Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΣεξ και υγείαΑυξήστε την τεστοστερόνη σας με φυσικούς τρόπους

Αυξήστε την τεστοστερόνη σας με φυσικούς τρόπους

Αλήθειες για την τεστοστερόνη

Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη της ζωτικότητας και ελέγχει πόσο σεξ θέλουν οι άνδρες και αν θα έχουν ή όχι στυτική δυσλειτουργία.

Οι άνδρες παράγουν 4-7 mg τεστοστερόνης καθημερινά, με τα υψηλότερα επίπεδα περιεκτικότητας στο αίμα το πρωί και τα χαμηλότερα το βράδυ, γι΄αυτό και το πρώτο πράγμα που θέλουν το πρωί κάποιοι άνδρες είναι το σεξ… Η πρωινή αύξηση της τεστοστερόνης οφείλεται στη δράση της υπόφυσης.

Οι μεσήλικες άνδρες περνούν την αρσενική ανδρόπαυση, κατά την οποία παρατηρείται πτώση των ορμονών που σχετίζονται με το σεξ, η οποία επηρεάζει την ποιότητα ζωής τους. Η τεστοστερόνη ελαττώνεται όσο ο άντρας μεγαλώνει. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μείωση της δύναμης, μείωση της λίμπιντο και βραδύτερη ανάπτυξη της γενειάδας.

Η τεστοστερόνη είναι σημαντική ορμόνη και για τις γυναίκες.

Οι άνδρες τρομάζουν αν έχουν χαμηλή τεστοστερόνη στο αίμα, επειδή φοβούνται για οστεοπόρωση, στειρότητα, μείωση της τριχοφυϊας, πτώση της διάθεσης, της ενέργειας και της σεξουαλικής λειτουργίας και επιθυμίας.

Αν και η πλειονότητα των περιπτώσεων στυτικής δυσλειτουργίας οφείλονται σε αγγειακά προβλήματα, το 20% των περιπτώσεων σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. 

Ο έλεγχος της τεστοστερόνης στο αίμα δεν μετριέται άμεσα. Για να μετρηθούν τα επίπεδα της τεστοστερόνης με ακρίβεια γίνονται δύο μετρήσεις. Η μια μετράει τα συνδυασμένα επίπεδα της δεσμευμένης και ελεύθερης τεστοστερόνης που είναι η ενεργή και σχετίζεται με τα συμπτώματα και η άλλη μετρά τη δεσμευμένη στις πρωτεϊνες τεστοστερόνη. Αφαιρώντας τη δεσμευμένη τεστοστερόνη από την ολική προκύπτουν τα επίπεδα της ελεύθερης τεστοστερόνης. Η τιμή της ελεύθερης τεστοστερόνης είναι τιμή κατά προσέγγιση, επειδή η ελεύθερη τεστοστερόνη μπορεί να δεσμεύσει πρωτεϊνες μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα.

Τα επίπεδα της ελεύθερης τεστοστερόνης ανάλογα με την ηλικία (ng/ml)

20-40: 400-1080

40-50: 350-890

50-60: 250-750

Πάνω από 70: 250-650

To 1% της τεστοστερόνης μετατρέπεται σε οιστρογόνα, γι’ αυτό ένα μικρό ποσοστό ανδρών πλήττεται από καρκίνο του μαστού.

Τρόποι για να αυξήσετε την τεστοστερόνη σας:

Η αύξηση της τεστοστερόνης αυξάνει τη λίμπιντο, την οστική ισχύ και τη μυική μάζα και μειώνει τα επίπεδα την LDL χοληστερόλης, αλλά και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη μειώνοντας τις πιθανότητες για διαβήτη. 

Η αύξηση της τεστοστερόνης, κατά κάποιους, συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη. Το συνολικό μέγεθος του προστάτη αυξάνεται στους άνδρες που παίρνουν τεστοστερόνη, αλλά στην πραγματικότητα δεν παρεμποδίζει τη ροή των ούρων και δεν προκαλεί συχνουρία. Όμως, είναι μύθος ότι η αύξηση της τεστοστερόνης προκαλεί καρκίνο του προστάτη. Γιατί, τότε οι εικοσάχρονοι άνδρες που έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης δεν έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη; Επίσης, όσοι έχουν μειωμένη τεστοστερόνη θεωρείται ότι αναπτύσσουν καρδιοπάθειες. 

Σκευάσματα τεστοστερόνης

Η μακροπρόθεσμη χορήγηση συμπληρωματικής τεστοστερόνης συνδέεται με αύξηση φαλάκρας, κατακράτηση υγρών, μεγέθυνση μαστών και επιδείνωση της υπνικής άπνοιας.

-Ενέσεις τεστοστερόνης: Γίνεται με εβδομαδιαίες, μηνιαίες και τριμηνιαίες ενέσεις, αλλά προκαλούν μεγάλες διακυμάνσεις στα ορμονικά επίπεδα και επηρεάζουν τη διάθεση και την ενεργητικότητας.

-Υπογλώσσια τεστοστερόνη: Μια ταμπλέτα τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα κάθε 12 ώρες, αλλά προκαλούνται ηπατικές ανωμαλίες.

-Επιθέματα τεστοστερόνης: Η τεστοστερόνη απορροφάται διαδερμικά και αυξάνεται η ενεργή μορφή τεστοστερόνης και θεωρείται ασφαλής μέθοδος λήψης της τεστοστερόνης αν και μερικοί άνδρες παρουσιάζουν δερματικές αντιδράσεις στα επιθέματα. Τα επιθέματα τεστοστερόνης δίνουν καλύτερα αποτελέσματα, σύμφωνα με το φυσικό κύκλο και ρυθμό του σώματος. Εφαρμόζονται στην κοιλιά, στην πλάτη, στα πόδια και στο όσχεο, γιατί το ένζυμο DHT-Dihydrotestosterone-Διϋδροτεστοστερόνη που μετατρέπει την τεστοστερόνη στην πιο ενεργή μορφή της βρίσκεται στους όρχεις.

Φυσικοί τρόποι να αυξήσετε την τεστοστερόνη σας

Να τρώτε σοκολάτα. Η σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή που αυξάνουν το μονοξείδιο του αζώτου και διαστέλλουν τις αρτηρίες του πέους σε άντρες άνω των 50. Καθώς, τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου μειώνονται, λόγω σκλήρυνσης των αρτηριών, καλό είναι να καταναλώνουν μαύρο τσάι, σοκολάτα, χυμό μαύρων σταφυλιών και κόκκινο κρασί, αν θέλουν να έχουν καλή στύση.

Κάντε ένα μασάζ στα πόδια. Η περιοχή του εγκεφάλου η οποία δίνει την αίσθηση του κάτω μέρους των ποδιών βρίσκεται δίπλα στην περιοχή, η οποία είναι υπεύθυνη για την αίσθηση του πέους και της κλειτορίδας. Για τον λόγο αυτό, το τρίψιμο των ποδιών είναι από τα πιο αποτελεσματικά προκαταρτικά στον έρωτα. Κάντε ένα μασάζ στα πόδια σας με λοσιόν ή έλαιο λεβάντας που λειτουργεί σαν αφροδισιακό για άνδρες και γυναίκες. Κάντε ένα μασάζ σε όλο το πέλμα και το πόδι και στη συνέχεια κινηθείτε προς τα πάνω. Ο αστράγαλος συσσωρεύει πολύ ένταση, οπότε στριφογυρίστε το πόδι με τα χέρια, για να χαλαρώσει η άρθρωση. Καθώς, οι γάμπες και τα πέλματα βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από την καρδιά και μάχονται τη βαρύτητα έχουν κάποια δυσκολία στην απομάκρυνση των λεμφικών υπολειμμάτων. Τρίψτε τις γάμπες από τον αστράγαλο προς το γόνατο και μετά προς τα γεννητικά όργανα.

-Μεγαλώστε το πέος σας. Αν είστε υπέρβαροι, η απώλεια δεκαπέντε κιλών θα προσθέσει δυόμισι εκατοστά στο πέος σας, γιατί μειώνεται το πυελικό λίπος που το καλύπτει. Όταν κάποιος παίρνει βάρος, το λίπος καταπίνει το πέος και το κάνει αόρατο…

-Πάρτε αφροδισιακά. Το Tribulus terrestris είναι ευεργετικό για άνδρες και γυναίκες που αισθάνονται πτώση της λίμπιντο. Ο καρπός αυξάνει την ωχρινοποιητική ορμόνη κι ενισχύεται η παραγωγή τεστοστερόνης κι ασκείται, έτσι, αφροδισιακή δράση. Χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τη γυναικεία στειρότητα, την ανικανότητα και τη μειωμένη λίμπιντο στους άνδρες και στις γυναίκες και για την αναζωογόνηση μετά από μακροχρόνια αρρώστια. 300 mg ημεργσίως είναι αρκετά και δεν υπάρχει καμιά παρενέργεια από τη θεραπεία. Το βότανο Mucuna Pruriens που χρησιμοποιείται στην Ινδική Αγιουρβεδική Ιατρική περιέχει L-ντόπα που μετατρέπεται σε ντοπαμίνη, αφού περάσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου Πάρκινσον σε υψηλότερες δόσεις. Επίσης, διεγείρει την υπόφυση για την παραγωγή αυξητικής ορμόνης και τεστοστερόνης και είναι ισχυρό αφροδισιακό. 400 mg σε μία δόση είναι αρκετά.

Τα καλύτερα αφροδισιακά

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα αφροδισιακά

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη σεξουαλική υγεία

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τη σεξουαλική υγεία

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Αυξήστε την τεστοστερόνη σας με φυσικούς τρόπους

Θεραπεία Live Cell για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες

Μεταβολική Θεραπεία Ασθενειών του Hans Nieper

Ποιοι πρέπει να παίρνουν φαρμακευτική κάνναβη

Οι καλύτερες διαγνωστικές εξετάσεις για το ενδοκρινικό σύστημα και τον μεταβολισμό

Ανδρόπαυση και καρδιολογικά προβλήματα

Αγριμόνιο

Η κλιμακτήριος στους άντρες

Η κλιμακτήριος στους άντρες

Η χειρότερη ημέρα της εβδομάδας για την καρδιά σας

Βιολογικές αλλαγές των ανδρών στα 50

Τα μυστήρια της στύσης

Τα καλύτερα βότανα για τον προστάτη

Η τεστοστερόνη σας κάνει κοινωνικούς

Όρχεις

Ο ορμονολογικός εργαστηριακός έλεγχος αίματος

Τεστοστερόνη αίματος

Διαγνωστική προσέγγιση γυναικομαστίας

Λυγαριά

Οι βιταμίνες για την ανδρική ανικανότητα

Πώς οι άντρες μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλικότητά τους

Έλεγχος γονιμότητας ανδρών

Αναβολικά Ανδρογόνα Στεροειδή

Όταν ένας άνδρας δεν έχει πέος

Άντρες χωρίς όρχεις

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με τρίβολο

Λάδι για να μεγαλώσετε το πέος σας

Συμπληρώματα διατροφής για καλύτερη σεξουαλική ζωή στους άνδρες

Μια αράχνη μεγαλώνει το πέος σας

Ασκήσεις για καλύτερο σεξ

Φάρμακα που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία

Κρουστικά κύματα για να αποκαταστήσετε τη στύση σας

Βότανο για βελτίωση της σεξουαλικής υγείας των ανδρών

Πεϊκές προθέσεις

Προθέσεις πέους και πεοπλαστική

Τα μυστήρια της στύσης

Πώς η ουλίτιδα προκαλεί προβλήματα στη στύση

Μέθοδος βελτίωσης της σεξουαλικής υγείας στους άνδρες

Πώς προτιμούν το πέος οι γυναίκες

Πώς οι άντρες μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλικότητά τους

Άγχος επίδοσης και στύση

Ρινικό σπρέι για αύξηση της λίμπιντο στους άνδρες

Epimedium για έντονη ερωτική επιθυμία

BodyWork για καλύτερο σεξ

Σε μόνιμη στύση

Δρεπανοκυτταρικά Σύνδρομα

Συμπληρώματα διατροφής για καλύτερη σεξουαλική ζωή στους άνδρες

Εσείς ποιος λέτε ότι περνάει χειρότερα;

Χρήσιμες πληροφορίες για το πέος

Εσείς πόσους πόντους τον έχετε;

Οι μεγαλύτερες επιθυμίες ενός άνδρα

Ασκήσεις Κέγκελ για σεξουαλική υγεία

Εσείς μήπως τον έχετε μεγάλο;

Άνδρες, μήπως το ηθικό είναι πεσμένο;

Αυξήστε το πέος σας τουλάχιστον 3 εκατοστά

Για πέη μικρότερα του φυσιολογικού

Γυμνός στο μπαλκόνι

Σεξ στο κρύο

Επιμήκυνση πέους με ασκήσεις Kegel

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες

Γιατί είναι σε έξαρση οι καλοκαιρινές αλλεργίες. Γιατί οι καλοκαιρινές αλλεργίες είναι φέτος πιο βασανιστικές από ποτέ. Οι καλοκαιρινές αλλεργίες έχουν αυξηθεί σε συχνότητα. Όλοι...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ