Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΑλλεργιολογίαΤα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες

Πρόληψη και θεραπεία αλλεργιών με συμπληρώματα διατροφής

 

Η πρόληψη της αλλεργίας μπορεί να γίνει με υψηλές δόσεις βιταμινών του συμπλέγματος Β συν πρόσθετο παντοθενικό ασβέστιο (100χλγρ) και πυριδοξίνη (100χλγ) σε μερικές περιπτώσεις.

Η θεραπεία περιλαμβάνει βιταμίνη C (500 χλγρ κάθε 6 ώρες) που έχει αναγνωρισθεί για τις αντισταμινικές της επιδράσεις.

Ακόμη υποστηρίζεται ότι η βιταμίνη Ε (300IU) και τα βιοφλαβονοειδή (200χλγρ την ημέρα) φέρνουν ανακούφιση σε ορισμένα άτομα.

Φυσικά αντιισταμινικά, χωρίς παρενέργειες για την πρόληψη και θεραπεία των αλλεργιών

Quercetin: Η κουερσετίνη είναι γνωστό ότι αναστέλλει τα ιστιοκύτταρα από την απελευθέρωση προφλεγμονωδών ενώσεων που προκαλούν συμπτώματα αλλεργίας. Δοσολογία: 500 mg 3 φορές την ημέρα.

Bromelain: H βρομελίνη είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που εξάγεται από τον ανανά και σταματά τον αλλεργικό καταρράκτη και μειώνει το πρήξιμο και το οίδημα των ιστών. Δοσολογία: 500 mg 3 φορές την ημέρα.

Τσουκνίδα ή Urtica Dioica ή Stinging Nettle: Οι τυχαιοποιημένες, διπλές-τυφλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι είναι εξίσου αποτελεσματική με τα συμβατικά φάρμακα αλλεργίας και δεν έχει παρενέργειες. Δοσολογία: 200 mg 3 φορές την ημέρα.

NAC (Ν-ακετυλο κυστεϊνη): Η Ν-ακετυλοκυστεϊνη είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και για την αραίωση της  βλέννας. Δοσολογία: 500 mg 3 φορές την ημέρα.

Omega 3 λιπαρά οξέα: Το EPA προσφέρει αντιφλεγμονώδη προστασία. Δόση: 1.000 mg 3 φορές ημερησίως.

Βιταμίνη C: Το αντιισταμινικό της φύσης. Δοσολογία: 500 mg 3 φορές την ημέρα.

Βιταμίνη D: Η βιταμίνης D έχει προστατευτική δράση ενάντια στο άσθμα, το έκζεμα και άλλες αλλεργικές παθήσεις.

Petasites hybridus ή Πετασίτης το υβρίδιο ή Κολοπάνα κατάλληλο για την ημικρανία με δράση κατά των λευκοτριενίων: Ευρωπαϊκές μελέτες έχουν αποδείξει ότι είναι εξίσου αποτελεσματικό με το δημοφιλές φάρμακο αλλεργίας Ζιρτέκ. Δοσολογία: 50 mg 3 φορές ημερησίως.

Προβιοτικά: Ο Lactobacillus casei ανακουφίζει από τα αλλεργικά συμπτώματα. Η αποκατάσταση της σωστής ισορροπίας των βακτηριδίων στην οδό γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης συμβάλλει στη συγκράτηση των υπερβολικών  ανοσολογικών αποκρίσεων.

Πυκνογενόλη: Ένα  φυσικό βιοφλαβονοειδές από το εκχύλισμα γαλλικού θαλάσσιου φλοιού πεύκου που ανακουφίζει από τα συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας. Δοσολογία: 50-100 mg δύο φορές την ημέρα.

MSM (μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο): Εμποδίζει τις αλλεργικές αντιδράσεις στο επίπεδο ιστού. Δοσολογία: 1 γραμμάριο 3 φορές την ημέρα.

Υποστήριξη των επινεφριδίων: Δεδομένου ότι τα επινεφρίδια διαμεσολαβούν την αντίσταση του οργανισμού στις αλλεργικές προκλήσεις, η υποστήριξη παραγωγής της κορτιζόλης με γλυκόριζα, παντοθενικό οξύ, ashwagandha και άλλα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα. 

Πρωτόγαλα: Οι αλλεργίες αποτελούν παραδείγματα ανισορροπιών των ανοσοαποκρίσεων. Ο παράγοντας μεταφοράς από το πρωτόγαλα αποκαθιστά τους φυσιολογικούς λόγους TH1 / TH2 που επιτρέπουν στο σώμα να διακρίνει καλύτερα τον «φίλο» και τον «εχθρό». Δοσολογία: 250-500 mg δύο φορές την ημέρα.

Sulforaphane: Αυτό το ισχυρό παράγωγο του μπρόκολου εξουδετερώνει τις αλλεργίες που επιδεινώνονται από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Aπιγενίνη: Απαντάται στο μαϊντανό, σέλινο, και ορισμένα καρυκεύματα. Η απιγενίνη ενεργοποιεί την μεταγωγή της ανοσοαπόκρισης στα αλλεργιογόνα μέσω του προφίλ των Τ-βοηθητικών κυττάρων τύπου (Th1) .

Luteolin: Είναι ένας ισχυρός παρεμποδιστής της ισταμίνης, κι έχει νευροπροστατευτικά αποτελέσματα.

Ξυλιτόλη: Τα βακτηρίδια και οι μύκητες που αποικίζουν το ρινικό πέρασμα και κρύβονται σε βιοφίλμ αναγνωρίζονται ως ξένοι εισβολείς. Η παρουσία τους προκαλεί χρόνια υπερενεργοποίηση των κυττάρων στην αναπνευστική οδό. Η ξυλιτόλη αναστέλλει τα μικρόβια και διαλύει τα βιοφίλμ, με αποτέλεσμα την κάθαρση της βλέννας.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες

allergies 2

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ποιοι πρέπει να παίρνουν σπιρουλίνα

Καφές ραδικιού

Τα οφέλη από την κουερσετίνη στην υγεία

Να χρησιμοποιείτε ριγανέλαιο σαν αντιβακτηριακό

Αλλεργική επιπεφυκίτιδα

Όλα όσα απαιτούνται για να καταπολεμήσετε το άσθμα

Μήπως έχετε αλλεργία στα θειώδη άλατα;

Μήπως έχετε αλλεργίες από τροφές;

Συμπληρώματα διατροφής για τα εξανθήματα

Φυσικό σπρέι για τα κατοικίδιά σας

Τα αλλεργιογόνα στην εγκυμοσύνη προστατεύουν τα μωρά

Τι είναι η κνίδωση;

Πρόσθετα τροφίμων

Κνίδωση

Αναφυλαξία

Μήπως έχετε συριγμό;

Ότι μπορείτε να κάνετε αν η μύτη σας είναι βουλωμένη

Φτιάξτε μόνοι σας κάψουλες για τις αλλεργίες

Τι να κάνετε αν έχετε αλλεργίες

Αν έχετε άσθμα να τρώτε πολλές φυτικές ίνες

Μήπως έχετε μούχλα στο σπίτι σας;

Η δυσανεξία στις τροφές

Διατροφή για τις φλεγμονές

Πόσο υγιεινό είναι το γάλα που πίνουμε

Τα συχνότερα αλλεργιογόνα

Τι είναι τα RAST test;

Αλλεργίες

Αλλεργικά διαγνωστικά τεστ

Πίνακας αλλεργιογόνων

Αλλεργίες στα παιδιά

Αλλεργία στα μάτια

Νέο τεστ για την αλλεργία

Οι τροφικές αλλεργίες

Χρήσιμες πληροφορίες για την αλλεργική ρινίτιδα

Είναι αποτελεσματική η ομοιοπαθητική;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ