Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΚάντε αποτοξίνωση του λεμφικού σας συστήματος

Κάντε αποτοξίνωση του λεμφικού σας συστήματος

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε αποτοξίνωση στο λεμφικό ας σύστημα;

Το λεμφικό σύστημα του σώματός σας είναι το αποχετευτικό σύστημα των φυσιολογικών μεταβολικών τοξινών. Οι λεμφαδένες παρέχουν αντιγόνα για τον καθαρισμό του υγρού που περιέχει αλλεργιογόνα, τοξίνες και καρκινικά κύτταρα. Αυτό το υγρό ονομάζεται λέμφος. Υπάρχει περισσότερη λέμφος στο σώμα σας από ότι αίμα, αλλά σε αντίθεση με το αίμα, δεν υπάρχει αντλία για την λέμφο.

Αν λέμφος δεν παροχετευθεί από τους μικρούς λεμφαδένες μέσω των αγωγών τους στα νεφρά και το συκώτι, τότε το λεμφικό σύστημα αποφράσσεται. Οι λεμφαδένες τότε μπορεί να μολυνθούν και να διογκωθούν. Οι λεμφαδένες δεν είναι αδένες, αλλά η συσσώρευση μολυσμένου υγρού λέμφου οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής, το πρόχειρο φαγητό και η έλλειψη άσκησης δεν είναι επιζήμια μόνο για πνευμονική και μυϊκή υγεία, αλλά και για το λεμφικό σύστημα. Η διατήρηση καλής ροής λέμφου είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες που φορούν σουτιέν ή / και χρησιμοποιήσουν αποσμητικά μασχάλης που περιέχουν τοξίνες, όπως το αλουμίνιο. Αυτές οι τοξίνες συσσωρεύονται σε περιοχές λεμφαδένων που βρίσκονται κοντά και ακριβώς κάτω από το δέρμα.

Προφανώς, όποιος τρώει επεξεργασμένα τρόφιμα και πίνει αναψυκτικά ή αλκοόλ, ενώ κάνει καθιστική ζωή έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα από τους φραγμένους λεμφαδένες και οι τοξίνες δεν μπορούν να αποβληθούν από τους νεφρούς.

Αλλά ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να είναι επιζήμιος ακόμη και για εκείνους που τρώνε υγιεινά!

Μέθοδοι για την καλή ροή του λεμφικού σας υγρού.

Οι αναπηδήσεις λειτουργούν πολύ καλά για την μετακίνηση του υγρού της λέμφου. Ένα μίνι-τραμπολίνο μπορεί να σας βοηθήσει. Κάντε τραμπολίνο για 10 έως 15 λεπτά, χωρίς να κάνετε μεγάλα άλματα. Κάθε φορά που αναπηδάτε αυξάνετε τη βαρυτική έλξη της λέμφου σας.
Το έντονο περπάτημα κινητοποιεί, επίσης, το λεμφικό σύστημα. Το γρήγορο περπάτημα βοηθά και στην πρόληψη της νόσου Alzheimer και της άνοιας. Το περπάτημα θα πρέπει να γίνεται σε εξωτερικούς χώρους στη φύση, στο δάσος, στην παραλία και στον καθαρό αέρα. Η Αγιουρβέδα τονίζει τη σημασία να γίνεται το περπάτημα στη φύση, αλλά όπου και αν περπατάτε πάλι καλό κάνει, ακόμη και αν περπατάτε κοιτάζοντας βιτρίνες. Η διαδρομή πρέπει να διαρκεί περίπου 20 λεπτά ή περισσότερο. Τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι αρκετά καλά. Ξεκινήστε, με τον πιο ταχύ ρυθμό που μπορείτε. Δεδομένου ότι υπάρχουν πιο πολλοί λεμφαδένες στο πάνω μέρος του σώματος, δηλαδή, το λαιμό, τις μασχάλες και τους ώμους, απαιτείται και κίνηση των χεριών. Το περπάτημα με τη βαρύτητα βοηθά την κίνηση της λέμφου. Οι απότομες στάσεις του κάθε βήματος δημιουργούν επιπλέον βαρυτική έλξη, η οποία προκαλεί κίνηση της λέμφου.
Αν σας αρέσει το σχοινάκι ή η πιο έντονη δραστηριότητα, το μπάσκετ ή ο βόλει ή κάθε αθλητική δραστηριότητα που απαιτεί άλματα ή / και τρέξιμο, τότε δοκιμάστε τα γιατί όλα βοηθούν στην καλή ροή της λέμφου.
Και άλλες ασκήσεις, όπως αυτή της φωτογραφίας που αλλάζουν τη βαρύτητα της λέμφου βοηθούν.
Το λεμφικό μασάζ βοηθάει πάρα πολύ. Αλλά το καθημερινό μασάζ δεν είναι εύκολο, όπως οι αναπηδήσεις και το περπάτημα.
Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε με καθαρό νερό πηγής ή ορθομοριακό νερό συχνά για να βοηθήσετε το συκώτι και τα νεφρά να αποβάλλουν τις τοξίνες από τη λέμφο σας.

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με σταφύλια

Τα σουτιέν προκαλούν καρκίνο στο μαστό

Τα οφέλη για την υγεία από το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

Οι καλύτερες θεραπείες για την κυτταρίτιδα

Λάδι για μασάζ στο στήθος

Πώς η βιοψία και το χειρουργείο βοηθούν στην εξάπλωση του καρκίνου

Άρκευθος η κοινή 

Φτιάξτε μόνοι σας βάμμα εχινάκειας

Ρεφλεξολογία για την τόνωση του λεμφικού συστήματος

Πρόληψη και αντιμετώπιση λεμφοιδήματος

Τι είναι ο καρκίνος;

Οι βιταμίνες για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι βιταμίνες για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Lycopodium Clavatum

Viscum album

Ρεφλεξολογία

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με νεροκάρδαμο

Scrophularia nodosa

Thuja occidentalis

Τσάι για την αποσυμφόρηση λεμφαδένων

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ