Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιατροφήΞεχάστε την μέτρηση θερμίδων για την απώλεια βάρους

Ξεχάστε την μέτρηση θερμίδων για την απώλεια βάρους

Ο αποκλεισμός συγκεκριμένων πρωτεϊνών από το κρέας, τα αυγά, τη σόγια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ένα κλειδί για την απώλεια βάρους

Ξεχάστε την καταμέτρηση των θερμίδων

Νέα έρευνα δείχνει ότι μια δίαιτα χαμηλή σε BCAAs: Branched-Chain Amino Acid-αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας βοηθάει στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση των μεταβολικών προβλημάτων που εμφανίζονται στον διαβήτη και την παχυσαρκία.

Οι πρωτεΐνες είναι μακροθρεπτικά συστατικά που οι άνθρωποι πρέπει να καταναλώνουν σε αφθονία για να καλύψουν την ανάγκη του σώματος για τη σύνθεση και επισκευή ιστών. Οι πρωτεΐνες αποτελούν περίπου το 20% του βάρους της καρδιάς, των σκελετικών μυών και του ήπατος και το 10% του εγκεφαλικού ιστού.

Η ποιότητα της πρωτεΐνης που καταναλώνετε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υγεία σας.

Η μείωση της κατανάλωσης συγκεκριμένων αμινοξέων που ονομάζονται αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAA) βελτιώνει τη μεταβολική υγεία, ακόμη και όταν οι συνολικές θερμίδες δεν μειώνονται.

Μια δίαιτα με χαμηλά επίπεδα BCAAs προάγει τον καλό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Η σίτιση των παχύσαρκων, προδιαβητικών με μια εξειδικευμένη δίαιτα χαμηλή στα αμινοξέα λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη βελτιώνουν τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, χωρίς μείωση των θερμίδων.

Η δίαιτα με χαμηλή σε περιεκτικότητα BCAAs είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης ή πρόληψης του μεταβολικού συνδρόμου και μπορεί να βελτιώσει την μεταβολική υγεία και ενεργειακή ισορροπία για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την παχυσαρκία

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την παχυσαρκία

Διαβάστε, επίσης,

Διατηρήστε υγιές βάρος με το μικροβίωμα του εντέρου σας

Το DNA σας φταίει για το αν μπορείτε να αδυνατίσετε

Το τσάι είναι κατάλληλο για αδυνάτισμα

Το έντερο υπεύθυνο για όλες τις ασθένειες

Σούπα για αδυνάτισμα

Μείγμα βοτάνων της EMEDI για αδυνάτισμα

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ