Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΜπείτε σε πρόγραμμα αντιγήρανσης τώρα

Μπείτε σε πρόγραμμα αντιγήρανσης τώρα

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για να παραμείνετε νέοι

Κανείς δεν θέλει να φαίνεται γερασμένος…

Μπορείτε, όμως εκτός από το να κάνετε μεσοθεραπεία, botox, υαλουρονικό οξύ και λέιζερ να παίρνετε και συμπληρώματα διατροφής που θα διατηρήσουν σε φόρμα το σώμα σας…

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για αντιγήρανση

Κάποιες συνήθειες, όπως το κάπνισμα, η έλλειψη κάποιων μετάλλων και ιχνοστοιχείων από την κακή διατροφή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, αλλά και το στρες ασκούν αρνητική επίδραση στο μονοπάτι παραγωγής ενέργειας στα μιτοχόνδρια, και αυτό μειώνει τον ουδό αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού, που γερνάει και την αντίστασή του στις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, με αποτέλεσμα χρόνια ήπια φλεγμονή που επιταχύνει την γήρανση.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για αντιγήρανση

-Αεροβικό σταθεροποιημένο οξυγόνο

Το αεροβικό σταθεροποιημένο οξυγόνο είναι ένα υδατικό διάλυμα από μη τοξικούς ηλεκτρολύτες και οξυγόνο σε μοριακή μορφή πανομοιότυπο με το οξυγόνο που διακινείται στο αναπνευστικό μας σύστημα.

Το μοριακό οξυγόνο είναι η πηγή ζωής και ενέργειας για όλα τα κύτταρα και αποτελεί κρίσιμο και ουσιαστικό παράγοντα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Το μοριακό οξυγόνο είναι μη τοξικό, άοσμο και άγευστο. Το αεροβικό σταθεροποιημένο οξυγόνο είναι ένα υγρό συμπύκνωμα οξυγόνου σε μοριακή μορφή με σταθεροποιημένους ηλεκτρολύτες. Τα μόρια του οξυγόνου είναι σταθερά συνδεδεμένα με μόρια χλορίτη. Προσοχή, δεν πρέπει να περιέχει διοξείδιο του χλωρίου, γιατί αυτό είναι τοξικό και επικίνδυνο. Το διοξείδιο του χλωρίου, βέβαια, επηρεάζει τα ζωτικά εντερικά βακτήρια, αλλά συνιστάται μόνο για περιστασιακή χρήση.

Το αεροβικό σταθεροποιημένο πρέπει να έχει σα βάση το φυσικό αλάτι, δηλαδή, το χλωριούχο νάτριο.

Το αεροβικό σταθεροποιημένο οξυγόνο δεν έχει τους περιορισμούς του υπεροξειδιου του υδρογόνου…

Διαβάστε, επίσης,

Χρήσιμες πληροφορίες για το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Η διαδικασία παραγωγής του αεροβικού σταθεροποιημένου οξυγόνου διαρκεί 2 μήνες, και γίνεται σε πολλά διακεκριμένα διαδοχικά στάδια επεξεργασίας. Το οξυγόνο γεμίζεται κατευθείαν σε φιάλες οι οποίες σφραγίζονται, επισημαίνονται και συσκευάζονται αμέσως μετά, για μεγάλη καθαρότητα του περιεχομένου των φιαλών.

Το αεροβικό σταθεροποιημένο οξυγόνο πρέπει να έχει, σχεδόν, ουδέτερο ΡΗ και να μπορεί να διαπεράσει εύκολα τους εσωτερικούς βλεννογόνους και να απορροφηθεί άμεσα. Το αεροβικό οξυγόνο δεν έχει ίχνος τοξικότητας και είναι απόλυτα ανεκτό από το σώμα.

Μετά την λήψη του τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα αυξάνονται κατά 5% και παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα για τουλάχιστον  2 ώρες.

Οφέλη του αεροβικού σταθεροποιημένου οξυγόνου

 • Προκαλεί μείωση της συστολικής πίεσης κατά 2-8 βαθμούς και της διαστολικής πίεσης κατά 6-14 βαθμούς.
 • Εξουδετερώνει το μονοξείδιο του άνθρακα και βελτιώνει την αναπνοή.
 • Ενισχύει και επιτείνει την λειτουργία των αντιοξειδωτικών σκευασμάτων, όταν λαμβάνεται ταυτόχρονα με αυτά.
 • Εξουδετερώνει τα αναερόβια βακτήρια. Δεν μπορεί να βλάψει τα φιλικά αερόβια βακτήρια που είναι πολύτιμα για την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και για την γενικότερη υγεία του οργανισμού. Η φυσιολογική χλωρίδα, δηλαδή τα φιλικά βακτήρια, διεγείρεται δημιουργώντας ένα εχθρικό περιβάλλον για τα αναερόβια. Τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια που προκαλούν ασθένειες και διαταραχές είναι αναερόβια, τα οποία δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε καλά οξυγονωμένο κυτταρικό περιβάλλον. Έτσι η χορήγηση οξυγόνου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο για την αντιμετώπιση βακτηριδιακών μολύνσεων από: Σαλμονέλλα, E. Coli, στρεπτόκοκκο, ψευδομονάδες, σταφυλόκοκκο, γιαρδία και παράσιτα.
 • Επίσης, είναι αποτελεσματικό ενάντια στα βακτήρια και μικρόβια που βρίσκονται στο πόσιμο νερό. Σκοτώνει τους μικροοργανισμούς και τα μικρόβια σε μόλις τρία λεπτά και μπορεί να χρησιμοποιείται αν το νερό δεν το θεωρείτε ασφαλές.
 • Χρησιμοποιείται σαν τοπικό αντισηπτικό και αντιβιοτικό για εξωτερική χρήση, με μια καθαρή αποστειρωμένη γάζα σε κάθε εκδορά, κόψιμο και πληγή για να την απολυμάνετε και να αποφύγετε τις επιμολύνσεις.
 • Επίσης, είναι πια γνωστό ότι ο καρκίνος έχει σαν κύρια αιτία, την αντικατάσταση της κανονικής αναπνοής των κυττάρων του σώματος από την αναερόβια κυτταρική αναπνοή.

Το οξυγόνο στην αντιγήρανση και στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών

Το οξυγόνο είναι βασικό στοιχείο το βασικότερο στοιχείο για την ζωή, την αναπνοή και την εξέλιξη των κυττάρων μας. Η έλλειψη οξυγόνου είναι γνωστό ότι προκαλεί χρόνιους πόνους, φλεγμονές, εκφυλιστικές ασθένειες, γήρανση και φθορά του σώματος από την έλλειψη οξυγόνου. Χωρίς οξυγόνο δεν υπάρχει ζωή, ενώ με λίγο οξυγόνο τα κύτταρα καταστρέφονται.

Ο σύγχρονος γρήγορος ρυθμός ζωής, το υποβαθμισμένο περιβάλλον, ο μολυσμένος αέρας, το κάπνισμα, η ανισόρροπη και ανθυγιεινή διατροφή, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε γενικευμένη ένδεια οξυγόνου το σώμα μας. 

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε έλλειψη οξυγόνου;

Τα συμπτώματα και σημεία της έλλειψης οξυγόνου

• Απώλεια ενέργειας, έλλειψη ζωντάνιας, εύκολη κόπωση

• Δυσκολία συγκέντρωσης, ανικανότητα για έντονη πνευματική εργασία

• Χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, συχνές μολύνσεις, λοιμώξεις, ιώσεις

• Διαταραχές στον ύπνο

• Εκφυλιστικές ασθένειες που δεν καταπολεμούνται

• Γηρατειά, φθορά και γενικό συναίσθημα βραδύτητας

Η αύξηση των επιπέδων οξυγόνου και η εξασφάλιση της αερόβιας κυτταρικής αναπνοής έχει πολλά θετικά αποτελέσματα:

•    Βελτιώνει την συγκέντρωση και την μνήμη και εξαφανίζει τα σημάδια της πνευματικής κόπωσης.

•    Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

•    Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

•    Βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα

•    Μειώνει το στρες, το άγχος και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

•    Εμποδίζει την συγκέντρωση και παραγωγή γαλακτικού οξέος

•    Βοηθά στην αποτοξίνωση του αίματος

•    Βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος

•    Προλαμβάνει τις εκφυλιστικές ασθένειες

•    Εμποδίζει και σταματά την γήρανση των κυττάρων

Το αεροβικό σταθεροποιημένο οξυγόνο πρέπει να αποδίδει αρκετά ppm, ανά ml νερό, να έχει pH 7,2 και να αποτελείται από μόρια οξυγόνου που είναι συνδεδεμένα με φυσικά άλατα. Επίσης, πρέπει να φυλάσσεται σε σκιερό μέρος και να αποφεύγεται η άμεση επαφή με τα μάτια.

-Ενεργειακό συνένζυμο NADH 

Το NADH είναι μια ενζυματική μορφή της νιασίνης (βιταμίνη Β3). Είναι Nicotinamide Adenine Dinucleotide-Νικοτιναμιδο-αδενινο-δινουκλεοτίδιο (NAD) δεσμευμένο με ενεργειακό υδρογόνο //Η//. Είναι ένα σημαντικό συνένζυμο το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή των μορίων ενέργειας του σώματος, των ΑΤΡ. Η οξείδωση ενός µορίου του µιτοχονδρικού NADH µέσω της αναπνευστικής αλυσίδας αποδίδει 3 µόρια ΑΤΡ. Το NADH θεωρείται ως η βιολογική μορφή του υδρογόνου που αντιδρά με το υπάρχον οξυγόνο στα κύτταρα για την παραγωγή νερού και ενέργειας.

Ο εγκέφαλος, οι μύες, τα νεύρα, η καρδιά και όλο το σώμα μας απαιτούν συνεχή παραγωγή ΑΤΡ για να μπορούν να λειτουργούν.

Το NADH βρίσκεται φυσιολογικά σε όλα τα ζωντανά κύτταρα και είναι σημαντικό για όσα άτομα επιθυμούν και επιδιώκουν καλό επίπεδο ενέργειας, ζωτικότητας και εγρήγορσης. Παίρνοντας  NADH μια ώρα πριν από αναμενόμενη έντονη εργασία καταφέρνετε να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειας και την απόδοσή σας υψηλά για 3-4 ώρες.

Το NADH είναι εξαιρετικά ασταθές στη χημική του σύνθεση από τη φύση. Με οξυγόνο και φως, μπορεί να καταστραφεί γρήγορα, έτσι ώστε μπορεί να χάσει πολύ γρήγορα την αποτελεσματικότητά του. Μια ειδική διαδικασία απαιτείται, φυσικά χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών, για να είναι δυνατόν να γίνει το NADH σταθερό και έτσι να διατηρηθεί και η αποτελεσματικότητα.

Το NADH μειώνει την υπνηλία και αυξάνει την ζωτικότητα. Όσοι κάνουν βάρδιες, όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι οδηγοί φορτηγών, συχνά υποφέρουν από έλλειψη ύπνου. Το NADH μπορεί να μειώσει τα σωματικά συμπτώματα που προκαλούνται από την έλλειψη κανονικότητας του ύπνου, όπως η κόπωση, η έλλειψη συγκέντρωσης, η μειωμένη προσοχή, ο μειωμένος χρόνος αντίδρασης και η μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου.  Η συγκέντρωση, ο χρόνος αντίδρασης και η προσοχή βελτιώνονται σημαντικά.

Το NADH βρίσκεται φυσιολογικά σε όλα τα ζωντανά κύτταρα, είναι σημαντικό για όσα άτομα επιθυμούν και επιδιώκουν καλό επίπεδο ενέργειας, ζωτικότητα και εγρήγορση, αλλά και για όσους θέλουν να παραμείνουν νέοι.

Οι σημερινές συνθήκες ζωής με το άγχος, την έλλειψη ύπνου, την ρύπανση, την κακή διατροφή, τις κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, κλπ, μας κάνουν να καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια άρα και περισσότερο συνένζυμο NADH. Επιπλέον, η παραγωγή του σώματος του συνενζύμου από την ηλικία των 30 ετών μειώνεται σταθερά, ενώ είναι ελάχιστες οι διατροφικές πηγές του.

Αυτό το ένζυμο παράγεται από φυσική μαγιά μπύρας, σε μορφή που να μπορεί να χρησιμοποιείται από το σώμα άμεσα στην παραγωγή ενέργειας.

Σε όργανα του σώματος, που  καταναλώνουν πολλή ενέργεια, όπως ο εγκέφαλος, τα μυϊκά κύτταρα και τα καρδιακά μυϊκά κύτταρα, η έλλειψη του NADH εκδηλώνεται με σωματική ή πνευματική κόπωση.  Από την άλλη πλευρά, όσο πιο επαρκές είναι το NADH στο κύτταρο είναι τόσο περισσότερη ενέργεια μπορεί να παράγει αυτό το κύτταρο.

Τα οφέλη του NADH στην υγεία

 • Προστατεύει από την γήρανση. Άτομα με επιταχυνόμενη γήρανση, λόγω αυξημένου οξειδωτικού στρες, μπορούν να ωφεληθούν σημαντικά με την λήψη του 
 • Βελτιώνει τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού
 • Βελτιώνει τη σωματική απόδοση. Ενεργεί γρήγορα και επαναφέρει την δύναμη και την αντοχή. Eίναι απόλυτα απαραίτητο για την παραγωγή μορίων ΑΤΡ που είναι τα “καύσιμα του σώματος”.
 • Βελτιώνει την αθλητική απόδοση
 • Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία
 • Προκαλεί αύξηση της ενδογενούς παραγωγής των ορμονών της «ευτυχίας»
 • Καταπολεμά την αϋπνία
 • Έχει αγχολυτική και εξισορροπιστική δράση
 • Βελτιώνει την μνήμη
 • Παρέχει προστασία στην καρδιά και τον εγκέφαλο, μη αφήνοντας να υπολειτουργούν σε περιόδους έντονης σωματικής και εγκεφαλικής καταπόνησης
 • Παρέχει αντιοξειδωτική προστασία
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Προστατεύει το συκώτι από τις βλάβες που προκαλεί το αλκοόλ
 • Επαναφέρει τη έκκριση τεστοστερόνης στα φυσιολογικά επίπεδα
 • Οι άνθρωποι με υψηλό ψυχολογικό στρες καταφέρνουν να ισορροπούν την διάθεσή τους
 • Έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
 • Αυξάνει ήπια και φυσιολογικά την λίμπιντο και υποστηρίζει την αποκατάσταση της στυτικής δυσλειτουργίας
 • Ιδανικό βοήθημα για τα άτομα τρίτης ηλικίας που εμφανίζουν την εικόνα της σωματικής και πνευματικής καταπόνησης
 • Βελτιώνει την καρδιακή παροχή και προστατεύει τον καρδιακό μυ από την κούραση

-Σιβηριανό τζίνσενγκ

Το ginseng βοηθά στην γενική αδυναμία και στην περίπτωση μείωσης των επιδόσεων συγκέντρωσης, καθώς και στην κινητοποίηση της άμυνας του οργανισμού.

Το Ginseng μπορεί να αυξήσει ταυτόχρονα την υποστηρικτική δομή της κυτταρικής ενέργειας με φυσικό τρόπο και να βελτιώσει την ενεργειακή ισορροπία του σώματος.

Το Σιβηριανό Ginseng χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη Νότιο-Ανατολική Ασία ως προσαρμογόνο βότανο, αυξάνοντας τη σωματική αντοχή στο στρες και προσφέροντας γενική ευεξία. Επίσης, δρα ως διεγερτικό ή ηρεμιστικό, ανοσοδιεγερτικό, αντιφλεγμονώδες, ενάντια στα οιδήματα και την κατακράτηση νερού και επηρεάζει τη δράση των στεροειδών.

Μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας.

Σαν θεραπευτικό μέσο βοηθάει σε καταστάσεις όπως:  βελτίωση της μνήμης, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή νόσος, προβλήματα νεφρών, νόσος του Αλτσχάιμερ, ελλειμματική προσοχή – υπερκινητικότητα (ADHD), σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, υψηλή χοληστερόλη, κόπωση, ινομυαλγία, γρίπη, παρενέργειες χημειοθεραπείας, βρογχίτιδα, φυματίωση, χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, ναυτία

Τα οφέλη του Σιβηριανού τζίνσενγκ

-Προσαρμογόνο, διεγερτικό της κυκλοφορίας, αγγειοδιασταλτικό
-Χρησιμοποιείται για τη γενική εξασθένηση, την εξάντληση και την κατάθλιψη
-Αυξάνει όλα τα είδη αντοχής του οργανισμού
-Το Σιβηριανό Ginseng μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις που διαταράσσεται η ισορροπία κάποιου συστήματος του σώματος για να το βοηθήσει να ανακτήσει την ισορροπία του
-Έχει διεγερτική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα
-Θεωρείται ότι το Σιβηριανό Ginseng βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να αντιμετωπίζει το στρες. Συγκεκριμένα, βοηθά το σώμα να μεταβολίσει τα βλαβερά λακτικά και πυρουβικά οξέα που απελευθερώνονται σε καταστάσεις στρες, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται πιο αποτελεσματική παραγωγή ενέργειας στηρίζει τη λειτουργία των αδένων αδρεναλίνης βοηθώντας και με αυτόν τον τρόπο το σώμα στην αντιμετώπιση του στρες
-Παρέχει αυξημένη εργασιακή απόδοση
-Βελτιώνει τη φυσική και πνευματική απόδοση στην εργασία των ατόμων που εργάζονται σε περιβάλλοντα με στρες
-Βελτιώνει τη χρησιμοποίηση του οξυγόνου από τους μύες
-Το Σιβηριανό Ginseng αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία ανήκουν στο ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην καταπολέμηση των ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων και ιών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη κρυολογημάτων και της γρίπης
-Το Σιβηριανό Ginseng μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση χρόνιων άνοσων ασθενειών, όπως το AIDS (ιός ΗΙV) και το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης
-Μειώνει το ιξώδες του αίματος κι έτσι μειώνει τη δημιουργία θρόμβων και εξομαλύνει την πίεση του αίματος 
-Βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος από βλαβερές ουσίες

-Συνένζυμο CoQ10

Το συνένζυμο CoQ10 είναι μια μοναδική πηγή ενέργειας και ζωτικότητας για τον οργανισμό.

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες ουσίες που θεωρούνται πραγματικά ακρογωνιαίοι λίθοι για την υγεία και η παρουσία του είναι πραγματικά καταλυτική για την ορθή λειτουργία του κυκλοφορικού, της καρδιάς, του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Το συνένζυμο Q10 ή αλλιώς ουβικινόνη είναι ένα μεγάλο μόριο, το οποίο μεταφέρει υδρογόνο (ηλεκτρόνια και πρωτόνια), κυκλοφορώντας με δύο κυρίως μορφές και το οποίο έχει σχετικά μεγάλη κινητικότητα. Είναι μια ουσία, που βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε κάποιες τροφές, αλλά συντίθεται και σε διάφορους ιστούς. Η βιοσύνθεση του από το αμινοξύ τυροσίνη, είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί τη συμβολή τουλάχιστον 8 γνωστών βιταμινών, κυρίως του συμπλέγματος Β και αρκετών ιχνοστοιχείων. Είναι από τα βασικότερα συστατικά της αναπνευστικής αλυσίδας των κυττάρων, που είναι μία από τις κυριότερες μεταβολικές διεργασίες που συντελούνται στο σώμα μας, ενώ παίζει καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή της χημικής ενέργειας, με την οποία βρίσκεται “κρυμμένη” η ενέργεια στις τροφές, σε βιολογική, υπό μορφή ΑΤΡ, που είναι το ενεργειακό νόμισμα του οργανισμού μας.

Τα επίπεδα συγκέντρωσης του CoQ10 μειώνονται καθώς μεγαλώνουμε, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του οργανισμού, της μειούμενης ενδογενούς παραγωγής και της ανεπαρκούς πρόσληψης των συστατικών που χρειάζεται το σώμα για να το συνθέσει.

Επίσης, τα επίπεδά του μειώνονται με το στρες, τις μολύνσεις και τα φάρμακα που ελαττώνουν τη χοληστερίνη. Τα επίπεδα του CoQ10 κορυφώνονται στην ηλικία των 20 ετών περίπου, ενώ μετά τα 35 αρχίζουν να μειώνονται με ραγδαίο ρυθμό.

Το CoQ10 είναι ευεργετικό κατά των καρδιακών παθήσεων. Οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια δημιουργούν μιαν έκρηξη ελεύθερων ριζών που μπορούν να οδηγήσουν σε εκτεταμένη βλάβη των ιστών και οι ασθενείς με υψηλά επίπεδα CoQ10 υφίστανται σαφώς μικρότερη καταπόνηση. Μελέτες κατέδειξαν ότι τα συμπληρώματα διατροφής με CoQ10 πριν και αμέσως μετά από εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, είναι εξαιρετικά ευεργετικά. Σε ασθενείς με σοβαρή μυοκαρδιοπάθεια, όταν χορηγειται CoQ10, η δύναμη του καρδιακού μυ αυξάνεται σημαντικά και ο χρόνος επιβίωσής τους τριπλασιάζεται, ενώ σε άλλους με ήπια καρδιακή αποφρακτική ανεπάρκεια, παρατηρειται άμεση βελτίωση ή και πλήρης από τα συμπτώματα.

Το συνένζυμο απομονώνεται του από τα μιτοχόνδρια ζωικού ιστού. Το συνένζυμο “Q” είναι ευρέως διαδεδομένο στη φύση, και μπορούμε να το βρούμε σε πολλές φυτικές και ζωικές πηγές, ενώ σε κάποια μορφή του συντίθεται και στα κύτταρά μας. Έτσι τα επίπεδα του συνενζύμου στον οργανισμό εξαρτώνται από την ποσότητα που θα προσλάβουμε εξωγενώς, μέσα από τη διατροφή και τα συμπληρώματα που το περιέχουν, όσο και από το ρυθμό της  βιοσύνθεσής του.

Το συνένζυμο βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα, όπως είναι η σόγια, τα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες και το σκουμπρί, το μοσχάρι, το χοιρινό και το κοτόπουλο, οι ξηροί καρποί (όπως τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα καρύδια), το σουσάμι, τα έλαια όπως το βαμβακέλαιο, το σογιέλαιο και το ελαιόλαδο, τα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, το κουνουπίδι και το λάχανο, και τα φρούτα. Η περιεκτικότητά του είναι τόσο μικρή που είναι σχετικά δύσκολο να καταφέρουμε να καλύψουμε μέσα από τη διατροφή μας την απαιτούμενη ημερήσια δοσολογία, που είναι περίπου 400 mg.

Τι προκαλεί η έλλειψη του συνενζύμου CoQ10

Έλλειψη του συνενζύμου Q10 μπορεί να παρατηρηθεί όταν υπάρχει ανεπαρκής πρόσληψη μέσα από τη διατροφή, όταν υπάρχει μειωμένη βιοσύνθεση του, υπερβολική χρησιμοποίησή του από το σώμα ή κάποιος συνδυασμός των παραπάνω. Ακόμα η γήρανση, η μόλυνση, η λήψη κάποιων φαρμάκων όπως είναι οι στατίνες και το στρες είναι παράγοντες που οδηγούν σε ανεπάρκεια της ουσίας αυτής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 75% των ατόμων που είναι πάνω από 50 χρονών, έχουν σε κάποιο βαθμό ανεπάρκεια του συνενζύμου. Η μειωμένη πρόσληψη είναι σαφώς πιο συχνή σε παθολογικές καταστάσεις όπως χρόνια υποθρεψία, η δυσθρεψία ή η καχεξία.

Ποιοι πρέπει να παίρνουν συνενζύμο CoQ10

*    Όσοι θέλουν να παραμείνουν νέοι

*    Όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια κόπωση

*    Δε σιτίζονται σωστά

*    Πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια και άλλα καρδιολογικά προβλήματα

*    Αντιμετωπίζουν  άγχος

*    Κινδυνεύουν από μολύνσεις

*    Καταναλώνουν φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης. Στην πραγματικότητα, μετά από λίγες μόνο εβδομάδες χρήσης,  οι στατίνες εμποδίζουν τα βλαστικά κύτταρα, να αναπαραχθούν  για να προβούν σε επισκευές, αλλά  και να δημιουργήσουν νέα οστά και χόνδρους με αποτέλεσμα αυξανόμενη γήρανση. Η γνωστική δυσλειτουργία και η άνοια σχετίζονται με τη θεραπεία με στατίνες.

*    Χρειάζονται ενέργεια και τόνωση

*    Αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νευρικό σύστημα και διανοητικά προβλήματα

*    Παρουσιάζουν μειωμένη μυϊκή ενδυνάμωση

*    Αντιμετωπίζουν συχνά ουλίτιδες, περιοδοντίτιδες, στοματίτιδες

-L- Καρνοσίνη

Η καρνοσίνη είναι ένα διπεπτίδιο που αποτελείται από τα αμινοξέα L-histidine και beta-alanine. 

Η Καρνοσίνη είναι δομικό συστατικό της πρωτεΐνης που παράγεται φυσιολογικά στο σώμα. Είναι συγκεντρωμένη στους μυς όταν εργάζονται, και βρίσκεται επίσης στην καρδιά, τον εγκέφαλο, και πολλά άλλα μέρη του σώματος.

Η καρνοσίνη χρησιμοποιείται για την πρόληψη της γήρανσης και για την πρόληψη ή τη θεραπεία των επιπλοκών του διαβήτη, όπως βλάβη των νεύρων, οφθαλμικές διαταραχές, όπως καταρράκτη και νόσους στα νεφρά.

Η καρνοσίνη είναι σημαντική για πολλές φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένου της σωστής λειτουργίας και την ανάπτυξη των μυών, της καρδιάς, του ήπατος, των νεφρών, του εγκεφάλου κ.ά.. Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα από το άγχος και τις ελεύθερες ρίζες, βοηθά στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης (LDL) και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη εμποδίζοντας τη διαδικασία γλυκοζυλίωσης και την αύξηση του αριθμού των κυττάρων που εκκρίνουν ινσουλίνη στο πάγκρεας.

Τέλος να σημειωθεί η αντικαρκινική της δράση μέσω της αναστολής ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων, καθώς και η αντιμικροβιακή δράση της εφόσον έχει φανεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

Σε φυσιολογικές καταστάσεις βρίσκεται στους μύες, στον εγκέφαλο και σε πολλούς ιστούς του σώματος σε μεγάλη συγκέντρωση. 

Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα καρνοσίνης στον οργανισμό μας αρχίζουν να φθίνουν, καθιστώντας αναγκαία την αναπλήρωσή τους.

Η καρνοσίνη είναι ένα εκπληκτικά φυσιολογικό και 100% φυσικό υπέρ αντιοξειδωτικό με πολυάριθμους βιολογικούς ρόλους.
Πρέπει να χρησιμοποιείται από όλους όσους είναι στην ηλικία των 40 και πάνω.

Είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής κατά της γήρανσης και δεν έχει παρενέργειες ή ασυμβατότητα με άλλα φάρμακα. Η καρνοσίνη έχει την αξιοσημείωτη ικανότητα να αναζωογονεί τα κύτταρα που προσεγγίζουν τη γήρανση (φτάνοντας στο όριο των κυτταρικών τους διαιρέσεων) αποκαθιστώντας την κανονική εμφάνιση και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Η καρνοσίνη μπορεί να μειώνει την διαδικασία διάσπασης των πρωτεϊνών του σώματος και του κυτταρικού DNA από την γλυκόζη, την γλυκοζυλίωση. Τα τελικά προϊόντα αυτής της διαδικασίας ονομάζονται (AGEs-advanced glycation end products), και είναι βασικοί παράγοντες γήρανσης του οργανισμού. Τα AGEs έχουν δυστυχώς αθροιστική ικανότητα, έτσι η ποσότητα τους αυξάνεται με την πάροδο της ηλικίας. Η καρνοσίνη έχει την αξιοσημείωτη ικανότητα να αναζωογονεί τα κύτταρα που προσεγγίζουν τη γήρανση (φτάνοντας στο όριο των κυτταρικών τους διαιρέσεων) αποκαθιστώντας την κανονική εμφάνιση και παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους. Οι διαβητικοί, παρουσιάζουν αυξημένη ποσότητα ΑGE προϊόντων, μιας που τα AGE αναπτύσσονται κατά τις περιόδους υπεργλυκαιμίας. Τα ΑGE έχουν ενοχοποιηθεί για μια πλειάδα ασθενειών όπως οι χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι όπως αρθρίτιδα, αθηροσκλήρωση, νεφροπάθειες καθώς και έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η καρνοσίνη είναι κατάλληλη για τους διαβητικούς, καθώς μειώνει τον κίνδυνο βλάβης στα νεφρά. 

Οι διαβητικοί, παρουσιάζουν αυξημένη ποσότητα ΑGE προϊόντων, μιας που τα AGE αναπτύσσονται κατά τις περιόδους υπεργλυκαιμίας. Τα ΑGE έχουν ενοχοποιηθεί για μια πλειάδα ασθενειών όπως οι χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι όπως αρθρίτιδα, αθηροσκλήρωση, νεφροπάθειες καθώς και έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η γλυκοζυλίωση έχει σαν αποτέλεσμα την μετατροπή πρωτεϊνών και σακχάρων σε δομές μη εκμεταλλεύσιμες από το σώμα, το οποίο τελικά υποσιτίζεται και γερνά, και την άνοδο του σακχάρου στο αίμα (διαβήτης).

Πώς η καρνοσίνη αναζωογονεί τα κύτταρα;

Οι ιδιότητες της καρνοσίνης επιβραδύνουν βασικούς μηχανισμούς της γήρανσης ιστών και κυττάρων – προστατεύοντας, ενάντια στη μείωση των τελομερών, και στην καταστροφή του DNA – στη μίτωση  και επίσης λειτουργεί ενάντια στην γλυκοζυλίωση, προστατεύοντας όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται στη γλύκανση.

Προϊόντα που περιέχουν καρνοσίνη χρησιμοποιούνται επίσης σε τοπικά παρασκευάσματα για τη μείωση των ρυτίδων στο δέρμα. 

Σε συνδυασμό με τη Βιταμίνη C, η καρνοσίνη αντιμετωπίζει και προλαμβάνει τις βλάβες, ενισχύοντας τις δομές στήριξης του δέρματος.

Τα οφέλη από την καρνοσίνη στην υγεία

– Εξουδετέρωση πρωτονίων (διατήρηση της ισορροπίας pΗ στους μύες σε σκληρή άσκηση)

– Χηλικός παράγοντας βαρέων μετάλλων (ιδιαίτερα χαλκού και ψευδαργύρου)

– Εξουδετέρωση ελευθέρων ριζών και ενεργών μορίου σακχάρων (προλαμβάνει την γλυκοζυλίωση και την καρβονυλίωση των πρωτεϊνών)

– Προλαμβάνει την τροποποίηση των βιομακρομορίων, διατηρώντας εξαιτίας αυτού την ενδογενή λειτουργικότητα τους κάτω από το οξειδωτικό στρες

– Προστασία πρωτεοσωμάτων

– Καταστολή προφλεγμονωδών και καρκινογόνων κυτοκινών

-Έχει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση

– Υποστηρίζει τη ζωτικότητα των μυών

– Αυξάνει την μυϊκή ισχύ και την αντοχή

-Δράση ως νευροδιαβιβαστής, στον εγκέφαλο και τα νεύρα

Νοσήματα στα οποία χρησιμοποιείται η καρνοσίνη

– Νευρολογικές εκφυλίσεις (Alzheimer, Πάρκινσον, κατάθλιψη, επιληψία, σχιζοφρένεια, νοητικές βλάβες, άνοια και εγκεφαλικό). Υποστηρίζεται ότι η γεροντική άνοια και το Αλτσχάιμερ, σχετίζονται με την δημιουργία πλακών αμυλοειδούς στον εγκέφαλο από την έλλειψη καρνοσίνης. Η καρνοσίνη, είναι ένας από τους προστατευτικούς μηχανισμούς στα μικροαγγειακά επεισόδια του εγκεφάλου που εμποδίζει την δημιουργία της πλάκας. Καθυστερεί την γήρανση των κυττάρων και βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και στη διατήρηση της μνήμης.

– Όλο το φάσμα των αυτιστικών δυσλειτουργιών, έλλειψη συγκέντρωσης, δυσλεξία, δυσπραξία, κτλ.

– Κυτταρική γήρανση

– Καταρράκτης: Ορισμένες μελέτες έχουν αποδείξει τις ευεργετικές επιδράσεις της Ν-acetylcarnosine στην πρόληψη και θεραπεία του καταρράκτη των ματιών. Η καρνοσίνη μειώνει την θολερότητα στους φακούς και χρησιμοποιείται, ακόμα και για τοπική θεραπεία.

– Προβλήματα στο κολλαγόνο του δέρματος (γήρανση του δέρματος)

– Σχηματισμός τελικών προϊόντων προχωρημένης γλύκανσης (AGEs)

– Συσσώρευση κατεστραμμένων πρωτεϊνών

– Μυϊκή ατροφία 

– Ανεπάρκεια εγκεφαλικής κυκλοφορίας (εγκεφαλικό)

– Καρδιαγγειακές παθήσεις

– Διαβήτης και οι επιπλοκές του

– Επιτάχυνση ανάκαμψης μετά από γρήγορο τρέξιμο. Η καρνοσίνη χρησιμοποιείται στη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων, εξαιτίας της δυνατότητάς της  να αποτρέπει τη δημιουργία γαλακτικού οξέος στους μύες μας. Η αύξηση της καρνοσίνης στους μύες μπορεί συνεπώς να βελτιώσει την απόδοση σε αναερόβιες ή μικτές αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις.

– Αναστολή της κυτταρικής βλάβης που προκαλείται από το αλκοόλ

Ξεκινήστε, άμεσα το πρόγραμμα αντιγήρανσης… Τα χρόνια περνάνε κι εσείς πρέπει να παραμείνετε νέοι και υγιείς

Παραγγείλετε τον αποτελεσματικότερο ορό αντιγήρανσης EMEDI BIO πατώντας εδώ!!!

Διαβάστε, επίσης,

Λάδι κάνναβης και καρκίνος

Οι στατίνες σας κόβουν χρόνια 

Γιαπωνέζικη συνταγή για ανιγήρανση

Διμεθυλαμινοαιθανόλη για αντιγήρανση

Να τρώμε ή να μην τρώμε για να μην γεράσουμε;

Η Ροντιόλα είναι φάρμακο για την κατάθλιψη

Κρέμα αντιγήρανσης με EGF και ρεσβερατρόλη

Ορός αντιγήρανσης για το βράδυ

Η καλύτερη θεραπεία για τις ρυτίδες

Κοκτέιλ φαρμάκων επιβραδύνει τη γήρανση

Η πιο υγιεινή σοκολάτα

Η καλύτερη φροντίδα αντιγήρανσης

Νέες θεραπείες για την αναζωογόνηση του δέρματος

Τα καλύτερα κόλπα για να παραμείνετε νέοι

Τα αντιβιοτικά κατά της γήρανσης

Η αυξητική ορμόνη στην αντιγήρανση

Όλες οι χρήσεις της στάχτης

Όλες οι χρήσεις της στάχτης

To τεστ που δείχνει πόσο και πώς θα ζήσετε

Όλα τα μυστικά για να διώξετε τις ρυτίδες

Πώς να παραμείνετε για πάντα νέοι

Το υαλουρονικό οξύ για τις ρυτίδες

Η σόγια στην αντιγήρανση

Καταπολεμήστε τα γηρατειά

Η ανανέωση του σώματος

Πολυβιταμίνες για αντιγήρανση

Η καλύτερη φροντίδα αντιγήρανσης

Προστατέψτε τον οργανισμό σας ορθομοριακά

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Βιοανάδραση και Διαβήτης

Βιοανάδραση και Διαβήτης. Πώς η κβαντική ιατρική βιοανάδραση συμβάλλει στην πρόληψη και θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη. Η βιοανάδραση προσπαθεί να σας διδάξει να ελέγχετε τις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ