Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤα κόκκινα φρούτα θεραπεύουν

Τα κόκκινα φρούτα θεραπεύουν

Τα κόκκινα φρούτα είναι αντιοξειδωτικά

Τα κόκκινα φρούτα είναι χρήσιμα στην αντιγήρανση.

Τα φλαβονοειδή είναι υπεύθυνα για το κόκκινο χρώμα στα σταφύλια, στα μύρτιλλα και τα cranberries και οι έρευνες δείχνουν ότι αποτελούν ισχυρούς θεραπευτικούς παράγοντες.

Τα φλαβονοειδή βελτιώνουν την λειτουργία του κυκλοφορικού, δυναμώνουν τα τοιχώματα των φλεβών και της καρδιάς, μειώνουν την ευθραστότητα και την διαπερατότητα των τριχοειδών αγγείων, προστατεύουν από τις ευρυαγγείες, από την κατακράτηση των υγρών, και εμποδίζουν τον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας.

Το εκχύλισμα των σπόρων σταφυλιού, που είναι ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες-Oligomeric Proanthocyanidins-OPC’s θεραπεύει την φλεβική ανεπάρκεια και καταπολεμά την κόπωση, το οίδημα, τον πόνο, τον κνησμό και τις κράμπες. Οι προανθοκυανιδίνες είναι πολύ καλές και για την εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, έχουν αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν το γενετικό μας υλικό από τη φθορά και την γήρανση και διατηρούν υγιές το κολλαγόνο.

Τα μύρτιλλα προστατεύουν τα μάτια μας.

Τα cranberries προλαμβάνουν και θεραπεύουν τις ουρολοιμώξεις.

Να τρώτε πολλά κόκκινα φρούτα…

Κόκκινα μήλα, Ρόδια, Καρπούζι Κόκκινο, Κεράσια Κόκκινες, Ροζ γκρέιπφρουτ, Κόκκινα σταφύλια, Φράουλες, Μύρτιλλα, Cranberries, κόκκινα μήλα και όποιο φρούτο είναι κόκκινο.

Διαβάστε, επίσης,

Διατροφικές συμβουλές για την πρόληψη του καρκίνου

Μύρτιλλα

Σμέουρα

Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές

Τροφές φάρμακα

Προστατέψτε την υγεία σας με το κόκκινα τρόφιμα

Γκότζι Μπέρι

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με σταφύλια

Η καλύτερη θεραπεία σε υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΜπριάμ
Επόμενο άρθροAdalimumab για τη νόσο του Crohn σε παιδιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ