Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑλοιφή για τα διαστρέμματα

Αλοιφή για τα διαστρέμματα

Xτυπήματα, μώλωπες, διαστρέμματα και τραύματα

 

 

Ο πάγος και τα αντιφλεγμονώδη χρησιμοποιούνται από την κλασσική ορθοπαιδική σε τραυματισμούς.

Είναι σωστή τακτική, όμως;

Τι ακριβώς συμβαίνει όταν παθαίνετε διάστρεμμα.

Ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο εμφανίζεται όταν οι σύνδεσμοι και οι τένοντες στον αστράγαλο έχουν διαταθεί υπερβολικά, προκαλώντας μερική ή πλήρη ρήξη του συνδέσμου. Η οξεία φλεγμονή παρουσιάζεται στις πρώτες 72 ώρες από τον τραυματισμό και είναι πραγματικά επωφελής. Το αίμα πηγαίνει προς την περιοχή και μεταφέρει σημαντικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και ορμόνες (όπως IGF-1) που θα βοηθήσουν την πρόληψη της λοίμωξης και θα αρχίσει η διαδικασία επούλωσης. Επιπλέον,  υγρά θα μαζευτούν στην περιοχή και θα συμβεί διόγκωση και οίδημα που βοηθά στην προστασία της τραυματισμένης περιοχής. Ο πάγος στη φάση αυτή θα επιβραδύνει τη ροή των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για την επούλωση. Μπορεί αρχικά να έχετε λιγότερο πρήξιμο και λιγότερο πόνο, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι η παράταση της θεραπείας και ακόμη και μια αυξημένη πιθανότητα για μακροπρόθεσμα προβλήματα.

Ανάπαυση, πάγος, συμπίεση, ανύψωση αυτές είναι οι κλασσικές ιατρικές οδηγίες.

Πολλοί, όμως αμφισβητούν τα οφέλη του πάγου και την πλήρη ανάπαυση. Η ανταπόκριση τόσο στη μόλυνση όσο και στη βλάβη του ιστού είναι η ίδια. Τα φλεγμονώδη κύτταρα σπεύδουν στον τραυματισμένο ιστό για να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης. Τα φλεγμονώδη κύτταρα που ονομάζονται μακροφάγα απελευθερώνουν μια ορμόνη που ονομάζεται αυξητικός παράγοντας της ινσουλίνης 1 (IGF-1) εντός των κατεστραμμένων ιστών, που βοηθά τους μυς και άλλα τραυματισμένα μέρη να επουλωθούν. Ωστόσο, εφαρμόζοντας πάγο για να μειώσει τη διόγκωση στην πραγματικότητα καθυστερείται η επούλωση, εμποδίζοντας το σώμα από την απελευθέρωση του IGF-1.

Έτσι, στην περίπτωση μιας οξείας βλάβης, η φλεγμονή είναι επιθυμητή. Δεν είναι μόνο ο πάγος που επιβραδύνει την ικανότητα του σώματός σας να θεραπευθεί, αλλά και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη που παρατείνουν την επούλωση του τραύματος και δημιουργούν προβλήματα στο έντερό σας και  χρόνια πεπτικά προβλήματα.

Τα φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν την ευεργετική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος μετά από έναν τραυματισμό, μειώνοντας έτσι τον πόνο και να  επιταχύνουν την επούλωση.

-Σιρόπι Αγαύης-Agave Tequiliana

Αν και η αγαύη (Agave Tequiliana) είναι ευρέως γνωστή ως το φυτό από το οποίο παρασκευάζεται η τεκίλα, έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως συστατικό σε τρόφιμα. Το νέκταρ που παράγεται από αυτό το φυτό είναι γνωστό στο Μεξικό και ως «νερόμελο». Για την παραγωγή του πιέζουν το χυμό από τον κορμό του φυτού και το θερμαίνουν ήπια. Οι Αζτέκοι τιμούσαν την αγαύη ως δώρο των Θεών και χρησιμοποιούσαν το υγρό από τον πυρήνα του φυτού για να δώσουν γεύση στα φαγητά και τα ποτά τους. Το νέκταρ (ή σιρόπι) της αγαύης παράγεται, κυρίως, από την Μπλε Αγαύη που ευδοκιμεί στα ηφαιστειακά εδάφη του Νότιου Μεξικού, λόγω της υψηλή περιεκτικότητάς της σε υδατάνθρακες (δίνει ένα υψηλό επίπεδό φρουκτόζης στο νέκταρ). Το σιρόπι της αγαύης έχει χρησιμοποιηθεί από τους Αζτέκους σε διάφορες θεραπείες, χρήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται έως σήμερα. Για τα διαστρέμματα μπορεί να ραντιστεί η περιοχή με μπλαβοζάχαρη διαλυμένη σε νερό. Η αγαύη έχει πολύ καλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο.

Άρνικα-Αrnica Montana

Πολλοί άνθρωποι βάζουν άρνικα για τους μώλωπες, και τα διαστρέμματα. Είναι εκπληκτική και στη μείωση του πόνου. Η Arnica λειτουργεί με διαστολή των τριχοειδών αγγείων και αυξάνει τη ροή του αίματος προς και από τον τραυματισμό. Αυτή η αυξημένη ροή του αίματος φέρνει ορμόνες στην περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι η φυσική μείωση της διόγκωσης και η ταχύτερη επούλωση. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε άρνικα για τους τραυματισμούς σε κλειστά τραύματα, γιατί σε ανοικτές πληγές, μπορεί μερικές φορές να ερεθίσει την περιοχή.

Βαλσαμόχορτο-Hypericum perforatum

Το βαλσαμόχορτο είναι γνωστό σαν αντικαταθλιπτικό αλλά είναι καλό και για τους τραυματισμούς και τον πόνο, ειδικά το νευρικό πόνο. Οι βοτανολόγοι, συνήθως χρησιμοποιούν βαλσαμόχορτο, για μώλωπες, διαστρέμματα και νευροπάθεια. Το βαλσαμόχορτο μπορεί να μειώσει τις ουλές και να ανακουφίσει από τον πόνο και τον  κνησμό που σχετίζονται με την επούλωση των πληγών.

-Ελίχρυσος-Helichrysum italicum

Χρησιμοποιείται συνήθως ως ένα αιθέριο έλαιο για την επούλωση των χτυπημάτων, τους μώλωπες και τα διαστρέμματα. Μειώνει το πρήξιμο και τους μώλωπες, επουλώνει τον ουλώδη ιστό, και είναι καλό και για τον ερεθισμό του δέρματος. Εφαρμοσμένη σε μια κομπρέσα σε κτυπήματα και τραύματα, ακόμη και ανοικτά, μπορεί να αναδείξει, ακόμα και τους μώλωπες του υποδόριου ιστού στην επιφάνεια.

-Λεβάντα-Lavandula angustifolia

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ένα βότανο πρώτων βοηθειών. Μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, αυξάνει επούλωσης, απαλύνει τον πόνο και να ηρεμεί τον ασθενή.

-Δεντρολίβανο-Rosmarinus officinalis

Το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου, έχει ισχυρές αντισηπτικές διότητες. Προάγει τη καλή κυκλοφορία του αίματος και χρησιμοποιείται κατά της ακμής, της κυτταρίτιδας και ανακουφίζει από την υπερβολική ένταση και τον πόνο των μυών.

Αυτή είναι μια μη λιπαρή αλοιφή για μώλωπες, διαστρέμματα και πόνους EMEDI BIO.

Λειτουργεί καλύτερα για τους τραυματισμούς κλειστού τραύματος και μπορεί να εφαρμοστεί πολλές φορές την ημέρα.

Αλοιφή για διαστρέμματα, για μώλωπες και κλειστά τραύματα EMEDI BIO

  • Περιέχει κερί μέλισσας, λάδι καρύδας, βούτυρο καριτέ, λάδι άρνικας, λάδι βαλσαμόχορτου, υδρόλυμα Helichrysum, νέκταρ αγαύης, αιθέριο έλαιο λεβάντας, βιταμίνη Ε,  δενδρολίβανου 

Να την διατηρείτε στο γυάλινο αδιαφανές δοχείο σε δροσερό μέρος. 

Επικοινωνήστε με την  EMEDI για να σας  προμηθεύσουμε την χειροποίητη αλοιφή για τα διαστρέμματα, για τους μώλωπες και τα κλειστά τραύματα EMEDI BIO

Είναι αποτελεσματική από την πρώτη εφαρμογή (00306974639366).

Δεν είναι λιπαρή και απορροφάται γρήγορα.

Είναι δερματολογικά ελεγμένη.

Όλα του τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένα  και βιολογικά.

Θα παρατηρήσετε, αμέσως, την αποτελεσματικότητά της.

  BIO

Διαβάστε, επίσης,

Τα οφέλη της σερραπεπτάσης στην υγεία

Γιατί πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό

Τραυματισμός κατά την άσκηση

Τα καλύτερα βότανα για τους πόνους της φλεγμονής

Η δάφνη

Αναλγητική κρέμα

Άκορος

Νόνι

Θεραπεία με πλάσμα και αιμοπετάλια για τους μυοσκελετικούς πόνους

Σπάνιες παραδοσιακές συνταγές για όλες τις ασθένειες

Μύρο

Άρνικα

Papimi

Διάστρεμμα αστραγάλου

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19

Ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβόλια mRNA COVID-19. Οι κυριότερες είναι οι καρδιoαγγειακές επιπλοκές, οι θρομβώσεις και η θρομβοπενία. Επιμέλεια παρουσίασης  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ