Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΗ απόλυτη θεραπεία για όλα τα προβλήματα υγείας

Η απόλυτη θεραπεία για όλα τα προβλήματα υγείας

Υπάρχει, ναι, κάτι που μπορεί να θεραπεύσει όλα τα προβλήματα υγείας που έχετε 

Γράφει η

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Η απόλυτη θεραπεία για όλα τα προβλήματα υγείας

Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας είναι αυτό που μπορεί να θεραπεύσει όχι μόνο τα προβλήματα υγείας που έχετε, αλλά και όλα τα προβλήματα της ζωής σας.

Ο κάθε άνθρωπος διαθέτει ένα θεραπευτικό σύστημα που του επιτρέπει να αντιμετωπίσει κάθε σωματικό ή ψυχικό πρόβλημα.

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ένα σύστημα αυτοϊασης που επιδιορθώνει όλα τα προβλήματα.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα απενεργοποιείται μόνο από το στρες που είναι η πηγή κάθε ασθένειας και πάθησης. Το 95% των ασθενειών και των παθήσεων οφείλεται στο στρες και το 5% σε γενετικά αίτια.

Το έντονο στρες για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα είναι το χρόνιο στρες. Το χρόνιο στρες προκαλεί καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, καρκίνο και χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις. Το χρόνιο στρες επηρεάζει το συναισθηματικό κόσμο ενός ατόμου, του στερεί τη χαρά της ζωής κι επηρεάζει τις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους.

Το στρες απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Για να θεραπευτεί το στρες πρέπει να θεραπευθούν το πνεύμα και η καρδιά.

Τα μέσα για τη θεραπεία των προβλημάτων υγείας:

Η προσευχή και η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη είναι, για παράδειγμα δυνατά θεραπευτικά όπλα.

Τα βότανα, οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αμινοξέα, τα αιθέρια έλαια και τα διατροφικά συμπληρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλες τις ασθένειες.

Και όλα αυτά πρέπει να χορηγούνται με συνταγή γιατρού.

Σταματήστε να παίρνετε χημικά σκευάσματα. Τα οργανικά συστήματα του ανθρώπου είναι έτσι δημιουργημένα, ώστε να χειρίζονται μόνο οργανικές και βιολογικές ουσίες. Τα φάρμακα δεν μπορούν να διασπαστούν από τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα φάρμακα δίνουν τοξίνες στον οργανισμό. Οι φυσικές, οργανικές ύλες και όλα τα φυσικά συστατικά της πρωταρχικής οργανικής ουσίας ή του φυτού συνεργάζονται πολύ πιο αποτελεσματικά με τα οργανικά συστήματα του ανθρώπου.

Ακόμη και η χειρουργική σήμερα δεν εφαρμόζεται σωστά. Παλαιά η χειρουργική εφαρμοζόταν αν κάτι απειλούσε τη ζωή του ασθενούς. Στις ημέρες μας η χειρουργική δεν αντιμετωπίζει πλέον μόνο τις καταστάσεις που απειλούν τη ζωή των ασθενών και πολλές φορές εφαρμόζεται χωρίς ουσιαστικό λόγο. 

Ήρθε πλέον η μέρα η ιατρική να σεβαστεί την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ήρθε η ώρα η ιατρική να βασιστεί στον έλεγχο της ενέργειας του σώματος.

Η ενέργεια του σώματος είναι υπέρτατη μορφή θεραπείας.

Ένα σύνδρομο είναι το σύνολο των συμπτωμάτων που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπισθεί ο ασθενής. Αφού εντοπισθούν τα συμπτώματα αναζητείται το πρόβλημα, γίνεται η διάγνωση και ο γιατρός πρέπει να χρησιμοποιήσει τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στα πλαίσια του ιατρικού κώδικα δεοντολογίας.

Τα βότανα, τα μέταλλα, οι βιταμίνες, η διατροφή και η θεραπεία της ψυχής θα επιτρέψουν στο άτομο να ανακτήσει και να διατηρήσει την υγεία του σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Όταν υπάρχει πρόβλημα υγείας ή προσωπικό, σωματικό, ψυχικό ή πνευματικό η πηγή του προβλήματος είναι μία. ΤΟ ΣΤΡΕΣ! Τουλάχιστον στο 95% των περιπτώσεων. Το στρες προκύπτει από καταστάσεις που προκαλούν αισθήματα απογοήτευσης, θυμού και άγχους.

Το στρες είναι η πηγή κάθε νοσήματος

Το σωματικό στρες προκύπτει όταν διαταράσσεται η ισορροπία του νευρικού μας συστήματος.

Το συμπαθητικό σύστημα επιταχύνει και το παρασυμπαθητικό σύστημα επιβραδύνει.

Η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού δείχνει κατά πόσο είναι ισορροπημένο το νευρικό σύστημα.

Οι λειτουργίες του αυτόνομου νευρικού συστήματος επιτελούνται αυτόματα. Το 99% των λειτουργιών που επιτελούνται κάθε στιγμή στον οργανισμό μας ελέγχονται από το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Ο εγκέφαλος δέχεται, περίπου, πέντε τρισεκατομμύρια πληροφορίες το δευτερόλεπτο, αλλά εμείς αντιλαμβανόμαστε, μόνο, μερικές χιλιάδες. Σχεδόν όλες οι λειτουργίες του οργανισμού μας, όπως η επεξεργασία της τροφής από το λεπτό έντερο, η μεταφορά στο παχύ έντερο, η διάσπαση των πρωτεϊνών από την πρωτεάση, η διάσπαση των λιπιδίων από την λιπάση, ο διαχειρισμός των σακχάρων από την ινσουλίνη, η αποβολή των τοξινών από το συκώτι, η αποβολή της περίσσειας νατρίου από τα νεφρά, η καταπολέμηση των βακτηρίων από το ανοσοποιητικό σύστημα, ακόμη και η ανάπτυξη των μαλλιών επιτελούνται αυτόματα.

Το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη, την ίαση, τη συντήρηση και για την επιτέλεση των περισσότερων αυτόματων λειτουργιών.

Το συμπαθητικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την αντίδραση μάχης ή φυγής. Είναι ο συναγερμός του οργανισμού που έχει σα στόχο την προστασία της ζωής. Κατά την αντίδραση μάχης ή φυγής γίνονται μεταβολές στην κυκλοφορία του αίματος. Το αίμα δεν πηγαίνει στο στομάχι για την πέψη, δεν πηγαίνει στους μετωπιαίους λοβούς για τη δημιουργική σκέψη, δεν πηγαίνει στο συκώτι και στα νεφρά, αλλά πηγαίνει στους μυς για να βοηθήσει το σώμα να γλιτώσει από την απειλή. Αυτό είναι καλό αν πρόκειται για τη σωτηρία της ζωής. Αν, όμως, υπάρχει διαρκές στρες μπορεί να προκληθούν βλάβες σε όργανα και να αποδυναμωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όταν ενεργοποιείται το συμπαθητικό νευρικό σύστημα παύει η φυσιολογική διαδικασία ανάπτυξης και ίασης των κυττάρων. Τα κύτταρα κλείνουν και δεν μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει τίποτε. Έτσι, τα κύτταρα δεν προσλαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά, το οξυγόνο, τα μέταλλα, τα λιπαρά οξέα, τις πρωτεϊνες, ούτε αποβάλλουν τις περιττές ουσίες και τις τοξίνες. Όταν ενεργοποιείται το συμπαθητικό σύστημα σταματούν όλες οι λειτουργίες, εκτός από αυτές που είναι απαραίτητες για την επιβίωση. Έτσι δημιουργείται μέσα στα κύτταρα ένα τοξικό περιβάλλον που εμποδίζει την ανάπτυξη και ανανέωσή τους. Τα κύτταρα άρα που παραμένουν ανοιχτά και μπορούν να αναπτύσσονται και να θεραπεύονται φυσιολογικά είναι απρόσβλητα από τη νόσηση. Ζώντας ένας άνθρωπος σε κατάσταση μάχης ή φυγής αργά ή γρήγορα θα εκδηλώσει κάποια συμπτώματα και κάποια πάθηση.

Ο βαθμός του στρες που αντέχει κάθε οργανισμός προτού υποστεί βλάβη είναι διαφορετικός. Αν, επίσης, υπάρχουν πολλοί στρεσογόνοι παράγοντες στο περιβάλλον ο κίνδυνος για νόσηση είναι μεγαλύτερος. Σε καταστάσεις στρεσογόνες μεταφέρεται μήνυμα από τον εγκέφαλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, μέσω των κυττάρων που είναι συνδεδεμένα με τις απολήξεις των νεύρων, τα δενδριτικά κύτταρα, που έχουν ρόλο ανοσοκυττάρων και απελευθερώνουν νευροδιαβιβαστές, είναι δηλαδή νευρικά ανοσοποιητικά κύτταρα και έχουν ρόλο ανασταλτικό. Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει σα στόχο να καταπολεμά τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες και να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και να αποκαθιστά τις βλάβες. και καταναλώνει πολύ ενέργεια.

Τι είδος στρες είναι αυτό που προκάλεσε το πρόβλημα και πώς μπορείτε να το εξαλείψετε

Το σωματικό στρες δημιουργείται στον άξονα υποθαλάμου, υπόφυσης κι επινεφριδίων.

Η υπόφυση σε συνεργασία με το αίμα βοηθάει στην απελευθέρωση των ορμονών στην κυκλοφορία του αίματος.

Ο υποθάλαμος είναι κεντρική μονάδα επεξεργασίας και συνδέεται με ολόκληρο το μεταιχμιακό σύστημα που είναι η έδρα της συναισθηματικής νοημοσύνης στον εγκέφαλο. Διαθέτει νευρικές συνδέσεις με κάθε τμήμα του εγκεφάλου και συνδέεται με το υπόλοιπο σώμα μέσω ορμονών που παράγει και απελευθερώνει από την υπόφυση. 

Οι λειτουργίες του υποθαλάμου

Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος

Ρυθμίζει το νερό στο σώμα μέσω της δίψας και της λειτουργίας των νεφρών

Ελέγχει τη συσταλτικότητα της μήτρας

Ρυθμίζει την παραγωγή μητρικού γάλακτος

Ελέγχει τις συναισθηματικές παρορμήσεις

Ελέγχει την αυξητική ορμόνη

Ελέγχει τα επινεφρίδια

Ελέγχει τις θυρεοειδικές ορμόνες

Ελέγχει τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων

Η επίδραση του στρες προκαλεί αλλαγές σε όλα τα όργανα και στην έκκριση της αδρεναλίνης, της κορτιζόλης, της γλυκόζης, της ινσουλίνης και της αυξητικής ορμόνης. Μετρήστε τις ορμόνες αυτές και τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού για να ελέγξετε το σωματικό σας στρες. Βάλτε ένα Holter ρυθμού κι εκτιμήστε την κατάσταση του αυτόνομου νευρικού σας συστήματος.

Αν το αυτόνομο νευρικό σας σύστημα είναι ισορροπημένο, εξασφαλίζονται οι διαδικασίες ανάπτυξης και ίασης και η διατήρηση της υγείας.

Αν το αυτόνομο νευρικό σας σύστημα δεν είναι ισορροπημένο κι έχετε στρες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα νόσησης. Η εξέταση γίνεται και με τον υπολογιστή και με το κινητό.

Όταν εξαλειφθεί το στρες το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να θεραπεύσει κάθε πρόβλημα.

Το στρες αποτελεί τη ρίζα όλων των συναισθηματικών και σωματικών προβλημάτων.

Η κατάσταση ισορροπίας του αυτόνομου νευρικού συστήματος, και η καταπολέμηση του στρες, όπως με τη φαρμακευτική κάνναβη, με τη χαλαρωτική αναπνοή, με τον οραματισμό, με την άσκηση, με το μασάζ κ.ά και η χρήση φυσικών συστατικών, όπως οι βιταμίνες, τα μέταλλα κ.ά θεραπεύουν το 95% των ασθενειών.

Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

Τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου

Διαβάστε, επίσης,

To παρατεταμένο χρόνιο στρες προκαλεί καρκίνο – Emedi

Αν διαγνωσθείτε με καρκίνο ανακτήσετε την υγεία σας με τη φαρμακευτική κάνναβη

Μεταβολική Θεραπεία Ασθενειών του Hans Nieper

Issels’ Whole Body Therapy για τον καρκίνο

Νικήστε τον καρκίνο με το νου

Η καθημερινή διατροφή των καρκινοπαθών

Ανησυχία λόγω της στροφής των καρκινοπαθών στην εναλλακτική ιατρική

Τροφές φάρμακα για τον καρκίνο

Ο καρκίνος δεν θεραπεύεται με χημειοθεραπείες

Πειραματικές χημειοθεραπείες με χρήματα ανά κεφάλι

Ο κόσμος θα φέρει την αλλαγή στην Ογκολογία

Η πικρή αλήθεια για τις χημειοθεραπείες

Γιατί οι χημειοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές

Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές για την θεραπεία του καρκίνου

Οι οφθαλμικές ανεπιθύμητες ενέργειες από την χημειοθεραπεία

Αντικαρκινικό φυτό για χημειοθεραπεία

Η χημειοθεραπεία έχει μεγάλη καρδιοτοξικότητα

Αν οι καρκινοπαθείς δεν κάνουν χημειοθεραπεία αυξάνεται η επιβίωση

Η τοξικότητα των κυτταροστατικών φαρμάκων

Τι να κάνετε σε εξαγγείωση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Ανορεξία και καχεξία στον καρκίνο

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Αρχές χημειοθεραπείας του καρκίνου

Δερματικές αντιδράσεις σε στοχευμένες θεραπείες

Διαταραχές γεύσης στη θεραπεία του καρκίνου

Διατροφή σε στοματίτιδα

Επανένταξη ενός καρκινοπαθούς στην κοινωνία

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Πνευμονική ίνωση από την μπλεομυκίνη

Ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Οι καρκινοπαθείς πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Παράγοντες που καθορίζουν τη θεραπευτική απόφαση στην ογκολογία

Νεφροτοξικότητα από τη χημειοθεραπεία

Πειράματα σε καρκινοπαθείς, σκοπιμότητες, οικονομικά κίνητρα και αποτελέσματα

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Είναι απαραίτητο το Oncotype DX στον καρκίνο μαστού;

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι. Κρέμα βρώμης με γάλα αμυγδάλου, καραμελωμένο αχλάδι, αμύγδαλο φιλέ, κανέλα και σιρόπι σφενδάμου Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 1...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ