Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Υγεία της καρδιάς

Καρδιά και κυκλοφορικό σύστημα

Η καρδιά είναι ένας δυνατός μυς υπεύθυνος να διοχετεύει οξυγονωμένο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αίμα στο κυκλοφορικό σύστημα με τις αρτηρίες, τις φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία. Με τη σειρά του το κυκλοφορικό σύστημα μεταφέρει το οξυγονωμένο αίμα με τα θρεπτικά συστατικά σε κάθε κύτταρο στο σώμα. Τα κύτταρα με τη σειρά τους απελευθερώνουν άχρηστα προϊόντα, τα οποία απορροφώνται και απομακρύνονται μέσω του κυκλοφορικού συστήματος.

Η καρδιά και τα αγγεία του κυκλοφορικού επηρεάζονται έντονα από τον τρόπο ζωής και η διατήρηση σε υγιή επίπεδα του βάρους, της πίεσης του αίματος, της χοληστερόλης και της ομοκυστεϊνης παρέχει προστασία από τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Η πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών είναι ζωτικής σημασίας για την ισορροπία των επιπέδων χοληστερόλης και συμβάλλει στη διατήρηση καλής καρδιοαγγειακής λειτουργίας.


Τα συμπληρώματα διατροφής για την καρδιά

  • Έτσι, συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να χορηγηθούν για την καλή λειτουργία του καρδιοαγγειακού συστήματος είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA που βοηθούν στην πρόληψη προβλημάτων, όπως η αυξημένη χοληστερόλη, η ομοκυστεϊνη και τα αυξημένα τριγλυκερίδια και υποστηρίζουν την υγεία των αρτηριών.
  • Το φυλλικό οξύ, επίσης, υποστηρίζει την καλή καρδιοαγγειακή λειτουργία μετατρέποντας την ομοκυστεϊνη σε μεθειονίνη.
  • Το σκόρδο, επίσης, είναι γνωστό ότι ενισχύει το κυκλοφορικό και μειώνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων και διατηρεί τη χοληστερόλη σε καλά επίπεδα.
  • Η βιταμίνη C και τα βιοφλαβονοειδή των εσπεριδοειδών ενδυναμώνουν τα τριχοειδή αγγεία και την γενική κυκλοφορία του αίματος. Επίσης διατηρούν τη χοληστερόλη σε καλά επίπεδα και υποστηρίζουν τη γενική καλή υγεία της καρδιάς.
  • Η L-Arginine αυξάνει την ροή του αίματος σε άτομα με στεφανιαία νόσο, ενώ η λεκιθίνη που προέρχεται από τη σόγια υποστηρίζει την υγεία των αρτηριών και διατηρεί τη χοληστερόλη σε καλά επίπεδα.
  • Η Vitamine E είναι ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό και υποστηρίζει κι αυτή την υγεία της καρδιάς, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοαγγειακών παθήσεων.
  • Το λυκοπένιο υποστηρίζει και βελτιώνει το ενδοθήλιο των αιμοφόρων αγγείων και την καλή κυκλοφορία του αίματος.
  • Τέλος το Ginkgo Biloba προάγει την υγιή κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε, επίσης,

Τροφές φάρμακα

Χάπια ντομάτας για την υγεία της καρδιάς

Που οφελεί το κόκκινο κρασί

Ιχθυέλαια

Το σεξ γυμνάζει την καρδιά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γεράνι

Αιθέριο έλαιο γεράνι. Το αιθέριο έλαιο γερανιού χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για τα πολλά οφέλη του για την υγεία Το αιθέριο έλαιο γεράνι χρησιμοποιείται για τη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ