Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠοιοι πρέπει να πίνουν κομπούχα

Ποιοι πρέπει να πίνουν κομπούχα

Η κομπούχα θεωρείται ελιξίριο της μακροζωϊας

Η κομπούχα ή Kombucha είναι ποτό που δημιουργείται από τη ζύμωση από τον μύκητα κομπούχα, αν τοποθετηθεί σε γλυκό τσάι και τοποθετηθεί σε ζεστό μέρος για ένα χρονικό διάστημα. Ο ζυμομύκητας αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου τσαγιού και μαύρης ζάχαρης ή μελιού, με τη βοήθεια μαγιάς που είναι, συνήθως, υγρή από προγούμενη ζύμωση ή με αποσταγμένο ξύδι.

Μέσω της ζύμωσης του μύκητα απελευθερώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες και προβιοτικά που αποτοξινώνουν τον οργανισμό.

Η γεύση της κομπούχας είναι παρόμοια με του μηλίτη και πίνεται ευχάριστα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Η κομπούχα περιέχει όλη τη σειρά των βιταμινών Β, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και πολυσακχαρίτες.

Είναι πλούσια σε οργανικά οξέα, όπως γαλακτικό οξύ που ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Περιέχει οξικό οξύ που είναι αντισηπτικό και αναστέλλει την ανάπτυξη παθογόνων μικροργανισμών.

Περιέχει γλυκουρονικό οξύ που έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες.

Περιέχει βουτυρικό οξύ που προστατεύει τα τοιχώματα των εντέρων.

Ακόμη περιέχει μηλικό οξύ και νουκλεϊνικά οξέα.

Η κομπούχα χρησιμοποιείται για την πρόληψη και θεραπεία πολλών ασθενειών:

Αποτοξινώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στην απομάκρυνση βαρέων μετάλλων

Ρυθμίζει τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους

Βοηθά στην πέψη και ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα.

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών.

Βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

Είναι τονωτική για τον οργανισμό.

Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Το Kombucha είναι ένα μοναδικό ζυμωμένο τσάι που έχει το Kombuchabeen που χρησιμοποιείται για χιλιετίες για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη βελτίωση της πέψης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι αλκαλικό, εύκολο να παρασκευαστεί, και οικονομικό.

Το Kombucha είναι ένας απλός συνδυασμός τσαγιού, ζάχαρης, ύδατος και μαγιάς και το θεωρούν “το φάρμακο για την αθανασία”. 

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το τσάι kombucha βοηθά στην κάλυψη των εντέρων με προβιοτικά (ευεργετικά βακτηρίδια), ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά τα θανατηφόρα παθογόνα και προστατεύει τα ζωτικά όργανα.

Το kombucha προστατεύει τα ηπατικά κύτταρα κι έχει αντιμικροβιακά και αντιμυκητιασικά αποτελέσματα.

Όπως το γιαούρτι, το kombucha περιέχει υγιή βακτηρίδια με τη μορφή του lactobacillus acidophilusκαι δεκάδες άλλα προβιοτικά στελέχη. Έχει, επίσης, μια μεγάλη ποικιλία από οργανικά οξέα, ένζυμα και βιταμίνες (ιδιαίτερα Β1, Β2, Β6 και Β12) που παρέχουν στο σώμα ενέργεια και βοηθούν στην επεξεργασία λιπών και πρωτεϊνών ζωτικής σημασίας για το νευρικό σύστημα.

Είναι ενδιαφέρον ότι όταν το τσάι kombucha παρασκευάζεται σωστά, όλα τα σάκχαρα μετατρέπονται πλήρως σε οργανικά οξέα κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, επιτρέποντας στο τσάι kombucha να είναι ασφαλές για τους διαβητικούς, τους καρκινοπαθείς και αυτούς με candida.

Επιπλέον, το γλυκουρονικό οξύ (ένα προϊόν της διαδικασίας οξείδωσης της γλυκόζης) είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα συστατικά της  kombucha. Ως παράγοντας αποτοξίνωσης, είναι μία από τις λίγες ουσίες που εξουδετερώνουν και απομακρύνουν τα ζιζανιοκτόνα, τα παρασιτοκτόνα, τα πλαστικά και τις ρητίνες. Κυριολεκτικά “απαγάγει” τις φαινόλες στο ήπαρ οι οποίες στη συνέχεια απομακρύνονται εύκολα από τα νεφρά. Ένα άλλο παραπροϊόν του γλυκουρονικού οξέος είναι οι γλυκοζαμίνες (δομές που συνδέονται με τους χόνδρους και το κολλαγόνο), επομένως το kombucha είναι αποτελεσματικό στην μείωση των συμπτωμάτων αρθρίτιδας.

Η δοσολογία είναι μισό ποτήρι νερού χυμό κομπούχα την ημέρα το πρωί με άδειο στομάχι. Μετά από μια εβδομάδα προσθέτετε μισό ποτήρι ακόμη το βράδυ. Αυξάνετε σταδιακά τη δοσολογία σε 3 ποτήρια ημερησίως. Η αποτοξινωτική δράση της κομπούχα μπορεί να σας προκαλέσει διάρροια. Μειώστε προσωρινά τη δόση μέχρι να προσαρμοστεί ο οργανισμός και μετά αυξήστε πάλι τη δόση.

Τα καλύτερα προβιοτικά για να έχετε την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα προβιοτικά για να έχετε την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Εξαιρετικό ρόφημα για την υγεία

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ