος 3 σταδίων διακόπτεται από αναστολείς στο αίμα και κατά τη διάρκεια ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των εκφυλιστικών ασθενειών. Αυτός ο μικροκύκλος, σε 3 στάδια, συνεχίζει να γίνεται κύκλος 16 σταδίων [κατά τη διάρκεια ασθένειας].

Tο αίμα πρέπει να παρατηρείται μέσω σωματοσκοπίου. Αυτό είναι ζωντανό αίμα που εξετάζεται μέσα σε 10 λεπτά και φαίνονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και τα σωματοειδή. Κατά τη διάρκεια αυτού του [μικρού κύκλου] σχηματίζεται μία ορμόνη ανάπτυξης που είναι απαραίτητη για την κυτταρική διαίρεση. Εάν κάτω από τις επιδράσεις του στρες ελαττωθούν οι ανοσοποιητικοί αναστολείς του αίματος σε σημαντικό βαθμό, η κατάσταση εξελίσσεται σε έναν κύκλο που είναι διαφορετικός και πολυμορφικός. Στη συνέχεια παρατηρείται η εμφάνιση των διαφόρων 13 επιπρόσθετων σταδίων. Πρώτα παρατηρείται μια βακτηριακή μορφή που είναι η φυσιολογική εξέλιξη του μικροκυκλώματος [στο στάδιο 4], όπου οι αναστολείς έχουν μειωθεί. Τα διπλά βακτηρίδια εξελίσσονται [στο στάδιο 5] από την προηγούμενη βακτηριακή μορφή που διαιρείται με σκισίματα για να σχηματίσει ράβδους. Η μορφή ράβδου [στάδιο 6] μοιάζει με μια βακτηριακή μορφή που είναι μακρύτερη και το κυτταρόπλασμα της φαίνεται κενό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η [επόμενη] βακτηριακή μορφή [στο στάδιο 7] διαθέτει δύο τερματικά σπόρια. Η κοκκοποιημένη βακτηριακή μορφή διπλού σπορίου [που παρατηρείται στο στάδιο 8] έχει ένα κυτταρόπλασμα γεμάτο με κοκκία που αρχίζουν να κινούνται. Η ωρίμανση της κοκκοποιημένης βακτηριακής μορφής διπλού σπορίου [στο στάδιο 9] καταλήγει σε ένα μυκοβακτήριο. Το κυτταρόπλασμα αναπτύσσεται, επίσης. Τα μυκοβακτηρίδια [στη φάση 10] αναπτύσσονται περαιτέρω και σχηματίζουν θύλακες που μοιάζουν με φυσαλίδες. Μετά γίνεται έκρηξη των μυκοβακτηρίων φυσαλίδων [στο στάδιο 11] και απελευθερώνονται τα στοιχεία του κυτοπλάσματος. Οι σχηματισμοί τύπου ζυμομύκητα που προκύπτουν [στο στάδιο 12] από την έκρηξη των φυσαλίδων-μυκοβακτηρίων, έχουν διάμετρο 4-5 μικρά. Οι σχηματισμοί τύπου ζυμομύκητα πολλαπλασιάζονται και γίνονται ασκοσπορικοί τύποι [στο στάδιο 13], προ-δρομείς των μυκηλιακών στοιχείων. Μετά παρατηρείται ο σχηματισμός ενός φαλλού [στο στάδιο 14], στο οποίο το κυτταρόπλασμα σταδιακά σχηματίζεται για να αποτελέσει τη νέα μυκηλιακή μορφή. Μέσα από περισταλτικές κινήσεις, η νεαρή μυκηλιακή μορφή αναπτύσσει ένα φαλλικό κυτταρόπλασμα και τελικά γίνονται ενήλικα μυκήλια [στο στάδιο 15]. Όταν αυτό το στοιχείο μυκηλιακής μορφής φτάσει στην πλήρη ωριμότητα [στο στάδιο 16] το κυτταρόπλασμά του είναι εξαιρετικά δραστικό και όταν εκρήγνυται απελευθερώνει μια τεράστια ποσότητα νέων σωματιδίων και ​​κάθε [νέο] σωματίδιο είναι ικανό να αντιγράψει ολόκληρο τον κύκλο (microzyma). Οι σωματίδες εξελίσσονται σε μορφές μύκητα που μοιάζουν με ιό-βακτηρίδιο-ζύμη σαν φυσική προγραμματισμένη απόκριση σε ένα διαταραγμένο κυτταρικό περιβάλλον, για να ζυμώνουν είτε την περίσσεια γλυκόζης είτε την περίσσεια ανθρακικού οξέος ή γαλακτικού οξέος. Και αυτό είναι σημαντικό για τον ασθενή με καρκίνο, καθώς κατά τη διάρκεια παρατεταμένης χρόνιας καταπόνησης ο κύκλος του κιτρικού οξέος του Krebs είναι σπασμένος και τα επίπεδα γλυκόζης και γαλακτικού οξέος αυξάνονται έντονα μέσα στο κύτταρο προκαλώντας την διόγκωση του σωματοειδούς και δημιουργώντας ιούς-βακτήρια- μύκητες. Αυτές οι σωματίνες παραμένουν μόνο στην κατάσταση των μύκητων ως ιοί-βακτηρίδια-ζυμομύκητες μέχρις ότου όλα τα γαλακτικά οξέα και η περισσότερη γλυκόζη ζυμωθούν και έτσι απομακρυνθούν από τον οργανισμό. Σε αυτό το σημείο οι μορφές ιών-βακτηρίων-ζυμομυκήτων-μυκήτων εξαφανίζονται και ξαναεμφανίζονται οι σωματίδες.

Η σωμάτιδα είναι το θεμελιώδες ανατομικό στοιχείο με το οποίο οι κυτταρίνες, οι ιστοί, τα όργανα – ολόκληρος ο οργανισμός – μπορεί να οριστεί ως ζωντανός. Το ζωντανό, γεμάτο με σωματίδες σώμα φέρει από μόνο του τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη ζωή και μπορούν να παράγουν βακτήρια κάτω από ευνοϊκές συνθήκες, ενώ υπό άλλες συνθήκες γίνονται κατασκευαστές κυττάρων. Οι μικροοργανισμοί δημιουργούνται από αυτές. Με λίγα λόγια, το κύτταρο, το ίδιο το βακτήριο, μπορεί ξανά να γίνει σωματίδα.

Η κατάσταση τέλειας υγείας προκύπτει από τη σταθερότητα και την κανονικότητα της συντονισμένης λειτουργίας των οργάνων μέσα στα οποία είναι υγιή τα σωματοειδή ή οι μικροζύμες. Τα σωματοειδή υπάρχουν σε μια κατάσταση σταθερότητας και κανονικότητας. Όταν αυτές οι συνθήκες δεν υπάρχουν πλέον, μπορεί να υποβληθούν σε εξέλιξη.

Εάν μπορείτε να απαλλαγείτε από τα τοξικά συναισθήματα που προκαλούν γαλακτικό οξύ στα κύτταρά σας, ο μύκητας του καρκίνου θα ξαναγίνει η υγιής αβλαβής σωματίδα, που δεν έχει πλέον γαλακτικό οξύ να ζυμώνει.

Ο καρκίνος είναι στην πραγματικότητα είναι επτά διαφορετικοί τύποι μύκητα. Για την πρόληψη του καρκίνου, χρησιμοποιήστε το μυαλό, αλλά για να καθησυχάσετε τον εαυτό σας να πίνετε τρία κουταλάκια του γλυκού ξύδι μία φορά την ημέρα, οποιαδήποτε στιγμή.  Θα υπάρξει πλήρης και ολική άφεση όλων των ιχνών της νόσου μέσα σε τρεις ημέρες. Για κάθε δράση, υπάρχει μια αντίδραση.  Η ασθένεια είναι αποτέλεσμα ενός μύκητα τύπου μούχλας. Το όξινο οξύ αντιδρά έναντι αυτού του μύκητα με αντιστροφή των ιστών ανάπτυξης και κυριολεκτικά φτάνει στο θάνατο. Η χρήση ξυδιού, όπως το μηλόξυδο είναι αποτελεσματική στη θεραπεία πολλών ειδών μυκήτων. Εξαρτάται από το στάδιο της κατάστασης και το γενικό σύστημα ανοσίας του ατόμου, αν το άτομο έχει τις δυνάμεις της ανάκτησης να ανακάμψει με τη βοήθεια του ξυδιού. Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C, η χρήση λεμονιού και άλλων μέσων είναι πολύ ωφέλιμα για την καταπολέμηση αυτών των τύπων μυκήτων. Υπάρχουν πολλοί τύποι καρκίνου και πολλές αιτίες και μεγάλο μέρος αυτής είναι μια ψυχολογική κατάσταση που προκαλείται από ελεύθερες ρίζες στο σύστημα που έχουν επίδραση στο μεταβολισμό, δημιουργώντας μια διάλυση του συστήματος ανοσίας που επιτρέπει σε αυτούς τους μύκητες και άλλα στοιχεία να αναπτυχθούν κατά τρόπο καταστροφικό εντός του ιστού. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί. Το ξύδι μηλίτη καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, οπότε πρέπει να αραιώνετε πάντα σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

Τέταρτη φάση

Κατά τη διάρκεια της τέταρτης φάσης, τα επίπεδα της εξαντλημένης αδρεναλίνης (επινεφρίνης) προκαλούν εξάντληση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η αδρεναλίνη παράγεται από την ντοπαμίνη και καθώς όλο και περισσότερη ντοπαμίνη καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου χρόνιου στρες, η  τρυπτοφάνη αμινοξέων δημιουργεί σεροτονίνη για να αντισταθμίσει την καταθλιπτική διάθεση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξάντληση της τρυπτοφάνης η οποία απαιτείται για τη σύνθεση της νιασίνης (βιταμίνη Β3) για την κυτταρική αναπνοή. Φυσιολογικά, η τρυπτοφάνη μετατρέπει τη νιασίνη σε συνένζυμα NAD τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από τον κύκλο του κιτρικού οξέος του Krebs στα μιτοχόνδρια του κυττάρου για κυτταρική αναπνοή, τη μετατροπή γλυκόζης και τη δημιουργία ενέργειας ΑΤΡ. Χωρίς νιασίνη και NAD συνένζυμα, η μεταβολική πορεία του κύκλου της οξειδωτικής φωσφορυλιώσεως του Krebs σπάει, και το κύτταρο ζυμώνει γλυκόζη αντί για ενέργεια, με αποτέλεσμα την κυτταρική μετάλλαξη και τον σχηματισμό καρκίνου.

Οι υψηλές δόσεις από του στόματος βιταμίνη C και νιασίνης (βιταμίνη Β3) σε ασθενείς είναι καλή λύση, γιατί η νιασίνη είναι κρίσιμη για τον Κύκλο Κιτρικού οξέος και συμβάλλει στη βέλτιστη λειτουργία της Οξειδωτικής Φωσφορυλίωσης του μεταβολισμού. Η νιασίνη και η νιασιναμίδη είναι και οι δύο μορφές βιταμίνης Β3 και συντίθενται στο ήπαρ από την τρυπτοφάνη αμινοξέων σε συνένζυμα που ονομάζονται NAD για τον κύκλο του κιτρικού οξέος του Krebs για να μετατρέψουν τη γλυκόζη σε ενέργεια ΑΤΡ για το κύτταρο και για το σώμα. Αν αυτό το κρίσιμο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας ΑΤΡ που μετατρέπει τη γλυκόζη διακόπτεται, τότε το κύτταρο αναγκάζεται να ζυμώσει τη γλυκόζη αντ ‘αυτού μέσω της διαδικασίας που είναι γνωστή ως Γλυκόλυση για να ληφθούν μικρότερες ποσότητες ενέργειας ΑΤΡ. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί ένα πολύ όξινο περιβάλλον χαμηλού ρΗ και το σωματοειδές [όπως αναφέρθηκε στη φάση 3] παραμορφώνεται εντός του σώματος σε μύκητα τύπου ιού-βακτηρίου-ζυμομύκητα για να ζυμώσει τα αυξανόμενα επίπεδα γλυκόζης στα κύτταρα κάνοντας τα φυσιολογικά κύτταρα να μεταλλαχθούν σε καρκινικά κύτταρα. Σε ασθενείς με καρκίνο παρατηρούμε μια χρόνια ανεπάρκεια νιασίνης που προκαλείται από τη χρόνια ανεπάρκεια τρυπτοφάνης. Απαιτούνται 60mg τρυπτοφάνης για το ήπαρ για να συνθέσει 1mg νιασίνης στο σώμα, και όταν η τρυπτοφάνη εξαντληθεί τόσο πολύ εξαντλείται και η νιασίνη. Η τρυπτοφάνη εξαντλείται στο σώμα όταν ένα άτομο παρουσιάζει παρατεταμένο ψυχο-συναισθηματικό στρες, ως αποτέλεσμα του άγχους που καταστρέφει όλη την αδρεναλίνη. Η αδρεναλίνη παράγεται από την ντοπαμίνη και καθώς όλο και περισσότερη ντοπαμίνη καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του στρες, το αμινοξύ τρυπτοφάνη συνθέτει σεροτονίνη για να αντισταθμίσει την κατάθλιψη. Αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε εξάντληση της σεροτονίνης και της τρυπτοφάνης, που σημαίνει ότι η νιασίνη και η νιασιναμίδη δεν μπορούν πλέον να δημιουργηθούν ή να μετατραπούν από τρυπτοφάνη σε συνένζυμα NAD για τον κύκλο του κιτρικού οξέος του Krebs για την υγιή κυτταρική λειτουργία.

Ένα γραμμάριο βιταμίνη C κάθε ώρα μαζί με μεγάλες ποσότητες Β3 (νιασίνη) για παράδειγμα 3 γραμμάρια από το καθένα δρουν θεραπευτικά. Πολλοί λαμβάνουν 40 γραμμάρια βιταμίνης C ανά ημέρα, με νιασίνη, ψευδάργυρο και πολυβιταμινούχα παρασκευάσματα, μαζί με ειδική διατροφή, χωρίς πολλές πρωτεϊνες.

Πέμπτη φάση

Κατά τη διάρκεια της πέμπτης φάσης, τα μειωμένα επίπεδα αδρεναλίνης που προκαλούνται από το παρατεταμένο χρόνιο στρες προκαλούν εξάντληση του ασκορβικού οξέος (βιταμίνη C) στα επινεφρίδια. Το ασκορβικό οξύ είναι το βασικό συστατικό που χρησιμοποιείται από την ντοπαμίνη για να παρασκευάσει τη νοραδρεναλίνη (νορεπινεφρίνη) στα επινεφρίδια, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε αδρεναλίνη. Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης χρόνιας πίεσης, όλο και περισσότερη αδρεναλίνη αντλείται και στη συνέχεια εξαντλείται, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερο ασκορβικό οξύ να χρησιμοποιείται στη δημιουργία αδρεναλίνης. Κατά τη διάρκεια χρόνιας καταπόνησης, τα επινεφρίδια απελευθερώνουν, επίσης, ασκορβικό οξύ στο σώμα για να μειώσουν την αγχωτική επίδραση της αδρεναλίνης [και άλλων ορμονών στρες] στα συστήματα καρδιάς και αρτηριακής πίεσης. Το ασκορβικό οξύ είναι απαραίτητο για την πρόληψη της βλάβης του κυτταρικού DNA που προκαλείται από το «οξειδωτικό στρες», μετατρέποντας το υπεροξείδιο του οξυγόνου σε οξυγόνο και νερό μέσα στα μιτοχόνδρια των κυττάρων καθ ‘όλη τη διαδικασία γνωστή ως Οξειδωτική Φωσφορυλίωση. Η συνεχής απώλεια ασκορβικού οξέος [κατά τη διάρκεια παρατεταμένης χρόνιας καταπόνησης] αυξάνει έτσι τη βλάβη και τη μετάλλαξη του μιτοχονδριακού DNA του κυττάρου, προκαλώντας την μετάλλαξη των φυσιολογικών κυττάρων σε καρκινικά κύτταρα.

Το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία που απαιτείται από το ανθρώπινο σώμα για επιβίωση. Είναι ένα βασικό αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται για τη διάσπαση υπεροξειδίου του υδρογόνου στα μιτοχόνδρια των κυττάρων, για την πρόληψη βλάβης κυττάρων DNA και αποτελεί βασικό συστατικό που απαιτείται από τα επινεφρίδια για την παραγωγή ορμονών στρες, συμπεριλαμβανομένης της νορεπινεφρίνης και της αδρεναλίνης. Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης χρόνιας καταπόνησης, το ασκορβικό οξύ χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νορεπινεφρίνης (νοραδρεναλίνης) που μετατρέπεται σε επινεφρίνη (αδρεναλίνη).

Η ντοπαμίνη χρησιμοποιεί ασκορβικό οξύ και οξυγόνο για τη σύνθεση νορεπινεφρίνης μέσω της οδού που είναι γνωστή ως β-υδροξυλάση της ντοπαμίνης (επίσης γνωστή ως β-μονοοξυγενάση της ντοπαμίνης) και για το λόγο αυτό 100 φορές περισσότερο ασκορβικό οξύ βρίσκεται στα επινεφρίδια από οπουδήποτε αλλού στο σώμα. Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης χρόνιας καταπόνησης, το ασκορβικό οξύ απελευθερώνεται, επίσης, από τα επινεφρίδια για την προστασία της καρδιάς από καρδιαγγειακές διαταραχές και αρρυθμίες. Ωστόσο, καθώς, η κατάσταση του παρατεταμένου χρόνιου στρες συνεχίζεται για μήνες και χρόνια και τα επίπεδα αδρεναλίνης εξαντλούνται, τα επίπεδα ασκορβικού οξέος (βιταμίνη C) εξαντλούνται, επίσης, καθώς και τα δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Χωρίς επαρκή παροχή ασκορβικού οξέος [και άλλων σημαντικών αντιοξειδωτικών], το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν μπορεί να διασπαστεί σε οξυγόνο και νερό μέσα στα μιτοχόνδρια του κυττάρου στη διαδικασία που είναι γνωστή ως Οξειδωτική Φωσφορυλίωση και τα φυσιολογικά κύτταρα είναι πιο πιθανό να μεταλλαχθούν σε καρκινικά κύτταρα λόγω βλάβης του DNA του κυττάρου

Κατά τη διάρκεια της φυσιολογικής κυτταρικής αναπνοής μέσα στα μιτοχόνδρια, το υπεροξείδιο και το υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) είναι βλαβερά υποπροϊόντα της οξειδωτικής φωσφορυλίωσης που πρέπει να μετατραπούν σε οξυγόνο και νερό για να αποφευχθεί η βλάβη των κυττάρων. Το ασκορβικό οξύ και το ένζυμο «υπεροξειδική δισμουτάση» είναι οι βασικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή αυτών των βλαβερών ουσιών σε οξυγόνο και νερό, αποφεύγοντας έτσι τη βλάβη των κυττάρων και τις κυτταρικές μεταλλάξεις. Αυτά είναι τα αντιοξειδωτικά αποτελέσματα του ασκορβικού οξέος που συμβαίνουν μέσα στα φυσιολογικά κύτταρα για την πρόληψη του καρκίνου. Ωστόσο, το σώμα έχει δημιουργήσει έξυπνα ασκορβικό οξύ για να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα μέσα στα καρκινικά κύτταρα, όπου αντί να χρησιμοποιείται ως αντιοξειδωτικό για να απομακρύνει το υπεροξείδιο και το υπεροξείδιο του υδρογόνου, χρησιμοποιείται ως προ-οξειδωτικό για να δημιουργήσει υπεροξείδιο και υπεροξείδιο του υδρογόνου να προκαλέσει κυτταρικό θάνατο εντός του καρκινικού κυττάρου.

Το ασκορβικό οξύ είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που συνήθως θεωρείται ως ένα αντιοξειδωτικό. Tο ασκορβικό σε φαρμακολογικές συγκεντρώσεις είναι ένα προ-οξειδωτικό παράγοντας την κυτταροτοξικότητα που εξαρτάται από το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε μια ποικιλία καρκινικών κυττάρων χωρίς να επηρεάζει δυσμενώς τα φυσιολογικά κύτταρα.

Έκτη φάση

Κατά τη διάρκεια της έκτης φάσης, το ανοσοποιητικό σύστημα καταστέλλεται από τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης της ορμόνης του στρες που καταστρέφουν τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο που προκαλούν κατάθλιψη. Ένα άτομο που βιώνει αναπόφευκτο σοκ και παρατεταμένο χρόνιο στρες συχνά αισθάνεται κουρασμένο από τη ζωή και το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργεί. Αυτό συμβαίνει στο υποσυνείδητο επίπεδο όπου το ανοσοποιητικό σύστημα λαμβάνει εντολές να σταματήσει την παραγωγή των Τ κυττάρων που παράγουν ιντερλευκίνη-2, των κυττάρων Β, των κυττάρων φυσικών φονικών, των μακροφάγων και των ουδετερόφιλων. Χωρίς κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, οι μύκητες που μοιάζουν με ιό-βακτηρίδιο-ζυμομύκητα, οι οποίοι έχουν εμφανίσει οίδημα εντός των κυττάρων (στη φάση 3), συνεχίζουν να αναπτύσσονται και τα νέα καρκινικά κύτταρα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Ο καρκίνος εκδηλώνεται στο σώμα ως αποτέλεσμα της καταστολής του ανοσοποιητικού συστήματος. Ενώ στο επίπεδο συνείδησης το άτομο με καρκίνο έχει, συνήθως, μια έντονη επιθυμία και θέληση να ζήσει, στο βαθύτερο επίπεδο αίσθησης – στο επίπεδο του υποσυνείδητου μυαλού, το άτομο με καρκίνο αισθάνεται κατακλυσμένο από τον πόνο και τον αγώνα της ζωής, στέλνοντας υποσυνείδητες σκέψεις στο ανοσοποιητικό σύστημα να κατασταλεί, για να φύγει από τη ζωή. Η υποσυνείδητη επιθυμία του θανάτου είναι σχεδόν πάντα παρατηρήσιμη και συνδέεται με έναν υψηλό βαθμό ανεπίλυτου ψυχοσυναισθηματικού πόνου και βάρους.

Η απόφαση για έξοδο από τη ζωή συμβαίνει σταδιακά για εκείνους που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Πριν από την πληροφόρηση σχετικά με τον καρκίνο στο σώμα, η προσωπικότητα του καρκίνου αντιμετωπίζει ένα ψυχοσυναισθηματικό τραύμα που συμβαίνει συνήθως 2-3 χρόνια πριν από τη διάγνωση του καρκίνου. Αυτό το συμβάν προκαλεί αίσθημα απελπισίας και αδυναμίας, μειώνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, προκαλώντας κατάθλιψη. Το εσωτερικό συναίσθημα της κατάθλιψης και της απελπισίας και ο ανεπίλυτος ψυχοσυναισθηματικός πόνος υποστηρίζει το υποσυνείδητο που θέλει να βγει από τη ζωή. Όταν ένα άτομο πάρει μια απόφαση για έξοδο από τη ζωή, αποστέλλονται υποσυνείδητες σκέψεις στο ανοσοποιητικό σύστημα για διακοπή της παραγωγής των Τ κυττάρων που παράγουν ιντερλευκίνη-2, Β-λεμφοκύτταρα, φυσικά κύτταρα-φονιάδες, μακροφάγα και ουδετερόφιλα. Χωρίς τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, οι μύκητες που ομοιάζουν με ιό-βακτηρίδιο-ζυμομύκητα που έχουν εμφανίσει οίδημα εντός των κυττάρων (στη φάση 3) συνεχίζουν να αναπτύσσονται και τα νέα καρκινικά κύτταρα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Ο καρκίνος προκαλεί σοκ και σε πολλές περιπτώσεις ενισχύει το ήδη υπάρχον υποσυνείδητο που θέλει να πεθάνει, οδηγώντας σε μετάσταση.

Τρόποι για να προστατευθείτε από το χρόνιο παρατεταμένο στρες και τον καρκίνο

-Η θεραπεία πνεύματος έχει αντικαρκινική δράση

Το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα αλληλοσυνδέονται και επηρεάζουν την υγεία. Τυπικά, εκείνοι που διαγιγνώσκονται με καρκίνο ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας τους επιδιώκοντας να θεραπεύσουν το φυσικό σώμα και πολύ λιγότερη ενέργεια για να θεραπεύσουν το μυαλό, και ακόμη λιγότερη για  να θεραπεύσουν το πνεύμα. Ωστόσο, το καθένα είναι εξίσου σημαντικό για να διατηρηθεί η τέλεια υγεία. Εάν το πνεύμα είναι άρρωστο και πλήττεται από αρνητική ενέργεια, αυτό φυσικά θα επηρεάσει το μυαλό με αρνητικές σκέψεις και αυτές οι χρόνιες αρνητικές σκέψεις μπορούν να οδηγήσουν στην εκδήλωση φυσικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

Ένας πνευματικός θεραπευτής με τη βοήθεια του Αρχάγγελου Ραφαήλ, της Παναγίας και του Ιησού Χριστού διευκολύνει την επούλωση μέσα στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα, επιφέροντας βαθύ καθαρισμό του πνεύματος για δύο διαδοχικές ημέρες, ώρες.

Θα ακολουθήσετε τις βασικές στιγμές της ζωής σας όπου αισθανθήκατε ότι το πνεύμα σας ήταν άρρωστο και παρεμποδίστηκε και θα λάβετε βαθύ καθαρισμό του πνεύματος.

Τέσσερις συνεδρίες διάρκειας 2 ωρών  απαιτούνται για να θεραπεύσουν τη ριζική ψυχοσυναισθηματική αιτία του καρκίνου.

Η αφαίρεση των αρνητικών συναισθημάτων που προκαλούν εσωτερική πίεση και ασθένεια φέρει αρμονία και ισορροπία στο μυαλό και βοηθά στην αναστροφή και των 6 φάσεων του καρκίνου. Ένας ασθενής έχει τυπικά ένα συναισθηματικό «σώμα πόνου» από 80-100. Το σώμα του πόνου είναι η συσσώρευση όλων των καταπιεσμένων συναισθηματικών πόνων (συμπεριλαμβανομένου του θυμού, του μίσους, της δυσαρέσκειας και της θλίψης), και προκαλεί υπερβολική πίεση στο ανθρώπινο σώμα, οδηγώντας σε ασθένεια και ανάπτυξη των 6 φάσεων του καρκίνου. Η εύρεση ενός τρόπου για την εξάλειψη αυτού του καρκίνου που προκαλεί άγχος είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση από τον καρκίνο. Μέχρι το τέλος των τεσσάρων συνεδριών διάρκειας 2 ωρών, ο ασθενής κανονικά μπορεί να αξιολογήσει το μέγεθος του σώματος του πόνου κάτω από το 10 από το 100 και συχνά στο μηδέν. Συνεχίζεται ένα καθημερινό πρόγραμμα αυτοθεραπείας για την έκφραση, την απελευθέρωση και τη διάλυση των συναισθημάτων που προκαλούν καρκίνο.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές διαλογισμού  για την αποκάλυψη και απελευθέρωση των τοξικών συναισθημάτων.

-Η αλλαγή του τρόπου ζωής για τη θεραπεία του καρκίνου

Το 100% όλων των επιζώντων καρκίνου τελευταίου σταδίου κάνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή του πριν θεραπευτεί. Αφήνει την εξαιρετικά αγχωτική δουλειά ή σχέση ή την εξαιρετικά αγχωτική κατάσταση διαβίωσης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι έχουν διαγνωστεί με καρκίνο έχουν σημαντικά αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης που είναι η ορμόνη του στρες, τα οποία καταστρέφουν την αδρεναλίνη εντός του σώματος στη φάση 2 του καρκίνου, σπάζοντας τον κύκλο του κυτταρικού οξέος του Krebs, προκαλώντας κυτταρική μετάλλαξη και καρκίνο. Αφαιρώντας οτιδήποτε στη ζωή σας που προκαλεί σημαντικό στρες, αυτό θα βοηθήσει στην ομαλοποίηση των επιπέδων κορτιζόλης και αδρεναλίνης και θα σταματήσει έτσι την κατάσταση που είναι γνωστή ως καρκίνος που τροφοδοτείται από το χρόνιο στρες.

-Διατήρηση των επιπέδων κορτιζόλης σε χαμηλά επίπεδα για τη θεραπεία του καρκίνου

Πάνω από πολλά χρόνια η τυπική προσωπικότητα του καρκίνου έχει εκπαιδεύσει το σώμα του να παραμείνει άκαμπτο και τεταμένο σε απόκριση στους παράγοντες άγχους. Και όταν το σώμα δεν χαλαρώνει, το μυαλό δεν χαλαρώνει επαρκώς ώστε να εισέλθει στον κύκλο βαθύ ύπνου για να παράγει μελατονίνη, η οποία είναι η κύρια ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την αναστολή της αύξησης των καρκινικών κυττάρων. Είναι αυτή η “ακαμψία του σώματος” που προσθέτει στο εσωτερικό στρες, που συνεχίζει να καταστρέφει όλα τα σημαντικά αποθέματα αδρεναλίνης στη φάση 2 του καρκίνου. Θα πρέπει ιδανικά να περνάτε 2 ώρες καθημερινά σε κατάσταση ενεργού χαλάρωσης για να μειώνετε τα επίπεδα κορτιζόλης της ορμόνης του στρες, και αυτό με τη σειρά του  θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των επιπέδων αδρεναλίνης και θα επιτρέψει να εισέλθετε στον κύκλο βαθύ ύπνου για να παράγετε μελατονίνη.

Μερικοί τρόποι για να χαλαρώνετε:

Να περπατάτε στην φύση

Να περπατάτε στην παραλία

Να κολυμπάτε

Να ξεκουράζεστε

Να παρακολουθείτε αστείες ταινίες

Nα συμμετέχετε σε μια ομάδα θεραπείας γέλιου

Να κάνετε διαλογισμό, ασκήσεις βαθιάς αναπνοής και χαλάρωσης

-Η διατροφή για την αύξηση των επιπέδων μελατονίνης

Η μελατονίνη είναι η κύρια ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την αναστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Αυτό επιτυγχάνεται με την παραγωγή ιντερλευκίνης 2 (IL-2), η οποία διέπει την παραγωγή κυττάρων Τ του ανοσοποιητικού συστήματος, των κυττάρων Β, των κυττάρων φυσικών φονικών κυττάρων, των μακροφάγων και των ουδετερόφιλων. Η μελατονίνη παράγεται στην επίφυση από τις 1 π.μ. έως τις 3 το πρωί κατά τη διάρκεια που κάποιος κοιμάται βαθιά. Όσοι έχουν προσωπικότητα του καρκίνου που καταστέλλει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα τοξικά συναισθήματα (θυμού, μίσους, δυσαρέσκειας και / ή θλίψης) δεν είναι γενικά σε θέση να εισέλθουν σε αυτόν τον κρίσιμο κύκλο του ύπνου και ως εκ τούτου εξαντλείται η μελατονίνη με την πάροδο του χρόνο. Η αφαίρεση των τοξικών συναισθημάτων που διαταράσσουν τον βαθύ ύπνο και η μείωση των επιπέδων κορτιζόλης της ορμόνης του στρες θα διορθώσουν φυσικά το πρόβλημα, ωστόσο και ο διαλογισμός μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή της μελατονίνης. Κάντε διαλογισμό για 30 λεπτά την ημέρα ως μέρος των 2 ωρών καθημερινής χαλάρωσης.

-Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος για τη θεραπεία του καρκίνου

Υπάρχουν πολλά πράγματα που καταστέλλουν ή εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων κορτιζόλης της ορμόνης του στρες, των εξαντλημένων επιπέδων μελατονίνης και ντοπαμίνης, των παρασίτων, των μικροοργανισμών, των παθογόνων μικροοργανισμών (ιοί, βακτηρίδια, μύκητες) καθώς και της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα κατασταλεί ή εξασθενεί, ο “μύκητας του καρκίνου” στη φάση 3 ευδοκιμεί. Σας συνιστούμε να ενσωματώσετε τουλάχιστον ένα πρωτόκολλο για να υποστηρίξετε και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η θεραπεία με υψηλή δόση βιταμίνης C μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό.

-Καταπολέμηση της λοίμωξης για τη θεραπεία του καρκίνου

Ο καρκίνος είναι στην πραγματικότητα επτά διαφορετικοί τύποι μύκητα. Όταν η προσωπικότητα του καρκίνου έχει παρατεταμένο χρόνιο στρες, οι σωματίδες (μικροσκοπικοί μικροοργανισμοί που είναι απαραίτητοι για τη ζωή) που ζουν στο σώμα μας μεταβάλλονται σε μύκητες, όπως ζυμομύκητες για να ζυμωθούν με την αύξηση της γλυκόζης και του γαλακτικού οξέος στα κύτταρα. Σε ένα υγιές άτομο, οι σωματίδες εμφανίζονται με 3 στάδια στον κύκλο ζωής τους σωματίδια, σπόρια και διπλά σπόρια. Εντούτοις, σε ένα πολύ όξινο (χαμηλό pH) περιβάλλον γαλακτικού οξέος, οι σωματίδες μεταλλάσσονται σε άλλα 13 στάδια.

Αυτά τα στάδια περιλαμβάνουν μορφές μύκητα που μοιάζουν με ιό-βακτήριο-ζυμομύκητα που:

α) μεταναστεύουν στον πυρήνα του κυττάρου απελευθερώνοντας “μυκοτοξίνες” προκαλώντας φθορά DNA κυττάρων και μετάλλαξη φυσιολογικών κυττάρων σε καρκινικά κύτταρα και

β) ζυμώνει τη γλυκόζη σε καρκινικά κύτταρα, παρέχοντας ένα φυσικό παράγοντα ανάπτυξης για τον καρκίνο και τα καρκινικά κύτταρα για να κάνουν μετάσταση στο σώμα.

Για να αφαιρέσετε το μύκητα του καρκίνου από το σώμα σας, χρησιμοποιήστε μηλόξυδο, σκόρδο, βιολογική σόδα, τσάι Essiac, το βιολογικό μείγμα emedi για τη θεραπεία του καρκίνου και την υπερθερμία.

-Αποτοξίνωση του εντέρου για τη θεραπεία του καρκίνου

Εκείνοι με καρκίνο είναι, συνήθως, υπερφορτωμένοι με τοξίνες στο ήπαρ και το κόλον. Οι τοξίνες περιλαμβάνουν «μυκοτοξίνες» ή όξινα απόβλητα που προκαλούνται από: 1) τον καρκίνο-μύκητα, 2) την κακή διατροφή, 3) χημικά, αλκοόλ, καπνός, 4) αντιβιοτικά, 5) χημειοθεραπευτικά φάρμακα 6) ζύμωση ορμονών στρες 7 ) άσκηση που προκαλεί τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος και 8) νεκρά μικρόβια, παράσιτα και καρκινικά κύτταρα. Αυτές οι τοξίνες συσσωρεύονται, κυρίως, στο ήπαρ, στο κύριο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν το ήπαρ είναι υπερφορτωμένο με αυτές τις τοξίνες, το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί και κάποιος αισθάνεται πιο γεμάτος, και ο καρκίνος και ο μύκητας όπως ο ιός-βακτηρίδιο-ζυμομύκητας ευδοκιμεί. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να κάνετε αποτοξίνωση του ήπατος (το κύριο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος), του παχέος εντέρου (του ανοσοποιητικού συστήματος του εντέρου), καθώς και της χοληδόχου κύστης και των νεφρών. Εάν δεν κάνετε αποτοξίνωση, το συκώτι δεν μπορεί να απομακρύνει όλα τα νεκρά μικρόβια και τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία παραμένουν υπερφορτωμένα στο ήπαρ. Σας συνιστούμε να συμπεριλάβετε ένα ημερήσιο πρόγραμμα θεραπείας για την αποτοξίνωση του ήπατος και του παχέος εντέρου. Το νερό με όζον είναι ένας θαυμάσιος αποτοξινωτής σώματος, αλλά ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα με καρκίνο του πνεύμονα ή πνευμονικές παθήσεις. Πάντα να χρησιμοποιούνται αποτοξινωτικά συμπληρώματα μαζί με το όζον.

-Αποκατάσταση του κύκλου του Crebs για τη θεραπεία του καρκίνου

Ο καρκίνος μπορεί να υπάρξει μόνο όταν ο κυκλικός κύκλος του κυτταρικού οξέος του Krebs των κυττάρων του σώματος ενός ατόμου σπάσει. Και αυτό οφείλεται στην εξάντληση της αδρεναλίνης (στη φάση 2), στην ανεπάρκεια νιασίνης (στη φάση 4) και στην εξάντληση της βιταμίνης C (στη φάση 5), οι οποίες προκαλούνται από παρατεταμένο χρόνιο στρες. Η χρήση νιασίνης και υψηλών δόσεων ασκορβικού οξέος (βιταμίνη C) για τη θεραπεία καρκίνου είναι θεραπευτικές.

Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να πάρουν 12 γραμμάρια την ημέρα βιταμίνη C χωρίς μεγάλη δυσκολία, κρυσταλλική βιταμίνη C ή ασκορβικό νάτριο ή ασκορβικό ασβέστιο, ένα κουταλάκι του γλυκού τρεις φορές την ημέρα. Αν ο ασθενής δεν αναπτύξει διάρροια, αυξάνεται η δόση. Αν συμβεί διάρροια μειώνεται η δόση κατά 1 γραμμάριο. Σε πολλές περιπτώσεις είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν ενδοφλέβιες βιταμίνη C ή λιποσωμιακή βιταμίνη C. Απαιτείται, επίσης,  βιταμίνη Β-3, είτε νιασίνη είτε νιασιναμίδη 500 mg έως 1500 mg ημερησίως. Ένα σύνθετο σκεύασμα βιταμίνης Β- Β complex 50 ή 100. H βιταμίνη Ε είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αντιοξειδωτικό. Επίσης, 25.000 έως 75.000 μονάδες βήτα καροτίνη, από ένα φλιτζάνι χυμό ακατέργαστου καρότου περιέχει 36.600 μονάδες βήτα καροτίνης, το οποίο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Μερικές φορές λαμβάνεται βιταμίνη Α. Το φυλλικό οξύ είναι καλό για τον καρκίνο του πνεύμονα και για καρκίνο της μήτρας. Το σελήνιο, 200 mcg, τρεις φορές την ημέρα και ο ψευδάργυρος, ειδικά για τον καρκίνο του προστάτη. Απαραίτητα για την αλκαλοποίηση είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο και η βιταμίνη D3.

-Αποκατάσταση της ομοιόστασης του σώματος

Όπως ανακαλύφθηκε από τον Otto Warburg, τα καρκινικά κύτταρα επιβιώνουν μόνο σε χαμηλό pH και πολύ όξινο περιβάλλον και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα άτομα με καρκίνο έχουν τυπικά χαμηλό pH μεταξύ 4,0 και 6,5 ρΗ. Αυτό το εξαιρετικά όξινο περιβάλλον συμβαίνει όταν ο κύκλος του κιτρικού οξέος του Krebs του κυττάρου σπάσει λόγω του παρατεταμένου χρόνιου στρες που καταστρέφει όλα τα σημαντικά αποθέματα αδρεναλίνης. Καθώς, το κύτταρο δεν μπορεί πλέον να παράγει ενέργεια ΑΤΡ μέσω του Κύκλου Κιτρικού Οξέος του Krebs, το κύτταρο αντλεί ενέργεια από τη γλυκόζη [για να ληφθούν μικρότερες ποσότητες ενέργειας ΑΤΡ], μέσω της διαδικασίας που είναι γνωστή ως γλυκόλυση, κάνοντας τα επίπεδα γαλακτικού οξέος να αυξηθούν απότομα μέσα στο κύτταρο. Αυτό το πρόβλημα γαλακτικού οξέος περαιτέρω γίνεται πιο έντονο, όταν οι σωματίδες, στη φάση 3 του καρκίνου ευαισθητοποιούνται στον μύκητα του καρκίνου για να προκαλέσουν ζύμωση από την αύξηση της γλυκόζης και του γαλακτικού οξέος, απελευθερώνοντας τα ίδια τα όξινα προϊόντα αποβλήτων που ονομάζονται “μυκοτοξίνες”. Καθώς, τα καρκινικά κύτταρα δυσκολεύονται να επιβιώσουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον υψηλού pΗ 7.5 ή μεγαλύτερο, είναι επομένως απαραίτητο: 1) να απομακρυνθεί το ψυχοσυναισθηματικό στρες που σχηματίζει γαλακτικό οξύ (δηλ. τα τοξικά αρνητικά συναισθήματα), 2) να ακολουθηθεί αντικαρκινική διατροφή και 3) να χορηγηθεί δεξιόστροφο γαλακτικό οξύ, το οποίο καλό είναι να  χορηγείται σε ομοιοπαθητική μορφή.

-Αναστροφή του υποχρεωτικού θανάτου

Ο καρκίνος εκδηλώνεται ως αποτέλεσμα της άρνησης της ζωής που προκαλείται από το αίσθημα του ατόμου που συγκλονίζεται από τον πόνο της ζωής και δεν έχει πλέον έντονη επιθυμία ή θέληση για να ζει. Αυτή η επιθυμία στο υποσυνείδητο του νου στέλνει υποσυνείδητα μηνύματα στο ανοσοποιητικό σύστημα να κλείσει και να σταματήσει να εργάζεται, επιτρέποντας στα καρκινικά κύτταρα και τον καρκινικό μύκητα να ευδοκιμήσουν. Ο Θεός αποκαλύπτει ότι είναι σημαντικό ο ασθενής να εξετάσει αυτήν την υποσυνείδητη επιθυμία να βγούμε από τη ζωή και να διερευνήσει αν 2-4 χρόνια πριν τη διάγνωση συνέβηκε κάτι και με αυτόν τον τρόπο, να λάβει την απόφαση να ενεργοποιήσει ξανά το ανοσοποιητικό σύστημα για να δημιουργηθεί μια ενέργεια για ζωή. Ο ασθενής πρέπει να επανεξετάσει τη βούληση να ζήσει και, φυσικά να καταπολεμήσει τα κατασταλμένα τοξικά αρνητικά συναισθήματα (συναισθηματικός πόνος) που προκαλούν την υποσυνείδητη επιθυμία για έξοδο από τη ζωή.

-Σύνδεση με το Θεό

Η προσευχή είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία καρκίνου. Ζητήστε από τον Θεό για συγχώρεση οποιωνδήποτε λανθασμένων πράξεων, και μετά να γεμίσει με αγάπη και φως η ζωή σας, να μειωθεί ο πόνος και να θεραπευτείτε. Ευχαριστείστε  τον Θεό, τον Ιησού, την Παναγία  και τους Αγγέλους για τη θεραπεία και την ανάκαμψή σας.

Επιλέξτε την κατάλληλη θεραπεία

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τουλάχιστον μία εναλλακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου για να στοχεύσετε και να εξαλείψετε τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα σας. Επίσης, πρέπει να επιλέξετε μία διατροφική θεραπεία, όπως τη διατροφή Budwig για τον Καρκίνο ή τη Διατροφή Gerson, ή τη σταφυλοθεραπεία ή τη θεραπεία με χυμούς.

Επιλέξτε μια διατροφή που σας αρέσει ΚΑΙ που ενθαρρύνει τη θέληση να ζήσετε.

photos

alternative-cancer-care.com

Τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Αν διαγνωσθείτε με καρκίνο ανακτήσετε την υγεία σας με τη φαρμακευτική κάνναβη

Μεταβολική Θεραπεία Ασθενειών του Hans Nieper

Issels’ Whole Body Therapy για τον καρκίνο

Νικήστε τον καρκίνο με το νου

Η καθημερινή διατροφή των καρκινοπαθών

Ανησυχία λόγω της στροφής των καρκινοπαθών στην εναλλακτική ιατρική

Τροφές φάρμακα για τον καρκίνο

Ο καρκίνος δεν θεραπεύεται με χημειοθεραπείες

Πειραματικές χημειοθεραπείες με χρήματα ανά κεφάλι

Ο κόσμος θα φέρει την αλλαγή στην Ογκολογία

Η πικρή αλήθεια για τις χημειοθεραπείες

Γιατί οι χημειοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές

Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές για την θεραπεία του καρκίνου

Οι οφθαλμικές ανεπιθύμητες ενέργειες από την χημειοθεραπεία

Αντικαρκινικό φυτό για χημειοθεραπεία

Η χημειοθεραπεία έχει μεγάλη καρδιοτοξικότητα

Αν οι καρκινοπαθείς δεν κάνουν χημειοθεραπεία αυξάνεται η επιβίωση

Η τοξικότητα των κυτταροστατικών φαρμάκων

Τι να κάνετε σε εξαγγείωση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Ανορεξία και καχεξία στον καρκίνο

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Αρχές χημειοθεραπείας του καρκίνου

Δερματικές αντιδράσεις σε στοχευμένες θεραπείες

Διαταραχές γεύσης στη θεραπεία του καρκίνου

Διατροφή σε στοματίτιδα

Επανένταξη ενός καρκινοπαθούς στην κοινωνία

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Πνευμονική ίνωση από την μπλεομυκίνη

Ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Οι καρκινοπαθείς πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Παράγοντες που καθορίζουν τη θεραπευτική απόφαση στην ογκολογία

Νεφροτοξικότητα από τη χημειοθεραπεία

Πειράματα σε καρκινοπαθείς, σκοπιμότητες, οικονομικά κίνητρα και αποτελέσματα

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Είναι απαραίτητο το Oncotype DX στον καρκίνο μαστού;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ